HWSW Informatikai Kerekasztal: baba, papa, mama :) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

baba, papa, mama :) Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#111 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 15. 13:00

Idézet: Kory - Dátum: 2008. aug. 15., péntek - 13:56

[...] Már hol kértek volna meghatalmazást? OEP-nél vagy ÁK-nál? OEP-nél sose volt gond, táppénzt is vittem már, TGYÁS-nál se kérték. Alá vannak írva a papírok, akár az utcaseprővel is beküldhetem...sőt postán is. Ez le is van írva, így kicsit furcsállom ezt a meghatalmazás dolgot. Nem veszek fel pénzt.

Nekem azt mondta, hogy vigyek mindre. Vittem is, inkább, mint mégegyszer fordulni. Bár nem kellett egyik sem.
Valószínű, hogy nem lesz gond vele :)

#112 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 15. 13:02

Idézet: Kory - Dátum: 2008. aug. 15., péntek - 13:56

[...]
Egyébként miféle munkáltató igazolás kellhet?  :confused: Sem az anyasági támogatáshoz, sem a családi pótlékhoz nem kell ilyesmi. A TGYÁS-hoz viszont kellhet tényleg.

Foglalkoztatói igazolás kell a TGYÁS-hoz.
itt a formanyomtatvány

#113 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 15. 13:03

A MÁK-tól engem elzavartak bankszámla kivonatért, mert mertük átutalással kérni a lóvét. Mikor eltrappoltam kb 60-an voltak előttem. Mikor visszértem pár óra múlva akkor is. Igaz csak a gép szerint, mert a fele eltünt a várakozóknak.

Nagyon megszivattak a feleségem melóhelyén, mert tb. kifizetőhely volt, de beküldtek a MÁK-hoz. Sorbanálltam, elküldtek a hiányzó papírokért -mert a cégnél rossz papírokat vettek el a családi pótlékhoz-, majd azt megszerezve és sorra jutva a MÁK-nál kijelentették, hogy nem foglalakozhatnak az egyszeri támogatással sem, mert a cég kifizetőhely. Türelmes ember vagyok, de a céges ügyintéző haját leordítottam a 2 tucatnyi kollegája előtt.  :box2:  :reklamacio:

A tb kártyával is csak szívtam. Kiváltás után rögtön arra a számra töltöttem ki a gyerekorvos biankó receptjeit. Aztán csak néztem, hogy a patikában kijelentették, hogy a gép szerint a tajszám nem érvényes. Csodálkoztak, mert ott volt a pár napos kártya kezemben, de a gép az úr. Szerencsére a 3. helyen jó fejek voltak és saját felelősségükre kiadták a cuccot. 2x telefonáltam az OEP-hez, 2x ígérték, hogy visszahívnak. Gondolhatjátok, azóta is hívnak.  :mad:

Szerencsére rá egy hétre már működött és azóta nincs gond (ezzel :))
Ha ezek közül bármely proci megszerzésében tudsz segíteni, akkor küldj PÜ-t! Köszi!

#114 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 15. 13:14

Idézet: Picur - Dátum: 2008. aug. 15., péntek - 14:03

A MÁK-tól engem elzavartak bankszámla kivonatért, mert mertük átutalással kérni a lóvét. [...]

Tőlem azt sem kértek. Ezek szerint kifogtam :) Egyébként azt is vittem. A CIB-nél megkérdeztem és 1000 forintért akartam igazolást adni, hogy ott van számlánk. De mondta az ügyintéző, hogy nyomtassam ki netbankról a legutolsó havi kivonatot, az is hivatalos. Mondta még, hogy ha nagyon kötözködnek, akkor vigyem be és aláírják és lepecsételik.

Idézet: Picur - Dátum: 2008. aug. 15., péntek - 14:03

[...]A tb kártyával is csak szívtam. Kiváltás után rögtön arra a számra töltöttem ki a gyerekorvos biankó receptjeit.[...]

Azt nekünk anyuka TB számára kellett kitölteni (mintha az első pár számot át kellett volna írni, de már nem emlékszek, nem én töltöttem ki).

Szerkesztette: Sipi- 2008. 08. 15. 13:16 -kor

#115 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 15. 13:30

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. aug. 15., péntek - 14:14

Azt nekünk anyuka TB számára kellett kitölteni (mintha az első pár számot át kellett volna írni, de már nem emlékszek, nem én töltöttem ki).

Igen, nekünk az első karakter más az anyuka TAJ-ához képest, legalábbis karszalagon az van, de az meg nem igazolás :D

Én is bankszámlára kérném a MÁK-tól az anyaságit, jó hogy mondjátok, legfeljebb viszek egy kivonatot, bár van ismerősöm a MÁK-ban, nem hiszem hogy ez gond lesz.

Az OEP-nél sem volt gond, kitöltöttük a táppénzesnél is hogy erre a bankszámlára jöhet a lóvé, semmit se kértek miatta. Mondjuk hogy banktól nem kérek arra igazolást, hogy van ott számlám az is tuti. :D Főleg hogy a bankszámlakivonat aláírás nélkül hiteles. Meg ki az a hülye, aki vadidegen bankszámlájára kéri a pénzt?

Kösz a nyomtatvány pótlapot, nekünk azt nem kell benyújtani.  ;)

Picur: hát ez szívás, sajnos a TB-kifizetőhelyes munkahelyek nem állnak a helyzet magaslatán, én ilyen után meg be is vonnám a szerződésüket.

Szerkesztette: Kory 2008. 08. 15. 13:37 -kor

#116 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 15. 13:33

Tényleg érdekesek a CIB-nél. Lemondtam, hogy ne küldjenek havi számlakivonatot (főszámla, dollár alszámla, bevásárló kártya, internetkártya; ezekről mind papír), mert borítékonként egy fél esőerdőt megmenhetünk. Ok, kiszedték. Természetesen ha mégis akarok egy egyszeri havi kimutatást akkor 1000 ft. Korrekt!  :down:

Míg nincs meg a kártya és így a saját tb szám addíg mi is így csináltuk. Illetve a malőr után még egy darabig.
Ha ezek közül bármely proci megszerzésében tudsz segíteni, akkor küldj PÜ-t! Köszi!

#117 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 15. 13:59

Idézet: Picur - Dátum: 2008. aug. 15., péntek - 14:33

Tényleg érdekesek a CIB-nél. Lemondtam, hogy ne küldjenek havi számlakivonatot (főszámla, dollár alszámla, bevásárló kártya, internetkártya; ezekről mind papír), mert borítékonként egy fél esőerdőt megmenhetünk. Ok, kiszedték. Természetesen ha mégis akarok egy egyszeri havi kimutatást akkor 1000 ft. Korrekt!  :down:

Míg nincs meg a kártya és így a saját tb szám addíg mi is így csináltuk. Illetve a malőr után még egy darabig.

kérdezd meg van-e nekik elektronikus számlakivonatuk. ez általában díjmentes és emilben küldik, vagy ha belépsz az internetbankba ott meg tudod nézni. szal esőerdő megmarad és ha mégis kellene ki tudod nyomtatni. nah, bocs. ez itt off.
"A lélek úgy teljes ha testtelen.           
A test akkor egész ha meztelen."   

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#118 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 17. 14:51

Gyermekülés - tudnivalók és aktualitások

#119 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 17. 15:04

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. aug. 17., vasárnap - 15:51

Nekünk Römer Baby-Safe plus autós hordozónk van. Amikor hazahoztuk benne a 3 napos babát, akkor eléggé szerencsétlenül nézett ki benne szegény gyerek. De ha kell, hát, akkor kell (és biztonságos is, igaz csak kb. 10 percnyi autóútra lakunk a kórháztól maximum (gyalog is 10 perc :D).
Mostmár használjuk az ülést, már szebben ül benne. Igaz eltelt 6 hét és az ülést is normálisabban tudjuk a kocsiba rögzíteni, mert a hátsó ülések alapból süllyesztett ülőlaposakt. Ezért az ülőlapba egy keményre összehajtott plédet rakunk, így nem borul annyira az ülés be a háttámla felé, hanem úgy áll, mint egy egyens ülőlapú kocsi hátsó ülésén.
Eredetileg nem ezt az ülést akartuk, hanem egy Graco Logico S típusút. Azt kipróbáltuk a kocsiban és vittük is visszafele a boltba. Az eladó is mondta, hogy Ő ezt nem ajánlja. Nem lehetett stabilan rögzíteni, mindenféleképpen mozgott az ülés.
A következő kiválasztott egy BeSafe iZi Sleep volt. Ezzel csak egy problémánk volt: a kocsink hátsó biztonsági öve rövid a bekötéséhez.
Így jutottunk el a Römer-hez. Bár ezt is elég nehéz bekötni, jobb volna, ha legalább 10 centivel hosszabb lenne az kocsi öve.

#120 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 17. 15:08

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. aug. 17., vasárnap - 15:51

Nem árt hozzá egy lexikon. :)

Megnéztem a babahordozót, Universal, ECE R44/03, 0+ tehát 13 kg alatt.

Szerkesztette: Kory 2008. 08. 17. 15:08 -kor

#121 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 18. 10:42

Na, voltam OEP-ben, 5 perc alatt végeztem, pedig voltak kb. 50-en, persze ebből 49 már megint a Nyugdíj-ablakokra várt.

A gyermek TAJ-kártyáját is kiküldték volna postán (épp ma :)), de így helyszínen át tudtam venni, plusz leadtam a TGYÁS-os igényléses dolgokat (csak a gyermek TAJ számát kellett ráírni helyszínen, mert azt még nem tudtam), semmilyen meghatalmazást vagy hasonlót nem kértek, átnézte a papírokat, adatokat és kész. Úgyhogy :up:

Beugrottam a Polgármesteri Hivatalba is, mert itt ad a PH x összegű ajándékutalványt minden itt született és lakó gyermek után, azt majd postázzák.

Holnap megyek az Államkincstárba, családi pótlék és az anyasági támogatás miatt, na attól már jobban "félek". :D

Szerkesztette: Kory 2008. 08. 18. 10:43 -kor

#122 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 19. 08:39

Csoda történt, sokat aludtuk az éjszaka. Este 11-kor kezdte az esti szopit a gyermek, majd 1-körül sikerült elaltatni a kiságyban. 5 körül mozgolódott, feleségem kb. 3-4 szer visszaadta neki a cumit és utána 7 előtt ébredt csak kicsivel.  :cool:

#123 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 19. 08:57

Alakul! :)

Nálunk megint annyira folyik az orra a gyerkőcnek, hogy állandóan megébred. A jó hír, hogy szinte mindig visszaalszik magától, de a felsírásával felébreszt és kagylózok, hogy lesz-e folytatás. Ma egyszer kellett bemenni, mégis úgy keltem, mint akit agyonütöttek..  :o

#124 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 19. 09:43

Ti (vagy az anyuka) egy szobában alszik a babával? A kezdeti időkre gondolok?

Több mindent olvastam ezzel kapcsolatban, nagy részük javasolja ezt.  :think: Nálunk megoldható lenne, hisz a kiságy mellett van erre hely és alkalmatosság is.

---
(Államkincstár letudva, mindent "okosan" előkészítettem, lefénymásoltam, előttem voltak vagy 5-en, mindegyiknek valami hiánya-siráma volt, vagy ott akarta töltögetni a papírt, vagy nem vitte ezt, vagy azt, nem értem miért nem lehet utánanézni mi kell. Aztán persze ezek miatt megy az idő, meg áll a sor, aztán persze az ügyfélszolgálatos a szemét, meg lusta, megszarhivatal, na persze a másodiknak se volt minden rendben. Pl. hogy gondolták hogy olyan lakcímre kérik a támogatást utalni, ami se nem az apa, se nem az anya, se nem a gyerek címe. :bolond: :) )

Szerkesztette: Kory 2008. 08. 19. 09:48 -kor

#125 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 19. 09:57

Idézet: Kory - Dátum: 2008. aug. 19., kedd - 10:43

Ti (vagy az anyuka) egy szobában alszik a babával? A kezdeti időkre gondolok?

Több mindent olvastam ezzel kapcsolatban, nagy részük javasolja ezt.  :think: Nálunk megoldható lenne, hisz a kiságy mellett van erre hely és alkalmatosság is.
[...]

Igen, egy szobában alszunk vele. Az ágy végében van a kiságy, mellette a komód, amiben a babacuccok vannak.
A képen látszik is, hogy nem is tudnánk másképp elrendezni a helyet, csak ez az egyetlen járható út (bár azóta a baba a kiságy másik végében alszik, a pelenkázó került a fal mellé).
Szerintem jó ha egy szobában vagyunk vele, mert így a kisebb sírásokra is felébred anyuka (én ha fáradt vagyok, akkor a telitüdős ordításra sem mindig ébredek fel). Egyszerűbb megvigasztalni is, ha éjszaka felébred. (Nálunk most az jött be, hogy úgy altatjuk el, hogy valaki fogja a kezét, de nem úgy, hogy Ő is megtudja fogni, mert a fogásból való kihámozásra biztos felébredne.)
Egyébként ha van lehetőség, akkor én a szülők ágya mellé tenném a kiságyat, mert akkor fekve is vissza lehet adni neki a cumit, meg lehet simogatni, vigasztalni és nem kell mindig felkelni hozzá. Kényelmesebb (lenne, ha elférne).
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Szerkesztette: Sipi- 2008. 08. 19. 09:59 -kor

#126 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 19. 10:15

Nem rossz, tök hasonlóan rendeztük be mi is a szobát, a kiságy szakasztott hasonló, csak bükk színű natúr (IKEA-s?).

Nekünk is ugyanígy van az ágy, balra mellette a komód, felette polc, a pelenkázó jelenleg nem a bal oldalán van az ágyon hanem a jobbon :).

Ahol nektek van az ágy, ott nekünk is van egy heverő. :) Csak hosszában. Csak a nejem aludna ott az első időkben, én a lakás másik felében lévő szobában, ha olyan a helyzet. :D A kiságy mellé közvetlenül mi se tudjuk tenni a heverőt.

Majd rakok fel képet, ha szerzek valami kis látószögű kamerát (mobil?), mert az én 10x optikás gépemmel nem lehet lakásban normálisan fényképezni.

Szóval akkor mások szerint is jó, ha nincs egyedül hagyva először a gyermek.

Szerkesztette: Kory 2008. 08. 19. 10:19 -kor

#127 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 19. 10:19

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. aug. 19., kedd - 10:57

Egyébként ha van lehetőség, akkor én a szülők ágya mellé tenném a kiságyat, mert akkor fekve is vissza lehet adni neki a cumit, meg lehet simogatni, vigasztalni és nem kell mindig felkelni hozzá. Kényelmesebb (lenne, ha elférne).

Saját tapasztalatom nincs, de több gyakorló szülő az ismerettségi körben is úgy vélekedik hogy jobb az első perctől fogva különszobába és a saját ágyához szoktatni a gyerkőcöt. Lehet h eleinte kényelmetlenebb mindig felkelni és átmenni a másik szobába, viszont ha ahhoz szoktatod hogy ott van veletek akkor később (mikor már végigalussza az éjszakákat) sokkal nehezebb lesz átpaterolni a saját helyére. hosszú távon meg ugyi felteszem a szülők is igényt tartanak külön szobára. ;)

szerk: még annyi hogy nem is kell minden rezdülésre felkelni, és a bébicsősz a tapasztalatok szerint bejövős a külön szobás megoldásra. :)

Szerkesztette: blabla* 2008. 08. 19. 10:21 -kor

"A lélek úgy teljes ha testtelen.           
A test akkor egész ha meztelen."   

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#128 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 19. 10:28

Mondom 50-50% még a szakemberek véleményének megoszlása is, több cikket is olvastam. Egyes kutatók szerint még a hirtelen bölcsőhalál esélye is kisebb, ha együtt van a szülő a gyermekkel.

A lényeg, hogy most is a "saját" helyén van a gyerek, csak esetleg mellette lehet a szülő is. Később ez szűnne meg.

Szerkesztette: Kory 2008. 08. 19. 10:30 -kor

#129 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 19. 10:32

Idézet: Kory - Dátum: 2008. aug. 19., kedd - 11:15

Nem rossz, tök hasonlóan rendeztük be mi is a szobát, a kiságy szakasztott hasonló, csak bükk színű natúr (IKEA-s?).

Nekünk is ugyanígy van az ágy, balra mellette a komód, felette polc, a pelenkázó jelenleg nem a bal oldalán van az ágyon hanem a jobbon :).

Ahol nektek van az ágy, ott nekünk is van egy heverő. :) Csak hosszában. Csak a nejem aludna ott az első időkben, én a lakás másik felében lévő szobában, ha olyan a helyzet. :D A kiságy mellé közvetlenül mi se tudjuk tenni a heverőt.

Majd rakok fel képet, ha szerzek valami kis látószögű kamerát (mobil?), mert az én 10x optikás gépemmel nem lehet lakásban normálisan fényképezni.

Szóval akkor mások szerint is jó, ha nincs egyedül hagyva először a gyermek.

Nah, erre kíváncsi leszek majd, hogy mennyi ideig bírod ki, hogy ne a feleséged mellett és ne a baba közelében aludjál :)
Az ágy nem ikeás, hanem valami bútorboltban vettük. Mi Budapesten lakunk, mégis a babakocsit Pápán, a kiságyat pedig Szentesen vettük :) (bár végülis a nagyszobabútor és a konyha összes bútora egy Pápa melletti lévő faluban készült)

10x-es optikai géppel még zoom nélkül sem tudsz képet csinálni jól? Akkor a babát hogyan fogod lefényképezni? :) (csak szigorúan vaku nélkül, természetesen)

#130 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 19. 10:37

Ezt nem tudom előre. :) Nagyobb ágy (francia pl. ) nem fér el abban a szobában, úgyhogy ez a helyzet. Tudom kis helyen sok jó ember. :)

A miénk IKEA-s és a sógortól kaptuk (effektíve 1 gyereket használt), többi dolgokat mind helyben vettük (matrac, babakocsi, kiegészítők, stb.)

Most a gépet fejből mondom, nem nagyon szoktam a lakásban fényképezgetni vele :) Azért szerintem használható lesz.

Téma megosztása:

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.