HWSW Informatikai Kerekasztal: baba, papa, mama :) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

baba, papa, mama :) Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#91 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 12. 20:43

De kis édes! :)

Igazi ennivaló csöppség. :D
<b>If you can't be famous, be infamous</b>
<a href='http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/' target='_blank'>Megmentésre érdemes helyek</a>

#92 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 12. 20:45

Köszi. Van még 1-2 kép, de nem terhelném a fórumot. Már anyukával van a szobában együtt, további 1-2 bőgőmasinával. :) Sajnos kicsit lustácska, olyan mint az apja. :D Állandóan aludna, még evés közben is.  :Đ

Reméljük később még jobban megerősödik, mert most mintha elfáradna a szopizástól.

Szerkesztette: Kory 2008. 08. 12. 20:47 -kor

#93 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 13. 07:34

Idézet: Kory - Dátum: 2008. aug. 12., kedd - 21:45

...
Reméljük később még jobban megerősödik, mert most mintha elfáradna a szopizástól.

Miért, ha beiszol, te is bealszol... :p
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#94 Felhasználó inaktív   A.J. Crowley 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 13. 07:37

Törpe:

Csatolt fájl:

"Within me the beast starts to ROAR." - Sabaton

#95 Felhasználó inaktív   A.J. Crowley 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 13. 07:38

Idézet: Kory - Dátum: 2008. aug. 12., kedd - 12:54

;)

Nagyon aranyos!!! Gratulálok!!

#96 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 13. 07:42

Idézet: A.J. Crowley - Dátum: 2008. aug. 13., szerda - 8:38

Nagyon aranyos!!! Gratulálok!!

Köszi :) Nektek is :) Szerencsétek van a 3D-ssel, nálunk végig odatette a kezét a fél arcát eltakarva. :)

Szerkesztette: Kory 2008. 08. 13. 07:42 -kor

#97 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 13. 08:32

Idézet: A.J. Crowley - Dátum: 2008. aug. 13., szerda - 8:37

Törpe:

Jó kép. :)

Nem semmi, amikor ÉN anyum hasában voltam, még ultrahang sem készült rólam, így max anyuról van kép, rólam nincs. A mostani gyerekek el vannak kényeztetve. :D

Mikorra várjátok?
<a href='http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/' target='_blank'>Megmentésre érdemes helyek</a>

#98 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 13. 09:00

Idézet: Kory - Dátum: 2008. aug. 12., kedd - 21:45

Köszi. Van még 1-2 kép, de nem terhelném a fórumot. Már anyukával van a szobában együtt, további 1-2 bőgőmasinával. :) Sajnos kicsit lustácska, olyan mint az apja. :D Állandóan aludna, még evés közben is.  :Đ

Mikor engedik ki őket?
Szopizás közben később is el fog aludni, mert megnyugtatja. Olyankor kicsit ébresztgetni kell és eszik tovább :)

Bár éppen tegnap este volt, hogy a fiunk rugdosott, kapadozott evés közben, ezért 5 perc után elvettük a kajától. Megfogtam kicsit és 2-3 perc alatt megnyugodott. Ezután újból mehetett a szopi és mindenféle extra mozgás nélkül bekajált annyira, hogy legközelebb 5 óra múlva kért kaját. (az szinte "mellékes", hogy ebben az öt órában inkább ébren volt, nem aludt  :mad: )

Az aluszékonyság meg a sárgaságtól van, elmúlik majd 1-2 hét alatt. Egy jótanács még a szopi témához: NE mérjétek, hogy mennyit eszik egy-egy szopikor, mert csak idegesek lesztek tőle. Elég naponta egyszer megmérni fürdés előtt a meztelen súlyt és kész.
Mi mértük egy darabig evés előtt és evés után, de sokkal rosszabb volt, mint most. Anyuka ideges lesz tőle, amitől még annyira sem lesz teje. Szóval öngerjesztő folyamat, rossz irányba.
Mi kipróbáltuk egyébként azt is, hogy egy 1kg-os cukrot megmértünk a mérlegen, különböző helyekre helyezve. 1 kg és 1,05 kg között mértünk minden értéket. 50 gramm differencia pedig egy-egy kajáláskor nagyon sok (nem is eszik ennyit összesen az elején).

Szerkesztette: Sipi- 2008. 08. 13. 09:00 -kor

#99 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 13. 09:02

Törpe:

:cool:  :up:  Mikorra van kiírva a szülés?

#100 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 13. 09:04

Nem tudom egyelőre mikor engedik ki őket, 2400 g alatt semmiképpen, úgy tudom.

Igen, sajnos a kórházban alapból mérik, szopizás után, ráadásul a mérleg egy határ szar.

Az aluszékonyság valóban lehet a sárgaságtól is. Egyelőre 10-15-nél többet egyszerre nem eszik, de a gyermekorvos azt mondta, ez megfelelő.

Szerkesztette: Kory 2008. 08. 13. 09:04 -kor

#101 Felhasználó inaktív   A.J. Crowley 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 13. 09:21

Idézet: EGOKA - Dátum: 2008. aug. 13., szerda - 8:32

Jó kép. :)

Nem semmi, amikor ÉN anyum hasában voltam, még ultrahang sem készült rólam, így max anyuról van kép, rólam nincs. A mostani gyerekek el vannak kényeztetve. :D

Mikorra várjátok?

Papíron október 8., de mindenki (feleségem is) azt mondja, hogy szeptember végén megszületik.

Rólam se volt semmi, de a mi gyerekünkről már ez a 3. DVD film.

#102 Felhasználó inaktív   bianca 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 13. 10:32

Törpe:

:cool: gondolkodó már most. :)  :up:

#103 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 13. 11:21

Idézet: A.J. Crowley - Dátum: 2008. aug. 13., szerda - 10:21

Papíron október 8., de mindenki (feleségem is) azt mondja, hogy szeptember végén megszületik.

Rólam se volt semmi, de a mi gyerekünkről már ez a 3. DVD film.

Jó az az október. :D

Micsoda öröm lesz majd visszanézni 20 év múlva. :D

#104 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 15. 11:21

Na, megkaptuk postán a születési anyakönyvi kivonatot és a lakcímkártyát.

Asszem' a jövő héten intézkedhetek már családi pótlék, anyasági támogatás ügyében, ezek birtokában. Eszméletlen mennyiségű hülyeséget ki kell tölteni és legalább 10 aláírás.
(Államkincstáros formanyomtatványok: http://www.allamkincstar.gov.hu/hu/csaladt...yeb/ossz_csalad )

Arról nem beszélve, hogy a vállalkozói lét miatt a TGYÁS-t is külön kell intézni, azt meg az OEP-nél.

Akinek nemrég született gyermeke (Sipi, carcass), a TAJ számot igazoló igazolványt is megküldték, vagy külön kellett intézni? Mert csomó helyre kell a gyermek TAJ száma, amiről fogalmam sincs, vagy a kórházban megadják majd?

Adókártyát azt ha jól látom, ki kell kérni, ha szükséges (Babakötvény Start-számla megnyitásához Bankban, bár elméletben nem szükséges).

Szerkesztette: Kory 2008. 08. 15. 11:25 -kor

#105 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 15. 11:53

Én az anyakönyvi kivonatot személyesen intéztem és ha jól emlékszem a lakcímkártyát is.
Az adókártyát kiküldik, de kérni kell formanyomtatványon.
A taj kártyáért sorba álltam a Teve utcában. ;) Ott kapsz nyomtatványt hozzá. És rögtön a kezedbe is nyomják, mármint a kész kártyát. Ha sorra jutottál pár perc alatt megvan.

szerk.

Szerkesztette: Picur 2008. 08. 15. 11:54 -kor

Ha ezek közül bármely proci megszerzésében tudsz segíteni, akkor küldj PÜ-t! Köszi!

#106 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 15. 12:07

Köszi, amiket te intéztél, az nekem már pont megvan. :)

TAJ-t majd akkor intézem, bár Zalaegerszegen, nem a Teve utcában.  :Đ Adókártyát asszem egyelőre nem kéretem ki.

Szerkesztette: Kory 2008. 08. 15. 12:07 -kor

#107 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 15. 12:20

Há' nem tudom mennyi ideig írtam azt a hozzászólást, de a szerkesztett verziódat még nem láttam. :D
Az adókártya az elején csak akkor kell -haq jól tudom- ha bankba akartok menni babakötvény számlát nyitni. Annak meg csak akkor van értelme, ha hozzá akarsz tenni, különben elketyeg az állam bácsinál is..
A Bp. feltételezésért meg bocs.  :)

Szerkesztette: Picur 2008. 08. 15. 12:20 -kor

Ha ezek közül bármely proci megszerzésében tudsz segíteni, akkor küldj PÜ-t! Köszi!

#108 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 15. 12:21

Igen, köszi. Elméletben azt olvastam a babakotveny.info-n hogy nem szükséges még akkor sem az adókártya, csak szokásos magyar bürokrácia miatt "jó ha van".

Igen, akarunk hozzátenni, úgy, hogy az állami támogatás meglegyen (havi 5000).

#109 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 15. 12:50

Anyakönyvi kivonathoz és lakcímkártyához mi kitöltöttünk a kórházban egy nyomtatványt és következő héten mehettem az okmányirodába (ahova a kórház tartozik). Ott kivártam a sorom és megcsinálta az ügyintéző az anyakönyvi kivonatot és a lakcímkártyát.
Utána mentem az OEP-hez, ott megkaptam a TAJ kártyát is.
Jóval később (mert lusta voltam) mentem az államkincstárhoz és az OEP-hez is a támogatásokat intézni (TGYÁS, családi pótlék és anyasági támogatás). innen tudsz leszedni formanyomtatványokat. Bár mivel úgyis kell hozzá munkáltatói igazolás, ezért én elmentem a feleségem munkahelyének a könyvelőjéhez és ott átnéztük a papírokat és kitöltötte a céges adatokat. Kell rá céges bélyegző és aláírás is.
A leadásnál mindenki azzal riogatott, hogy 3 napi hideg élelmet vigyek. Fenéket, negyed 9-kor húztam sorszámot az államkincstárnál és 3/4-ed 10-kor a munkahelyemen voltam (államkincstár után oep-hez mentem, onnan meg 20-25 perc még mire bejutottam a munkahelyemre.
Az anyasági támogatást már meg is kaptuk pár napja (pedig július utolsó napján adtam le a papírokat).

Kory: ha nálatok sokan vannak az irodákban, akkor kérdezz rá, hogy kell-e meghatalmazás a feleségedtől az ügyek intézésére. A könyvelő azt mondta, hogy egyik ügyfelük férjét volt emiatt zavarták el. Ügyintézője válogatja, hogy kell-e. Tőlem nem kérte.

#110 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 15. 12:56

Ezek szerint mindenhol máshogy megy, közben beugrott hogy a kórházban is említették a szülés utáni napokban, hogy a lakcímkártyát és a születési akvi-t kiküldik postán, így is lett :)

OEP-hez hétfőn megyek TAJ-ért, az államkincstáros nyomtatványok már köszi megvannak (sőt a védőnő is odaadta őket még 1 hónapja). Céges adatok nincsenek, egyéni vállalkozó.

Múltkor táppénz leadása miatt voltam az OEPnél, iszonyat sor, de mindenki nyugdíjra várt, így az én  sorszámom azonnal következett, 2 perc alatt végeztem. A táppénzt általában a leadást követő 1 héten belül utalták mindig.

Államkincstárnál majd meglátom, remélem nincsenek sokan, de 1 nap erre van, OEP után azt is elintézem. Már hol kértek volna meghatalmazást? OEP-nél vagy ÁK-nál? OEP-nél sose volt gond, táppénzt is vittem már, TGYÁS-nál se kérték. Alá vannak írva a papírok, akár az utcaseprővel is beküldhetem...sőt postán is (ÁK-nál is írják a postai küldést, csak akkor két példány kell). így kicsit furcsállom ezt a meghatalmazás dolgot. Nem veszek fel pénzt.

Egyébként miféle munkáltató igazolás kellhet?  :confused: Sem az anyasági támogatáshoz, sem a családi pótlékhoz nem kell ilyesmi. A TGYÁS-hoz viszont kellhet tényleg.

Szerkesztette: Kory 2008. 08. 15. 13:00 -kor

Téma megosztása:

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.