HWSW Informatikai Kerekasztal: baba, papa, mama :) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

baba, papa, mama :) Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#411 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 02. 05. 19:29

Na megvolt a 4D vizsgálat. 19. hét.

99% hogy kisfiú.  :D
KomposztWC

#412 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 05. 20:49

Idézet: Grillo - Dátum: 2009. febr. 5., csütörtök - 20:29

Grat. :up:
Egy haver mondta egyszer, még mielőtt a felesége szült - nem tudták mi lesz - hogy neki mindegy csak fiú legyen.Az lett. ;)
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#413 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 05. 20:51

Idézet: Grillo - Dátum: 2009. febr. 5., csütörtök - 19:29

Próbáld meg kialudni magad. Minden este a szülésig.  :Đ  Ezt tudom tanácsolni, és üdv a klubban. :)

Szerkesztette: Kory 2009. 02. 05. 20:51 -kor

#414 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 05. 21:03

Idézet: blabla* - Dátum: 2009. febr. 5., csütörtök - 16:26

[...]
tudom, ezért kérdeztem kicsivel korábban hogy hogy vesznek pelenkát EP-re. asszem Sipi írta hogy ad számlát a DM is ami pelusvásárlásra elszámolható EP-nél.

Igen, én írtam, hogy AXA elfogadja a Tesco-s és a DM-es számlát is (bárhonnan elfogad számlát végülis), csak legyen rajta az egészségpénztári azonosító, meg a számlatulajdonos vagy a kedvezményezett nevére szóljon a számla (illetve bizonyos esetekben az AXA EP nevére, pl. gyógyszertárban ilyet szoktak adni aláírásra).

#415 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 05. 21:03

Idézet: Kory - Dátum: 2009. febr. 5., csütörtök - 16:31

A Lidl-ben szerdáig a 72 darabos "Sevena Comfort" törlőkendő 200 Ft. (1 db = 3 Ft)

Mi próbáltunk valamilyen LIDL-ből származót múltkor, nem jött be. De a Pampers törlőkendő sem, csak a DM-es Babylove :)

#416 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 05. 21:04

Idézet: Grillo - Dátum: 2009. febr. 5., csütörtök - 19:29

Gratulálok  :up:

#417 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 05. 21:47

Nab@zmeg. :omg: Már csak te hiányoztál.
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Bravo

#418 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 06. 14:49

Erről mit gondoltok?

Bár lehet hogy inkább a gyakorló anyukákat kellene megkérdezni. :)
"A lélek úgy teljes ha testtelen.           
A test akkor egész ha meztelen."   

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#419 Felhasználó inaktív   Rina Maan 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 06. 15:48

Idézet: blabla* - Dátum: 2009. febr. 6., péntek - 14:49

Erről mit gondoltok?

Szia Blabla! :)

Ha valaki csak a pelenkán akar spórolni, akkor hülyeség. :) Benne van igazából a cikkben is, hogy a természeti népektől vették az ötletet, tehát hasonló életstílus is kell hozzá a babagondozás terén: folyamatos testkontaktus, igény szerinti szoptatás, együttalvás, stb. Ideális környezet a döngölt föld padló  :Đ
Én biztos nem csinálnám. A gyerek alapvetően megváltoztatja az ember szokásait, kevesebb lehetőséged van kimozdulni lazítani (nekem pl az egyedül bevásárlás is lazítás :D ), ha pelenka nélküli a gyerek, akkor meg ez az idő nullára redukálódik. Ennyi az önző szempont.
Másik meg, hogy igazából a szobatisztaság elérése nem attól függ, hogy pelenkával, vagy pelenka nélkül nő a gyerek, hanem idegrendszeri fejlettség kérdése. A természeti népek sem azért nem használnak eldobható pelenkát, mert milyen jó ölben pisiltetni, kakiltatni a gyereket, hanem mert nagy valószínűséggel azt sem tudják, mi az :) Bár gondolom nekik annyira nem is hiányzik, de valljuk be felénk nagyon praktikus :)

Amúgy nálunk nagyságrendileg 1 hónap alatt 3 csomag Tescos pelenka fogy el. Nálunk bevált, éjjel is azt használjuk :) És bevált a tescos popsitörlő is, és a tescos popsikenőcs. A fiamnak valószínűleg máshogy érzékeny a hátsója, mint az átlag gyereknek, mert kipirosodott a Gabi popsikenőcstől is, a Neogranormontól is. Egyszer kicsípte a kaki a popsiját, orvos írt fel csodakencét, 4 napig kenegettem, nem használt, a tescostól meg 2 használat után elmúlt a pirosság :) Szóval ez is egyéni, hogy melyik gyerek bőre mit szeret :)
- Anya, ne énekelj, én hallom!
.
.
.
- Ha nem hagyod abba a lövöldözést, énekelni fogok!

#420 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 06. 21:56

Idézet: Rina Maan - Dátum: 2009. febr. 6., péntek - 15:48

Ha valaki csak a pelenkán akar spórolni, akkor hülyeség. :) Benne van igazából a cikkben is, hogy a természeti népektől vették az ötletet, tehát hasonló életstílus is kell hozzá a babagondozás terén: folyamatos testkontaktus, igény szerinti szoptatás, együttalvás, stb. Ideális környezet a döngölt föld padló  :Đ
Én biztos nem csinálnám. A gyerek alapvetően megváltoztatja az ember szokásait, kevesebb lehetőséged van kimozdulni lazítani (nekem pl az egyedül bevásárlás is lazítás :D ), ha pelenka nélküli a gyerek, akkor meg ez az idő nullára redukálódik. Ennyi az önző szempont.
Másik meg, hogy igazából a szobatisztaság elérése nem attól függ, hogy pelenkával, vagy pelenka nélkül nő a gyerek, hanem idegrendszeri fejlettség kérdése. A természeti népek sem azért nem használnak eldobható pelenkát, mert milyen jó ölben pisiltetni, kakiltatni a gyereket, hanem mert nagy valószínűséggel azt sem tudják, mi az :) Bár gondolom nekik annyira nem is hiányzik, de valljuk be felénk nagyon praktikus :)

dejó Téged újra látni :)

higiéniai szempontokat is említ a cikk :think:

ezt az idegrendszeri fejlettség dolgot nem értem. azt írja a cikk hogy ahol így nőnek fel a gyerekek ott gyakorlatilag az összes jóval korábban szobatiszta mint nálunk. akkor ott az összes gyerek idegrendszerileg fejlettebb?  :confused:

mekkora már nálatok a csemete? 1 év körül? :) képek? ;)

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#421 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 06. 22:21

Egy fiatal értelmiségi anyukánál láttam már ezt a kísérletet.
Ő úgy döntött. hogy a kisfia szobatiszta, így pelus nélkül közlekedett a gyermek a házban.
Anno a kiskutyám csinált úgy, amikor nem volt otthon senki. Itt egy tócsa, ott egy kupac, majd még egy tócsa.
Azóta elmúlt három év, és a mű még mindig nem tökéletes. Ugyanis a gyermek már frusztrlt, ha a "nem kell pisilni?" kérdést hallja, és elsírja magát.
Miközben épp mondja, hogy:"nem", halkan bepisil.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#422 Felhasználó inaktív   Rina Maan 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 06. 22:32

Idézet: blabla* - Dátum: 2009. febr. 6., péntek - 21:56

dejó Téged újra látni :)

higiéniai szempontokat is említ a cikk :think:

ezt az idegrendszeri fejlettség dolgot nem értem. azt írja a cikk hogy ahol így nőnek fel a gyerekek ott gyakorlatilag az összes jóval korábban szobatiszta mint nálunk. akkor ott az összes gyerek idegrendszerileg fejlettebb?  :confused:

mekkora már nálatok a csemete? 1 év körül? :) képek? ;)

Fogalmam sincs, mennyivel lehet higiénikusabb, esetleg mert jobban szellőzik alvégen a gyerek, de én is (meg nagyjából minden épeszű anya) folyamatosan ellenőrzöm a gyereket, hogy termelt-e valamit a pelenkába, és ha igen, akkor csere. Szóval a különbség szerintem annyi, hogy akiről a cikk szól a pisi/kaki előtt reagál, én meg közvetlenül utána.

Azért kb másfél éves korban már szoktak próbálkozni a szobatisztasággal felénk is :) Nyáron talán egyszerűbb, főleg, ha kert is van, akkor nem kell szőnyeget pucolni minden nap :D De fontos, hogy a gyerek partner legyen, és ne frusztráljuk. De nekem most csak a szám nagy, mi még itt nem tartunk, majd nyáron kiderül, hogy megy :)

13 hónapos :)

Csatolt fájl:

- Anya, ne énekelj, én hallom!
.
.
.
- Ha nem hagyod abba a lövöldözést, énekelni fogok!

#423 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 06. 22:58

Idézet: Rina Maan - Dátum: 2009. febr. 6., péntek - 22:32

13 hónapos :)

kis kópé :D

#424 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 27. 09:18

Ma hagytam ott először a gyereket a bölcsiben  :(
Már egy hete szoktatjuk 1-1 órákat, egész jó körülmények vannak, meg aranyos óvónők is, dehát ugye a gyereknek potyognak a könnyei hogy apa apa apa... De én azért hiszek benne, hogy ezen túl kell esni, és utána majd szeret oda járni...

#425 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 27. 18:52

Idézet: Locutus - Dátum: 2009. febr. 27., péntek - 10:18

Ma hagytam ott először a gyereket a bölcsiben  :(
Már egy hete szoktatjuk 1-1 órákat, egész jó körülmények vannak, meg aranyos óvónők is, dehát ugye a gyereknek potyognak a könnyei hogy apa apa apa... De én azért hiszek benne, hogy ezen túl kell esni, és utána majd szeret oda járni...

Nem egyszerű korszak.
Nálunk is így volt. ;) Mikor mentünk kitalálta, hogy menjünk el tankolni, boltba, postára stbstb.Aztán ebédkor Ottó bácsit nézte mindig, mert ő hordta el az ovi konyhájáról az időseknek a kaját, ami után rögtön ebéd jött, utána meg mi hoztuk haza.
Nem azt mondom, hogy hamar, de megszokta.
Most ott tartunk, hogy néha még vasárnap is menni akar. :D Az ottalvás viszont nem nagyon akar menni...
-------
Ja bakker, bölcsiről beszélsz.Mi ovival kezdtünk.Igaz ott a mini csoportban.Az majdnem ugyanaz.Vagy nem? :think:

Szerkesztette: carcass 2009. 02. 27. 19:14 -kor

Bravo

#426 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 02. 28. 08:51

El kéne ezdenem babkocsikat nézegetni. A legfőbb kitétel, hogy beférjen a Swift Sedanba. Sajnos nem tudok a babakocsihoz venni autót.  :Đ
Mire érdemes figyelni? Hol érdemes körülnézni?
KomposztWC

#427 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 28. 09:58

Idézet: Grillo - Dátum: 2009. febr. 28., szombat - 8:51

El kéne ezdenem babkocsikat nézegetni. A legfőbb kitétel, hogy beférjen a Swift Sedanba. Sajnos nem tudok a babakocsihoz venni autót.  :Đ

Én a helyedben használtat néznék vaterán vagy teszveszen.
Az embereknek általában 1 max 2 éven belül feleslegessé válik, és ekkor még tökéletes állapotban van egy jobb babakocsi. A különbség csak az, hogy féláron megkapod. Én igy vettem pl jane carrera babakocsit anno. Új ára 140e, én meg 70-ért elhoztam, tiptop állapotban, majd ugyanennyiért el is adtam rá 1 évre...

#428 Felhasználó inaktív   bianca 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 28. 13:10

Idézet: blabla* - Dátum: 2009. febr. 6., péntek - 14:49

Erről mit gondoltok?

Hát, ez nagyon, hm. :think:
Enyémek mikor ülni tudtak egyedül, ez kb fél évesen volt rögtön tedtem billire. Azóta nyagyobb dolgot ott intésztek, néha kisebb is. Pelenká nélkül menntek másfél évesen nap köszbe, csak éjjel tedtem még, de nem sokára ezt is leszoktak.
Igaz, itt szigorú rendszer volt bölcsedöbe, azért sikerült ez is. Itt 9 honapos gyereknek egyedül kellett enni is.

#429 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 28. 13:28

Idézet: Grillo - Dátum: 2009. febr. 28., szombat - 8:51

Ne a legdrágábbat vedd meg.
Figyelj arra hogy legyen szavatosság rá.

#430 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 28. 14:30

Idézet: Grillo - Dátum: 2009. febr. 28., szombat - 9:51

Mi is használtan vettük 30e-ért még 2003-ban.2 évvel korábban állítólag 80e-ért vette egy ismerős csaj.El is hiszem, hogy annyi volt, mert digitális hőmérséklet, meg páratartalommérő volt rajta.Mondjuk soha nem használtuk, de tök olcsó volt. ;) Ki is szolgált alaposan két gyereket.Mi tavaly nyáron adtuk el.
Mire kell figyelni?
Attól függ mire/mikor is használod.A miénknek ~18 átmérőjű kerekei voltak párosával mindenütt.Könnyen áttoltuk bármin, járdán, lépcsőn könyebb felhúzni.Mivel volt rajta pohártartó és amúgy is egy merev rúd volt keresztben, amivel ugye tolni kellett (tényleg annak mi a neve :think:  :D ), így sportbabakocsi módjára nem lehetett összecsukni.Valamennyire sikerült ugyan, de úgy telelett a fóbia csomagtartója.volt hozzá külön hordozó is, ami frankón rápattintható volt.Ez azért is volt jó, mert ha sétálni vittük, akkor ugye a gyerkőc menetiránynak háttal volt és be tudtuk mindig állítani, hogy ne süssön a szemébe a Nap.Aztán a hordozót elhagytuk és csak simán a kocsiban ültek.
Nem kell a legdrágábbat megvenni, annyival többt nem tud.Viszont nyilván egy szint alá semi érdemes menni.
Bármelyiket veszed, a sedan sajnos úgyis tele lesz vele. ;)

Bravo

Téma megosztása:

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »