HWSW Informatikai Kerekasztal: baba, papa, mama :) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

baba, papa, mama :) Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#371 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 04. 01:33

Idézet: Bujdy - Dátum: 2009. febr. 3., kedd - 19:50

Lassan mi is gyerekvállalós korba érünk és szeretném felmérni, mire kell/lehet számítani?

Szóval, ha tudtok, akkor ilyesmi kérdésekre válaszoljatok, lécci:
- kb. hány pelenkát fogyaszt egy gyerek mire kinövi? Saccoljunk olyan "átlagos gyerekkel".
  - ha jól tudom, a fentit lehet egészségpénztárra venni, még milyen olyan dolog van, amit lehet?
- kb. havonta mennyi plusz kiadás egy gyermek? Szóval úgy mindent összevetve (fűtés, gyerekholmik, stb) mennyi plusz kiadással kalkuláljunk?

Egyelőre ennyi, ha lesz még türelmetek, el lehet jutni a 20 Ft-os kédrdésig is... ;)

Pelenka: kezdetben napi 6-7 sem ritka, fél éves kor körülre ez már lemegy napi 4-5-re. Nálunk mostanában megint többször előfordul az, hogy pisi akkor jön, amikor a feneke van krémezve --> törölgetés, új pelus. Mi Pampers-t használunk, ez vált be. Liberó túlságosan megkeményedett a pisitől. De mivel ennyire dícsértétek, ezért kipróbálunk majd mi is egy Tesco-sat. A Pampers darabja általában 45 és 50 forint között van, akciók, bolt és kiszerelés függvénye (múlt héten akciós volt, be is vásároltam 5 csomagot :D)

Egészségpénztár: nekem AXA EP van. Pelust, gyógyszertárat (ott mindig az EP kártyával fizetek) el lehet számolni. Ezen felül még a babápoláshoz szükséges dolgokat és eszközöket. Pl. mellszívó, sterilizárló, cumisüvegek, mérleg, légzésfigyelő, stb. De pl. a gyerekülést nem!

Havi plusz kiadás: a pelus mellett még van a törlőkendő (mi a DM saját márkás Babylove-ot használjuk, nagyon jó), gyógyszertári bevásárlás (fürdető krém, popsikrém), Anyának melltartóbetét. Ha szükséges akkor még tápszer is.
Nálunk már megy a hozzátáplálás egy ideje, már minden furcsa főzeléket eszik (pl. krumpli, alma, répa és brokkoli összefőzve és turmixolva  :eek: ) és délelőtt és délután pedig reszelt almát. Emiatt én gyakorlatilag minden nap megyek a piacra és egy ezrest átlagosan el is költök naponta.
Ruhát mi mostmár szinte csak Tescoban veszünk. Van jópár garnitúránk belőle. Jó minőségűek és jó áron is vannak (3 body ~1500 Ft, 3 rugdalózó ~2200 Ft, ha jól emlékszek). Néha ki lehet fogni akciókat egyéb boltokban is, figyelni kell. Persze családon belülről is jöhet ruha (nekünk egy téli bundazsák és kb. két ruha jött csak, mivel unokatestvéreimnek csak lányai vannak, nekünk meg fiunk).
Fontos még a törölköző és a textil pelus is. Utóbbiból nekünk elég sok van, mert sok kerül a mosásba naponta (4-5 minimum, mert lebukja, már csöpög a nyáltól, fürdetéshez is elfogy kettő, stb.) Mi fürdés után pelusanyagból készült nagy törölközővel (olyan mintha 4 darab pelus lenne összevarrva) töröljük meg, mert sokkal puhább, mint a törölköző.

A "kezdőszett" (babakocsival, ággyal, első garnitúra ruhával, stb.) kb. 2-300e forint, szülés nélkül.

Szerkesztette: Sipi- 2009. 02. 04. 01:36 -kor

#372 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 04. 01:44

Akiknél már elmút azoktól kérdezem, hogy hogyan zajlott a babától való különköltözés? Miért döntöttetek így és mik voltak az előnyök, hátrányok, buktatók?
Azért kérdezem, mert azthiszem, hogy kezdjük zavarni a kisfiunkat: amikor lefekszek, akkor szinte mindig megébred kicsit pár percen belül (csak cumit kell visszaadni, esetleg kicsit itatni). Mostanában éjszaka sem alszik túl jól. Lehet, hogy a szoba is kicsi és "elszívjuk" előle a levegőt (pedig még ajtó sincs) illetve mindig felmelegszik a levegő 23 fok fölé (pedig a radiátor el van zárva, csak a padlóban mennek a csövek).
Így azon gondolkozunk, hogy hétvégén kipróbálunk egy éjszakát külön és majd meglátjuk.

#373 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 04. 02:02

Nah, rakok képet én is (klikk a nagyobb képekért).
Szeret hason is játszani:
Kép

Itt meg bealudt a kezemben:
Kép

7 hónapos volt február 1-én: a hasról hátra fordulás könnyedén megy, a hátról hasra kicsit nehézkesebben. Próbál mászni is, eddig nem sok sikerrel :) Viszont nagy dumás, és pár napja sikongat is. Jah, és mindene csupa nyál, szó szerint folyik a szájából (de fog még egy sem bújt ki).

#374 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 04. 09:02

Idézet: Sipi- - Dátum: 2009. febr. 4., szerda - 1:44

Akiknél már elmút azoktól kérdezem, hogy hogyan zajlott a babától való különköltözés? Miért döntöttetek így és mik voltak az előnyök, hátrányok, buktatók?
Azért kérdezem, mert azthiszem, hogy kezdjük zavarni a kisfiunkat: amikor lefekszek, akkor szinte mindig megébred kicsit pár percen belül (csak cumit kell visszaadni, esetleg kicsit itatni). Mostanában éjszaka sem alszik túl jól. Lehet, hogy a szoba is kicsi és "elszívjuk" előle a levegőt (pedig még ajtó sincs) illetve mindig felmelegszik a levegő 23 fok fölé (pedig a radiátor el van zárva, csak a padlóban mennek a csövek).
Így azon gondolkozunk, hogy hétvégén kipróbálunk egy éjszakát külön és majd meglátjuk.

Hát én sajnos nem nagyon tudok válaszolni, mert soha nem aludt velünk, a kezdetektől fogva külön szoba van. (cumija nincs is, nem is fogadja el). Az első két hónapban a nejem vele aludt egy szobában, külön ágyon, hogy a közelben legyen. 23 fok az sok? Nálunk is kb. annyi szokott lenni, lehet hogy emiatt se alussza még át az éjszakát?

Ari. :)

Szerkesztette: Kory 2009. 02. 04. 09:03 -kor

#375 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 04. 09:04

Idézet: Locutus - Dátum: 2009. febr. 3., kedd - 23:23

Az első itthon töltött év után jött is a 62 ezres eon különbözeti számla nekünk. Azt hittem lefosom a bokám. Előtte 5k körül fizettünk átalányba, most 11k. És szerintem most megint lesz különbözet valamennyi, pluszba...
Ez az egyetlen kiadás ami jelentősen emelkedett. Minden nap itthon vannak, egész nap megy a tv, számítógép, minden nap porszivó (kutya miatt), többet megy a mosógép, mosogatógép, meg ilyenek. Sok kicsi kurvasokra megy. Én meg tönkre.

Nekünk még nem volt teljes év otthon, csak egy 4 hónap. Most nézem havonta a fogyasztást, és ha kell még megemeltetem az átalányt. Számítógépre otthon nem nagyon van most (még) idő. :D

#376 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 04. 09:24

Idézet: blabla* - Dátum: 2009. febr. 3., kedd - 23:19

tehát az mondod hogy egy gyerek az induló/fix költségeken (babakocsi, ruhák és társai) igazából nem többlet kiadás? :think: szal igazából a jövedelem csökkenést egyensúlyozza az hogy magatokra kevesebbet költötök (mert mondjuk elmarad a korábban szokásos jövésmenés)?

ebben a 200k-ban benne van már a szülés ára is? (úgy rémlik egy szülés maga 50-100k körül van de lehet h rosszul emlékszem...) vagy ez egy átmeneti tartalék ami arra kell hogy időszakosan kimaradnak a havi bevételek (állami támogatás később jön)?

Tulajdonképpen a magunkra kevesebbet költünk az teljes mértékben igaz, az induló költségek után szerintem havi szinten nem költünk többet mint eddig (legalábbis az első 4-6 hónapban). Nekünk az áram azért olyan brutálisan nem emelkedett (elosztva havi 1500 Ft), és a víz sem. Cserébe pl. a nejem nem jár dolgozni, ami havi szintem minimum 10-12 ezer Ft kiadás a munkábajárással, ottani kajálás, stb. (sőt átgondolva szerintem ez van 15e is)

Szülés ára?  :think: Állami kórház. Mit kéne fizetnem? Dokinak adtunk egy kis "zsebpénzt" (neki biztos az, 40 rugó), ennyi. Mi magánrendelésre nem jártunk, minek fizetem a TB-t? Szerencsére persze semmi gond nem volt, így az állami ellátás és kötelező vizsgálatok is megfeleltek. Privátban egyszer voltunk, mikor 4D-s ultrahangot csináltattunk DVD-re. A többi kötelező vérvizsgálat, UH, Down-szűrés az mind államilag ingyenes, hát én biztos nem fizetnék érte magánban. Persze nálunk súlyponti kórház van, úgyhogy mindent meg tudnak csinálni.

Az állami támogatás (anyaságit) mi az igényléstől számítva 3 héten belül kaptuk a CSP-vel együtt (ez összesen majdnem 76 ezer). Más támogatásra ne számíts. :D

A gyerek megszületése előtt többet kellett költenünk havi szinten, igaz mi nem egyszerre vettük meg a dolgokat, ami kell, hanem az utolsó 3 hónap alatt (babakocsi egyik hónapban, ágy, stb. a másikban, kezdőcsomagok a harmadikban, ez kb. összesen 180-200 ezer volt+dokipénz).

Önmagában azt mondom, hogy aki a pénzre hivatkozik, hogy drága a gyerek, nem szül, az félreduma.

Szerkesztette: Kory 2009. 02. 04. 09:28 -kor

#377 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 04. 09:38

Idézet: Sipi- - Dátum: 2009. febr. 4., szerda - 1:33

Egészségpénztár: nekem AXA EP van. Pelust, gyógyszertárat (ott mindig az EP kártyával fizetek) el lehet számolni.

gyógyszertárból mindent el tudsz számolni?  :eek: nekem volt korábban és egy csomó mindent nem fizettek ki. pl. vitaminokat :omg: ezt a pelus dolgot sem értem... megveszed a pelenkát DM-ben mondjuk és elfogadják az EP kártyát? :think:
"A lélek úgy teljes ha testtelen.           
A test akkor egész ha meztelen."   

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#378 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 04. 09:39

Idézet: Sipi- - Dátum: 2009. febr. 4., szerda - 1:44

Akiknél már elmút azoktól kérdezem, hogy hogyan zajlott a babától való különköltözés?

az nem 18-20 évvel későbbi projekt? :think: kicsit előreszaladtatok :Đ

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#379 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 04. 09:47

Idézet: Kory - Dátum: 2009. febr. 4., szerda - 9:24

Szülés ára?  :think: Állami kórház. Mit kéne fizetnem? Dokinak adtunk egy kis "zsebpénzt" (neki biztos az, 40 rugó), ennyi. Mi magánrendelésre nem jártunk, minek fizetem a TB-t? Szerencsére persze semmi gond nem volt, így az állami ellátás és kötelező vizsgálatok is megfeleltek. Privátban egyszer voltunk, mikor 4D-s ultrahangot csináltattunk DVD-re. A többi kötelező vérvizsgálat, UH, Down-szűrés az mind államilag ingyenes, hát én biztos nem fizetnék érte magánban. Persze nálunk súlyponti kórház van, úgyhogy mindent meg tudnak csinálni.

Az állami támogatás (anyaságit) mi az igényléstől számítva 3 héten belül kaptuk a CSP-vel együtt (ez összesen majdnem 76 ezer). Más támogatásra ne számíts. :D

Önmagában azt mondom, hogy aki a pénzre hivatkozik, hogy drága a gyerek, nem szül, az félreduma.

úgy rémlik én is állami kórházas szülésre hallottam ezt az összeget... amit oda kell adni ennek-annak itt-ott zsebbe... nah ehhez a módihoz nagyon nem fűlik a fogam.

a rendszeres támogatásra gondolok, tgyás, gyed, gyes ilyesmi (csak nemtom melyik melyik :Đ). a szülés után annyi jár még mintha betegállományban lenne az ember lánya... de gondolom ezt nem azonnal folyósítját, hanem írtátok hogy csomó papírmunka van vele így az átfutási idő is hosszabb lehet. erre gondoltam :)

ez attól függ sztem hogy a kieső jövedelemre mennyire támaszkodott korábban a pár, és hogy enélkül tudják-e a meglévő terheket is fizetni (lakáshitel, rezsi hasonlók). :) a többiből lehet lefaragni, de ezekből nehezen.

#380 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 04. 09:48

Idézet: blabla* - Dátum: 2009. febr. 4., szerda - 9:39

az nem 18-20 évvel későbbi projekt? :think: kicsit előreszaladtatok :Đ

:D  :Đ

#381 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 04. 09:52

Idézet: blabla* - Dátum: 2009. febr. 4., szerda - 9:38

gyógyszertárból mindent el tudsz számolni?  :eek: nekem volt korábban és egy csomó mindent nem fizettek ki. pl. vitaminokat :omg: ezt a pelus dolgot sem értem... megveszed a pelenkát DM-ben mondjuk és elfogadják az EP kártyát? :think:

Gyógyszereket, popsikenőcsöt és fürdetőkrémet szoktam venni, ezeket eddig mind kifizette az AXA. Csak lehúzták az EP kártyát és egy plusz aláírás a számlára. A többi a gyógyszertár intézi.
A pelusvétel meg úgy müxik, hogy a DM-ben (Tescoban) kérek számlát a nevemre és odaíratom még a tagkódot is a név mellé. Ezt így elfogadják (beviszem az AXA-hoz). (Más elszámolható termék esetén is így kell, de a biztosítód honlapján biztos fent van, hogy hogyan és mit lehet elszámolni. Pl. a 4D UH-t is kifizették nekünk.)

#382 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 04. 09:54

Idézet: blabla* - Dátum: 2009. febr. 4., szerda - 9:47

úgy rémlik én is állami kórházas szülésre hallottam ezt az összeget... amit oda kell adni ennek-annak itt-ott zsebbe... nah ehhez a módihoz nagyon nem fűlik a fogam.

a rendszeres támogatásra gondolok, tgyás, gyed, gyes ilyesmi (csak nemtom melyik melyik :Đ). a szülés után annyi jár még mintha betegállományban lenne az ember lánya... de gondolom ezt nem azonnal folyósítját, hanem írtátok hogy csomó papírmunka van vele így az átfutási idő is hosszabb lehet. erre gondoltam :)

ez attól függ sztem hogy a kieső jövedelemre mennyire támaszkodott korábban a pár, és hogy enélkül tudják-e a meglévő terheket is fizetni (lakáshitel, rezsi hasonlók). :) a többiből lehet lefaragni, de ezekből nehezen.

Hát semmi se muszáj, dokinak azért megy a lóvé mindenhol, Pesten gondolom több, vidéken kevesebb, mert a jövedelem is kevesebb.
Szülésznőt is lehet "fogadni" bár ez változó, akkor annak is, de mi ilyesmivel nem foglalkoztunk. Főleg azok után hogy egy tájékoztatón a szülésznők vezetője már a "parájukról" beszélt, hogy a dokik nem szeretik, ha a szülésznők "lenyúlják" a pénzüket. Elég hányadék egy helyzet.  Tehát valamelyik doki nem engedi hogy választott szülésznő legyen. Takarítónőt esetleg nem kell választani? :D

Először van táppénz, mert gondolom nem a 9. hónapig dolgozik az ember. :) Aztán TGYÁS 168 napig, aztán GYED 2 éves korig, aztán GYES, bár ez már minimális összeg, de ha az embernek nincs munkája....

Van papírmunka valóban, nekünk nem volt gond a folyósítással. Táppénzt 2 hetente utalták, többit meg hó 8-ig mindig.

Jó, van olyan ismerősöm, pár, akik nem keresnek rosszul (de nem is milliókat!), de minden pénzüket elb.ák, utaznak évente  négyszer mindenhova, kétszer nyaralnak külföldön, télen olaszba síelnek, kéthetente éttermi vacsora, hétvégi bulival, háromhavonta új Nike cipő, hetente más városba elmennek körbenézni kocsival, stb.

Na most az ilyennek naná hogy könnyebb azt mondani, hogy áá, drága a gyerek.

Szerkesztette: Kory 2009. 02. 04. 09:56 -kor

#383 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 04. 10:16

Idézet: Kory - Dátum: 2009. febr. 4., szerda - 9:54

Hát semmi se muszáj, dokinak azért megy a lóvé mindenhol, Pesten gondolom több, vidéken kevesebb, mert a jövedelem is kevesebb.
Szülésznőt is lehet "fogadni" bár ez változó, akkor annak is, de mi ilyesmivel nem foglalkoztunk. Főleg azok után hogy egy tájékoztatón a szülésznők vezetője már a "parájukról" beszélt, hogy a dokik nem szeretik, ha a szülésznők "lenyúlják" a pénzüket. Elég hányadék egy helyzet.  Tehát valamelyik doki nem engedi hogy választott szülésznő legyen. Takarítónőt esetleg nem kell választani? :D

Először van táppénz, mert gondolom nem a 9. hónapig dolgozik az ember. :) Aztán TGYÁS 168 napig, aztán GYED 2 éves korig, aztán GYES, bár ez már minimális összeg, de ha az embernek nincs munkája....

Van papírmunka valóban, nekünk nem volt gond a folyósítással. Táppénzt 2 hetente utalták, többit meg hó 8-ig mindig.

Jó, van olyan ismerősöm, pár, akik nem keresnek rosszul (de nem is milliókat!), de minden pénzüket elb.ák, utaznak évente  négyszer mindenhova, kétszer nyaralnak külföldön, télen olaszba síelnek, kéthetente éttermi vacsora, hétvégi bulival, háromhavonta új Nike cipő, hetente más városba elmennek körbenézni kocsival, stb.

Na most az ilyennek naná hogy könnyebb azt mondani, hogy áá, drága a gyerek.

Mig fogadtunk szülésznőt. Megérte. Gyakorlatilag vele született meg a fiunk, a doki kb. csak az utána való ellátást végezte. Bár a választott szülésznő és a doki összeszokott páros volt :)
Elvielg a TGYÁS-t (ami a szülési szabadság) úgy kellene igényelni, hogy a szülés elé essen kb. 4 hét belőle. De szerintem a kismamák 90%-a a szülés napjáig táppénzen van.
Nekünk táppénzt jóval később utaltak, kb. 3 hónapra (és akkor egyben az egy a két hetit, mert egy hónapot volt táppénzen a feleségem. Annak felét a munkáltató fizette, az meg is jött rendesen a fizetésidőkor. Az államtól érkező táppénz késett sokat.)
Családi pótlék jön rendesen (tegnap meg is érkezett), TGYÁS-sal volt egy kis kavarásunk (írtam már itt róla), de végül az is megérkezett. GYED meg elintézés alatt (a javított papírt visszaküldtük, most várunk).

#384 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 04. 10:45

Idézet: Sipi- - Dátum: 2009. febr. 4., szerda - 10:16

Mig fogadtunk szülésznőt. Megérte. Gyakorlatilag vele született meg a fiunk, a doki kb. csak az utána való ellátást végezte. Bár a választott szülésznő és a doki összeszokott páros volt :)
Elvielg a TGYÁS-t (ami a szülési szabadság) úgy kellene igényelni, hogy a szülés elé essen kb. 4 hét belőle. De szerintem a kismamák 90%-a a szülés napjáig táppénzen van.
Nekünk táppénzt jóval később utaltak, kb. 3 hónapra (és akkor egyben az egy a két hetit, mert egy hónapot volt táppénzen a feleségem. Annak felét a munkáltató fizette, az meg is jött rendesen a fizetésidőkor. Az államtól érkező táppénz késett sokat.)
Családi pótlék jön rendesen (tegnap meg is érkezett), TGYÁS-sal volt egy kis kavarásunk (írtam már itt róla), de végül az is megérkezett. GYED meg elintézés alatt (a javított papírt visszaküldtük, most várunk).

Igen, ezért fontos hogy jó párost alkossanak. Nekem nem volt szimpatikus az a tájékoztató, mikor ott voltak a szülésznők, akkor döntöttük el, nem fogadunk most.

Nekünk is táppénz volt a születés napjáig, meg nem is volt "tervben" a szülés, előbb jött 3 héttel.

Ja, az államkincstár féle CSP rettentően fixen jön, hó 2-ig mindig. A TGYÁS (és majd a GYED is) nagyon hivatalosan 15-éig kell megérkeznie, de eddig mindig 8-a körül szokott jönni.

Sajnos az OEP, Megyei Egészségpénztárok (MEP)-nél mindig vannak kisebb átszervezések, talán emiatt is vannak a gondok.

Szerkesztette: Kory 2009. 02. 04. 10:45 -kor

#385 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 04. 11:39

Na, ezek jó hírek, megmondom anyagi téren rosszabbra számítottam... ;)

Mondjuk ruha terén vannak jó kilátások, mert nem vagyunk annyira finnyásak, hogy új ruha kell, és a tesómnak van két lánya, a nejem tesójának pedig két fia, szóval bármilyen nemű csemete lesz, lesz honnan ruhát kapni! :)

Most a cafeteria miatt kérdeztem, mert lehetne befizetni nekem is meg asszonynak is EÜ pénztárra, és akkor az havi 2x0,3*minimálbér lenne, ez asszem olyan 40 rugó havonta, ebből 1-2 év alatt csak összejön annyi, amiből kijönnek az ilyenre vehető tételek... (sógornőmék még a doki zsebpénzéről is kértek számlát és fizette az EÜ pénztár...)

Na, akkor számolunk, osztunk-szorzunk tovább! :)

Köszi minden segítséget! :respect:

#386 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 04. 11:42

Idézet: Bujdy - Dátum: 2009. febr. 4., szerda - 11:39

Na, ezek jó hírek, megmondom anyagi téren rosszabbra számítottam... ;)

Mondjuk ruha terén vannak jó kilátások, mert nem vagyunk annyira finnyásak, hogy új ruha kell, és a tesómnak van két lánya, a nejem tesójának pedig két fia, szóval bármilyen nemű csemete lesz, lesz honnan ruhát kapni! :)

Most a cafeteria miatt kérdeztem, mert lehetne befizetni nekem is meg asszonynak is EÜ pénztárra, és akkor az havi 2x0,3*minimálbér lenne, ez asszem olyan 40 rugó havonta, ebből 1-2 év alatt csak összejön annyi, amiből kijönnek az ilyenre vehető tételek... (sógornőmék még a doki zsebpénzéről is kértek számlát és fizette az EÜ pénztár...)

Na, akkor számolunk, osztunk-szorzunk tovább! :)

Köszi minden segítséget! :respect:

Nekünk pl. a ruhatárunk kb. 50%-a használt ruhákból áll jelenleg. :) Sőt a 100%-a, hisz már mindegyiket használtuk. :D

40 rugó havonta*2 1-2 évig? :D Jól vagy? :D Az 2 milla.

#387 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 04. 12:02

Idézet: blabla* - Dátum: 2009. febr. 4., szerda - 9:47

Mi egy fillért sem jattoltunk senkinek a kórházban. Nem éreztük / nem éreztette senki szükségét.
Ugynakkor jól csinálta a dolgát mindenki, szóval panaszom nem lehet a szülészetre (soproni erzsébet kórház).

#388 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 04. 17:16

Idézet: Kory - Dátum: 2009. febr. 4., szerda - 11:42

Nekünk pl. a ruhatárunk kb. 50%-a használt ruhákból áll jelenleg. :) Sőt a 100%-a, hisz már mindegyiket használtuk. :D
[...]

Nekünk is hasonlóan. Azért nem könnyű -pláne az elején- tönkretenni 1-1 ruhát. Lehet, hogy foltos lesz kicsit, de az nem számít. Volt olyan, hogy egy méretet majd egy hét alatt kinőttünk.
Ha ezek közül bármely proci megszerzésében tudsz segíteni, akkor küldj PÜ-t! Köszi!

#389 Felhasználó inaktív   A.J. Crowley 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 04. 17:31

Három hónaposan.
Kép
"Within me the beast starts to ROAR." - Sabaton

#390 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 04. 17:44

Pelus: Most babylove-ot használunk. Meglepően jó. A Tesco-s az szörnyű. Vagy nem ugyanazt vesszük mint akik dícsérik vagy nem tudom. Egész nylon az egész, a gyerek popsija teljesen kipirosodik tőle, ha sokáig van benne. Ha tudom, hogy kis idő után leveszem (pl. fürcsi előtti kaki után) akkor mehet, mert meglehetősen olcsó. Vagy ebből is van Tesco Value?  :think:
1-2 méretben még prbólkoztunk több márkával, én a Huggies-t szerettem legjobban. Az ára miatt nem vásároltuk túl sokáig.

Költségek:
A rezsi jóval több, egész nap fűteni kell -jobban is mint kettőnknek-, világítás, több ruha mosás. Eléggé észrevehető volt.
Gyerekjáték, ruha: a legtöbbet kölcsönbe vagy már újabb gyerekre nem vállalkozó rokontól örökbe. Egyelőre még nem számottevő költség.
Gyerekkaja: mostmár 16 hónaposan elég sokmindent kell venni, hogy mindig legyen a gyerkőcnak is. Elég sok gyümölcsöt belediktálunk, ilyen magok olyan joghurt, esetenként bébiétel (200ft/db) amiből 2 simán bevág a gyerek. Szóval itt elég jól el lehet menni..
Fürdető állvány, kád, ágy, játszószőnyeg, pelusozó kutyafüle: na itt a határ a csillagos ég. 1-2 babakocsinak olyan ára van, hogy kapok érte egy veterán verdát is. (tudom nem kell megvenni. :))

Akkor még nem számoltam, ha köhög, ha fáj a foga, ha lázas stb. akkor a gyógyszer is lehet elég zsebbenyúlos.

Ez így elég sok pénzt elvisz, de mikor hazamegyek és elémtotyog: "apa, apa" és húz játszani, na az PRICELESS!  :D
Ha ezek közül bármely proci megszerzésében tudsz segíteni, akkor küldj PÜ-t! Köszi!

Téma megosztása:

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.