HWSW Informatikai Kerekasztal: baba, papa, mama :) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

baba, papa, mama :) Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#621 Felhasználó inaktív   Rina Maan 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 30. 09:55

Üzenet megtekintéseIdézet: A.J. Crowley - Dátum: 2010. 03. 30. 10:43

Sapkát mi sem hordunk, de napszemüveget szinte állandóan, úgyhogy ezt azért láthatja. Mondjuk tegnap leszedte a fejemről, és megpróbálta feltenni, van még remény. :)

Akkor már elindult az úton, hogy ő is függő legyen :-)
- Anya, ne énekelj, én hallom!
.
.
.
- Ha nem hagyod abba a lövöldözést, énekelni fogok!

#622 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 01. 07:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Rina Maan - Dátum: 2010. 03. 30. 10:29

Meg persze nagyon hiúak (még lánynak se kell hozzá lenni :Đ ), ha azt mondod neki, hogy de dögösen nézel ki, akkor örül neki, és büszkén viseli ;-)

Abszolút! Ruhacserekor az az első, hogy odaszalad a tükörhöz, és 1 percig nézegeti magát. :)

#623 Felhasználó inaktív   Rina Maan 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 01. 14:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Kory - Dátum: 2010. 04. 01. 08:34

Abszolút! Ruhacserekor az az első, hogy odaszalad a tükörhöz, és 1 percig nézegeti magát. :)

Elképzeltem :Đ
Nálunk itt még nem tart (amúgy 27 hónapos), de már megnézi, hogy mit vesz fel :-) Legjobban az autós és motoros pólók jönnek be, de azért szerencsére még nem mond nemet arra se, amelyiken nincs :-D
.
.
.

#624 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 01. 21:02

Heh, nálunk még ez nem játszik, 9 hónapos múlt, de pár hete elkezdett mászni, és fel is áll minden mellett, a rácsokba kapaszkodva arrébb is megy. Igen gyorsan át kellett rendezni a szobát, meg az alsó polcokat. :rolleyes:
KomposztWC

#625 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 06. 21:20

Rákkeltő növényvédő szerrel szennyezett bébiételt árult a Tesco, hivatalos hír:

http://www.mgszh.gov...html?query=ovko

Ez pedig a Captan WR növényvédő szer biztonsági adatlapja:
http://www.agromulti...d%2050%20WP.pdf

Ha jól látom, 0,22 mg/kg mennyiség tud elpusztítani egy baktériumot, tehát ez a 0,027 mg/kg elég alacsonynak tűnik? :think: (8. oldal)

Mi adtunk amúgy ilyet gyereknek...(almás-őszi, alma, alma-kajszi, málnásat nem)

Szerkesztette: Kory 2010. 04. 06. 21:37 -kor

#626 Felhasználó inaktív   Rina Maan 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 07. 08:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Kory - Dátum: 2010. 04. 06. 22:20

Rákkeltő növényvédő szerrel szennyezett bébiételt árult a Tesco, hivatalos hír:

http://www.mgszh.gov...html?query=ovko

Ez pedig a Captan WR növényvédő szer biztonsági adatlapja:
http://www.agromulti...d%2050%20WP.pdf

Ha jól látom, 0,22 mg/kg mennyiség tud elpusztítani egy baktériumot, tehát ez a 0,027 mg/kg elég alacsonynak tűnik? :think: (8. oldal)

Mi adtunk amúgy ilyet gyereknek...(almás-őszi, alma, alma-kajszi, málnásat nem)

Én csak azt nem értem, hogy miért nem lehet ezeket még a polcra kikerülés ELŐTT ellenőrizni? :think:
.
.
.

#627 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 07. 21:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Rina Maan - Dátum: 2010. 04. 07. 09:10

Én csak azt nem értem, hogy miért nem lehet ezeket még a polcra kikerülés ELŐTT ellenőrizni? :think:

Minden egyes szállítmányt? :think:

Szerintem ezeket szúrópróba szerűen ellenőrzik (vagy esetleg a konkurencia "nyomására" :unsure:).

Egyékbént a FVM honlapjáról kiderül, hogy már az Univerrel is volt gond korábban, sőt magyar termelők zöldségeivel is.

Szerkesztette: Kory 2010. 04. 07. 21:36 -kor

#628 Felhasználó inaktív   Rina Maan 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 08. 18:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Kory - Dátum: 2010. 04. 07. 22:35

Minden egyes szállítmányt? :think:

Szerintem ezeket szúrópróba szerűen ellenőrzik (vagy esetleg a konkurencia "nyomására" :unsure:).

Egyékbént a FVM honlapjáról kiderül, hogy már az Univerrel is volt gond korábban, sőt magyar termelők zöldségeivel is.

Én úgy képzelném, hogy a gyártónak lenne kötelessége ellenőrizni, ha már rá vonatkoznak az előírások.

Mondjuk én sem tömöm biocuccal a gyereket, mert apósom is pl permetezi az almafát. De ha már a szülő megveszi az üvegeset, amire x előírás vonatkozik, és ennek tudatában dönt mindenki a vásárlásról, akkor az legyen is úgy.
Nálunk amúgy ilyen gond nem volt, talán kétszer próbálkoztam üveges kajával, de nem vált be. Mondjuk akkoriban semmi nem vált be, mire rájött a törpe, hogy jó dolog enni, addigra gyakorlatilag azt ette, amit mi :-)
.
.
.

#629 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 08. 20:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Rina Maan - Dátum: 2010. 04. 08. 19:43

Én úgy képzelném, hogy a gyártónak lenne kötelessége ellenőrizni, ha már rá vonatkoznak az előírások.

Mondjuk én sem tömöm biocuccal a gyereket, mert apósom is pl permetezi az almafát. De ha már a szülő megveszi az üvegeset, amire x előírás vonatkozik, és ennek tudatában dönt mindenki a vásárlásról, akkor az legyen is úgy.
Nálunk amúgy ilyen gond nem volt, talán kétszer próbálkoztam üveges kajával, de nem vált be. Mondjuk akkoriban semmi nem vált be, mire rájött a törpe, hogy jó dolog enni, addigra gyakorlatilag azt ette, amit mi :-)

Nálunk is azt eszi, amit mi, inkább pont az ilyen gyümölcsös vagy joghurt-gyümölcsös desszerteket szoktuk venni, konkrét kaját ritkán, esetleg utazáskor.
Ezeket szereti (kivéve ha nem erdei gyümölcs vagy málna).

Szerkesztette: Kory 2010. 04. 08. 20:29 -kor

#630 Felhasználó inaktív   Rina Maan 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 13. 11:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Kory - Dátum: 2010. 04. 08. 21:28

Nálunk is azt eszi, amit mi, inkább pont az ilyen gyümölcsös vagy joghurt-gyümölcsös desszerteket szoktuk venni, konkrét kaját ritkán, esetleg utazáskor.
Ezeket szereti (kivéve ha nem erdei gyümölcs vagy málna).

Nálunk nagyon finnyás a gyümölcsre, az almát és a banánt megeszi (ha van kedve), de a többi gyümölcsöt gyakorlatilag csak akkor, ha látja, hogy frissen van szedve. Szerintem valakitől örökölte a hajlamot :idea: Ja, tőlem :Đ
Ezért ültettünk ősszel és most tavasszal gyümölcsféléket a kertbe, ribizlit, málnát, piros szedret, epret (izé, ebből egyelőre csak 1 palánta van, remélem, majd szaporodik, vagy legalább tisztességesen fut, ahogy ígérték), és lett egy meggyfánk is, igaz, az még vagy 5 év, mire teremni kezd.
.
.
.

#631 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 13. 12:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Rina Maan - Dátum: 2010. 04. 13. 12:20

Nálunk nagyon finnyás a gyümölcsre, az almát és a banánt megeszi (ha van kedve), de a többi gyümölcsöt gyakorlatilag csak akkor, ha látja, hogy frissen van szedve. Szerintem valakitől örökölte a hajlamot :idea: Ja, tőlem :Đ
Ezért ültettünk ősszel és most tavasszal gyümölcsféléket a kertbe, ribizlit, málnát, piros szedret, epret (izé, ebből egyelőre csak 1 palánta van, remélem, majd szaporodik, vagy legalább tisztességesen fut, ahogy ígérték), és lett egy meggyfánk is, igaz, az még vagy 5 év, mire teremni kezd.

Nekünk itt az 5. em. nincs kertünk. :D

Apáméknak viszont van egy birtokuk, frissen telepített fákkal, de még nem teremtek.

#632 Felhasználó inaktív   Rina Maan 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 13. 13:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Kory - Dátum: 2010. 04. 13. 13:49

Nekünk itt az 5. em. nincs kertünk. :D

Apáméknak viszont van egy birtokuk, frissen telepített fákkal, de még nem teremtek.

Én szüleim a 6-on laknak, van erkély, annak idején, még gyerek voltam, volt futóeper. Jó, nem kell egy egész nyáron át tartó bőséges termésre gondolni, de lehetett szemezgetni :-) Most már csak fűszerpaprikát és koktélparadicsomot tartanak, de a Törpém a paradicsomot imádja. A hagyományos paradicsomot meg sem eszi, csak a piciket :-D Én is próbálkozom ezekkel a paradicsomokkal, de érdekes módon a panelt jobban szereti, mert anyáméknál jobban terem :-D

Apósomnál leginkább csak az almafa van, meg inkább zöldséget termel, persze meglehetősen kis területen, errefelé zsebkendőnyi kertek vannak. A telken meg sajnos elvadultak már a gyümölcsfák, mert leginkább csak pihenni jár oda mindenki, dolgozni senki sem szeret.

Nagyanyámnak van még nagy kertje, meg nagynénémnek, onnan szoktunk még sok gyümölcsöt hozni. Tavaly ideküldtek több kiló feketeszedret, amit igazából képtelenség olyan rövid idő alatt megenni, mielőtt megromlana, úgyhogy életemben először főztem szörpöt :-) Isteni lett :-) Bár mivel ugye elég sok cukor kerül a házi szörpbe is, Törpi egyelőre nem nagyon kapott belőle, inkább csak én iszom :-D
.
.
.

#633 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 30. 12:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Rina Maan - Dátum: 2010. 03. 30. 09:29

Általában sok függ attól, hogy tőletek mit lát. Nálunk odavolt teljesen a mi napszemüvegeinkért, aztán gondoltuk, beruházunk egybe mi is, lehetőleg nem a legdrágábba. Sikerült is találni polarizált lencsés napszemüveget törpeméretben, 1000 Ft-ért, és imádja, tavaly le se lehetett róla könyörögni :-D Ugyan ez volt a sapkával, tavaly télen csak megkötős sapka jöhetett szóba, és azt is lecibálta magáról (mi se hordunk sapkát), idén télen taktikát váltottam, elkezdtem sapkát, sálat, kesztyűt hordani, és öltözésnél már ő mutatta, hogy kéri. Tavasszal alig lehetett a kesztyűről is lebeszélni :Đ
Meg persze nagyon hiúak (még lánynak se kell hozzá lenni :Đ ), ha azt mondod neki, hogy de dögösen nézel ki, akkor örül neki, és büszkén viseli ;-)

Elárulod, hogy merre találtatok ilyen szemüveget? Én tavaly nézegettem a gyereknek (akkor 1,5 éves volt) de vagy ultragagyi volt vagy méreg drága. Egyszerű polarizáltat nem láttam. :glare:
Ha ezek közül bármely proci megszerzésében tudsz segíteni, akkor küldj PÜ-t! Köszi!

#634 Felhasználó inaktív   Rina Maan 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 30. 21:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Picur - Dátum: 2010. 04. 30. 13:48

Elárulod, hogy merre találtatok ilyen szemüveget? Én tavaly nézegettem a gyereknek (akkor 1,5 éves volt) de vagy ultragagyi volt vagy méreg drága. Egyszerű polarizáltat nem láttam. :glare:

A Pólus centerben vettük, valahol a középső bejárat környékén volt az üzlet, nem tudom, megvan-e még. Előtte a Vision Expressben néztük, ott is volt, pontosan nem emlékszem, kb 5-8e Ft között. Elsőre mi sem mertünk ekkora összeget kifizetni olyasmire, amiről nem tudtuk, hogy bejön-e a gyereknek :-)
.
.
.

#635 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 17. 16:56

A családi pótlékot be kell vallani adóbevallásban?
Csak 3 gyerektől jár a családi kedvezmény, ugye?

Kösz

Grillo
KomposztWC

#636 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 17. 20:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Grillo - Dátum: 2010. 05. 17. 17:56

A családi pótlékot be kell vallani adóbevallásban?
Csak 3 gyerektől jár a családi kedvezmény, ugye?

Kösz

Grillo

Nem.

Igen.

:)

#637 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 18. 07:09

Benned bíztam. Köszönöm.
KomposztWC

#638 Felhasználó inaktív   Gery80 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 18. 11:43

Már csak 3 nap, és egyéves a porontyom, és itt lesz nálam hurráhurrá :) Tökre várom már :)
Rosszul nézel ki... iszol te rendesen? :D

#639 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 18. 12:09

És kell már utána szaladni? Harap rendesen? :)
KomposztWC

#640 Felhasználó inaktív   Gery80 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 25. 12:17

Még csak úgy tud menni, ha fogjuk a kezét, bár néha egyet kettőt lép magától is. Nem nagyon harap szerencsére. Bár múltkor megcsípte nagyit, ő meg rászólt MARCI NE CSÍPJ!!! Nagy csöndben tágra nyílt szemekkel nézett anyura, de nem sírta el magát. Most már azért felfogják hogy mit szabad és mit nem :)
Rosszul nézel ki... iszol te rendesen? :D

Téma megosztása:

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.