HWSW Informatikai Kerekasztal: baba, papa, mama :) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

baba, papa, mama :) Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#141 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 19. 11:24

Idézet: blabla* - Dátum: 2008. aug. 19., kedd - 11:53

[...]
cucli/ujj-val kapcs ugyanez a helyzet. cuclihívők szerint cuclit lehet fertőtleníteni, míg az ujjat nem. (bár akkoriban a gyerek úgy is mindent megrág szal lehet tökmindegy :)) viszont ha nincs kéznél azonnal egy tiszta cumi az szívás. és állítólag arról könyebb leszoktatni a gyerkőcöt, mert el tudod venni tőle igaz nagy ordítozások árán. cuclitagadók szerint pedig az ujj mindig kéznél van, kevesebb emiatt az ordítás. :) kb ennyit hallottam erről eddig.

Nekem cumim volt kicsi koromban. Nagymamám volt a gonosz, aki állítólag eltüzelte a kályhában a cumit. Rá 1-2 hónapra felfedeztem az ujjamat :D (szüleim mesélték)

#142 Felhasználó inaktív   ikriszta 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 19. 11:31

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. aug. 19., kedd - 12:08

Gyerek után járó pótszabadságot (2 nap) én igénybe vehetem-e akkor, ha a feleségem otthon van a gyerekkel? Nem az apaszabira gondolok (azt már kivettem), hanem arra a +2 napra (egy gyerek esetén) ami a rendes alapszabihoz adódik hozzá a gyerek 16 éves koráig.
Gondolom nem, de hátha :)

Nálunk a srácok elérték, hogy kivehessék, de nem volt egyszerű azt tudom. Értelmezés kérdése volt, hogy törvényileg jár vagy sem.  :omg:  Elvileg az anyuka nem veszi ki ténylegesen azt a két napot, ezért végül megkapták.
Az élet egy rajz radírgumi nélkül.    Ha nem lenne utolsó pillanat, akkor semmi sem készülne el.   Ne ess kétszer ugyanabba a hibába! Kövess el újakat! 
A tapasztalat jó iskola, csak a tandíj magas.

#143 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 19. 11:32

ÉN anno multitaszkingoltam. :D Az ujjam mindig kéznél volt. Ami azért annyira nem volt szerencsés, mert nagyon nehezen szoktam le róla. Tesómtól anyuék egyszerűen elvették a cumit, és annyi.

Amúgy ez a fogszabályzás nem feltétlenül igaz. Tesómnak kellett, pedig egykor cumizott. Nekem is volt, de csak éjszakai, mégis viszonylag jól állnak a fogaim. Szóval a fogak nem (vagy legalábbis nagyrészt nem) a cumitól függnek. De asszem, ha oda jutok, ÉN is inkább cumit fogok adni.
<b>If you can't be famous, be infamous</b>
<a href='http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/' target='_blank'>Megmentésre érdemes helyek</a>

#144 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 19. 11:38

Idézet: ikriszta - Dátum: 2008. aug. 19., kedd - 12:31

Nálunk a srácok elérték, hogy kivehessék, de nem volt egyszerű azt tudom. Értelmezés kérdése volt, hogy törvényileg jár vagy sem.  :omg:  Elvileg az anyuka nem veszi ki ténylegesen azt a két napot, ezért végül megkapták.

Ühüm... Közben olvasgattam és valami olyasmi jött le nekem, hogy az anya is kiveheti a pórszabit is a felügyemlett rendes szabival együtt, amikor visszamenne dolgozni.

#145 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 19. 11:42

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. aug. 19., kedd - 12:38

Ühüm... Közben olvasgattam és valami olyasmi jött le nekem, hogy az anya is kiveheti a pórszabit is a felügyemlett rendes szabival együtt, amikor visszamenne dolgozni.

Apák munkaidő kedvezményét már kivetted? 5 napnak megfelelő munkaóra. (ja már írtad).

Szerintem a 2 nap (ha január 1. óta a cégnél vagy, illetve dehogy ettől függ, hanem a gyerek születésének időpontjától) megjár (nekem 0,81 nap jár idénre, az már 1 napnak számít), meg hát most hozzácsapják a jelenlegi szabidhoz (ami gondolom nem nulla), akkor meg nem mindegy?

Szerkesztette: Kory 2008. 08. 19. 11:47 -kor

#146 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 19. 11:44

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. aug. 19., kedd - 12:20

óóóó, Anyuka hormonjai össze-vissza kavarnak benne. Nem biztos, hogy látványosan, de biztos meg fogja viselni az első 6 hét (fél karomat 6 óra egyben alvásért). Én elzavartam a páromat 2-3 héttel a szülés után a boltba (kb. fél órát), már az is segített neki, jobb kedve lett. ~4 hetes kora óta meg eddig majdnem minden hétvégén együtt mentünk el bevásárolni. Anyukának jó, mert kiszakad kicsit otthonról,

Ja, mondjuk főleg, hogy ebből nekünk már 2 hét kórházban ment el...

#147 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 19. 11:45

Gyerek után járó pótszabadságot (2 nap) én igénybe vehetem-e akkor, ha a feleségem otthon van a gyerekkel? Nem az apaszabira gondolok (azt már kivettem), hanem arra a +2 napra (egy gyerek esetén) ami a rendes alapszabihoz adódik hozzá a gyerek 16 éves koráig.

Kiveheted, én is azt tettem. Az asszony munkahelyéről kell egy igazolás vagy inkább nyilatkozat, amit ők is lepecséltek, hogy tudomásul vették, hogy az apa veszi ki a +2 napot.
Ha ezek közül bármely proci megszerzésében tudsz segíteni, akkor küldj PÜ-t! Köszi!

#148 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 19. 11:46

Idézet: Picur - Dátum: 2008. aug. 19., kedd - 12:45

Kiveheted, én is azt tettem. Az asszony munkahelyéről kell egy igazolás vagy inkább nyilatkozat, amit ők is lepecséltek, hogy tudomásul vették, hogy az apa veszi ki a +2 napot.

Ezt én is akartam írni, hogy csak az egyik félnek jár! 2 nap pedig a születés évében csak akkor ha január 1-jén, vagy az első hónapokban született a gyermek. :)

#149 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 19. 11:48

Idézet: Kory - Dátum: 2008. aug. 19., kedd - 12:46

Ezt én is akartam írni, hogy csak az egyik félnek jár! 2 nap pedig a születés évében csak akkor ha január 1-jén, vagy az első hónapokban született a gyermek. :)

Én is megkaptam, pedig szeptember végi a gyerek!
Ha ezek közül bármely proci megszerzésében tudsz segíteni, akkor küldj PÜ-t! Köszi!

#150 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 19. 11:52

Inkább hagyom "gyűlni" anyánál (lehet ilyet?), mert nem hiszem, hogy az új munkahelyemen egyből el kellene kezdenem kavarni ezzel :)

szerk: bár a mostaninál lehet, hogy rákérdezek :)

Szerkesztette: Sipi- 2008. 08. 19. 11:54 -kor

#151 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 19. 11:55

Idézet

Gyermeket nevelők pótszabadsága

A szülők döntése alapján a gyermeke nevelésében nagyobb szerepet játszó munkavállalót vagy a gyermekét egyedül nevelő szülőt a tizenhat évesnél fiatalabb

1. egy gyermeke után kettő,
2. két gyermeke után négy,
3. kettőnél több gyermeke után évenként összesen hét munkanap pótszabadság illeti meg.

A pótszabadság szempontjából a gyermeket először a születésének évében, utoljára pedig abban az évben kell figyelembe venni, amelyben a tizenhatodik életévét betölti .

http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugy...l/ugyleirasjogi

#152 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 19. 11:56

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. aug. 19., kedd - 12:52

Inkább hagyom "gyűlni" anyánál (lehet ilyet?), mert nem hiszem, hogy az új munkahelyemen egyből el kellene kezdenem kavarni ezzel :)

Na ez jó kérdés, de ha gondolod megkérdezem az itteni béresektől. :)

#153 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 19. 12:22

Idézet: Picur - Dátum: 2008. aug. 19., kedd - 12:48

Én is megkaptam, pedig szeptember végi a gyerek!

A mi munkaügyesünk szerint szabálytalanul, mivel a 2 nap pótszabadság évente érvényes.
Ha szeptembertől következő év szeptemberig kivettél 2-őt pluszban az jó, de ha többet, akkor nem.

Szerkesztette: Kory 2008. 08. 19. 12:22 -kor

#154 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 19. 12:33

én úgy tudom h igen. főnököm felesége otthon van 2 gyerekkel és úgy tudom ettől függetlenül jár neki is a +1-2 nap/gyerek. az a legbiztosabb ha megkérdezed a HR-en/bérszámfejtésen. :)
"A lélek úgy teljes ha testtelen.           
A test akkor egész ha meztelen."   

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#155 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 19. 12:36

Idézet: Carmaged - Dátum: 2008. aug. 19., kedd - 12:22

Ja, de ha az ujjra szokik rá, akkor a fognövés időszakában is azt fogja nyomatni, rá pár évvel meg lehet menni fogszabályozni.

ebben az időszakban szokták leszoktatni a cucliról is, pont a fogak szépsége érdekében. :) erre írtam h a leszoktatás ujjaknál nehézkesebb, de ahogy látom élelmes gyerekje megtalálja cuclinál is a megoldást. :D
"A lélek úgy teljes ha testtelen.           
A test akkor egész ha meztelen."   

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#156 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 19. 12:47

Idézet: Kory - Dátum: 2008. aug. 19., kedd - 13:22

A mi munkaügyesünk szerint szabálytalanul, mivel a 2 nap pótszabadság évente érvényes.
Ha szeptembertől következő év szeptemberig kivettél 2-őt pluszban az jó, de ha többet, akkor nem.

Ismét megkérdeztem, szerintük is független a születés napjától. A fenti idézetem nekem is ezt sugallja.
Tehát tavalyra vonatkozóan megnövelték a kivehető napok számát. Idén ismét megkaptam.

#157 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 19. 12:50

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. aug. 19., kedd - 12:52

Állítólag ezt is lehet, bár azt a tuti, ha megkérdezitek. :)

#158 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 19. 13:01

Idézet: Picur - Dátum: 2008. aug. 19., kedd - 13:47

Ismét megkérdeztem, szerintük is független a születés napjától. A fenti idézetem nekem is ezt sugallja.
Tehát tavalyra vonatkozóan megnövelték a kivehető napok számát. Idén ismét megkaptam.

Aham, hát akkor megpróbálom itt is "kiharcolni" :) Végülis 1 napról van szó idénre.

#159 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 19. 20:01

Ne hagyd magad, +1 nap a családdal. :)

#160 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 19. 22:44

Idézet: Kory - Dátum: 2008. aug. 7., csütörtök - 19:30

Ma 13:00-kor fiam született. :) Sajnos egy kicsit korábban a vártnál, de egészségesen. 2000 gramm, anyuka is jól van. Apás szülés volt, mindenkinek ajánlom.
;)

drakulálok, azaz gratulálok.

Éppen most állt neki életében talán ötödször éjjel üvölteni- ebből háromszor az utóbbi egy hónapban üvöltötte fel a fél prérit!!!

Téma megosztása:

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.