HWSW Informatikai Kerekasztal: baba, papa, mama :) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

baba, papa, mama :) Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#361 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 03. 16:52

Idézet: blabla* - Dátum: 2009. febr. 3., kedd - 17:49

jaaa értem. :) igazából sztem már az is jó ha a folyamatos (meglévő) kiadások fenntarthatóak és abból nem kell drasztikusan lefaradni (azon kívül persze amit Sipi írt).

mijaza pm? :think:

Így is lehet nézni.Én is innen szoktam mostanában, sőt alapvetően optimista vagyok, főleg az utóbbi fél évben.
Pajzsmirigy, csak lusta vagyok mindig leírni. ;)
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#362 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 03. 17:10

Idézet: carcass - Dátum: 2009. febr. 3., kedd - 16:52

Pajzsmirigy, csak lusta vagyok mindig leírni. ;)

az nem lehetett kellemes :(
"A lélek úgy teljes ha testtelen.           
A test akkor egész ha meztelen."   

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#363 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 03. 17:31

Idézet: blabla* - Dátum: 2009. febr. 3., kedd - 18:10

az nem lehetett kellemes :(

Hát ja.Műtét volt a vége.
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Bravo

#364 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 03. 19:50

Lassan mi is gyerekvállalós korba érünk és szeretném felmérni, mire kell/lehet számítani?

Szóval, ha tudtok, akkor ilyesmi kérdésekre válaszoljatok, lécci:
- kb. hány pelenkát fogyaszt egy gyerek mire kinövi? Saccoljunk olyan "átlagos gyerekkel".
  - ha jól tudom, a fentit lehet egészségpénztárra venni, még milyen olyan dolog van, amit lehet?
- kb. havonta mennyi plusz kiadás egy gyermek? Szóval úgy mindent összevetve (fűtés, gyerekholmik, stb) mennyi plusz kiadással kalkuláljunk?

Egyelőre ennyi, ha lesz még türelmetek, el lehet jutni a 20 Ft-os kédrdésig is... ;)

#365 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 03. 20:21

Idézet: Bujdy - Dátum: 2009. febr. 3., kedd - 20:50

Lassan mi is gyerekvállalós korba érünk és szeretném felmérni, mire kell/lehet számítani?

- kb. hány pelenkát fogyaszt egy gyerek mire kinövi? Saccoljunk olyan "átlagos gyerekkel".
  - ha jól tudom, a fentit lehet egészségpénztárra venni, még milyen olyan dolog van, amit lehet?
- kb. havonta mennyi plusz kiadás egy gyermek? Szóval úgy mindent összevetve (fűtés, gyerekholmik, stb) mennyi plusz kiadással kalkuláljunk?

Egyelőre ennyi, ha lesz még türelmetek, el lehet jutni a 20 Ft-os kédrdésig is... ;)

1.Pelenka ügyben, napi 4 db lehet nyugodtan alap.Van hogy3 van hogy 5 is elmegy.A lányunk 2,5 évesen lett szoba tiszta, az összesen 3640 db pelenka, ami 60 db 60-as csomag.Liberoval és eleinte Pampers volt nekünk -> uszkve 180e megy el csak pelusra.Innen még én sem közelítettem a dolgot. :D
Nekünk már csak 110e-be lesz, mire a fiunk is szobatiszta lesz.Tökjó!! :drocker:
2.Egészségpénztárra?Ezt nem is értem.
3.Erre nem vállalkozok.Sok. ;)  :D

Bravo

#366 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 03. 20:28

Idézet: carcass - Dátum: 2009. febr. 3., kedd - 20:21

1.Pelenka ügyben, napi 4 db lehet nyugodtan alap.Van hogy3 van hogy 5 is elmegy.A lányunk 2,5 évesen lett szoba tiszta, az összesen 3640 db pelenka, ami 60 db 60-as csomag.Liberoval és eleinte Pampers volt nekünk -> uszkve 180e megy el csak pelusra.Innen még én sem közelítettem a dolgot. :D
Nekünk már csak 110e-be lesz, mire a fiunk is szobatiszta lesz.Tökjó!! :drocker:
2.Egészségpénztárra?Ezt nem is értem.
3.Erre nem vállalkozok.Sok. ;)  :D

A pelenka témára: Szerintem a pampers kalap szar. Több kategóriát is végigjártunk már, és ami über az tényleg a Libero. Ami még kellemes meglepetés volt, az a Tesco pelenka. Mióta kipróbáltuk egyszer kényszerből, azóta nappalra mindig azt kap, csak éjszakára Liberót. Igy is lehet spórolni, nem is keveset :)

#367 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 03. 21:12

Idézet: Locutus - Dátum: 2009. febr. 3., kedd - 21:28

A pelenka témára: Szerintem a pampers kalap szar. Több kategóriát is végigjártunk már, és ami über az tényleg a Libero. Ami még kellemes meglepetés volt, az a Tesco pelenka. Mióta kipróbáltuk egyszer kényszerből, azóta nappalra mindig azt kap, csak éjszakára Liberót. Igy is lehet spórolni, nem is keveset :)

Újszülöttnek csak Pamperst találtunk anno.A 2. korcsoporttól már Libero van.És valóban, 2-3 hete próbát tettünk a tescossal.Nappal most nekünk is az van, este meg Libero.
Egyelőre bevált.A régebbiek rettenetesek voltak (4-5 éve).

Bravo

#368 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 03. 21:32

Idézet: Locutus - Dátum: 2009. febr. 3., kedd - 20:28

Vazz, dettó így csináljuk mi is.  :D Most volt a Tescoban akció, 68 darabos 1.599 Ft volt 3 napig, a Liberot pedig a DM-ben veszem, mert ott a legolcsóbb, főleg, hogy ha van 500 Ft-os kupon vagy 15%-os kedvezménypont.

blalba-nak és Bujdy-nak is írom.:

Egyébként nem a pelenkára "megy el a pénz", az a családi pótlékból bőven kijön/hó, sőt amit nem említettünk még, a törlőkendő, abból is érdemes nagy pack-ot venni, mondjuk mi ilyen hiperdrága Johnson's, meg Niveat nem használunk, a Neogranormonos viszont elég jó, bár az se a legolcsóbb, de általában sima DM-est.

Pelenkából van még a Huggies (ilyet egyszer használtunk, de olyan semmilyen), és Pampersből is van Newborn "1-es" már . Az egészségpénztár egy szolgáltatás, amibe be kell lépni, cégek szokták cafeteriában is adni (carcass)

blabla: most hogy egyelőre még csak szopik, meg merem kockáztatni, hogy semmivel nem költünk többet (költöttünk), viszont a bevétel ugye kevesebb, a másik fél kieső jövedelme miatt (amit a juttatások 100%-osan nem pótolhatnak), így összesen rosszabb a helyzet, előtte azért tudtunk félrerakni pénzt, most ez szinte lehetetlen, illetve ha félrerakásnak számolom az életbiztosítást, akkor az még megy.
Majd mikor most jönnek a szilárd kaják, babapempők, főzicske, akkor többe kerül.

Nálunk házközponti fűtés van, ha akarnám se tudnám szabályozni lefelé, ergó erre nem költünk egy fillérrel se többet, csak amennyit emelkedik a gáz és a közös költség, de ez gyerekfüggetlen.

Viszont olajradiátort és fürdőszobai fűtőt elektromosat használunk, ki is jött egy +10 ezres E.On számla, meg valamivel magasabb átalány. Meg ezeket be is kellett szerezni (10 rugó)

Vízfogyasztáson nem vettem jelentős változást észre, olyan +1,5-2 m3 (1300 Ft)

Ruhákat főleg az elején vettünk, rugikat, body-t, hálózsákot, kiskabátot, stb., matracot, pár játékot, babakocsit is be kell szerezni, plusz autós hordozót, meg még egy olyan 40 ezer Ft-nyi "apróságot"* :). Ezekből szvsz nem feltétlenül kell a legzsírabb, legújabb, mi pl. használt babakocsit vettünk 31 ezerért, ami újan 69, és 1 gyerek használta, kutyabaja.

Az is lényeg, hogy nem kell minden hülyeségre rábeszéltetni magunkat.

Kezdőnek - "parával" együtt - mer ugye kinem ad pénzt a szüléskor - olyan 200 ezer Ft jó ha van azonnal elérhetően. Ebből 1 gyermek esetén 64 ezer Ft megtérül (anyasági támogatás).

Ruhából kaptunk most 1-2 hónapja elég sokat ismerősöktől, barátoktól, gyakorlatilag 1 hónapja semmilyen ruhát nem vettünk. Úgyhogy fontos, ha az ember ápolja a kapcsolatait. :)

A főzés is egy külön téma, nem árt néha egy segítő anyós (n.szülő, testvér, akárki) e téren, legalábbis az elején.

*hőmérő, hajkefe, fürdetőkád, cumi, mérlegbérlés, légzésfigyelő bérlés (én azon a véleményen vagyok hogy ezeket hülyeség megvenni - nyilván valaki máshogy gondolja), gyógyszertári kiadások: vitamin D, K, popsikenőcs, fürdető (ez olyan 3-4 ezer Ft havonta), textilpelenka 10 db, külön törülköző vagy fürdőköntös a babának, pléd, az elején semmi más nem kell.

Meg az ember kap jópár dolgot ajándékba is szerintem, sőt vannak "induló" ajándékcsomagok is, kórházban, különféle cégektől, bár ezek csak inkább apróságok.

Szerkesztette: Kory 2009. 02. 03. 21:44 -kor

#369 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 03. 23:19

Idézet: Kory - Dátum: 2009. febr. 3., kedd - 21:32

[...]

Kezdőnek - "parával" együtt - mer ugye kinem ad pénzt a szüléskor - olyan 200 ezer Ft jó ha van azonnal elérhetően. Ebből 1 gyermek esetén 64 ezer Ft megtérül (anyasági támogatás).

tehát az mondod hogy egy gyerek az induló/fix költségeken (babakocsi, ruhák és társai) igazából nem többlet kiadás? :think: szal igazából a jövedelem csökkenést egyensúlyozza az hogy magatokra kevesebbet költötök (mert mondjuk elmarad a korábban szokásos jövésmenés)?

ebben a 200k-ban benne van már a szülés ára is? (úgy rémlik egy szülés maga 50-100k körül van de lehet h rosszul emlékszem...) vagy ez egy átmeneti tartalék ami arra kell hogy időszakosan kimaradnak a havi bevételek (állami támogatás később jön)?

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#370 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 03. 23:23

Idézet: Kory - Dátum: 2009. febr. 3., kedd - 21:32

Viszont olajradiátort és fürdőszobai fűtőt elektromosat használunk, ki is jött egy +10 ezres E.On számla, meg valamivel magasabb átalány. Meg ezeket be is kellett szerezni (10 rugó)

Az első itthon töltött év után jött is a 62 ezres eon különbözeti számla nekünk. Azt hittem lefosom a bokám. Előtte 5k körül fizettünk átalányba, most 11k. És szerintem most megint lesz különbözet valamennyi, pluszba...
Ez az egyetlen kiadás ami jelentősen emelkedett. Minden nap itthon vannak, egész nap megy a tv, számítógép, minden nap porszivó (kutya miatt), többet megy a mosógép, mosogatógép, meg ilyenek. Sok kicsi kurvasokra megy. Én meg tönkre.

#371 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 04. 01:33

Idézet: Bujdy - Dátum: 2009. febr. 3., kedd - 19:50

Pelenka: kezdetben napi 6-7 sem ritka, fél éves kor körülre ez már lemegy napi 4-5-re. Nálunk mostanában megint többször előfordul az, hogy pisi akkor jön, amikor a feneke van krémezve --> törölgetés, új pelus. Mi Pampers-t használunk, ez vált be. Liberó túlságosan megkeményedett a pisitől. De mivel ennyire dícsértétek, ezért kipróbálunk majd mi is egy Tesco-sat. A Pampers darabja általában 45 és 50 forint között van, akciók, bolt és kiszerelés függvénye (múlt héten akciós volt, be is vásároltam 5 csomagot :D)

Egészségpénztár: nekem AXA EP van. Pelust, gyógyszertárat (ott mindig az EP kártyával fizetek) el lehet számolni. Ezen felül még a babápoláshoz szükséges dolgokat és eszközöket. Pl. mellszívó, sterilizárló, cumisüvegek, mérleg, légzésfigyelő, stb. De pl. a gyerekülést nem!

Havi plusz kiadás: a pelus mellett még van a törlőkendő (mi a DM saját márkás Babylove-ot használjuk, nagyon jó), gyógyszertári bevásárlás (fürdető krém, popsikrém), Anyának melltartóbetét. Ha szükséges akkor még tápszer is.
Nálunk már megy a hozzátáplálás egy ideje, már minden furcsa főzeléket eszik (pl. krumpli, alma, répa és brokkoli összefőzve és turmixolva  :eek: ) és délelőtt és délután pedig reszelt almát. Emiatt én gyakorlatilag minden nap megyek a piacra és egy ezrest átlagosan el is költök naponta.
Ruhát mi mostmár szinte csak Tescoban veszünk. Van jópár garnitúránk belőle. Jó minőségűek és jó áron is vannak (3 body ~1500 Ft, 3 rugdalózó ~2200 Ft, ha jól emlékszek). Néha ki lehet fogni akciókat egyéb boltokban is, figyelni kell. Persze családon belülről is jöhet ruha (nekünk egy téli bundazsák és kb. két ruha jött csak, mivel unokatestvéreimnek csak lányai vannak, nekünk meg fiunk).
Fontos még a törölköző és a textil pelus is. Utóbbiból nekünk elég sok van, mert sok kerül a mosásba naponta (4-5 minimum, mert lebukja, már csöpög a nyáltól, fürdetéshez is elfogy kettő, stb.) Mi fürdés után pelusanyagból készült nagy törölközővel (olyan mintha 4 darab pelus lenne összevarrva) töröljük meg, mert sokkal puhább, mint a törölköző.

A "kezdőszett" (babakocsival, ággyal, első garnitúra ruhával, stb.) kb. 2-300e forint, szülés nélkül.

Szerkesztette: Sipi- 2009. 02. 04. 01:36 -kor

#372 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 04. 01:44

Akiknél már elmút azoktól kérdezem, hogy hogyan zajlott a babától való különköltözés? Miért döntöttetek így és mik voltak az előnyök, hátrányok, buktatók?
Azért kérdezem, mert azthiszem, hogy kezdjük zavarni a kisfiunkat: amikor lefekszek, akkor szinte mindig megébred kicsit pár percen belül (csak cumit kell visszaadni, esetleg kicsit itatni). Mostanában éjszaka sem alszik túl jól. Lehet, hogy a szoba is kicsi és "elszívjuk" előle a levegőt (pedig még ajtó sincs) illetve mindig felmelegszik a levegő 23 fok fölé (pedig a radiátor el van zárva, csak a padlóban mennek a csövek).
Így azon gondolkozunk, hogy hétvégén kipróbálunk egy éjszakát külön és majd meglátjuk.

#373 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 04. 02:02

Nah, rakok képet én is (klikk a nagyobb képekért).
Szeret hason is játszani:
Kép

Itt meg bealudt a kezemben:
Kép

7 hónapos volt február 1-én: a hasról hátra fordulás könnyedén megy, a hátról hasra kicsit nehézkesebben. Próbál mászni is, eddig nem sok sikerrel :) Viszont nagy dumás, és pár napja sikongat is. Jah, és mindene csupa nyál, szó szerint folyik a szájából (de fog még egy sem bújt ki).

#374 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 04. 09:02

Idézet: Sipi- - Dátum: 2009. febr. 4., szerda - 1:44

Akiknél már elmút azoktól kérdezem, hogy hogyan zajlott a babától való különköltözés? Miért döntöttetek így és mik voltak az előnyök, hátrányok, buktatók?
Azért kérdezem, mert azthiszem, hogy kezdjük zavarni a kisfiunkat: amikor lefekszek, akkor szinte mindig megébred kicsit pár percen belül (csak cumit kell visszaadni, esetleg kicsit itatni). Mostanában éjszaka sem alszik túl jól. Lehet, hogy a szoba is kicsi és "elszívjuk" előle a levegőt (pedig még ajtó sincs) illetve mindig felmelegszik a levegő 23 fok fölé (pedig a radiátor el van zárva, csak a padlóban mennek a csövek).
Így azon gondolkozunk, hogy hétvégén kipróbálunk egy éjszakát külön és majd meglátjuk.

Hát én sajnos nem nagyon tudok válaszolni, mert soha nem aludt velünk, a kezdetektől fogva külön szoba van. (cumija nincs is, nem is fogadja el). Az első két hónapban a nejem vele aludt egy szobában, külön ágyon, hogy a közelben legyen. 23 fok az sok? Nálunk is kb. annyi szokott lenni, lehet hogy emiatt se alussza még át az éjszakát?

Ari. :)

Szerkesztette: Kory 2009. 02. 04. 09:03 -kor

#375 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 04. 09:04

Idézet: Locutus - Dátum: 2009. febr. 3., kedd - 23:23

Az első itthon töltött év után jött is a 62 ezres eon különbözeti számla nekünk. Azt hittem lefosom a bokám. Előtte 5k körül fizettünk átalányba, most 11k. És szerintem most megint lesz különbözet valamennyi, pluszba...
Ez az egyetlen kiadás ami jelentősen emelkedett. Minden nap itthon vannak, egész nap megy a tv, számítógép, minden nap porszivó (kutya miatt), többet megy a mosógép, mosogatógép, meg ilyenek. Sok kicsi kurvasokra megy. Én meg tönkre.

Nekünk még nem volt teljes év otthon, csak egy 4 hónap. Most nézem havonta a fogyasztást, és ha kell még megemeltetem az átalányt. Számítógépre otthon nem nagyon van most (még) idő. :D

#376 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 04. 09:24

Idézet: blabla* - Dátum: 2009. febr. 3., kedd - 23:19

tehát az mondod hogy egy gyerek az induló/fix költségeken (babakocsi, ruhák és társai) igazából nem többlet kiadás? :think: szal igazából a jövedelem csökkenést egyensúlyozza az hogy magatokra kevesebbet költötök (mert mondjuk elmarad a korábban szokásos jövésmenés)?

ebben a 200k-ban benne van már a szülés ára is? (úgy rémlik egy szülés maga 50-100k körül van de lehet h rosszul emlékszem...) vagy ez egy átmeneti tartalék ami arra kell hogy időszakosan kimaradnak a havi bevételek (állami támogatás később jön)?

Tulajdonképpen a magunkra kevesebbet költünk az teljes mértékben igaz, az induló költségek után szerintem havi szinten nem költünk többet mint eddig (legalábbis az első 4-6 hónapban). Nekünk az áram azért olyan brutálisan nem emelkedett (elosztva havi 1500 Ft), és a víz sem. Cserébe pl. a nejem nem jár dolgozni, ami havi szintem minimum 10-12 ezer Ft kiadás a munkábajárással, ottani kajálás, stb. (sőt átgondolva szerintem ez van 15e is)

Szülés ára?  :think: Állami kórház. Mit kéne fizetnem? Dokinak adtunk egy kis "zsebpénzt" (neki biztos az, 40 rugó), ennyi. Mi magánrendelésre nem jártunk, minek fizetem a TB-t? Szerencsére persze semmi gond nem volt, így az állami ellátás és kötelező vizsgálatok is megfeleltek. Privátban egyszer voltunk, mikor 4D-s ultrahangot csináltattunk DVD-re. A többi kötelező vérvizsgálat, UH, Down-szűrés az mind államilag ingyenes, hát én biztos nem fizetnék érte magánban. Persze nálunk súlyponti kórház van, úgyhogy mindent meg tudnak csinálni.

Az állami támogatás (anyaságit) mi az igényléstől számítva 3 héten belül kaptuk a CSP-vel együtt (ez összesen majdnem 76 ezer). Más támogatásra ne számíts. :D

A gyerek megszületése előtt többet kellett költenünk havi szinten, igaz mi nem egyszerre vettük meg a dolgokat, ami kell, hanem az utolsó 3 hónap alatt (babakocsi egyik hónapban, ágy, stb. a másikban, kezdőcsomagok a harmadikban, ez kb. összesen 180-200 ezer volt+dokipénz).

Önmagában azt mondom, hogy aki a pénzre hivatkozik, hogy drága a gyerek, nem szül, az félreduma.

Szerkesztette: Kory 2009. 02. 04. 09:28 -kor

#377 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 04. 09:38

Idézet: Sipi- - Dátum: 2009. febr. 4., szerda - 1:33

Egészségpénztár: nekem AXA EP van. Pelust, gyógyszertárat (ott mindig az EP kártyával fizetek) el lehet számolni.

gyógyszertárból mindent el tudsz számolni?  :eek: nekem volt korábban és egy csomó mindent nem fizettek ki. pl. vitaminokat :omg: ezt a pelus dolgot sem értem... megveszed a pelenkát DM-ben mondjuk és elfogadják az EP kártyát? :think:

#378 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 04. 09:39

Idézet: Sipi- - Dátum: 2009. febr. 4., szerda - 1:44

Akiknél már elmút azoktól kérdezem, hogy hogyan zajlott a babától való különköltözés?

az nem 18-20 évvel későbbi projekt? :think: kicsit előreszaladtatok :Đ

#379 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 04. 09:47

Idézet: Kory - Dátum: 2009. febr. 4., szerda - 9:24

Szülés ára?  :think: Állami kórház. Mit kéne fizetnem? Dokinak adtunk egy kis "zsebpénzt" (neki biztos az, 40 rugó), ennyi. Mi magánrendelésre nem jártunk, minek fizetem a TB-t? Szerencsére persze semmi gond nem volt, így az állami ellátás és kötelező vizsgálatok is megfeleltek. Privátban egyszer voltunk, mikor 4D-s ultrahangot csináltattunk DVD-re. A többi kötelező vérvizsgálat, UH, Down-szűrés az mind államilag ingyenes, hát én biztos nem fizetnék érte magánban. Persze nálunk súlyponti kórház van, úgyhogy mindent meg tudnak csinálni.

Az állami támogatás (anyaságit) mi az igényléstől számítva 3 héten belül kaptuk a CSP-vel együtt (ez összesen majdnem 76 ezer). Más támogatásra ne számíts. :D

Önmagában azt mondom, hogy aki a pénzre hivatkozik, hogy drága a gyerek, nem szül, az félreduma.

úgy rémlik én is állami kórházas szülésre hallottam ezt az összeget... amit oda kell adni ennek-annak itt-ott zsebbe... nah ehhez a módihoz nagyon nem fűlik a fogam.

a rendszeres támogatásra gondolok, tgyás, gyed, gyes ilyesmi (csak nemtom melyik melyik :Đ). a szülés után annyi jár még mintha betegállományban lenne az ember lánya... de gondolom ezt nem azonnal folyósítját, hanem írtátok hogy csomó papírmunka van vele így az átfutási idő is hosszabb lehet. erre gondoltam :)

ez attól függ sztem hogy a kieső jövedelemre mennyire támaszkodott korábban a pár, és hogy enélkül tudják-e a meglévő terheket is fizetni (lakáshitel, rezsi hasonlók). :) a többiből lehet lefaragni, de ezekből nehezen.

#380 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 04. 09:48

Idézet: blabla* - Dátum: 2009. febr. 4., szerda - 9:39

az nem 18-20 évvel későbbi projekt? :think: kicsit előreszaladtatok :Đ

:D  :Đ

Téma megosztása:

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első