Idézet: blabla* - Dátum: 2009. febr. 6., péntek - 14:49
Szia Blabla!
Ha valaki csak a pelenkán akar spórolni, akkor hülyeség.

Benne van igazából a cikkben is, hogy a természeti népektől vették az ötletet, tehát hasonló életstílus is kell hozzá a babagondozás terén: folyamatos testkontaktus, igény szerinti szoptatás, együttalvás, stb. Ideális környezet a döngölt föld padló :Đ
Én biztos nem csinálnám. A gyerek alapvetően megváltoztatja az ember szokásait, kevesebb lehetőséged van kimozdulni lazítani (nekem pl az egyedül bevásárlás is lazítás

), ha pelenka nélküli a gyerek, akkor meg ez az idő nullára redukálódik. Ennyi az önző szempont.
Másik meg, hogy igazából a szobatisztaság elérése nem attól függ, hogy pelenkával, vagy pelenka nélkül nő a gyerek, hanem idegrendszeri fejlettség kérdése. A természeti népek sem azért nem használnak eldobható pelenkát, mert milyen jó ölben pisiltetni, kakiltatni a gyereket, hanem mert nagy valószínűséggel azt sem tudják, mi az

Bár gondolom nekik annyira nem is hiányzik, de valljuk be felénk nagyon praktikus
Amúgy nálunk nagyságrendileg 1 hónap alatt 3 csomag Tescos pelenka fogy el. Nálunk bevált, éjjel is azt használjuk

És bevált a tescos popsitörlő is, és a tescos popsikenőcs. A fiamnak valószínűleg máshogy érzékeny a hátsója, mint az átlag gyereknek, mert kipirosodott a Gabi popsikenőcstől is, a Neogranormontól is. Egyszer kicsípte a kaki a popsiját, orvos írt fel csodakencét, 4 napig kenegettem, nem használt, a tescostól meg 2 használat után elmúlt a pirosság

Szóval ez is egyéni, hogy melyik gyerek bőre mit szeret