HWSW Informatikai Kerekasztal: T-Home - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (76 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

T-Home Együtt. Veled Értékeld a témát: ***-- 2 szavazás

#101 Felhasználó inaktív   matternoster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 22. 19:53

Idézet: lenbazso - Dátum: 2008. szept. 22., hétfő - 12:44

Ilyen rózsaszín álmokat szerintem nem érdemes kergetni. Biztos él sok nagyon türelmes ember közöttünk, de én sajna a 29 évemmel nem láttam még olyan változást, hogy a kispénzű ember azt mondta volna, hogy igen ezzel most jobban járok, meg olcsobban is.
Német cégnél dolgozom, így van némi rálátásom a kint lévő anyacég által a telefonálási költségre. Az a tapasztalat, hogy a németek sz@ré-hugyé telefonálnak, és elég sokan nem tudunk másra gondolni, csak hogy az általuk felvásárolt magyar távközlésből befolyt díjjak által kapott nyereség kompenzálja a kinti alacsony díjjakat.
Valakinek biztos megérte az aranytojást tojó tyúkot eladni. Privatizáció ide, privatizáció oda, véleményem szerint deficitesnek kikiálltott vállalkozást megéri megvenni, de a deficitest nem. Olyanról én még nem hallottam, hogy valaki úgy vesz meg valamit, hogy az előzőnek veszteséges volt bármilyen probálkozás ellenére is.

Azt azért hozzátenném, hogy nálunk szerencsésebb történelmű országokban nem ismerik azt a rettegett szót, hogy gázszámla, fűtésszámla, villanyszámla ----> ugyanis ezek ott nem tételek. Ahogy náluk az sem tétel, hogy mennyi a telefonszámla. Mit számít? Nálunk pedig öngyilkossággal egyenlő, ha gyereket vállalsz, kivéve, persze, ha nem munkából élsz. Az adófizetést nem sarcnak tekintik, hanem a közösbe bedobott pénznek, amiből tudják, hogy lesz út, közvilágítás, takarítanak, van közbiztonság.  És nem a fizetésed fele tűnik a semmibe.

Tisztelet minden kivételnek, és bocs, hogy itt  :offtopic: -olok. Nem vitaindítónak szánom, csak kirohanás.

A német árakat akár >>itt<< megnézhetitek.

Az még jelzésértékű, hogy nálunk általában arra megy a játék, hogy átvágjanak, átverjenek, megkopasszanak, vagy csak 1 évente, 2 évente, 4 évente éreztessék veled, hogy fontos vagy nekik (legyen szó politikáról, vagy hűségnyilatkozatról).

Szóval, örüljünk minden árcsökkenésnek  :Đ
Matternoster

M2N-SLI- AMD Athlon X2 5000+ (Windsor) - 2x1 Gb Kingston 800 MHz - ASUS nVIDIA 8600 GT 256 Mb- Samu (2x320 Gb SATA) - Seagate (80 Gb ATA) - Samu SH-S223Q - Chieftec 400W

#102 Felhasználó inaktív   lenbazso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 23. 11:00

Idézet: shabba - Dátum: 2008. szept. 22., hétfő - 16:26

És belegondoltál már abba a két ország méretbeli különbsége okán ez hogy is lenne kivitelezhető? Csupán egy 1xű matek példa. Németbe van 10 millió broadband ügyfél, 30 millió vezetékes, 40 millió mobil, az összesen 80 millió előfizetés. A MT adózás utáni nyeresége az idei első félévre 240 millió euro, az egy hónapra 40 millió. Ha ezt elosztod a németországi 80 millió előfizetéssel, akkor a magyar profitból minden német előfizetést meg lehet támogatni fél euroval. A DT első féléves profitja 1383 millió euro. Szóval ha azt feltételezzük hogy a magyar profitból havi fél euróval kompenzálva olcsó netet és telefont biztosítanak németben, még akkor is valamiből ki kell tudniuk termelni ezt a profitot. És ugye az már nem lehet a magyarországi profitból, mert az 1x már el lett osztva kompenzálásra.

Jó igazad van, több az ügyfél, de akkor is bosszantó, hogy a német majdhogynem kiröhögöt minket, hogy a mi napi keresetünk megegyezik az ő órabérével, és ő sincs magasabb beosztásban. Ha az árakat nézzük, nincs akkora különbség. Vegyük például a hitelt. Agyra-főre reklámozzák, hogy vegyél valamit, mindegy mit, csak vegyél fel hitelt. Nem hitel kell a magyar embernek, hanem fizetés, hitelből nem lehet megélni. Bemész venni egy tv-t, mire hitelből kifizeted, 30%-al drágább, anyósnak most jár le a törlesztő. Német mondta, hogy náluk csak pár%, nincs nagy kamat.
Ha ehez még hozzáveszem, hogy kollegámmal együtt egyszerűen nem tudjuk elképzelni azt, hogy képesek összerakni a Mercedest, mivel a német precizitás nem létezik, legalábbis az általunk tapasztalt események alapján.  Fél éve van nálunk TS16949, amit az audit előtt fél évvel találtak ki, hogy az kell. Készüléktervezésnél a rajzal, fotóval szájbarágott magyarázzattal elküldött e-mail után a telefonos egyeztetés 3. alkalmára sikerült megértetni, hogy mi az elképzelésünk, és mi az, ami hiányát ő tudná pótolni. Angol tervezőnél ez az első e-mailnél sikerült telefonos egyeztetés nélkül is.

#103 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 23. 11:07

Idézet: djculture - Dátum: 2008. szept. 22., hétfő - 17:31

Most mondjam azt ezek a t home os csomagok már fényévekkel olcsóbbak mint a régi t comosak,ugyhogy csak van változás.

Melyik csomagra teccik gondolni?  :think:
Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#104 Felhasználó inaktív   matternoster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 23. 12:00

Idézet: Miki2 - Dátum: 2008. szept. 23., kedd - 10:07

szerintem arra gondolhatott, hogy 512-es internet + telefon 13.000 forint volt pár éve.

most 2 mbites net telefonnal együtt 5.490.  :think:

Tévednék?  :think:
Matternoster

M2N-SLI- AMD Athlon X2 5000+ (Windsor) - 2x1 Gb Kingston 800 MHz - ASUS nVIDIA 8600 GT 256 Mb- Samu (2x320 Gb SATA) - Seagate (80 Gb ATA) - Samu SH-S223Q - Chieftec 400W

#105 Felhasználó inaktív   lenbazso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 23. 13:14

Idézet: matternoster - Dátum: 2008. szept. 23., kedd - 11:00

szerintem arra gondolhatott, hogy 512-es internet + telefon 13.000 forint volt pár éve.

most 2 mbites net telefonnal együtt 5.490.  :think:

Tévednék?  :think:

Valakinek előnyös a kombi csomag, valakinek nem. Nekem pl nincs szükségem telefonra, tehát ha olcsóbb lenne, én annak örülnék. Más szolgáltatónál kb4800-ért megkapom, telefon meg úgyse kell.

#106 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 23. 13:36

Idézet: Miki2 - Dátum: 2008. szept. 23., kedd - 11:07

t-dsl favorit plusz /4megás net+favorit plusz telefon/ 13600ft .Mai napig ennyit fizetek ,ezért nem mindegy átmentem erre:adsl medium classic+alap telefon csomag/ 8 megás net +alap telefon /9300ft

Szerkesztette: djculture 2008. 09. 23. 13:39 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#107 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 23. 13:41

Idézet: djculture - Dátum: 2008. szept. 23., kedd - 14:36

t-dsl favorit plusz /4megás net+favorit plusz telefon/ 13600ft .Mai napig ennyit fizetek ,ezért nem mindegy átmentem erre:adsl medium classic+alap telefon csomag/ 8 megás net +alap telefon /9300ft

Hát de nincsen favorit pluszod!  :omg:
Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#108 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 23. 13:45

Idézet: Miki2 - Dátum: 2008. szept. 23., kedd - 13:41

Hát de nincsen favorit pluszod!  :omg:

Figyelj nem is nagyon telefonálok de a régi csomagnál ez kötelező volt.Igy volt egybe.Telefon meg kell itthon ha bármi gond van.Ugyhogy elég az alap.
Hádédész..

#109 Felhasználó inaktív   lenbazso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 23. 14:40

Idézet: djculture - Dátum: 2008. szept. 23., kedd - 12:45

Figyelj nem is nagyon telefonálok de a régi csomagnál ez kötelező volt.Igy volt egybe.Telefon meg kell itthon ha bármi gond van.Ugyhogy elég az alap.

Milyen gond fordulhat elő, amire alkalmasabb a vezetékes, mint a mobil, ami persze ígyis-úgyis van?

#110 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 23. 14:52

Idézet: lenbazso - Dátum: 2008. szept. 23., kedd - 15:40

Milyen gond fordulhat elő [...]

A hó végi mobilszámla. :D

Másrészt meg a hülyének nézés kategória, mert hogy én 2 utcával odébbra a haverhoz nem fogok 25 Ft-os mobilpercdíjon, percalapon telefonálgatni, mikor másodpercalapon 7 Ft-ért (csúcsidőn kívül 4-ért) vagy akár ingyen is lehet...(hálón belül).

Szerkesztette: Kory 2008. 09. 23. 14:53 -kor

#111 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 23. 14:55

Idézet: djculture - Dátum: 2008. szept. 23., kedd - 14:45

Azért két különböző telefon-csomagot és szolgáltatás tartalmat nem "etikus" összehasonlítani.

A favorit ingyenes beszélgetéseket is tartalmazott, valamint valódi PSTN alapú telefon, ellentétben ezzel a VOIP-os ki tudja mivel.

Az hogy neked eddig se volt szükséged a Favoritra nem a szolgáltató hibája.

Szerkesztette: Kory 2008. 09. 23. 14:56 -kor

#112 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 23. 17:09

Idézet: Kory - Dátum: 2008. szept. 23., kedd - 14:55

Azért két különböző telefon-csomagot és szolgáltatás tartalmat nem "etikus" összehasonlítani.

A favorit ingyenes beszélgetéseket is tartalmazott, valamint valódi PSTN alapú telefon, ellentétben ezzel a VOIP-os ki tudja mivel.

Az hogy neked eddig se volt szükséged a Favoritra nem a szolgáltató hibája.

bocsánat én nem adsl alap telefont kértem hanem rendes alap csomagot az továbbra se adsl alapú.Olvass utána.Az adsl alapút kértem volna még kevesebbet fizethetnék.Erröl van szó :http://www.t-home.hu...ijcsomagok/alap
Nem hibáztattam a szolgáltatót eddig se mert gondom sose volt velük éveken át mindig korrektek voltak.Egyszerűen eddig nem volt választási lehetőség.Most a saját előfizetésedet csomagokból opciókból ugy választod meg ,ahogy neked jó és ez nagyon jó ötlet.

Szerkesztette: djculture 2008. 09. 23. 17:15 -kor

Hádédész..

#113 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 23. 18:11

én ahogy nézem akik eddig 1megás netet fizettek azoknak T-home-nál a 2megás fog kb ugyanannyiba kerülni
a 4megások meg kb ugyanazért az árért 8megásra fizethetnek elő szóval végülis ha így nézzük lett sebességemelés. az is jó hogy most már új és régi előfizetőre is ugyanaz az ár érvényes  :up:

viszont a 8megás csomag most classic medium néven fut szóval kíváncsi vagyok lesz-e classic maximum később és ha igen milyen sebességgel és árral.

#114 Felhasználó inaktív   mokuskerek 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 23. 18:59

Sziasztok!

Tegnap váltottam Solo Happy + internetes telefon csomagra. A szerelő hozott egy Thomson speddtouch 780i Wl routert. Az egyik gépet rákötöttem vezetékkel, de a másik távol van, igy vezeték nélkül szeretnék hozzá csatlakozni. Mire van szükségem ill. mit kell beállítanom ahhoz, hogy ezt megtehessem?

#115 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 23. 19:02

Idézet: djculture - Dátum: 2008. szept. 23., kedd - 18:09

bocsánat én nem adsl alap telefont kértem hanem rendes alap csomagot az továbbra se adsl alapú.Olvass utána.Az adsl alapút kértem volna még kevesebbet fizethetnék.Erröl van szó :http://www.t-home.hu...ijcsomagok/alap
Nem hibáztattam a szolgáltatót eddig se mert gondom sose volt velük éveken át mindig korrektek voltak.Egyszerűen eddig nem volt választási lehetőség.Most a saját előfizetésedet csomagokból opciókból ugy választod meg ,ahogy neked jó és ez nagyon jó ötlet.

Oké, félreértettem.  :up:

#116 Felhasználó inaktív   matternoster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 24. 06:17

Idézet: mokuskerek - Dátum: 2008. szept. 23., kedd - 17:59

Sziasztok!

Tegnap váltottam Solo Happy + internetes telefon csomagra. A szerelő hozott egy Thomson speddtouch 780i Wl routert. Az egyik gépet rákötöttem vezetékkel, de a másik távol van, igy vezeték nélkül szeretnék hozzá csatlakozni. Mire van szükségem ill. mit kell beállítanom ahhoz, hogy ezt megtehessem?

Valamilyen hálókártyát kell venned (>>ilyesmiket<<), vagy USB stick-et (>>ilyesmiket<<).

Telepíted és egyszerűen tudsz csatlakozni, nem kell kézzel konfigurálnod, ha tűzfal van arra kell figyelni, hogy engedje a működését. A thomson-ban már be van állítva a net.

Szerkesztette: matternoster 2008. 09. 24. 06:18 -kor

Matternoster

#117 Felhasználó inaktív   lenbazso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 24. 08:04

Idézet: Kory - Dátum: 2008. szept. 23., kedd - 13:52

A hó végi mobilszámla. :D

Másrészt meg a hülyének nézés kategória, mert hogy én 2 utcával odébbra a haverhoz nem fogok 25 Ft-os mobilpercdíjon, percalapon telefonálgatni, mikor másodpercalapon 7 Ft-ért (csúcsidőn kívül 4-ért) vagy akár ingyen is lehet...(hálón belül).

Hó végén a vezetékes számla neked nem jön, csak a mobil?  :think:
Ha csak az a gond, hogy valaki nem bír magával, és lóg a telefonon, akkor meg feltöltös.  :D
Az én haverom is két utcával arrébb van, oda én sem telefonálok mobillal, személyesem megyek, mert akkor kapok egy sört is.  ;)

#118 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 24. 12:03

Na, úgy látszik nem csak a "Home" indult be, hanem a T-Systems is, illetve a hivatalos ügynökeiken keresztül.

Olyan ajánlatot kaptunk cégesbe, hogy azért elég korrekt.

- 8 Mbit DSL + 60 db domain-es emailcím 120 Gb felosztható tárhellyel, domain fenntartás, 500 MB php, sql webtárhely, korlátlan HotSpot, teljes egészében lebeszélhető ISDN havidíj (még az internet díja is lebeszélhető), ISDN2-vel,  nem publikus telefon-csomaggal (másodperc alapú), ajándék WLAN router, 2 évre 13.500 Ft/hó kompletten.

#119 Felhasználó inaktív   csucsregop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 24. 12:06

Idézet: matternoster - Dátum: 2008. szept. 24., szerda - 6:17

Valamilyen hálókártyát kell venned (>>ilyesmiket<<), vagy USB stick-et (>>ilyesmiket<<).

Telepíted és egyszerűen tudsz csatlakozni, nem kell kézzel konfigurálnod, ha tűzfal van arra kell figyelni, hogy engedje a működését. A thomson-ban már be van állítva a net.

Illetve engedélyezni a router felületén a Wlan részt (gyárilag tiltva van)

#120 Felhasználó inaktív   gyuri 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 24. 13:11

Idézet: Kory - Dátum: 2008. szept. 24., szerda - 13:03

Na, úgy látszik nem csak a "Home" indult be, hanem a T-Systems is, illetve a hivatalos ügynökeiken keresztül.

Olyan ajánlatot kaptunk cégesbe, hogy azért elég korrekt.

- 8 Mbit DSL + 60 db domain-es emailcím 120 Gb felosztható tárhellyel, domain fenntartás, 500 MB php, sql webtárhely, korlátlan HotSpot, teljes egészében lebeszélhető ISDN havidíj (még az internet díja is lebeszélhető), ISDN2-vel,  nem publikus telefon-csomaggal (másodperc alapú), ajándék WLAN router, 2 évre 13.500 Ft/hó kompletten.

Hali,

Ezért ne ájuljuk el a T-Systems ajánlatain.
Mi egy 4/4 Mbps bérelt vonalra kértünk ajánlatot ezt kaptuk:

Paraméterek:
- "A" végpont: Magyar Telekom IP node
- "B" végpont: az előfizető telephelye
- 4 Mbps sávszélesség
- 2 éves elkötelezettséggel
Szolgáltatás díjai különböző sávszélesség és futamidő esetén
Egyszeri díj Havidíj
4 Mbps díjai
2 éves szerződéskötés 0 Ft 155 170 Ft   :think:
Áraink a 20% áfát nem tartalmazzák
A szolgáltatás igénybevételéhez szükséges eszközök bérleti díjai:
Routerek: Havi bérleti díj
Cisco 805 9 300 Ft+áfa
Cisco 1812 11 900 Ft+áfa
Cisco 1841 17 500 Ft+áfa
Tűzfalak: Havi bérleti díj
Cisco PIX 501-10 3DES 6 500 Ft+áfa
Cisco PIX 501-50 3DES 8 700 Ft+áfa
Cisco PIX 506E 3DES 11 400 Ft+áfa
Az igényelt eszközökre “Next Business Day” hibaelhárítást vállalunk.

Hát a 155170 ft áfa nélkül két évre kicsit húzós !  :reklamacio:
Megkaptuk egy másik szolgáltatónál ennek feléért.

Gyuri

Szerkesztette: gyuri 2008. 09. 24. 13:13 -kor

Téma megosztása:

• (76 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »