HWSW Informatikai Kerekasztal: Kínai klón telefonok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (34 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kínai klón telefonok copyphone-ok kínából

#66 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 05. 09:45

Ott van alul a termekhez vonatkozo forum azt olvasgatom en is mindig. Sajnos nincs sok info a termekleirason kivul. Esetleg a kepeket/videokat lehet nezegetni. Az 900/1800 az EU szabvany, irjak hogy mukodik.

En ezzel szemezgetek, jo lenne kiprobalni egy GPS-es PDA-smartphone-t ami nem 300 fonttol kezdodik (90ezer forint). Ez csak feleannyi. Van video a kisebb tarsarol (ami 200 dolcsi), nagyon igenyesnek nez ki, szep a kijelzo, jo a hang (meg szar a kamera de azt ugysem hasznalom) stb. Ha megint lesz raktaron akkor valoszinuleg veszek egyet.
C2D 2,66GHz | 4GB DDR2 | 9800GTX+ | Win7 64bit | WinXP 32bit (dual boot) | 1440x900 (19")

#67 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 05. 10:10

Idézet: N.M.I. - Dátum: 2008. okt. 5., vasárnap - 10:45

Ott van alul a termekhez vonatkozo forum azt olvasgatom en is mindig. Sajnos nincs sok info a termekleirason kivul. Esetleg a kepeket/videokat lehet nezegetni. Az 900/1800 az EU szabvany, irjak hogy mukodik.

En ezzel szemezgetek, jo lenne kiprobalni egy GPS-es PDA-smartphone-t ami nem 300 fonttol kezdodik (90ezer forint). Ez csak feleannyi. Van video a kisebb tarsarol (ami 200 dolcsi), nagyon igenyesnek nez ki, szep a kijelzo, jo a hang (meg szar a kamera de azt ugysem hasznalom) stb. Ha megint lesz raktaron akkor valoszinuleg veszek egyet.

Jaja, én is a hozzászólásokat nézem.

Engem most nagyon gondolkodtat ez a HTC Touch klón. Az iphone klón P168C-nél annyiban jobb, hogy van benne fm rádió, és nekem jobban is tetszik. Viszont a negativum tényleg az, hogy nem sok tapasztalat van vele. Egy német fórumon találtam egy gyorstesztet róla, ott csak jót írt a srác - mindamellett persze ami szokásos az ilyen copy-phone-oknál, hogy a kamerája valójában max vga felbontású.

Van most ugye a kínálatban NEW címszó alatt ez a Diamond J6, ami nem csak ENG+CHN, hanem már több európai nyelv is van benne. Illetve megjelent szintén NEW termékként egy Diamond S900, aminél viszont nemigen jövök rá mi a különbség közte és a J6 között. Se látszólag, se a leirásban nincs difi... viszont 99.9 dollár, tehát még 10-zel olcsóbb mint a J6...

#68 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 05. 10:23

Btw ez "Back Ordered - ETA 10/11/2008 (7 days)" mit jelent egyes termékeknél?

#69 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 05. 10:39

Azt hogy a DX mar rendelt abbol a bizonyos termekbol de back order lett belole, azaz valami miatt kesik a szallitmannyal az ellato. Esetedben 7 nap mulva fogja megkapni toluk a DX a cuccost (az ETA meg az Estimated Time of Arrival, azaz a becsult erkezesi ido).
C2D 2,66GHz | 4GB DDR2 | 9800GTX+ | Win7 64bit | WinXP 32bit (dual boot) | 1440x900 (19")

#70 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 05. 17:34

Alighanem lemondok errol a PDA-smartphone-GPS csodarol, ugyan jokat irnak rola de sok embernek van vele problemaja is. A legnagyobb baj az hogy nem azonos a gyarto ezert nagyobb kulonbsegek lehetnek mar ket ilyen telefon kozott is. A DX visszaveszi, vissza is teriti a penzt de 150 fontert nincs kedvem bajlodni ilyesmivel.

Masreszt a forumokat bongeszve olvastam az IMEI-rol: nem art tudni hogy a kinai masolatoknal az IMEI nem egyedi (elvileg minden egyes telefonnak mas kodja kell hogy legyen) ezert nem fog mukodni olyan szolgaltato halozataban akik egyszerre csak egy IMEI-nek adnak kapcsolasi jogot. Akar bannolhatjak is ha ketto telefon probal meg egyazon koddal kapcsolodni a halozathoz. Masreszt ha valakinek ellopjak a telefonjat es betelefonal a szolgaltatojanak hogy tiltsak le a telefont hogy mas ne hasznalhassa hivasokra akkor IMEI alapjan bannolnak ergo az osszes ilyen kinai telefont egyszerre tiltjak :mad2:

Nezek valami olcsobb modellt aztan azzal tesztelem :Đ

#71 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 05. 19:30

Idézet: N.M.I. - Dátum: 2008. okt. 5., vasárnap - 18:34

Alighanem lemondok errol a PDA-smartphone-GPS csodarol, ugyan jokat irnak rola de sok embernek van vele problemaja is. A legnagyobb baj az hogy nem azonos a gyarto ezert nagyobb kulonbsegek lehetnek mar ket ilyen telefon kozott is. A DX visszaveszi, vissza is teriti a penzt de 150 fontert nincs kedvem bajlodni ilyesmivel.

Masreszt a forumokat bongeszve olvastam az IMEI-rol: nem art tudni hogy a kinai masolatoknal az IMEI nem egyedi (elvileg minden egyes telefonnak mas kodja kell hogy legyen) ezert nem fog mukodni olyan szolgaltato halozataban akik egyszerre csak egy IMEI-nek adnak kapcsolasi jogot. Akar bannolhatjak is ha ketto telefon probal meg egyazon koddal kapcsolodni a halozathoz. Masreszt ha valakinek ellopjak a telefonjat es betelefonal a szolgaltatojanak hogy tiltsak le a telefont hogy mas ne hasznalhassa hivasokra akkor IMEI alapjan bannolnak ergo az osszes ilyen kinai telefont egyszerre tiltjak :mad2:

Nezek valami olcsobb modellt aztan azzal tesztelem :Đ

Erről az IMEI témáról nem lehet valahol bővebben olvasni?

Én is láttam ilyen beirásokat, de ennyire vészese nem tálalta senki se :) Volt akinek nem működött a készüléke az adott mobilhálózatban, ott azt irta hogy bediktálta az IMEI-t a szolgáltatójának, és 5 perc múlva működött....

#72 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 05. 19:49

Gondolom nem olyan nagy tragédia de legalább fel lehet rá készulni (ha tudja az ember hogy kecseg a szolgáltatója és nem fogja engedni a dolgot).

Kozben kinéztem magamnak egy másik PDA+smartphone+GPS kombót 256 dolcsiért, valószínuleg meg is veszem csak elobb keresek hozzá védofóliát stb.
Kép
Ez egy Artemis (HTC P3300) replika, full extrás, fórumban írják is hogy gond nélkul megy a GPS úgyhogy elégedett vagyok. A Palm Heroes is futni fog rajta talán :)

Ezt a linket (http://forum.xda-developers.com) is a fórumában találtam, nagyon hasznos tanácsok vannak a legtobb okostelefonhoz. Ide kell jonni ha valami nem mukodik.

Itt a driver CD hozzá
Kép

Szerkesztette: N.M.I. 2008. 10. 05. 20:19 -kor

#73 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 05. 21:28

Btw, ha jól látom az az IMEI téma eddig egyedül a CIPHONE márkát érinti, és ott is csak 1 modellt. Ráadásul a DX szintén garanciában cseréli akinek az IMEI miatt felmondta a szolgálatot a telefonja. Szóval a rizikó azért nem túl nagy.

#74 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 05. 21:59

Na azt nem tudtam hogy csak az egyik márka "veszélyeztetett", én úgy általánosságban is olvastam egy cikket a kínai telókról. De tényleg, bármi gondod van a készulékkel, a DX visszatéríti a teljes ára.
Olyanra is sokszor volt példa hogy félrevezeto volt a mobil leírása (ugye a készíto adja a specifikációkat a DX-nek) aztán a fórumban írták hogy a funkció hiányzik belole, például dual band van de nem standby-os. Ilyenkor is visszakapod a pénzt.

Megrendeltem a fentebb látható telót, majd írok véleményt ha megjott. Kozben barátnom szemez a Diamonddal :D Kár hogy kulonbozik az eredetitol a kulseje (a DX-es matt és szogletesebb).

#75 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 05. 23:35

nem tudom mennyi egy használt Artemis, nem hiszem hogy sokkal több mint ez a másolat. lehet, hogy inkább eredetit vennék...

nem annyira olcsók ezek imho, mint amennyivel gagyibbak, és amennyivel több szopásra lehet számítani. :(
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#76 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 06. 00:07

Nálam az egész úgy kezdodik hogy használt elektronikai terméket nem veszek mert soha nem tudni hogy bántak vele, lehet hogy egy hónapon belul kinyúlik aztán lehet orulni. A DX-es telókra meg van egy év garancia. Ha nem mukodik úgy ahogy kellene neki akkor visszakuldom és visszakapom a pénzt.

A P3300 újonnan 300 font. Ennyit soha nem fogok PDA-ra kolteni mert egyszeruen nem érnek annyit. Legrosszabb esetben veszek egy kulon GPS-t 100 fontért aztán cipelem azt magammal. Ha meg miniszámítógép kell akkor veszek egy netbookot ami százszor tobbet tud egy ugyanannyit kóstáló PDA-nál.

Ez 150 font (sem) volt, a fórumon nem panaszkodtak rá (csak hogy pl. nem mukodik benne a rádió... na ez engem hol érdekel). Ha nagyjából hozza azt amit az eredeti is akkor nincs gond. Ha nem mukodik akkor lásd az elso bekezdést. Nagyon nem tudok rajta veszíteni.

Diamondnál visszavonom amit a kulsore írtam, az eredeti is ugyanolyan szogletes és matt. Csak a gyártó honlapján csillog mintha polírozva lenne. Egy nagy kulonbség van a DX-es és az eredeti kozott: az utóbbi 6x annyiba kerul.

#77 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 06. 06:39

Idézet: WiZARD - Dátum: 2008. okt. 6., hétfő - 0:35

nem tudom mennyi egy használt Artemis, nem hiszem hogy sokkal több mint ez a másolat. lehet, hogy inkább eredetit vennék...

nem annyira olcsók ezek imho, mint amennyivel gagyibbak, és amennyivel több szopásra lehet számítani. :(

Engem egy dolog érdekel lényegében, hogy dual sim dual standby legyen... namost ebből itthon van 2 féle telefon, a samsung d780, és d880. Mindkettő 45 ezer ft körüli áron megy, még kéz alól is, és ritka mint a fehér holló. Ennyit messze nem ér meg a téma.
Viszont a kínai telefonok java része dual simes, sőt jónéhány dual standbyos is, szóval ott van miből választani. A lélektani határ nálam 150$, ennyit hajlandó vagyok áldozni rá akkor is ha van benne némi rizikó. És a DX-en azért elég jelentős választék van. Ezeket a HTC Touch klónokat pl 100$ körül adják, ami potom pénz érte. Hogy az eredeti mit tud az nem nagyon izgat. Valszeg ennél többet, már csak azért is mert WM6 van rajtuk, míg ezeken csak valami kínai oprendszer. Ugyanakkor a felsorolt dolgokat tudják, más meg nem kell. Telefonálni tudjak a két simről, rádiót hallgatni, meg azért vmennyire a kamera is használható legyen (igen, ez valóban gyenge pontjuk), és kinézzen valahogy.
Most komolyan, mit kapok itthon 17500 ft-ért 1év garral? Mert érintő képernyős, ilyen megjelenésű, dual standbyos, fm rádió, mp3-4, kétakksi stb telefont aligha.

#78 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 06. 09:14

N.M.I.  értem, a 300 font tényleg elég elborult ár az Artemisért, itthon árgépen már 60-70k körül is van...

nekem eredeti Diamond van, és csillog ez szinte mindenhol :) szögletesnek szögletes, ez ilyen.
DX-es és eredeti között azért elég nagy különbség van, nem csak annyi mint a P3300 eredeti és DX között. DX-es Diamondon ha jól láttam nem is windows van, gps sincs, és csak kinézetre egyformák.

Locutus: a dual simet megértem, nem is a kínai csodák ellen vagyok, amíg valakinek csak a design kell, meg 1-2 alapvető funkció. nem is tudom hogy a normális gyártóknál miért nincsenek dualsim mobilok (1-2 ritka kivételen kívül)
de ha "komolyabb" használatra szeretnék telefont (mármint akarom a gps-t használni, és esetleg az egyéb funkciókat is) akkor inkább eredetit vennék...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#79 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 06. 13:47

Bizonyos emberkéknek biztosan megéri megvenni egy P3300-at meg Diamondot eredetiben. Én csak kiránduláskor fogom a GPS-t használni (évente párszor), a PDA funkciókat szintúgy mivel nem kell a munkámhoz meg semmihez sem. Nekem nem érdemes 300+ fontot kolteni egy ilyen csodára mert nem használom ki. Egyszer már beleestem ebbe a hibába (Sony PSP).

Tiszteletben tartom hogy te megvetted az eredeti HTC Diamondot, biztosan megérte neked mert naponta azt nyustolod. De engem csak olyan szinten érdekel hogy lecserélhetem majd a hótprimitív k550i-met egy olyanra. Mindketto ugyanannyiba kerul, akkor miért ne tenném? :) Nekem csak telefonálni kell, az ébresztofunkciót meg a notepadot használom. Ezeket meg a DX-es is tudja.

Ezt találtam az Orange oldalán a HTC-rol:
Kép
Nem tunik túl csillogósnak, pont olyan matt mint a DX-es képeken :think:

#80 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 06. 14:05

ez nagyon baba ennyiért (56e HUF), winmobile6, gps, wifi, blútusz, 43 mega használható ram , és még pofás is.

na, ilyen kéne nekem gps nélkül (mivel azom már van, mármint gps vevőm, blútuszos), kicsit olcsóbban :)

itt akkor annyi, kifizetem a 310$-t érte, és küldik? semmi extra ktg.?
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#81 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 06. 14:36

Idézet: N.M.I. - Dátum: 2008. okt. 6., hétfő - 14:47

Bizonyos emberkéknek biztosan megéri megvenni egy P3300-at meg Diamondot eredetiben. Én csak kiránduláskor fogom a GPS-t használni (évente párszor), a PDA funkciókat szintúgy mivel nem kell a munkámhoz meg semmihez sem. Nekem nem érdemes 300+ fontot kolteni egy ilyen csodára mert nem használom ki. Egyszer már beleestem ebbe a hibába (Sony PSP).

Tiszteletben tartom hogy te megvetted az eredeti HTC Diamondot, biztosan megérte neked mert naponta azt nyustolod. De engem csak olyan szinten érdekel hogy lecserélhetem majd a hótprimitív k550i-met egy olyanra. Mindketto ugyanannyiba kerul, akkor miért ne tenném? :) Nekem csak telefonálni kell, az ébresztofunkciót meg a notepadot használom. Ezeket meg a DX-es is tudja.

Ezt találtam az Orange oldalán a HTC-rol:
http://shop.orange.co.uk/imagedata/phones/...diamond_lge.gif
Nem tunik túl csillogósnak, pont olyan matt mint a DX-es képeken :think:

értem hogy nem akarsz ennyiért, nem is ezzel akartam vitetkozni.
és nem is a diamondot akartam védeni. csak írtam hogy míg a p3300 klón az egész korrekt (bár nem venném meg), és winmo, gps, meg minden, addig a diamond klón az nem windowsos és gps sincs benne, egy "egyszerű" dualsim telefon, diamond külsővel...

itt látszik a képeken, hogy mennyire fényes. jól gyűjti az összes ujjlenyomatot...

#82 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 06. 14:39

Idézet: charlie - Dátum: 2008. okt. 6., hétfő - 15:05

ez nagyon baba ennyiért (56e HUF), winmobile6, gps, wifi, blútusz, 43 mega használható ram , és még pofás is.

az a 43 mega ram, az inkább 15 mega szabad ram. winmo 6.0-nál memóriaszivárgást nézve az már elég necces főleg 1-2 nap után...
nemrég 64 mega volt az általános winmo 6.0 mellé, és mindenki kevesellte. manapság inkább 128 mega van a márkás cuccokban (ez se sok), és highend cuccokban 192 vagy mégtöbb van.

#83 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 06. 16:28

Koszi a linket, végig is olvastam az ismertetot. A lassú szoftvert nem szeretem, régebben volt egy Samsungom ami nyokogott, hát sírni tudtam volna kínomban. DX lecserélte az egészet, remélem az gyorsabb :D Azt hittem rendes GPS van benne, nem ilyen google maps az ezredfordulóról. Vagy telepíthetsz rá más szoftvert is?
Késobb venném meg úgyis, most megvárom ezt a P3300, meglátom abból mi lesz.

#84 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 06. 19:46

winmobile-ra tehetsz mindenféle gps progit (igo, tomtom, meg mittudomain mi van még)

#85 Felhasználó inaktív   LML 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 06. 19:55

Idézet: Locutus - Dátum: 2008. okt. 4., szombat - 22:11

Valakinek tapasztalat, vélemény ERRŐL ?

Most egy kicsit e felé billen a mérleg nálam, a P168C-től... kicsit barátságosabb dizájn, nem majmolja feleslegesen az iphonet, van benne fm rádió, és persze dual sim dual standby, szarkamera ez is...

(Gondolom az EU-ban az nem gond, hogy csak dual band, tehét 900/1800, mert ide pont az kell nem?)

Rendeltem kb 10 perccel ezelőtt egy ilyet, mert már a tököm televan hogy 2, de esetenként 3 mobilt kell magammal cipelni.

Majd szólok ha megjött, ha még nem rendeltél akkor meg tudod majd nézni nálam a boltban.
Megrendeltem az EMS+ szolgáltatást is, remélem a hét végéig megkapom, ha már levettek 15 dodóra.

Mai fasza dolár árfolyamon 22k volt az egész hóbelebanc.

Eladom mind2 régi telcsim, még marad is egy rahedli pénzem :D
100%

Téma megosztása:

• (34 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »