HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? XXIX. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1191 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1173
  • 1174
  • 1175
  • 1176
  • 1177
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? XXIX. és hogyan kell megszerelni? Értékeld a témát: -----

#23481 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 28. 20:19

Idézet: leslie - Dátum: 2009. máj. 28., csütörtök - 20:14

Pár évig fog menni, de őket nem érdekli, mert leketyeg a gari, és ülnek át a másikba. Éljen a környezetszennyezés.  :omg:

Törvényt kellene hozni, h csak olyan akármit lehet eladni, ami mondjuk minimum 10-20 évig működik, könnyen javítható, stb.

Nem törvény kell rá, hanem gondolkodásmód, mint régen. Néha elmerengek azon hogy 20év múlva milyen autók lesznek, vagy nekem milyen lesz. Belegondolok, hogy a mostani fullos zsír új M5 akkor már 20éves lesz....  :think:
BMWパワー
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#23482 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 28. 20:19

Idézet: Rudi - Dátum: 2009. máj. 28., csütörtök - 20:54

Épeszű ember közelébe nem megy olyan 7-8 éves kotvákoknak, amit kapásból szét kellene dönteni és újraépíteni. Ezek nem OT-k vakker. Nem tudom mennyivel lenne megbízhatóbb mindenféle bugázótt, bontott cuccokat beépítve, mi garantálja azt, hogy 1 milliót ráköltesz "okosba", aztán 2 hónap múlva nem kezdene széthullani az autó. Aki manapság korrekt E46-ot akar, az fizessen. De ne a bontóban.

Én biztos olyan állapotút keresnék, ami megfelelő, egy 7-8 éves autónál egyáltalán nem normális, hogy ki kelljen cserélni minden főalkatrészt. Ha ez így van, akkor az az autó egy hulladék és messzire el kell kerülni.

1M-t mire kell kolteni ennyi idos vasnal...?  :think:

Venni kell egy bevallottan szethajtottat, jo occsoe... aztan azt megcsinalni jora. Semmi garancia sincs arra itthon, hogy egy dragabban arult, szepen kinyalt, eppen meg nem kattogos motoru darab nem fog megszopatni nem 3, hanem csak 9 honap mulva.
Akkor abba biztos majd sokkal jobb szajizzel lapatolja bele a juzer ugyanazt az +1M-t, amivel mar eleve egyszer tobbe kerult...ugye?

hobizoli
Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com

"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"

#23483 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 28. 20:24

Idézet: blueboi69 - Dátum: 2009. máj. 28., csütörtök - 21:07

Nem azt mondtam, hogy kell, ez a legrosszabb  eset, viszont ez a tuti.
De akkor legalább lesz egy rendes, korrekt autód mind menettulajdonságilag mind motorikusan mind kinézetre.

Épeszű ember akkor mit vesz? Sok pénzér vmi újautót? Azokkal sosincs gond,mi? Márkaszervízek üresen állnak, csereautó fogalma is vmi távoli bolygó jövevényszava, meg azok nem állnak meg soha.

Én inkább ülök olyan autóba ami 20évesen is megy,mint egy 10x drágább olyanba aminél kitudja hogy rakták össze és meddig fogja bírni.

Nem érted. Egy 15-20 éves autónál azt mondom mehet a legó. De egy 3 millás 7-8 éves autónál nem hiszem, hogy sokan ezt csinálnák és ez lenne a normális. Vagy normális állapotút kell keresni és megtolni a keretet némileg vagy mást kell keresni, lejjebb kell adni az igényekből.

#23484 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 28. 20:45

Idézet: Rudi - Dátum: 2009. máj. 28., csütörtök - 20:24

Nem érted. Egy 15-20 éves autónál azt mondom mehet a legó. De egy 3 millás 7-8 éves autónál nem hiszem, hogy sokan ezt csinálnák és ez lenne a normális. Vagy normális állapotút kell keresni és megtolni a keretet némileg vagy mást kell keresni, lejjebb kell adni az igényekből.

Ha már lejjebb adsz az igényből az már nem az igazi.
Mondok három példát ami így hirtelen eszembe jutott: ki jár jobban mind anyagilag mind minőségileg?
1. aki a pc-jét magának rakja össze válogatott cuccokból az igényének megfelelően, vagy bemegy teszkoba/osánba és vesz egy kész PC-t mer az olcsóóóó meg ákcijóós.
2. aki beköltözik egy újépítésű lakásba, vagy aki építkezik és saját házat csinál magának
3. aki megveszi a szabvány kész lapraszerelt fosforgácsos bútort vagy magának csinál otthon méretpontosat.

Egyik sem ördöngösség ha az ember veszi a fáradtságot, utánaolvas, művelődik gondolkodik és megvalósítja. Pl itthoni bútortokat is mi magunk csináltuk, a felét én terveztem és én is raktam össze, a többit segítséggel mert van ami két emberes meló. És tutira stabilabb mint a kikás egyenbútor amit a szentlélek tart össze, illesztési hézagok kriminálisak és már az összes polc meggörbült 3év alatt. A sajátkezű bútoron meg pl jópár polcnyi befőttesüveg van meg ilyenek és 2év alatt se mozdult.

Meg tudnék mondani ezermillió példát, nyilván van aki nem ért hozzá és nem csinálja meg, mert egy csavarhúzót se ismer fel,az fizesse meg a szakembert, vagy maradjon ráutalva a készcuccokra amiket kitudja ki rakott össze és milyen minőségben.

Lehet fasz vagyok, de eddigi tapasztalatom az, hogy csak az a tutibiztos amit én raktam össze,meg esetleg <5 db ember az ismerősi körből akikben vakon megbízok, de egy vadidegen munkája az nagy lutri.
BMWパワー
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#23485 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 28. 20:47

Idézet: hobizoli - Dátum: 2009. máj. 28., csütörtök - 20:19

Venni kell egy bevallottan szethajtottat, jo occsoe... aztan azt megcsinalni jora. Semmi garancia sincs arra itthon, hogy egy dragabban arult, szepen kinyalt, eppen meg nem kattogos motoru darab nem fog megszopatni nem 3, hanem csak 9 honap mulva.
Akkor abba biztos majd sokkal jobb szajizzel lapatolja bele a juzer ugyanazt az +1M-t, amivel mar eleve egyszer tobbe kerult...ugye?

hobizoli

Pár oldallal előrébb irtam össze az e46-ba mit lehet cserélni ennyiből. Kb a kasznin kívül mindent. De nemhiszik el, hogyha összeraksz egy nullkm-es motort meg új futóművet akkor az jó lesz, merthát az akkoris 15éves  :omg: vagy 7 vagy tökmindegy.
BMWパワー
Kép

#23486 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 28. 21:02

Én meg most a tetőt csinálgatom. Tököm az ácsokba, nekem ne keressen 3 ember feketén 3-4 nap alatt 400-at. Illetve tőlem kereshetnek, de rajtam nem fognak, az fix. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#23487 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 05. 28. 21:03

Idézet: blueboi69 - Dátum: 2009. máj. 28., csütörtök - 21:45

ki jár jobban mind anyagilag mind minőségileg?
1. aki a pc-jét magának rakja össze válogatott cuccokból az igényének megfelelően, vagy bemegy teszkoba/osánba és vesz egy kész PC-t mer az olcsóóóó meg ákcijóós.
2. aki beköltözik egy újépítésű lakásba, vagy aki építkezik és saját házat csinál magának
3. aki megveszi a szabvány kész lapraszerelt fosforgácsos bútort vagy magának csinál otthon méretpontosat.

1. Otthoni PC-t is el lehet kúrni ilyen Asrock alaplapokkal, társaival, de tescsóban is is lehetett venni egyben Fusi gépeket, amiben Intel lap, Kingston RAMok, estébé voltak jól, 3 év garival, csendes rendes hűtéssel.

2. új építésű is lehet értelmes, a saját házat sem csinálni szoktuk, hanem megterveztetni és építeni, autónál ez sem opció, hogy majd kitalálok magamnak kasznit, a lakatos meg összelapátolja, és nekem 17.5 szelep kell bele, mert csak :-)

3. kész bútorból is lehet venni rendes nomálisat, csak győzd kifizetni, ellenben fosforgácsos bútorból is lehet méretpontosat csinálni, nem is biztos, hogy szar lesz.
Make love not Wor.

#23488 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 28. 21:06

Idézet: hobizoli - Dátum: 2009. máj. 28., csütörtök - 21:19

Nekem 5 év/120ezres kilométernél most fél milliót rá kellene tolni a kocsira, most nézegetem az opciókat. Még idén lehet lövök egy Rönyót, oszt 3-5 év múlva meg egy Toyotát.
Make love not Wor.

#23489 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 28. 21:12

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. máj. 28., csütörtök - 21:03

1. Otthoni PC-t is el lehet kúrni ilyen Asrock alaplapokkal, társaival, de tescsóban is is lehetett venni egyben Fusi gépeket, amiben Intel lap, Kingston RAMok, estébé voltak jól, 3 év garival, csendes rendes hűtéssel.

2. új építésű is lehet értelmes, a saját házat sem csinálni szoktuk, hanem megterveztetni és építeni, autónál ez sem opció, hogy majd kitalálok magamnak kasznit, a lakatos meg összelapátolja, és nekem 17.5 szelep kell bele, mert csak :-)

3. kész bútorból is lehet venni rendes nomálisat, csak győzd kifizetni, ellenben fosforgácsos bútorból is lehet méretpontosat csinálni, nem is biztos, hogy szar lesz.

Mindenre van ellenpélda, a kivétel erősíti a szabályt. Azt áruld má el nekem, hogy melyik informatikusnak van készpécéje így akciósan, (merugye az ujautókra is állandóan vannak akciók meg engedmények) vagy melyik építész lakik újépítésű panelben és melyik autószerelőnek van új nullkm-es szalonból vett autója? Kb semelyiknek, vagy amelyik nem gyakorolja a hivatást mert ecserin vette a diplomáját. Erről ennyit.
BMWパワー
Kép

#23490 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 28. 21:13

Idézet: leslie - Dátum: 2009. máj. 28., csütörtök - 21:02

Én meg most a tetőt csinálgatom. Tököm az ácsokba, nekem ne keressen 3 ember feketén 3-4 nap alatt 400-at. Illetve tőlem kereshetnek, de rajtam nem fognak, az fix. :)

Jól is teszed.  :up:
BMWパワー
Kép

#23491 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 28. 21:17

Idézet: blueboi69 - Dátum: 2009. máj. 28., csütörtök - 22:12

Mindenre van ellenpélda, a kivétel erősíti a szabályt. Azt áruld má el nekem, hogy melyik informatikusnak van készpécéje így akciósan,

Környékemen többeknek is, volt aki használt kis Dell vasat vett, kisebbet, nagyobbat, vagy éppen új 755 Optiplexet. Ebből párat eltradeltem a cégeimnél tesztelőnek, programozónak, riasztósnak.

De szerintem az is egyben vas, ha azt mondják "hozzál nekem valami konfigot", én meg leveszem a polcról.
Make love not Wor.

#23492 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 28. 21:36

Idézet: blueboi69 - Dátum: 2009. máj. 28., csütörtök - 22:12

Mindenre van ellenpélda, a kivétel erősíti a szabályt. Azt áruld má el nekem, hogy melyik informatikusnak van készpécéje így akciósan, (merugye az ujautókra is állandóan vannak akciók meg engedmények) vagy melyik építész lakik újépítésű panelben és melyik autószerelőnek van új nullkm-es szalonból vett autója? Kb semelyiknek, vagy amelyik nem gyakorolja a hivatást mert ecserin vette a diplomáját. Erről ennyit.

Nem vagyok informatikus, de egyetem alatt nagy gépbuzi voltam. most meg kell egy működő vas, mert munkára használom. vettem egy laptopot és csá. pedig gyakorlom a hivatásom... ;)

#23493 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 28. 21:48

Idézet: Bujdy - Dátum: 2009. máj. 28., csütörtök - 21:36

Nem vagyok informatikus, de egyetem alatt nagy gépbuzi voltam. most meg kell egy működő vas, mert munkára használom. vettem egy laptopot és csá. pedig gyakorlom a hivatásom... ;)

Elkurvultál teljesen  :Đ A laptop nagy divat lett, nekem is az van,de gyakorlatilag a billentyűzet, a proci és a memória az ami gyári, a többit már mindent cseréltem benne  :Đ
BMWパワー
Kép

#23494 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 28. 21:54

Idézet: blueboi69 - Dátum: 2009. máj. 28., csütörtök - 22:48

Elkurvultál teljesen  :Đ

Felnőtt. Majd egyszer te is eljutsz ide. :)

#23495 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 28. 22:00

Idézet: Tigger - Dátum: 2009. máj. 28., csütörtök - 21:54

Felnőtt. Majd egyszer te is eljutsz ide. :)

Remélem nem. :)

Persze a lapos mellett van Pc is. Abba az 1 hónapos garis chieftech tápot is megbontottam, mert hangos volt a ventije és cseréltem.  :Đ Videokari hűtése is ugrott, ment rá passzív. Procihoz még nem nyúltam  :Đ
BMWパワー
Kép

#23496 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 28. 22:02

nézegettem 3as coupékat, ezt találtam:

http://www.hasznalta...616_bmw_m3_2002

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#23497 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 28. 22:07

Idézet: WiZARD - Dátum: 2009. máj. 28., csütörtök - 22:02

nézegettem 3as coupékat, ezt találtam:

http://www.hasznalta...616_bmw_m3_2002

:lol:

mivan titokban majdnem mindenki bmw-s hírdetéseket nézeget?  :omg:  :Đ
BMWパワー
Kép

#23498 Felhasználó inaktív   *Ücsüküé* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 28. 22:16

Idézet: leslie - Dátum: 2009. máj. 28., csütörtök - 21:14

Pár évig fog menni, de őket nem érdekli, mert leketyeg a gari, és ülnek át a másikba. Éljen a környezetszennyezés.  :omg:

Törvényt kellene hozni, h csak olyan akármit lehet eladni, ami mondjuk minimum 10-20 évig működik, könnyen javítható, stb.

Ezt miből gondolod? Ha úgyanúgy vigyázol rá mint a 16-17 éves Astrádra , biztos vagyok benne hogy elketyeg jódarabig...Attól nem kell leborulni mert a 17 év alatt lefutott az autód 170e km-ert, normál használattal gond nélkül mennek ennyit az újabbak is.
Soha ne tartsd vissza a fingást, mert végigfut a gerinceden, be az agyadba, és innen jönnek a szar ötletek!

#23499 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 28. 22:20

Idézet: blueboi69 - Dátum: 2009. máj. 28., csütörtök - 23:07

:lol:

mivan titokban majdnem mindenki bmw-s hírdetéseket nézeget?  :omg:  :Đ

csak a csajokon akadt fenn' :Đ

-C0pp3rM!n3-

#23500 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 28. 22:21

Idézet: blueboi69 - Dátum: 2009. máj. 28., csütörtök - 22:48

Elkurvultál teljesen  :Đ

Nem, csak ki kell zárnom a "nem megy" kockázatát. Ha egy hétig faragom a gépet és nem tudok dolgozni, többet bukok, mintha vennék a boltban (nem a tecsóban, hanem sztech boltban) egy jó gépet.
Anno szerelem volt a pc csavargatás, láthatod az aláírásomban is. Meg azt is, hogy a VR-Zone listán ilyen procival (nem a mobil megfelelőjével, léghűtéssel!), kb. harmadik voltam a világon tuningban. Szóval én is szerettem csinálni, talán ment is picit, de ez most más. Most reggel 8-9 felé elkezdem a melót vele és este sokáig nyomom (most is). Ha most elmenne a gép, asszem besza-behu lenne.
Ezért tudom megérteni azokat is, akik nem akarnak 12-20 éves kocsikat berhelni, mert szerelemből nincs rá idejük/pénzük, viszont a kocsi KELL, ezért inkább beülnek egy új(abb), drágább vasba. Ha meg nem is értenek hozzá, az plusz érv a szerelgetés ellen.
Nem akarok a zsebedben turkálni, de ha eljön az az idő, hogy egy nap alatt 3x annyit tudsz keresni, mint amennyit a konyhabútor összepattintásával meg tudsz spórolni, és kell a lóvé házra/kocsira/gyerekre, akkor is inkább a bútort rakod össze? Egy ismerősöm mondta, hogy pénzért időt vásárolunk. Igen, ha összerakja az asztalos, akkor én addig tudok a feleségemmel lenni.

Téma megosztása:

• (1191 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1173
  • 1174
  • 1175
  • 1176
  • 1177
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.