HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? XXIX. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1191 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? XXIX. és hogyan kell megszerelni? Értékeld a témát: -----

#441 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 16. 12:01

Idézet: Carmaged - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 10:20

Kár erről vitát nyitni, valóban vannak olyan (üzleti, nem fekete) körök, ahol elvárás a "normális" autó... és ebbe persze egy Suzuki-FIAT-PSA-Ford-Toyota vonal csak a nagyobb modellekkel fér bele.

Ja, eddig jó volt, most már kinézik, mert beindult a biznic. Loller.  :omg: Ismerős autószerelőnek még mindíg megvan az ezeréses szívódízel kadett. Mer az mindíg megy. Mondjuk mellette ott van 3 másik kocsi is. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#442 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 12:03

Idézet: Kory - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 10:24

Azért írtam, hogy 17-es kerék nekem nem kellene. Azért a Fuldát nem mondanám fosnak, de valóban a nagy márkák 16-osban is 17-18 ezernél kezdődnek.

15"-ban sem nagyon van 20e alatt "normális" gumma...
Az nevet utoljára, aki először üt.

#443 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 12:04

Idézet: leslie - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 13:01

Ja, eddig jó volt, most már kinézik, mert beindult a biznic. Loller.  :omg: Ismerős autószerelőnek még mindíg megvan az ezeréses szívódízel kadett. Mer az mindíg megy. Mondjuk mellette ott van 3 másik kocsi is. :)

Nekem egy ezeréves szívódízel Opel Combo a céges gépem, mert ez mindig megy és igénytelen! :)

#444 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 12:13

Idézet: Rudi - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 12:35

Olvasgass 1-2 hot hatch tesztet és utána nyilatkozzál. Biztos véletlen döntött körrekordot a régi nürnburgringen a Megane :) Mindenhol egységes a vélemény, hogy RS-eknek (MRS, CRS) nagyon jó futóművük van és közben mégsem vesekőzúzóként viselkedik rosszabb úton. Tc-n, A5-ön vagy bármelyik külföldi oldalon olvass bele, hogy miket irogatnak róla. És akkor talán kicsit tisztulna benned is a dolog és nem csak azt puffogtatnád, hogy ilyenolyan szar tré francia ócskavasak.

Biztos az is csak véletlen, hogy mindenhol a Clio Williamset tartják a hot hatch kategória királyának és nem valami japó csodavasat.

Nem vagyok japánautó-buzi, sőt. Csak szeretem a jó kocsikat. A renault meg nem az. Punkte.

Amugy, jóhogy nem a Pug farmotoros rallyváltozatát, vagy a renault TR5öst, vagy más rally B-s szörnyet hozol példának, hogy hothatchkirály. Mellesleg, nem művészet olyan autót gyártani (már ha egyre gondolunk, arra a V6 3.2 faros szarra gondolsz, ugye?) amit túlárazva, 2x akkora motorral gyártunk, mint akárki más, és pont 2x akkora is, mint kéne. Merőben feleslegesen. Vagy most akkor verjük az R32re is? Vagy más elvi tévedésre? Főleg úgy, hogy az egész hothatchezés lényege az lenne, hogy széria kiskocsi kicsit másképp. Nem pedig az, hogy fogok egy bazinagy motort és rárakok valami clionak látszó kasztnit. Amugy se új találmány, eljátszották ez a B-s verdáknál is, de még a ford is az RS2000nél meg az RS Cosworthnál.

Mellesleg, nem az a lényeg, hogy most mennyire fasza, meg fujjdejó'. Új autót a hülye is tud venni, ahhoz csak pénz kell. Csak hol lesz a fostos RS 20 év múlva? Nem a négy fitti 18es felnin, az bepostázom, hanem négy B30as falazótéglán valamelyik bontó csücskében.

#445 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 12:38

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 13:13

Nem vagyok japánautó-buzi, sőt. Csak szeretem a jó kocsikat. A renault meg nem az. Punkte.

Amugy, jóhogy nem a Pug farmotoros rallyváltozatát, vagy a renault TR5öst, vagy más rally B-s szörnyet hozol példának, hogy hothatchkirály. Mellesleg, nem művészet olyan autót gyártani (már ha egyre gondolunk, arra a V6 3.2 faros szarra gondolsz, ugye?) amit túlárazva, 2x akkora motorral gyártunk, mint akárki más, és pont 2x akkora is, mint kéne. Merőben feleslegesen. Vagy most akkor verjük az R32re is? Vagy más elvi tévedésre? Főleg úgy, hogy az egész hothatchezés lényege az lenne, hogy széria kiskocsi kicsit másképp. Nem pedig az, hogy fogok egy bazinagy motort és rárakok valami clionak látszó kasztnit. Amugy se új találmány, eljátszották ez a B-s verdáknál is, de még a ford is az RS2000nél meg az RS Cosworthnál.

Mellesleg, nem az a lényeg, hogy most mennyire fasza, meg fujjdejó'. Új autót a hülye is tud venni, ahhoz csak pénz kell. Csak hol lesz a fostos RS 20 év múlva? Nem a négy fitti 18es felnin, az bepostázom, hanem négy B30as falazótéglán valamelyik bontó csücskében.

Nem értem miért általánosítasz. Az, hogy szerinted xar márka a rönó, az miért jelenté azt, hogy mindegy egyes típusa és ezek módozatai is utolsó szemetek? Rohadtul kíváncsi vagyok, hogy számodra mi az etalon, mit nem szólsz le, mi az, ami hétköznapi halandónak elérhető és közel tökéletes. Szerintem ilyen nincs is.

Clio Williams nem 30 éves, hanem 14-15. Kb abból a korból, ami szerintem neked a legjobban fekszik, amikor még autók készültek, nem szmítógépvezérelt négykerekűek.

Mellesleg nem csak abból áll a mutatvány, hogy belevágunk egy böszme nagy blokkot (2 literes amúgy mióta nagy blokk?), aztán szevasz. Ezek alatt futómű is van (pl. Astra GTC, OPC alatt nincs) és megfelelő fékek is az erős motor mellett.

Látom kicsit kevered a szezont a fazonnal. Turbó, V6, 3.2? V6 3.0 volt a Clio V6-ban. Már jópár éve nem gyártják és nem erről beszéltem. 2 literes blokkokról volt szó. RS csak 2 literes blokkal készült (kivéve az új twingo RS, abban 1.6 szívó van).

Hol lesz bármelyik hasonló kaliberű autó 20 év múlva? Azokat szerinted megmentik az enyészettől a 15-ös felnik? :D Csak az a baj azokon is mind 18-as van. Szóval akkor miért olyan nagy baj számodra a 18-as? Mert drága rá a gumi? Szerinted akinek nem okoz gondot a 12-14 lityis fogyasztás, az majd akkor a 18-as gumi árán elgondolokodtva vesz egy 1.6 tádét 15-ös felnikkel? :) Eltérő igények, szempontok és pénztárcák. Azért mert neked személy szerint valami nem tetszik, szar vagy értelmetlen, attól még másnak jelenthet mást is.

Szerkesztette: Rudi 2008. 09. 16. 12:45 -kor

#446 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 12:41

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 13:13

Csak szeretem a jó kocsikat. A renault meg nem az. Punkte.

---

Új autót a hülye is tud venni, ahhoz csak pénz kell. Csak hol lesz a fostos RS 20 év múlva? Nem a négy fitti 18es felnin, az bepostázom, hanem négy B30as falazótéglán valamelyik bontó csücskében.

Mik azok a konkrét dolgok, ami miatt egy rönó rosszabbul teljesít más - általad "jó"nak ítélt - autókkal szemben?
---
új sx4 ugyanúgy téglán lesz, az stivel együtt  :D
régi autót életben tartani leginkább "elvetemültség" kell és ha sok pénzbe nem is, sok időbe kerül

mai trend: használ-eldob-vesz újat
lásd zsebkendő és pelenka
Ciciman is on borda

#447 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 12:53

Idézet: fram - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 13:41

Praktikum.

#448 Felhasználó inaktív   kovacs_istv 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 12:56

Idézet: fram - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 10:54

nem értelek  :confused:

ufó 1.8 jó lenne
kintről behozva belefér az 5M-s keretbe? szerintem bőven

akkor miért számít, h ebből a pénzből más (jobb?) autót is lehetne venni idehaza, mikor nektek az 1.8as UFO civic a nyerő?  :think:

Nagyon beleraktad a bogarat a fülembe, 2 órája regadó meg fa után rohangálok, hogy pontosan hányadán is állunk. Csak hard respectelni tudok a commented után, valóban az 1.8 ufó után kezdtünk mást keresni.

#449 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 12:57

Idézet: Rudi - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 13:38

Szerinted akinek nem okoz gondot a 12-14 lityis fogyasztás, az majd akkor a 18-as gumi árán elgondolokodtva vesz egy 1.6 tádét 15-ös felnikkel? :) Eltérő igények, szempontok és pénztárcák. Azért mert neked személy szerint valami nem tetszik, szar vagy értelmetlen, attól még másnak jelenthet mást is.

Hátezizé, nem releváns. Mer' ha teszemazt beváltom egyszer (egyik) régi álmom és veszek egy böszme jenki csillagrombolót, nos nem okoz majd igazán gondot a 14 lityis fogyi, viszont az már nem lenne mindegy, hogy 25K-ért veszek 15"-os gumit, vagy 50-ért 18-ast. Darabját, ja.

Szóval így ezt nem érdemes párosítani, vagy messzemenő következtetéseket levonni, hisz tudjuk, hogy vannak hmcs-k, akik felvesznek uzsorahitelt százévre, hogy ötösgóffal jampizzanak, benyakútnál meg rolnizott bélásokat cipelnek a kasszához és negyedtől felfelé rozsdás belül a tankjuk (nem ragozom, aki többre kiváncsi, nézzen be a motoros topicba :D ).

#450 Felhasználó inaktív   kovacs_istv 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Idézet: Drummaster - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 10:51

De, elegáns. Én javasolni, hogy ha neked lenni kess és tetszeni, Impreza megvenni, bár lenni kedvenc nekem autó STi, de az lenni van magasan fenntartási költség pénzek, Forester a nyerő, lenni gyors, vanni nagy, erős is lenni, meg kényelmesnek van lenni. :)

Forester azért húzós, talán a garázsba se férne be. Egyébként nekem szimpatikus a subaru, ezért is próbáltam nyomni az imprezát. Vagy legacyt.

#451 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: Kory - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 13:53

Praktikum.

Szemétgyártás. Nagyüzemben.

#452 Felhasználó inaktív   kovacs_istv 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 12:58

Idézet: Phantom Lord - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 11:14

Ha C merga, akkor csaj új játszik, mert gyönyörű, de az árba nem fér bele :(

#453 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: leslie - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 13:03

15"-ban sem nagyon van 20e alatt "normális" gumma...

Na ne viccelj már. :)

Csak a kedvedért megnéztem a 15-ösben legelterjedtebb 195/65-ös méretet:

GOODYEAR Hydra Grip  13 990.-

GOODYEAR Eagle NCT5  16 990.-

PIRELLI P6 (Német Autóklub 2008. tesztgyőztes)  14 490.-

DUNLOP SP 30 15 012.-

CONTINENTAL ContiPremium Contact 2  18 990.-

Vagy mi a "normális" ?  :think:

20 ezer fölött nem is látok nagyon ebben a méretben gumit (1-2 van, pl. Yokohama C Drive, Toyo CF1, meg ilyen extrémitások, amiből fogy hét darab évente).

#454 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: kovacs_istv - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 13:56

Nagyon beleraktad a bogarat a fülembe, 2 órája regadó meg fa után rohangálok, hogy pontosan hányadán is állunk. Csak hard respectelni tudok a commented után, valóban az 1.8 ufó után kezdtünk mást keresni.

Reg. adó kalkulátor:

http://www.euvonal.hu/regado.php

Szerkesztette: Kory 2008. 09. 16. 12:59 -kor

#455 Felhasználó inaktív   kovacs_istv 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 12:59

Idézet: FragMaster - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 11:26

Egy 1.8-as invite felszereltségűben mi nincs benne, ami fontos? Vagy elmentek és alkudtok az intense-ből...
Civicből valaki meg vakdugós 1.4-est vesz mégis boldog :Đ

Épp ez az, hogy nullextrás bullshit modell nem fér bele! 1.5 vvt-t csekkolgattuk, de nem nyert. Napfénytető? :(

#456 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 12:59

Idézet: fram - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 13:41

Mik azok a konkrét dolgok, ami miatt egy rönó rosszabbul teljesít más - általad "jó"nak ítélt - autókkal szemben?
---
új sx4 ugyanúgy téglán lesz, az stivel együtt  :D
régi autót életben tartani leginkább "elvetemültség" kell és ha sok pénzbe nem is, sok időbe kerül

Tudom, hogy az is ott fog rohadni. Kb ezért van, hogy úgy 10-14 éves koron belül nem tudnék mondani autót, ami akkor is kéne, ha történetesen meg tudnám finanszirozni.

#457 Felhasználó inaktív   kovacs_istv 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 13:00

Idézet: Rudi - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 11:35

Biztos az is csak véletlen, hogy mindenhol a Clio Williamset tartják a hot hatch kategória királyának és nem valami japó csodavasat.

Kösz, azért nem most húztam ki a s**ből a fejemet, nagyonjó barátom tegnap vett egy cliót, megnéztem, szép. De csak egy olyan ember tudja egy civic type-r elé tolni, aki teljesen elvakult, a valóságot régen eldobta, racionális jelzésekre képtelen reagálni: ez Te vagy, az F1 topicos kommenteid alapján ;)

#458 Felhasználó inaktív   kovacs_istv 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 13:01

Idézet: Drummaster - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 11:37

Ufószivik pont annyira elegáns, mint egy konzumlotyó egy forgalmasabb éjszaka után. :D

Másod/többedleges szempont volt az elegancia ;) nade a panorámatető!!! :) 1.8 vtec meg nem hinném, hogy bohóckodik.

#459 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 13:02

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 13:57

Szemétgyártás. Nagyüzemben.

Persze, te talán nagyfaterod kockás zsebkendőjébe fújogatsz és a gyerek alá a 250 Ft-os textilpelenkát rakod, amit majd 90 fokon naponta kimosol, 1 KW árammal és 200 ml szennyező mosószerrel, mikor a papírzsebkendő és a dobható pelenka is lebomlik.

Ez nem más mint puffogtatás, meg képmutatás, nagyüzemben.

Szerkesztette: Kory 2008. 09. 16. 13:02 -kor

#460 Felhasználó inaktív   kovacs_istv 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 13:02

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 11:45

Ez kicsit erős lenne egy 50 év feletti nem gyors autóhoz szokott embernek! :)

Akkor már inkább tényleg egy 147 JTDm 150 pacival, ha ügyesek 6 millerért újat is tudnának venni.

Mondtam, h szempont a sportosság. Az úr szeret jaszkarizni a városban (is).

Téma megosztása:

• (1191 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.