HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? XXIX. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1191 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? XXIX. és hogyan kell megszerelni? Értékeld a témát: -----

#481 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 16. 13:46

Idézet: Kory - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 14:42

A 90-es években talán nem volt fogyasztói társadalom, vagy a 80-as években? Dehogynem.

Volt, csak akkor még óvatosabb volt az a társadalom, most meg benyel minden rizsát, amit elé tolnak. Ez különösen a japán típusoknál igaz. :Đ

#482 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 13:48

Én a zsepi-pelenkára helyeseltem, mint praktikum. Eldöntheti az ember mit akar csinálni, csak nem kell mellé a "nagy duma".

A többiről: semmilyen autó sem potyog szét a 3. évtől és nincs bontóban "garantáltan" 10 évesen, kivéve ha nem tiéd, de ha rohadt mocskos főnököm cégéé, aki amúgyis nagyparaszt, szóval mit sajnáljam itt, majd leírom népítéletben milyen szar is ez a két év alatt 100K-t futott céges új Astra, mert kétszer már nyikorgott a fék, fúj soha nem kéne, meg ezér' pénzt adni, mikor a 20 éves Swiftem is megy havonta 300 km-t és semmi baja.

És ez mindent elmond.

A 90-es években talán nem volt fogyasztói társadalom, vagy a 80-as években? Dehogynem.

Nocsak, némi személyeskedő felhangot vélek felfedezni. Nem baj.

Megrekedtünk, úgy látom, innentől kezdve viszont nekem valahogy nincs kedvem a fingot fűrészelni, meg kezdeni az anyázást. Tedd, mondd, amit jónak látsz, én is azt teszem, addig pedig, amig újra közeledik esetleg a véleményünk, csőváz.

#483 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 13:50

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 14:36

Én nem állitottam relációba, az fram volt

jaja, szemlélet szinten, le is írtam

használ->eldob->pócró leveszi az újat
---
egyébként japóknál már 15 éve is ez dívott, azé xopsz te a reszeléssel, mert tán sosem volt az cél, h japók odahaza reszelgessék összevissza
10 (vagy 15?) év fölötti autót csak használhatsz, eladni már nem adhatod el
nem tudom, h emisszó vagy autó életkor számít, egy japán bennfentes ezt biztosan pontosabban tudja

lényeg, bömös, merci, tiptop állapotban (a hazai autópark állapotához képest, persze) megy a zúzdába hacsak nem exportálják őket Ausztrálújzélandba
ott reszelgethetik, de felkelőnaphonban nincs többé helye, gyön a frissebblágyabbjobb, vegyevigye azt
Ciciman is on borda

#484 Felhasználó inaktív   kovacs_istv 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 13:51

Idézet: Drummaster - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 13:43

Csak ETEC... :D

Nos, a VTEC-es motoroknál nem divatos elváltani 5000-nél, ha érted mire célzok :Đ

#485 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 13:53

már a 80as években is hamar felszaladt a szem a harisnyán  :D
Ciciman is on borda

#486 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 13:54

Idézet: fram - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 14:50

jaja, szemlélet szinten, le is írtam

használ->eldob->pócró leveszi az újat
---
egyébként japóknál már 15 éve is ez dívott, azé xopsz te a reszeléssel, mert tán sosem volt az cél, h japók odahaza reszelgessék összevissza
10 (vagy 15?) év fölötti autót csak használhatsz, eladni már nem adhatod el
nem tudom, h emisszó vagy autó életkor számít, egy japán bennfentes ezt biztosan pontosabban tudja

lényeg, bömös, merci, tiptop állapotban (a hazai autópark állapotához képest, persze) megy a zúzdába hacsak nem exportálják őket Ausztrálújzélandba
ott reszelgethetik, de felkelőnaphonban nincs többé helye, gyön a frissebblágyabbjobb, vegyevigye azt

Ez mind tiszta, japán az viszont japán, az, hogy van vagy volt amikor, amiben nagyon tudtak, még nem azt jelenti hogy az ő belső viszonyaik ránk is ránkhúzhatóak, engem meg nem érdekel mi van náluk, és nem is szeretnék úgy vagy ott élni.

#487 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 13:56

Idézet: fram - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 14:36

szerintem lehet : http://www.autogenia...2875&sprache=HU

veteránná minősítés úgy, h nem is te vagy a tulaj, nah, az nehezen ment, de hajkihullásról szó sincs
---
nálam pl. meg nem  :)
és itt egy hazai "hiánycikk"ről van szó
ha jól rémlik, aki 1.8at akart a megjelenéskor, az is mást vett, mert sok-sok hónap volt a várakozási idő idehaza

Jó, meg is lehet fordítani valóban (kint jobb a szerviz, jobbak az utak, felelősségteljesebbek az emberek), csak nekem túl sok a rossz emlékem a "külföldről behozott"-al, ennek ellenére.

Szerkesztette: Kory 2008. 09. 16. 13:57 -kor

#488 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 14:02

Idézet: Drummaster - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 14:43

Csak RETEC... :D

Ne uss!:D

Amugy ufo civicrol en mindenkit lebeszelek... sztem 20 eves kor folotti embernek nem valo. (sorry, ha valakinek tetszik... tok fless meg minden, de azert evekig elviselni necces lehet. A type-r az mas teszta... az impreza is milyen ronda megis milyen gyonyoru.:) )

Ufo civic... hangosabb, gagyibb futomu, zorgosebb... minek? Ott a 4 ajtos... oke, hogy hazabeszelek, de ha civic akkor a 4 ajtos only SZVSZ.

Legacy szerintem is korrekt. Ezzel szinten hazabeszelek, de evvan, nekem az az auto nagyon bejon. Kar, hogy faterom vagy muterom nemtudom kirugdosni a vezeto ulesbol es akkor most nem kellene auto utan nezzek occson.

Kerdes... az, hogy mennyi kilometert hazudnak ra a kocsira az szinte mind1? Sokat latni 100-120 ezer kilometerrel, de amugy meglepoen jo belsovel. Ez esetben gondoljak arra, hogy milyen jol tartott auto vagy... en inkabb arra tippelek, hogy fellett tupirozva.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#489 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 14:04

Idézet: Kory - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 14:56

Jó, meg is lehet fordítani valóban (kint jobb a szerviz, jobbak az utak, felelősségteljesebbek az emberek), csak nekem túl sok a rossz emlékem a "külföldről behozott"-al, ennek ellenére.

Faterom anno hozott be egy naaagyon regi ibizat. 6 eves volt amikor behozta... ennek legalabb 15 eve. A jobb eleje ujra van fenyezve, de amugy a mai napig neha latom Kaposvar kornyeken virgonckodni. Mondtam is, ha tudjuk, hogy ilyen strapabiro auto soha a budos eletben nem adjuk el.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#490 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 14:04

Nem mindegy, ki hozza, honnan hozza, mikor hozza, milyet hoz, mi történik vele miután behozta, sorolhatnám.
Nincs olyan univerzális szabály, hogy ami kinntről jön az jó. Olyan viszont van, hogy ami olcsó, az szar.
De vannak más sarokkövek is: kinnt akkor se nagyon tudsz kókányolni vagy ügyeskedni, ha történetesen nem ott szocializálódtál és van rá hajlamod, mert a vizsga, zöldkártya, rendőr kinn nem intézhető el egy kis zsebpénzzel. Túl szar alkatrészt, olajat, satöbbi, fizikailag be sem tudsz szerezni, mert be sem engedik. Túl szar nem lehet a kocsid, mert akkor semeddig se lehetne forgalomban. Stb. Általánosságban elmondható, hogy a nagy átlagot tekintve egy német, osztrák, svájci levedlett autó ugyanolyan korúként lényegesen jobb állapotban van, mint egy magyar, vagy más környékbeli. Ennyi.

#491 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 14:05

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 14:54

Ez mind tiszta, japán az viszont japán, az, hogy van vagy volt amikor, amiben nagyon tudtak, még nem azt jelenti hogy az ő belső viszonyaik ránk is ránkhúzhatóak, engem meg nem érdekel mi van náluk, és nem is szeretnék úgy vagy ott élni.

háát, pedig autógyártás terén a japán szemlélet terjed mindenfelé
van 5féle motor, választhatsz 3 teljesítményű változatból egy adott motorblokk mellett
és választhatsz hozzá egy dobozt
illetve csomagolást

ugyanúgy rántott hús, csak másképp van kirántva, és rizs helyett krumplival

kettő: a japán módszert "tökéletesítette" Dél-Korea és Kína, a biztonsági ráhagyások elhagyásával, talán túl tökéletesre sikerült nekik  :D
és egyre inkább azt esszük, amit ők főznek
Ciciman is on borda

#492 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 14:07

Idézet: fram - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 15:05

háát, pedig autógyártás terén a japán szemlélet terjed mindenfelé
van 5féle motor, választhatsz 3 teljesítményű változatból egy adott motorblokk mellett
és választhatsz hozzá egy dobozt
illetve csomagolást

ugyanúgy rántott hús, csak másképp van kirántva, és rizs helyett krumplival

kettő: a japán módszert "tökéletesítette" Dél-Korea és Kína, a biztonsági ráhagyások elhagyásával, talán túl tökéletesre sikerült nekik  :D

Ezért is nem nézegetem az új autókat, ezért sem szeretnék még 50 évig élni, és ezért sem akarok gyereket. Meg még egy csomó más miatt, de ez is benne van.

#493 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 14:08

csak nekem túl sok a rossz emlékem a "külföldről behozott"-al, ennek ellenére.

tagadhatatlan
Ciciman is on borda

#494 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 14:10

Idézet: Boba - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 15:04

Faterom anno hozott be egy naaagyon regi ibizat. 6 eves volt amikor behozta... ennek legalabb 15 eve. A jobb eleje ujra van fenyezve, de amugy a mai napig neha latom Kaposvar kornyeken virgonckodni. Mondtam is, ha tudjuk, hogy ilyen strapabiro auto soha a budos eletben nem adjuk el.

Hiába, az még FIAT vót. :D Meg nem fogyasztói társadalom.  :Đ  :eek:  :think:  :reklamacio:  :omg:  :cool:  :p

#495 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 14:12

Idézet: Kory - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 15:10

Hiába, az még FIAT vót. :D Meg nem fogyasztói társadalom.  :Đ  :eek:  :think:  :reklamacio:  :omg:  :cool:  :p

És minden bizonnyal valami különös gyártási hiba :D

#496 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 14:14

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 15:04

Nincs olyan univerzális szabály, hogy ami kinntről jön az jó. Olyan viszont van, hogy ami olcsó, az szar.

Ami ugyanúgy marhaság, mint a mondat eleje.

#497 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 14:16

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 15:07

Ezért is nem nézegetem az új autókat, ezért sem szeretnék még 50 évig élni, és ezért sem akarok gyereket. Meg még egy csomó más miatt, de ez is benne van.

Ezt nem értem. Azért nem akarsz gyereket, mert az új autók szarok vagy mert nem akarsz 50 évig élni vagy mert nem nézegeted őket vagy mert csak 3-féle motor van?  :think:  :confused:  :cool:
----

Ma délben talán életemben először ültem a Swiftünkben hátul, mivel vigyáztam a trónörökösre, mivel abba kellett bekötnöm a gyerek-hordozót. Szar vót. :D Gyakorlatilag nincs ülés benne. Cserébe van hely, de a lábam a mellkasomba kell húzni. Ja, és nyekled az autó mint a gumibot, főleg hátul lehet érezni.

Szerkesztette: Kory 2008. 09. 16. 14:19 -kor

#498 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 14:17

Idézet: fram - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 15:05

Na, akkor nem csak én gondolom így, jóvan. :up:

#499 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 09. 16. 14:21

Idézet: Kory - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 14:08

Komolyan lehet behozni hajkihullás és 1 hét szabi kivétele nélkül autót külföldről privátban úgy is hogy még jobban jársz 1-2 százezerrel és mindent elintézel?  :confused:

A környezetemben kissé más tapasztalatok vannak, de igaz, lehet próbálkozni.

Mondjuk későbbiek (eladás?) során a "külföldről behozott" nálam pl. alkutényező.

A "normális" kereskedések 90%-a bevállalja, hogy miközben kiutalja a pénzed, :cool: kiküldi a saját droidját, másnap vámoltat, okmányirodáztat, vizsgáztat. 100-150k, huf, max 1 héten belül a kocsiban ülsz.  :)

#500 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 14:21

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 15:07

azt ne feledd, h minőségre mindig volt/van/lesz igény, és van olyan réteg, aki ezt meg tudja fizetni és hajlandó is

nem tömeggyártásban, de készülnek ma is olyan autók, amik még 20 év múlva is autók lesznek
Ciciman is on borda

Téma megosztása:

• (1191 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.