HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? XXIX. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1191 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? XXIX. és hogyan kell megszerelni? Értékeld a témát: -----

#461 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 16. 13:02

Idézet: kovacs_istv - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 13:57

Forester azért húzós, talán a garázsba se férne be. Egyébként nekem szimpatikus a subaru, ezért is próbáltam nyomni az imprezát. Vagy legacyt.

Jó izlésed van. :up:

#462 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 13:04

Idézet: kovacs_istv - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 14:01

Másod/többedleges szempont volt az elegancia ;) nade a panorámatető!!! :) 1.8 vtec meg nem hinném, hogy bohóckodik.

Akkor úgy mondom, hogy az ufószivik pont annyira sportos megjelenésre, mint az éjjeliőr, aki a hentes szakmából jött... :D

#463 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 13:05

Idézet: kovacs_istv - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 13:56

Nagyon beleraktad a bogarat a fülembe, 2 órája regadó meg fa után rohangálok, hogy pontosan hányadán is állunk. Csak hard respectelni tudok a commented után, valóban az 1.8 ufó után kezdtünk mást keresni.

remélem, sikerül találni megfelelőt  :up:
Ciciman is on borda

#464 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 13:06

Idézet: kovacs_istv - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 14:02

Mondtam, h szempont a sportosság. Az úr szeret jaszkarizni a városban (is).

Forever young :D

#465 Felhasználó inaktív   kovacs_istv 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 13:07

Idézet: Drummaster - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 13:04

Akkor úgy mondom, hogy az ufószivik pont annyira sportos megjelenésre, mint az éjjeliőr, aki a hentes szakmából jött... :D

Senem sportos, senem elegáns: mégis ez felelne meg tökéletesen :) 5 ajtó, kényelmes, napfénytető, normális felszereltség, racionális ár, nem túl idős, viszonylag jól néz ki, japán minőség.. nos, innen kezdődött az egész keresés, nem véletlenül :cool:

#466 Felhasználó inaktív   kovacs_istv 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 13:08

Idézet: fram - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 13:05

thx, ha tényleg civic lesz azért egy sörre remélem elugrunk :cool:

#467 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 13:08

Idézet: fram - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 14:05

Komolyan lehet behozni hajkihullás és 1 hét szabi kivétele nélkül autót külföldről privátban úgy is hogy még jobban jársz 1-2 százezerrel és mindent elintézel?  :confused:

A környezetemben kissé más tapasztalatok vannak, de igaz, lehet próbálkozni.

Mondjuk későbbiek (eladás?) során a "külföldről behozott" nálam pl. alkutényező.

#468 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 13:13

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 13:59

Tudom, hogy az is ott fog rohadni. Kb ezért van, hogy úgy 10-14 éves koron belül nem tudnék mondani autót, ami akkor is kéne, ha történetesen meg tudnám finanszirozni.

Összefoglalom:

- indok nincs

- pénz nincs

- duma van.

#469 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 13:14

Idézet: Rudi - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 13:38

Nem értem miért általánosítasz. Az, hogy szerinted xar márka a rönó, az miért jelenté azt, hogy mindegy egyes típusa és ezek módozatai is utolsó szemetek? Rohadtul kíváncsi vagyok, hogy számodra mi az etalon, mit nem szólsz le, mi az, ami hétköznapi halandónak elérhető és közel tökéletes. Szerintem ilyen nincs is.

Clio Williams nem 30 éves, hanem 14-15. Kb abból a korból, ami szerintem neked a legjobban fekszik, amikor még autók készültek, nem szmítógépvezérelt négykerekűek.

Mellesleg nem csak abból áll a mutatvány, hogy belevágunk egy böszme nagy blokkot (2 literes amúgy mióta nagy blokk?), aztán szevasz. Ezek alatt futómű is van (pl. Astra GTC, OPC alatt nincs) és megfelelő fékek is az erős motor mellett.

Látom kicsit kevered a szezont a fazonnal. Turbó, V6, 3.2? V6 3.0 volt a Clio V6-ban. Már jópár éve nem gyártják és nem erről beszéltem. 2 literes blokkokról volt szó. RS csak 2 literes blokkal készült (kivéve az új twingo RS, abban 1.6 szívó van).

Hol lesz bármelyik hasonló kaliberű autó 20 év múlva? Azokat szerinted megmentik az enyészettől a 15-ös felnik? :D Csak az a baj azokon is mind 18-as van. Szóval akkor miért olyan nagy baj számodra a 18-as? Mert drága rá a gumi? Szerinted akinek nem okoz gondot a 12-14 lityis fogyasztás, az majd akkor a 18-as gumi árán elgondolokodtva vesz egy 1.6 tádét 15-ös felnikkel? :) Eltérő igények, szempontok és pénztárcák. Azért mert neked személy szerint valami nem tetszik, szar vagy értelmetlen, attól még másnak jelenthet mást is.

Nem utolsó szemét, csak attól még, hogy kulabácsi unokaöccsének a fejében egy egész mogyoródarab is volt, még akkor is egy szardarab maradt csak.
Hétköznapi halandóról meg ne beszéljünk olyan autók esetében, amik soha nem is hétköznapi halandóknak voltak kitalálva. Most akkor vagy maradjunk az elvetemültebb változatoknál, és akkor dumálunk, vagy beszéljünk arról mennyire jó a dácsia 1,4 és akkor lelépek inkább.

Clio Williams. Vágom már, valóban, kevertem a V6al. Volt egy kollegám, ő karistolt ilyennel egy ideig, meg anno mikor kocsit nézegettem, szóba került sok más mellett, de nagyon sok vele a macera.

Mellesleg, álltalában csak abból áll a mutatvány. Ez is az egyik oka annak, hogy ilyen kocsit már nem nagyon csinálnak, régen se voltak valami kapósak, és nagyon drágák is voltak a maguk korában. Csak azok még megérték azt, hogy az igazi agyamentek, nem a kőbuzi pénzeszsákok 10-15 évesen már meg birták venni, és talpon lehetett őket tartani. 2 literes blokk az nem nagy, egy családi szedánnak. Egy 3 ajtós pöcsrakétának? Még sok is. És régen is akadt ilyen, Nissan Sunny GTI-R? Minek? Hova? Ráadásul turbóval.

Hol lesz bármelyik 20 év múlva? Igaz, mind a bontóban, ezt nem is vitatom, nem csak a rönyó. Ezek nem is érdekelnek, engem a magam szara érdekel, meg a hasonszőrüek, amik majd 20 éve, némelyik még régebben tapossa az utakat, nem 14 literrel, nem 18as kerékkel. Azok már bizonyitottak. És azokból lesz sok, amelyik még 20 évet le fog húzni. A maiak meg.....

#470 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 13:15

Idézet: kovacs_istv - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 14:07

Senem sportos, senem elegáns: mégis ez felelne meg tökéletesen :) 5 ajtó, kényelmes, napfénytető, normális felszereltség, racionális ár, nem túl idős, viszonylag jól néz ki, japán minőség.. nos, innen kezdődött az egész keresés, nem véletlenül :cool:

Kicsit lemaradtam, 6-os, 3-as mazda volt már?
"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#471 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 13:20

Idézet: Kory - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 14:02

Persze, te talán nagyfaterod kockás zsebkendőjébe fújogatsz és a gyerek alá a 250 Ft-os textilpelenkát rakod, amit majd 90 fokon naponta kimosol, 1 KW árammal és 200 ml szennyező mosószerrel, mikor a papírzsebkendő és a dobható pelenka is lebomlik.

Ez nem más mint puffogtatás, meg képmutatás, nagyüzemben.

Papirzsebkendőt relációba rakni egy autóval, na erre aztán csak gratulálni tudok.
Azért kicsit más dolog, hogy bevágom a szemétbe a papirba csomagolt taknyomat, ami jórészt organikus, és mire a szeméttelepre ér, már elbomlott félig, mint az hogy vegyé óttót 100 év uzsorakamatra, ami 5 év múlva széthullik, tolhatod a szeméttelepre, ahol a motorblokkja a következő 50000 évben fog bomlolgatni. De te tudod.

Van, aminek legalábbis, illene tartósnak lenni. De majd amikor eléri ez a fogyasztó trend mondjuk a honi épitőipart is, akkor meg itt lesz a nagy pityergés. Minek 30 évre ház, ha úgyis lehet hogy elköltözöl, dőljön össze 10 évenként, majd épitesz másikat.

#472 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 13:27

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 14:20

Papirzsebkendőt relációba rakni egy autóval, na erre aztán csak gratulálni tudok.
Azért kicsit más dolog, hogy bevágom a szemétbe a papirba csomagolt taknyomat, ami jórészt organikus, és mire a szeméttelepre ér, már elbomlott félig, mint az hogy vegyé óttót 100 év uzsorakamatra, ami 5 év múlva széthullik, tolhatod a szeméttelepre, ahol a motorblokkja a következő 50000 évben fog bomlolgatni. De te tudod.

Van, aminek legalábbis, illene tartósnak lenni. De majd amikor eléri ez a fogyasztó trend mondjuk a honi épitőipart is, akkor meg itt lesz a nagy pityergés. Minek 30 évre ház, ha úgyis lehet hogy elköltözöl, dőljön össze 10 évenként, majd épitesz másikat.

Te állítottad egy relációba, mikor arra válaszoltál.  Vagy te azújkori autógyártásra gondoltál mint szemétgyártás nagyüzemben? Akkor még viccesebb. :D Én használati tárgyat nem szoktam szemétnek mondani, de te tudod.

Másrészt ki a fene mondta hogy 100 év uzsorakamatra kell venni autót?  :think:

Harmadrészt ez az 5 év múlva széthullik is egy komplett vicc.  :D Talán pl. a Stift motorblokkja kevesebb idő alatt bomlik le, mint egy újautóé?

Ráadásul ma már előírás az újrafelhasználható anyagok használata az autóknál bizonyos %-ban, illetve a környezet barátabb anyagok használata, és a begyűjtés is normálisan működhet (nyugaton). Ez a 80-90-es évek autóiról nem mondható el teljeskörűen.
Motorblokkok meg különben sem szoktak lebomlani, mivel újrafelhasználják, beolvasztják őket.

Az építőiparos példa meg kb. a zsepi-autóhoz hasonló. Mások a szabályok, mások az igények.

Szerkesztette: Kory 2008. 09. 16. 13:31 -kor

#473 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 13:33

Idézet: kovacs_istv - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 14:07

Nade aszontad, hogy a sportosság feltétel... :think:

#474 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 13:36

Idézet: Kory - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 14:08

Komolyan lehet behozni hajkihullás és 1 hét szabi kivétele nélkül autót külföldről privátban úgy is hogy még jobban jársz 1-2 százezerrel és mindent elintézel?  :confused:

A környezetemben kissé más tapasztalatok vannak, de igaz, lehet próbálkozni.
---
Mondjuk későbbiek (eladás?) során a "külföldről behozott" nálam pl. alkutényező.

szerintem lehet : http://www.autogenia...2875&sprache=HU

veteránná minősítés úgy, h nem is te vagy a tulaj, nah, az nehezen ment, de hajkihullásról szó sincs
---
nálam pl. meg nem  :)
és itt egy hazai "hiánycikk"ről van szó
ha jól rémlik, aki 1.8at akart a megjelenéskor, az is mást vett, mert sok-sok hónap volt a várakozási idő idehaza
Ciciman is on borda

#475 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: Kory - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 14:27

Te állítottad egy relációba, mikor arra válaszoltál.

Másrészt ki a fene mondta hogy 100 év uzsorakamatra kell venni autót?  :think:

Harmadrészt ez az 5 év múlva széthullik is egy komplett vicc.  :D Talán pl. a Stift motorblokkja kevesebb idő alatt bomlik le, mint egy újautóé?

Ráadásul ma már előírás az újrafelhasználható anyagok használata az autóknál bizonyos %-ban, illetve a környezet barátabb anyagok használata, és a begyűjtés is normálisan működhet (nyugaton). Ez a 80-90-es évek autóiról nem mondható el teljeskörűen.
Motorblokkok meg különben sem szoktak lebomlani, mivel újrafelhasználják, beolvasztják őket.

Az építőiparos példa meg kb. a zsepi-autóhoz hasonló. Mások a szabályok, mások az igények.

Én nem állitottam relációba, az fram volt, te pedig ráhelyeseltél, hogy praktikum. Ha szerinted praktikum venni egy új autót, tökmindegy hitelre vagy kpra, ami már a 3. évtől potyog szerteszét, és 10 évesen garantáltan bontóérett, arra nem tudok mit mondani.

Előirás, igen. Betartatják? Kérdéses. Betartják? Ja. Persze. Papiron. Nyugaton sem.
Beolvasztják, ja. Majd a gyár járja a bontókat és vásárolgatja vissza a beolvasztanivalót, meg szedeti szét darabokra, és fizeti érte az órabért a melósoknak, aha.

Ja, tehát hogy az máááááás. Na most akkor döntsük el, akkor praktikum van, fogyasztói társadalom van, vagy mi a bré van?

#476 Felhasználó inaktív   kovacs_istv 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Idézet: Harlequin - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 13:15

Kicsit lemaradtam, 6-os, 3-as mazda volt már?

3-as volt, nem nyert sajnos, 6osbol új jöhetne szóba, de accord problémája van: drága még :(

#477 Felhasználó inaktív   kovacs_istv 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 13:37

Idézet: Drummaster - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 13:33

Nade aszontad, hogy a sportosság feltétel... :think:

Volt már VTEC-es autód? :)

#478 Felhasználó inaktív   kovacs_istv 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 13:39

Idézet: fram - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 13:36

szerintem lehet : http://www.autogenia...2875&sprache=HU

veteránná minősítés úgy, h nem is te vagy a tulaj, nah, az nehezen ment, de hajkihullásról szó sincs
---
nálam pl. meg nem  :)
és itt egy hazai "hiánycikk"ről van szó
ha jól rémlik, aki 1.8at akart a megjelenéskor, az is mást vett, mert sok-sok hónap volt a várakozási idő idehaza

Annó kolleganőm 8 hónapot várt a gyengébb motorosra.. Meg is törte két héten belül, tiszta ideg volt a csaj. :p

#479 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 13:42

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 14:36

Én nem állitottam relációba, az fram volt, te pedig ráhelyeseltél, hogy praktikum. Ha szerinted praktikum venni egy új autót, tökmindegy hitelre vagy kpra, ami már a 3. évtől potyog szerteszét, és 10 évesen garantáltan bontóérett, arra nem tudok mit mondani.

Előirás, igen. Betartatják? Kérdéses. Betartják? Ja. Persze. Papiron. Nyugaton sem.
Beolvasztják, ja. Majd a gyár járja a bontókat és vásárolgatja vissza a beolvasztanivalót, meg szedeti szét darabokra, és fizeti érte az órabért a melósoknak, aha.

Ja, tehát hogy az máááááás. Na most akkor döntsük el, akkor praktikum van, fogyasztói társadalom van, vagy mi a bré van?

Én a zsepi-pelenkára helyeseltem, mint praktikum. Eldöntheti az ember mit akar csinálni, csak nem kell mellé a "nagy duma".

A többiről: semmilyen autó sem potyog szét a 3. évtől és nincs bontóban "garantáltan" 10 évesen, kivéve ha nem tiéd, de ha rohadt mocskos főnököm cégéé, aki amúgyis nagyparaszt, szóval mit sajnáljam itt, majd leírom népítéletben milyen szar is ez a két év alatt 100K-t futott céges új Astra, mert kétszer már nyikorgott a fék, fúj soha nem kéne, meg ezér' pénzt adni, mikor a 20 éves Swiftem is megy havonta 300 km-t és semmi baja.

És ez mindent elmond.

A 90-es években talán nem volt fogyasztói társadalom, vagy a 80-as években? Dehogynem.

Szerkesztette: Kory 2008. 09. 16. 13:44 -kor

#480 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 13:43

Idézet: kovacs_istv - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 14:37

Volt már VTEC-es autód? :)

Csak ETEC... :D

Téma megosztása:

• (1191 Oldal)
  • +