HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? XXIX. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1191 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 613
  • 614
  • 615
  • 616
  • 617
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? XXIX. és hogyan kell megszerelni? Értékeld a témát: -----

#12281 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 18. 13:14

Hittel nem lehet fizika ellen érvelni :p

#12282 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 02. 18. 13:19

Olvastam ezt a cikket, és nem értek valamit... Aszongya tavaly 54 ezer szerződést kötöttek a lízingcégek, miközben ennék sokkal több új autót adtak el és még használtat is lehet részletre venni. Vagy az nem lízingre megy? :think: Vagy csak a cikk téved? :think:

#12283 Felhasználó inaktív   A.J. Crowley 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 13:21

Idézet: Bujdy - Dátum: 2009. febr. 18., szerda - 13:19

Olvastam ezt a cikket, és nem értek valamit... Aszongya tavaly 54 ezer szerződést kötöttek a lízingcégek, miközben ennék sokkal több új autót adtak el és még használtat is lehet részletre venni. Vagy az nem lízingre megy? :think: Vagy csak a cikk téved? :think:

Lízing != Hitel. Nekünk a Focus hiteles volt, a Ceed meg lízinges. Attól függ, a bank hogyan követeli meg.
"Within me the beast starts to ROAR." - Sabaton

#12284 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 13:21

Idézet: Carmaged - Dátum: 2009. febr. 18., szerda - 9:54

Ja, ha a 8. kerületben szőke csaj módra felhajtva hagyod, akkor 1. lelopják 2. izomból visszacsapják a szélvédőre az ottmaradt kart (láttam már ilyet).

Költözz el arról a lepattant környékről vmi élhetőbbre szerintem. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#12285 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 13:25

Idézet: Carmaged - Dátum: 2009. febr. 18., szerda - 10:23

Ami benne van? Naja, de ahhoz be kell indítani + ki kell kapcsolni a rablásgátlót, különben nem tudok kiszállni. Én meg az üresben járatás-melegítés esküdt ellensége vagyok.

Pedig az a legjobb. :) Beröffentem, letakarítom, ellapátolom a havat, ez 5 perc, mire beszállok, már meleget fúj, és leolvadt a jég.

#12286 Felhasználó inaktív   Daedalus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 13:29

Én meg esetek jórészében garázsban vagyok  :Đ
Melegítéskor meg nem hűtöm a motort az utastér fűtésével. Pl kicsit enyhébb időkben amikor kibírható, akkor megvárom míg hamar beér a mutató a helyére és majd akkor. De az szinte fix, hogy az első 5 percben nem fűtök. Bár ebből kb 3 már elmegy azzal, hogy kinyitogatom , becsukogatom a kapukat, meg kibejárok.

Szerkesztette: Daedalus 2009. 02. 18. 13:29 -kor

Daedalus is the Internet

#12287 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 13:33

Idézet: Daedalus - Dátum: 2009. febr. 18., szerda - 13:29

Én meg esetek jórészében garázsban vagyok  :Đ
Melegítéskor meg nem hűtöm a motort az utastér fűtésével. Pl kicsit enyhébb időkben amikor kibírható, akkor megvárom míg hamar beér a mutató a helyére és majd akkor. De az szinte fix, hogy az első 5 percben nem fűtök. Bár ebből kb 3 már elmegy azzal, hogy kinyitogatom , becsukogatom a kapukat, meg kibejárok.

Opellal én sem, ott ugyanezt csinálom, ~10 fokos a garázs.  :cool: Amikor már kinyitott a termosztát, akkor kezdek fűteni.

#12288 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 13:33

Boba! Megnéztem neked ezt amit írtál.
Gyorsan összeírom amíg még friss az élmény:
Tavaly nyár óta náluk áll, decemberben volt beindítva utoljára. Bikakábellel ugyan de pöccre indult a motorja, és jár is mint az óramű, halkan, szépen. Szelepek nem csattognak, nincs semmi feltűnő. Ha gázt adok, akkor hirtelen elengedve nagyon leejti a fordulatot, de nem fullad le, ez mondjuk lehet a sok állás miatt is, vagy nemtom.
Kívülről az autó tiptop állapotú, a csomagtérajtó volt egyedül újrafényezve, illetve a hátsó krómcsíkon látni egy kisebb felületi sérülést.
A motortérben minden ok, nem látszik töröttnek, a hűtő szerintem nem gyári már. A váznyúlványok, zárhíd stb épek. A jobb lámpán mintha bontós jelölés lenne, de ezt a fene tudja. Alapvetően szép állapotban van kívülről.
Óra szerint 99e km van benne, ami akár stimmelhet is. Az ülések kemények, kárpit szép, nincsenek kiülve, teljesen újszerű. Kormány, váltógomb, pedálok csak minimálisan vannak megkopva. Egykét beltér sérülése van, pl a jobb első ajtón fel van sértve a műanyag.
Ami gázosabb, hogy a kormány alatt az egész műanyag takaróelem szarrá van törve, és klebeband tartja a helyén. Hogy miért az jó kérdés, a kereskedő sem tudta megmondani. Úgy néztem meta riasztó van benne, de valszeg ki van kötve.
Váltó, kuplung szépen jár, annak ellenére is hogy k hidegben csak 1-2 percet járattam ott. Gázpedálnak picit nagyobb a játéka mint kéne szerintem, dehát az csak egy bowden állítás kérdése. Féktárcsák vastagon rozsdásak, de még talán lehet velük menni egy darabig. A felnik eléggé ütött kopottak, több helyen padkázottak. Négyévszakos barum gumik, az elsők kukák, a hátsók még 1-2 szezont bírnak.
Futóművet meg az alját nagyon nem tudtam megnézni, mert ahhoz emelő kéne.
Nagy vonalakban ennyi.

(+ személyes vélemény, hogy a műszerfal bűnronda benne, még gázosabb mint az én angolos accordomban, viszont az ülései gyárilag jobbak :) )

#12289 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2009. 02. 18. 13:39

Idézet: Mumia - Dátum: 2009. febr. 18., szerda - 13:14

Hittel nem lehet fizika ellen érvelni :p

azzal viszont igen, h itten statisztikailag tudományossan kimutatták nekibeleabbaoda, h zátlagember mily rövid intervallumra vesz autót. namost, akkor mi a pitliért kímélné pont ezzel? érinti őt majd az ebből származó élettartam csökkenés, merha még leslie-ről lenne szó, aki legszívesebben az ágya mellé parkolna vele, és esténként megsimizné a buciját, mesét olvasna neki, megbüfiztetné, azt teljesen megértem  :Đ de ő meg pont a föld-hold távolság élettartamra hajt...  :D
ezermillió dologgal lehet legyilkolni a motort, ezekbe nap mint nap bele lehet ütközni itt is.
nálam a listán ez a jajj, szegíny motr, hánejárjon már hidegen alapon, inkább a ...csám faggyon be, kb. az utolsók között kullog.
nem mellesleg, ha már nagyon kímélni akarjuk, akkor go to garázs...
szerk, az hozzá kell tenni, h reggel állandó késésben vagyok, arra sincs időm h kirohan beröffent, berohan. csak beöltözik, kirohan, röffent, kapuhoz gurul, nyit, kigurul, kutyát visszahajt, kaput becsuk, aztán öregemberes tempóban útnak indul.  :Đ 

Szerkesztette: avman 2009. 02. 18. 13:44 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#12290 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 13:43

Idézet: Locutus - Dátum: 2009. febr. 18., szerda - 13:33

Boba! Megnéztem neked

Koszi szepen! Akkor most megemesztem, hogy emiatt erdemes-e sopronig menni... de sanda gyanum az, hogy nem. De meg agyalok rajta.

Meg egyszer koszi szepen!
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#12291 Felhasználó inaktív   LML 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 13:46

Idézet: Boba - Dátum: 2009. febr. 18., szerda - 13:43

Koszi szepen! Akkor most megemesztem, hogy emiatt erdemes-e sopronig menni... de sanda gyanum az, hogy nem. De meg agyalok rajta.

Meg egyszer koszi szepen!

Ha jössz szóljál, legalább dumálunk egyet.. :D

Superb nem kell? :D
100%

#12292 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 13:51

Idézet: Sipi- - Dátum: 2009. febr. 18., szerda - 11:55

(bár mostanában csak annyit látom a kocsim, hogy pár naponta a garázsból megyek ki az utcára és megnézem, hogy nem-e megkarcolta, megütötte valaki. Még mindig csak 50-60 km-t mentem vele ebben az évben :D)

Hetente azért nem ártana beröffenteni, 2 hetente menni vele 5-10km-ert, és havonta tölteni az akksit, mert állásban megy egy kocsi tönkre leghamarabb.

#12293 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 13:53

Idézet: Carmaged - Dátum: 2009. febr. 18., szerda - 12:41

Másrészt hidegen, üresen nem nyerő járatni a motort, ilyenkor a legnagyobb a kopás, elvégre így nagyon lassan melegszik fel, sokkal tovább jár hidegen, mint kis terheléssel elindulni.

Ebben a szakik sem értenek egyet, szal én meg azt mondom, h ha hidegen terheled, akkor ártasz neki a legjobban, ergo jobb, ha járatod kicsit.  :Đ

#12294 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 14:00

Idézet: leslie - Dátum: 2009. febr. 18., szerda - 13:53

Ebben a szakik sem értenek egyet, szal én meg azt mondom, h ha hidegen terheled, akkor ártasz neki a legjobban, ergo jobb, ha járatod kicsit.  :Đ

Én úgy vettem észre, hogy az enyémnek kell fél perc vagy egy perc egyhelyben, addig úgyis levakarom a jeget havat, aztán utána még pár km-ig max 2000 fordulaton szoktam menni. Ha egyből elindulok vele, akkor elég csúnyán zakatolnak még a szelepek, rossz hallgatni.

#12295 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 14:17

Idézet: leslie - Dátum: 2009. febr. 18., szerda - 13:51

Hetente azért nem ártana beröffenteni, 2 hetente menni vele 5-10km-ert, és havonta tölteni az akksit, mert állásban megy egy kocsi tönkre leghamarabb.

Általában hetente (néha kéthetente) elmegyek vele bevásárolni, de többet nem. (Lehel térnél dolgozok, itt meg nem lehet ingyen parkolni, ráadásul metróval ajtótól ajtóig kb. 25-30 perc, kocsival meg több lenne.)

#12296 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 15:41

Idézet: Mumia - Dátum: 2009. febr. 18., szerda - 13:08

Ha nem indulsz el nincs menetszél -> hamarabb fel tud melegedni mert nem hűti folyamatosan. És az alapjárati terhelés még mindig kevesebb mint a kis terheléssel elindulás. Tehát akárhonnan nézem ha rögtön elindulsz az rosszabb mintha megvárnád állva, hogy legalább kimozduljon a hőfokmérő.

Miért? Van termosztát, nem? Ebből a szempontból majdnem mindegy hogy mész vagy állsz és van-e menetszél.

Véleményem szerint egyedül az önindítózás folyamata és az olajáramlás teljes megindulásáig gázos a hidegindítás, ez nem lehet több pár másodpercnél. Főleg ha valaki modern, előírások akár túlteljesítő olajat használ, alacsony hidegoldali viszkozitással.

#12297 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 15:42

Idézet: blueboi69 - Dátum: 2009. febr. 17., kedd - 23:58

Mondd a címet hol laksz, megyek viszek neked egy nullkm-es garis triciklit mert az való neked, a bmw-t meg elkobzom,mert nem való neked ilyen autó :omg:  :Đ

Realoem az nagyon jó kis oldal, csakhát az amcsi árakkal dolgozik. Ott akarod megvenni az eredeti bmw cuccokat? Ugye hogy nem. Naugye,hogy naugye.

Na haladjunk sorban. Hajtókarok közül mindegyik beégett vagy csak az egyik? Mivel nem használsz többesszámot. Hajtókarcsapágy.... rémlik mintha pont ezt mondtam volna múlthéten egyik tippre.

Sztem főtengelyt nem kell cserélni,mivel a csapágy a gyengébb,de lehet,hogy a sok csörgéstől kapott a főtengely is, illetve ha el van szineződve akkor kapott hőt is rendesen és kuka. Hajtókarokat meg dugókat sztem nem kell cserélni, sőt biztos. Szal főtengelycsapágy és hajtókarcsapágy készlet kell oszt csumi, esetleg főtengely,de ezt szemre meg kell nézni illetve megmérni a vastagságokat pontosan.
Na minnyá megnézem ez mennyibe kerülne.

Futómű: Áruld már el mi a tetves fenéért nézel lengőkarokat? Ráadásul új gyárit? Ráadásul isten tudja honnan szerezted ezeket a horribilis árakat. Nem kell venni lofaszt se,mivel nem padkáztad szarrá,nincs eltörve, nincs megrepedve, akkor mégis miért vennél bele vasat?  :confused:
Nemtom pontosan e46-nak hogy van megoldva a lengőkar rögzítése, e30 szilenttel együtt lehet cserélni a rögzitést, és abba megy bele a lengőkar. Namost ez házilag is könnyen kivitelezhető, valamint nem nagy kőccség. Ha nem igy van, akkor el kell vinni szilentet cserélni, az megvan körbe az egész autó kb 30-40ből. Stabrudat se kell venni,mivel nem törted kiflibe az autót. Kell venni új utángyártott kutyacsontokat (nekem is ez a köv csere) azokat berakni és kész. És akkor lesz egy penge futóműved 50-60ér, munkadijjal.
Ezeket az árakat ki mondta neked? :think:

Bocs a hangnemért, de már komolyan én verem szét a fejem a asztalba és kaparom véresre a körmömet a betonfalon.  :rolleyes:

szerk: irjámá egy VIN számot lécci.

Most viszik el a főtengelyt Nyíregyházára megköszörültetni 80 ezerért. Ez ugyanis elég sokat kapott. Ez így azért olcsóbb mintha ujat vennék. Hát nem?A szerelők azt mondták, hogy a hajtókart is valószínüleg meg tudják munkálni.

Csak a dugattyúkat működtető hajtókar égett be, meg ennek csapágya ment szét. A lengőkarokat es a stabilizátorokat meg azért nézték meg közbe, mert a futómű igen kopog. A szilenteket pedig csak lengőkarokkal együtt adják, bontottan is. Ja, és bontottan csak szettet tudnak rendelni mindenből. Legalábbis a mi régiónkban.

Szerkesztette: Dextrose 2009. 02. 18. 15:46 -kor

Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#12298 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 16:00

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. febr. 18., szerda - 16:42

Most viszik el a főtengelyt Nyíregyházára megköszörültetni 80 ezerért. Ez ugyanis elég sokat kapott. Ez így azért olcsóbb mintha ujat vennék. Hát nem?A szerelők azt mondták, hogy a hajtókart is valószínüleg meg tudják munkálni.

Csak a dugattyúkat működtető hajtókar égett be, meg ennek csapágya ment szét. A lengőkarokat es a stabilizátorokat meg azért nézték meg közbe, mert a futómű igen kopog. A szilenteket pedig csak lengőkarokkal együtt adják, bontottan is. Ja, és bontottan csak szettet tudnak rendelni mindenből. Legalábbis a mi régiónkban.

Ne haragudj, de mennyiért vetted ezt a vasat? És mennyi ideig akarod használni, hogy ennyit beleölsz?
És miért hagyod magad vezetni a saját szakival, mikor itt a fórumon tömnek tanáccsal? :(

Remélem, előbb-utóbb lesz jó autód! :)

#12299 Felhasználó inaktív   LML 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 16:02

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. febr. 18., szerda - 15:42

Magyarul akkor lehúznak, és még Te magyarázod a mutatványukat..... najsz...

Ember, 80 rongyért veszel egy fél motort bmeg.... E36 ba is ugyanazt a fos szart rakták, veszel 150 rongyért egy E36 komplett autót...

Istenem...
100%

#12300 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 16:09

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. febr. 18., szerda - 16:42

Most viszik el a főtengelyt Nyíregyházára megköszörültetni 80 ezerért. Ez ugyanis elég sokat kapott.

Annyiér' most működő autót is lehet venni.  :think:  :D
RDaneel_hu

Téma megosztása:

• (1191 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 613
  • 614
  • 615
  • 616
  • 617
  • Utolsó »