Idézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 08. 18. 22:24
Ismerős venne számítógépet, kinézett egy ilyet a tecsóban 75e helyett akciósan 70e pénzért:
ASRock G41M-VS3 alaplap, LGA775 foglalat,
Intel E6600 3.06 GHz processzor,
Kingmax 2 GB DDR3 1333 MHz RAM,
Hitachi 1TB HDD,
LG 22N DVD-író
M-tech ház + 400 W táp,
bill + egér
Mondta, nézzem már meg, hogy jó-e ez az ár. Aqua-ba ugyanez kijött 55e-ből, szal ennyit a tecsó olcsóságáról.
Kérdése, hogy mit lehetne/érdemes jobbra/másra cserélni.
Játékra kellene, viszont az anyagiak behatároltak, ha jól tudom, akkor 70e ft táján.
Szerintem:
- inkább 4 GB RAM-ot vegyen bele, csak plusz 2-3e ft, és az mindenképpen megéri,
- játék miatt valami videokártya is kell valszeg, sajna videokártya téren nem vagyok otthon. Az integrált kütyü nem tudom mire elég. Kb. 10-15e (esetleg 20e?) ft-ból kijön-e olyan kártya, amit érdemes beletenni, mert nyújt annyival/sokkal több teljesítményt?
- tápegység? Milyen ez az M-tech?
- esetleg Intel helyett AMD: egy ASRock N68-S3 UCC alaplap + Athlon II X3 455 kijönne kb. egy árban, 1-2e ft többlettel, és akkor van 3 mag, ami játékoknál jól jöhet, ha jól tudom. Vagy ha elegendő a 2 mag, akkor egy olcsóbb 2 magos, pl. Athlon II X2 215, 2.7 GHz, amivel az Intel lap+CPU-nál kb. 6-7-8e-rel olcsóbban kijön, és az költhető pl. jobb videokártyára. Ezen a lapon más a videokártya is, nem tudom, melyik volna jobb.
Semmi nem fix, csak az 70e ft-os plafon. Szerintetek mit érdemes változtatni?
Szerkesztette: Macikák 2011. 08. 18. 20:43 -kor

Súgó
A téma zárva.