HWSW Informatikai Kerekasztal: Megint egy új gép... IX. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (356 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 310
  • 311
  • 312
  • 313
  • 314
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megint egy új gép... IX. ide nézz be először, ha új gépet akarsz Értékeld a témát: ***** 3 szavazás

#6221 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 09. 18. 09:06

nem akarom 176.5 fokból nézni, szóval nekem jó a TN is. ez sem lenne rossz, csak az ára nem tetszik.
Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#6222 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 18. 11:33

Igaz nem új gép de része is lehetne :)
Hőfezető anyagaot (pasztát) kelelne venni de nem tudo mi éri meg. Nézegetetm ezt a CLP (C. Liquid Pro vagy esetleg az Ultra) megoldást elég jónak tűnik ez a folyékony fémes cucc.
MEgéri megvenni? 2.5K ért már kapni vagy van esetleg tőle jobb is ebben az árkategóriban?

#6223 Felhasználó inaktív   Hülyesamu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 18. 12:04

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2012. 09. 17. 09:00

Az XP újraaktiválása picit lutri. Nekem ugyan a minap sikerült egy Intel alaplapos, integrált Celeron-os, SiS chipsetes és integrált VGA-s gépből kivett HDD-t egy ASUS alaplapos, P4 3 GHz-es, Ati 9600-os VGA-s gépbe berakva az XP Home-ot aktiválni, amin meglepődtem, hogy még telefonálnom se kellett, az automata aktiválást elfogadta. Az tény, hogy az ASUS lap is SiS chipsetes volt, talán itt van a kutya elesve...

Az XP mellett szól még, hogy kezeli az a CPU magokat, ettől ne félj!

De, ha már egy modernebb lapot veszel, én már csak biztonsági okokból is, Win7-et vennék. Szerintem ebből legalább olyan hosszú élettartalmú operációs rendszer lesz, mint az XP, aminek picivel több, mint egy év van hátra, aztán kikapcsolnak minden támogatást MS-éknél...

A gépre: Kéne tudni mire szánod, milyen progikat futtatsz, stb. Meg egy kb. összegre, amit erre szánnál. Akkor okosabban tudnánk ajánlgatni.

A válasz egyszerű, kurva jó gép kellene, kurva kevés pénzből :)

Komolyra fordítva, építészeti (látvány)tervezés lenne a szűk keresztmetszet, AutoCAD, ArchiCAD, Blender, más komoly proggi nincs. Ami elvben eszi a gépet, de én jelenleg majdnem jól elvagyok a 2002-es konfigommal, emellett kurva kevés a pénzem, a mobó+proci+memória vonalra 30 ropinál nem szívesen szánok többet, de ha kiderül, hogy ezért valami aránytalanul gyenge gépet kapok, akkor mégis (ezért akarom annyira megtartani a DVD-t is, nem nosztalgiából, csak itt már a 4 ropi is tétel). A három dologból nyilván a memórián tudok spórolni (azt később bővíthetem). (A vincsi az külön tétel a szellemi könyvelésemben, egy 1-2 TB-sat tervezek).

Ha beüt a krach, és kiderül, hogy nem tudom aktiválni az XP-t, akkor veszek csak új Windowst, de akkor ez volt az utolsó oprendszerem a Microsofttól, akkor inkább kikísérletezem az ArchiCAD rejtelmeit Linux alatt. Azt mondjuk jó lenne kideríteni, hogy az XP Home OEM, ha tud több szálat kezelni, mennyit tud, mert akkor ehhez venném a procit, az a renderelést erősen megdobná..

(Egyébként tervbe van véve egy másik, linuxos gép hasonló upgrade-je, még olcsóbbért. A probléma ott is ugyanaz, a DDR1 RAM-ok kurva drágák, a 256 megát nem érdemes bővíteni 10 ropiért 1GB-vel, ha 20-30-ért alaplap+proci+4GB memóriát kapsz, csak ott nincs ez a licensz-probléma.)

Thx

Szerkesztette: Hülyesamu 2012. 09. 18. 12:06 -kor

#6224 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 18. 12:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Hülyesamu - Dátum: 2012. 09. 18. 13:04

Komolyra fordítva, építészeti (látvány)tervezés lenne a szűk keresztmetszet, AutoCAD, ArchiCAD, Blender, más komoly proggi nincs. Ami elvben eszi a gépet, de én jelenleg majdnem jól elvagyok a 2002-es konfigommal, emellett kurva kevés a pénzem, a mobó+proci+memória vonalra 30 ropinál nem szívesen szánok többet, de ha kiderül, hogy ezért valami aránytalanul gyenge gépet kapok, akkor mégis (ezért akarom annyira megtartani a DVD-t is, nem nosztalgiából, csak itt már a 4 ropi is tétel). A három dologból nyilván a memórián tudok spórolni (azt később bővíthetem). (A vincsi az külön tétel a szellemi könyvelésemben, egy 1-2 TB-sat tervezek).

Ha beüt a krach, és kiderül, hogy nem tudom aktiválni az XP-t, akkor veszek csak új Windowst, de akkor ez volt az utolsó oprendszerem a Microsofttól, akkor inkább kikísérletezem az ArchiCAD rejtelmeit Linux alatt. Azt mondjuk jó lenne kideríteni, hogy az XP Home OEM, ha tud több szálat kezelni, mennyit tud, mert akkor ehhez venném a procit, az a renderelést erősen megdobná..

(Egyébként tervbe van véve egy másik, linuxos gép hasonló upgrade-je, még olcsóbbért. A probléma ott is ugyanaz, a DDR1 RAM-ok kurva drágák, a 256 megát nem érdemes bővíteni 10 ropiért 1GB-vel, ha 20-30-ért alaplap+proci+4GB memóriát kapsz, csak ott nincs ez a licensz-probléma.)

Thx

Hát... lehet venni olcsó lapot+procit. (Integrált VGA, integrált minden) AMD vonalon.

http://www.aqua.hu/a...lap-165215.html
http://www.aqua.hu/a...-am3-69608.html
http://www.aqua.hu/4...cl9-141853.html

A win meg megoldható. Nem részletezem.

----------------

Az egyetlen kérdés a beszerzés miatt... a lakhelyed. Bp. or not Bp.

Szerkesztette: Zsivaagoo 2012. 09. 18. 12:28 -kor

Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#6225 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 18. 12:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Hülyesamu - Dátum: 2012. 09. 18. 14:04

Thx

Hát ha nincs pénz akkor lehet jobban járnál esetleg valami használt komplett cuccal, azokon még alkudni is tudsz pár ezer ft-ot. (habár még ott is szinte aranyárba akarják adni a cuccokat)

#6226 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 18. 12:47

Urak, adott egy lehetőségeink szerint, a körülötte letérdelt gépeket frankensteinizálva közel teljesen kimaxolt, S478-as procikat evő gép, most precíz alkatrészlistát hadd ne közöljek. Van benne egy többé-kevésbé erős videokártya, amit még Didymantől csencseltem annak idején, 2 GB PC-3200 DDR memória (erre speciel tisztán emlékszem, sok párizsit kellett utána ennem, hogy kihúzzam következő ösztöndíjig), HDD dögivel, annyira nem is régi, szóval ezekhez nem nyúlnánk, viszont a proci csupán egy 1.7 GHz-es, nagyon ködös emlékeim szerint Northwood magos Celeron D. Ezt valami értelmesebb procira cserélve (megpróbálnánk a legokosabb procit belerakni, amit még elvisel a lap) és a többi komponenshez nem nyúlva lehet érdemi sebességnövekedést elérni? Tehát nem +11,5 bencsmárk pontot szeretnék, hanem hogy mindennapi használatban (főleg netezés, jútúb, némi office, illetve MOHAA/COD 1-2 szintű játékok) kapjon egy kis lendületet a gép, hogy újabb öt évre kiszolgálja a tulaja igényeit hozzányúlás nélkül.

Ja, fontos (?) adalék, hogy mindez XP-t fog meghajtani, vista, hetesnyócas nem játék.

Szerkesztette: debaj 2012. 09. 18. 12:49 -kor

#6227 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 18. 13:18

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2012. 09. 18. 14:47

Urak, adott egy lehetőségeink szerint, a körülötte letérdelt gépeket frankensteinizálva közel teljesen kimaxolt, S478-as procikat evő gép, most precíz alkatrészlistát hadd ne közöljek. Van benne egy többé-kevésbé erős videokártya, amit még Didymantől csencseltem annak idején, 2 GB PC-3200 DDR memória (erre speciel tisztán emlékszem, sok párizsit kellett utána ennem, hogy kihúzzam következő ösztöndíjig), HDD dögivel, annyira nem is régi, szóval ezekhez nem nyúlnánk, viszont a proci csupán egy 1.7 GHz-es, nagyon ködös emlékeim szerint Northwood magos Celeron D. Ezt valami értelmesebb procira cserélve (megpróbálnánk a legokosabb procit belerakni, amit még elvisel a lap) és a többi komponenshez nem nyúlva lehet érdemi sebességnövekedést elérni? Tehát nem +11,5 bencsmárk pontot szeretnék, hanem hogy mindennapi használatban (főleg netezés, jútúb, némi office, illetve MOHAA/COD 1-2 szintű játékok) kapjon egy kis lendületet a gép, hogy újabb öt évre kiszolgálja a tulaja igényeit hozzányúlás nélkül.

Ja, fontos (?) adalék, hogy mindez XP-t fog meghajtani, vista, hetesnyócas nem játék.

Valami NW magos P4 et dobj bele talán 2.6-2.8Ghz-ig vannak ha jól emlékszem, vagy ha bírja a meleget a gazdája és a lap is támogatja akkor talán -persze ha találni még egyáltalán, és az ára is elviselhető- Prescott magos 3.0Ghz-s fűtőtestet :D.

Egyébként kiindulásnak ez pl nem rossz: http://hardverapro.h...z/hsz_1-50.html , vagy ez http://hardverapro.h...l/hsz_1-50.html (nem saját hirdetés még mielőtt itt egyesek meggyanúsítanának)
Ez már megadná a kellő lökést, mert ugye bő 1Ghz val nagyobb freki, + nem celeron. Játékok bizts meghálálnák de szerintem a böngésző is reszponzívabb lenne flash+java + egyéb PCU faló oldalaknál.

Szerkesztette: Virus9AX 2012. 09. 18. 13:19 -kor

#6228 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 18. 13:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Virus9AX - Dátum: 2012. 09. 18. 14:18

Ez már megadná a kellő lökést, mert ugye bő 1Ghz val nagyobb freki, + nem celeron. Játékok bizts meghálálnák de szerintem a böngésző is reszponzívabb lenne flash+java + egyéb PCU faló oldalaknál.

Aha, ez lenne a lényeg, akkor hétvégén végigtolok rajta egy everestet, hogy pontosan miféle-kiféle, aztán pattintunk bele valamit. Meleg nem gond. :-)

#6229 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 18. 14:11

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2012. 09. 18. 15:22

Aha, ez lenne a lényeg, akkor hétvégén végigtolok rajta egy everestet, hogy pontosan miféle-kiféle, aztán pattintunk bele valamit. Meleg nem gond. :-)

Mondjuk engem anno az ABIT IC7-G lapban járatott 3.07-es prescott ba nem a hő zavart (habár vásárlás után behejezékor elfelejtettem visszadugni a hűtő kábelét, cska BIOS ba járkltam de vihettem visza másnap a procit nagy szemekkel mesélve hogy beraktam de nem működött és cserélteék :D ) hanem inkább a 4000rpm en turbinaként viselkedő inteles gyári hűtő amitől kb az egész gépeasztalba érezni lehetet a rezgést :D. EZt spec egy CNPS7000 hűtővel szépen ki lehet játszani szerintem az se drága manapság.

#6230 Felhasználó inaktív   Hülyesamu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 18. 15:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2012. 09. 18. 13:27

Hát... lehet venni olcsó lapot+procit. (Integrált VGA, integrált minden) AMD vonalon.

http://www.aqua.hu/a...lap-165215.html
http://www.aqua.hu/a...-am3-69608.html
http://www.aqua.hu/4...cl9-141853.html

A win meg megoldható. Nem részletezem.

----------------

Az egyetlen kérdés a beszerzés miatt... a lakhelyed. Bp. or not Bp.

Egyébként Bp,
Ez nagyon tré konfig? Egy Asrock lappal már találkoztam, ma is müxik, 6 éves, nem volt vele probléma. Ezen meg, ha jól látom, minden van: IDE csati a régi vincsinek, egy VGA kari meg egy csatlakozó a tervezett második monitornak. (Őőő jut eszembe, van egy nélkülözhetetlen faxmodem is, annak kell a meglévő PCI csati).

Ha erre egy tízest rádobnék még, sokkal jobb gépet kapnék? Mi van felfelé? (A két DDR3 slot kicsit kevés, ezek most hogy vannak, minden lapban ennyi van (vö chipset mennyit tud)? Nekünk volt három slotos, de arról kiderült, hogy effektíve az is csak kettes, csak pl 1 GB helyett lehetett ugyanolyan két 512-est is betenni).

XP+többszálúsítással hogy állunk? Ennek hol tudok utána olvasni? Ha bedől a buli, ugyanannyi szálat kezelő Win7 mennyibe fáj, a legolcsóbb tud ugyanennyi szálat?

Thx

#6231 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 18. 15:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Hülyesamu - Dátum: 2012. 09. 18. 17:34

Egyébként Bp,
Ez nagyon tré konfig? Egy Asrock lappal már találkoztam, ma is müxik, 6 éves, nem volt vele probléma. Ezen meg, ha jól látom, minden van: IDE csati a régi vincsinek, egy VGA kari meg egy csatlakozó a tervezett második monitornak. (Őőő jut eszembe, van egy nélkülözhetetlen faxmodem is, annak kell a meglévő PCI csati).

Ha erre egy tízest rádobnék még, sokkal jobb gépet kapnék? Mi van felfelé? (A két DDR3 slot kicsit kevés, ezek most hogy vannak, minden lapban ennyi van (vö chipset mennyit tud)? Nekünk volt három slotos, de arról kiderült, hogy effektíve az is csak kettes, csak pl 1 GB helyett lehetett ugyanolyan két 512-est is betenni).

XP+többszálúsítással hogy állunk? Ennek hol tudok utána olvasni? Ha bedől a buli, ugyanannyi szálat kezelő Win7 mennyibe fáj, a legolcsóbb tud ugyanennyi szálat?

Thx

Több mag/szál kezelés nem az XP-n múlik hanem a programon.

#6232 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 18. 16:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Hülyesamu - Dátum: 2012. 09. 18. 16:34

Egyébként Bp,

Thx

A négy memória slotos lapok sajnos drágábbak... A chipset(ek) tudja, tudnák, csak ugye a spórolás...

E feletti lehetőségeid:

1) Maradsz AM3+ alaplapnál, de költesz egy AMD Bulldozer CPU-ra

2) FM1-es alaplapot veszel, AMD Llano CPU-val

3) Vársz még picit, és FM2-es alaplapot veszel, hozzá AMD Trinity CPU-t

4) Intel 1155-ös platform...

Az XP képességeiről:

Az XP Home egy fizikai CPU-t támogat, korlátlan maggal. A Prof pedig két fizikai CPU-t, a magokat szintén korlátlanul. Azaz csak ezért nem kell oprendszert váltanod, másért viszont érdemes lehet.

http://answers.micro...cb-fbf93beb54e0

Szerk:

Helyesbítek, a magok száma nem korlátlan, 32 bites XP-nél max 32 lehet (HT-t is beleértve).

http://msdn.microsof...ibrary/aa384228

Szerkesztette: StSanya 2012. 09. 18. 16:22 -kor

"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#6233 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 18. 17:21

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2012. 09. 18. 17:10

3) Vársz még picit, és FM2-es alaplapot veszel, hozzá AMD Trinity CPU-t

Ezt nem javaslom. Aki mindig arra vár, hogy kijön valami új, nem lesz soha semmije.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#6234 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 18. 17:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Hülyesamu - Dátum: 2012. 09. 18. 16:34

Egyébként Bp,

Thx

Akkor kijön ez.
http://www.aqua.hu/a...tion-96367.html

Ez már elég jó és olcsó processzor is együtt.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#6235 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 18. 18:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 09. 18. 19:21

Aki mindig arra vár, hogy kijön valami új, nem lesz soha semmije.

Hehe, ez igaz! Már cserélhetném a Sandy Bridge CPU-mat Ivy-re, meg a P67-et Z77-re... Kép
Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#6236 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 18. 18:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Virus9AX - Dátum: 2012. 09. 18. 12:33

Hőfezető anyagaot (pasztát) kelelne venni de nem tudo mi éri meg. Nézegetetm ezt a CLP (C. Liquid Pro vagy esetleg az Ultra) megoldást elég jónak tűnik ez a folyékony fémes cucc.
MEgéri megvenni? 2.5K ért már kapni vagy van esetleg tőle jobb is ebben az árkategóriban?

Csak óvatosan, nem valami kíméletes az alumíniummal, ha minden igaz
WoT nick: Atti77

#6237 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 18. 19:07

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2012. 09. 18. 15:22

Meleg nem gond. :-)

Akkor nem gond, ha nem Prescottot vesztek. Csak emlékeztetlek, hogy nekem azért kellett néhány éve átrakni a gépemet (ezt a régi P4 fűtőtestet) egy új, jól szellőző házba, mert a 3 GHz-es Prescott hővédelme naponta többször lekapcsolta, ami bizony eléggé idegesítő volt. A Northwood nálam kimaradt, előtte viszont egy 1,8-as Villám Matyim volt, amivel a régi házamban semmiféle ilyen jellegű gond nem volt. A Prescott viszont nagyságrendekkel durvábban melegszik: ezt vedd figyelembe, tapasznyalat!
Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#6238 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 18. 19:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Atti - Dátum: 2012. 09. 18. 19:53

ez azért durva... maradok a sima szilikonpasztánál :D

monitor téma valaki? 24"+ fullhd nem horror áron...
Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#6239 Felhasználó inaktív   Hülyesamu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 18. 19:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2012. 09. 18. 18:44

Akkor kijön ez.
http://www.aqua.hu/a...tion-96367.html

Ez már elég jó és olcsó processzor is együtt.

Még egy, az itt említett chipsetek közül melyikben van (illetve van-e ilyen) van a legtöbb továbbfejlesztési potenciál, pár (akár öt) év múlva még egy processzorcserének lenne-e értelme. (Nem _egy_ év múlva.)

#6240 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 18. 21:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Atti - Dátum: 2012. 09. 18. 20:53

Kösz a figyelmeztetést.. ezt persze sehol nem említik csak az ezerféle díjat..

Téma megosztása:

• (356 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 310
  • 311
  • 312
  • 313
  • 314
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.