HWSW Informatikai Kerekasztal: Pirelli DRG A225G Digitális elosztó Portforward - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (10 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pirelli DRG A225G Digitális elosztó Portforward

#1 Felhasználó inaktív   RaidX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 07. 10:25

Akinek a Pirelli DRG A225G Digitális elosztónál portforward problémája van az alábbiak szerint járjon el.

UPnP opciónál: Enable or disable UPnP features : Enable

NAT / Virtual Server opciónál a Public IP Adress hez az aktuális IP címet írd be. Megnézhető a STATUS alatt.

Lan IP Adress: az aktuális gép belső IP címe, megnézhető a LAN / DHCP Clients List alatt. Itt a Fix-nél tegyél pipát és mindig azt a címet kapja a gép!

Protocol Type: értelemszerűen ami kell

Lan Port és Public Port: ugyanaz mindkettő, amit kiakarsz nyitni

Enable-nél pipa és klikk az Add gombra.

Ez addig fog működni amíg az IP címed nem változik! Nálam 48 órája ugyanaz az IP van.

Másik de nem javasolt megoldás!

FIREWALL / DMZ: Itt DMZ-be teszed a gépet. Gyakorlatilag minden nyitva a külvilág felé! Ekkor egy jól működő Tűzfal program kötelező, ami megtud védeni!
RaidX

#2 Felhasználó inaktív   RaidX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 20. 16:55

Mivel pár naponta mégis kaptam új IP címet, macerás volt a dolog.

Viszont sikerült kideríteni, ha a Public IP Adress hez * -ot rakok akkor működik minden tökéletesen!
RaidX

#3 Felhasználó inaktív   tgazso 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 26. 10:23

Idézet: RaidX - Dátum: 2008. nov. 20., csütörtök - 16:55

Viszont sikerült kideríteni, ha a Public IP Adress hez * -ot rakok akkor működik minden tökéletesen!

Szia RaidX!

Hasonló problémával küszködöm én is, a leírásodat este ki is próbálom. A leírtak alapján *-al biztosan fog működni.
Viszont, hogy mindig kintről is elérd a géped hiányzik a DDNS funkció. Nekem ebben a pirelliben gondok akadtak. A régi asus routeremben minden ment gond nélkül, viszont ez nem akar semmilyen módon frissíteni. A dyndns.com szolgáltatását használom, ami eddig ment is zökkenőmentesen. Ha esetleg erre a problémára is találnál megoldást kérlek írd le.
És még egy hiba jelenség: a WPA titkosítást sem hajlandó vinni....

#4 Felhasználó inaktív   Scorpyon 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 16. 15:48

Sziasztok, azt vki meg tudná mondani h mi az alap jelszó a routerhez amit a T Home ad?
a márkája Pirelli Discus  AG V-1-t Annex B

Szerkesztette: Scorpyon 2009. 01. 16. 15:50 -kor

#5 Felhasználó inaktív   ghost127 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 16. 22:50

Idézet: Scorpyon - Dátum: 2009. jan. 16., péntek - 15:48

Sziasztok, azt vki meg tudná mondani h mi az alap jelszó a routerhez amit a T Home ad?
a márkája Pirelli Discus  AG V-1-t Annex B

mindkettő 3play

#6 Felhasználó inaktív   Nokiás 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 18. 23:13

Idézet: RaidX - Dátum: 2008. nov. 20., csütörtök - 16:55

Sziasztok!

Nagyon köszi a segítséget!!!!!!!!!!    :respect:  :respect:  :respect:

Soha nem jöttem volna rá erre a turpisságra... Mit képzelnek ezek h olyan * jelzőt használnak  :omg:  ami a számítástechnikában nem alkalmaznak IP helyettesítésre... Legalább oda írták volna a barmoknak  :think:  * = all IP 3 hónapom ment erre rá...  :reklamacio:

#7 Felhasználó inaktív   tran85 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 23. 19:27

:respect:  :respect:  :respect: Ezer köszönet és csatlakoznék az előttem szólóhoz nekem is 3 hónapom ment rá!

#8 Felhasználó inaktív   kis IQ-jú srác 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 23. 19:48

Sziasztok! A t-home kihozott a lakásomra egy Pirelli DRG A225G routert (előtte modemem volt) és azóta nem tudom aktív módban használni a DC++ fájlcserélő oldalt. Azt káromkodták hogy portforwardingolni (vagy mi a bánat) kell a routert, de ők nem informatikusok és nem tudják pontosan mit kell beírni. Tudna valaki nekem segíteni ebben, de ha lehet nagyon szájbarágósan mert nehéz felfogású vagyok. A fent leírtakat már próbáltam de nem hozott sikert. Nagyön köszönöm előre is.

#9 Felhasználó inaktív   tran85 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 23. 21:37

Nekem működött a dc++ és az utorrent is pedig én is így állítottam be ahogy itt van. Ki van engedve a tűzfalon?

Portforward dc++ Pirelli...

#10 Felhasználó inaktív   kis IQ-jú srác 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 24. 08:17

Hogy kell kiengedni a tűzfalon? Légyszíves írd le pontosan hol és mit állítsak, mert finoman szólva nem vagyok egy zseni. Köszi.

#11 Felhasználó inaktív   tran85 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 24. 14:08

Van a gépeden tűzfal program? Ha nincs akkor a windows tűzfalát kapcsold ki Start menü->Vezérlőpult->Win tűzfal->Kikapcs.

#12 Felhasználó inaktív   kis IQ-jú srác 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 20:31

Nincs más tűzfal csak a windows. Kipóbáltam kikapcsolva is és úgy is hogy be volt kapcsolva csak a DC++ engedélyeztem rajta de nem működik. DC++ban tudok csatlakozni a hubokhoz (vagy mi a fenékhez) látom a taglistát, de kereséskor nincs találat, így nem tudok letölteni. Szerintem a routerben kellene valamit állítani. Ott ki lehet kapcsolni a tűzfalat? A virtual server-nél neked mi van beírva pontosan?

#13 Felhasználó inaktív   tran85 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 29. 18:33

Idézet: kis IQ-jú srác - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 20:31

Nincs más tűzfal csak a windows. Kipóbáltam kikapcsolva is és úgy is hogy be volt kapcsolva csak a DC++ engedélyeztem rajta de nem működik. DC++ban tudok csatlakozni a hubokhoz (vagy mi a fenékhez) látom a taglistát, de kereséskor nincs találat, így nem tudok letölteni. Szerintem a routerben kellene valamit állítani. Ott ki lehet kapcsolni a tűzfalat? A virtual server-nél neked mi van beírva pontosan?

A router tűzfalát azért nem kell kikapcsolni.
Nálam így néz ki :   NAT-> Virtual Server

DC++ Beállításánál

Ja és a routerben az UPNP legyen enabled!

Bocs, de az első képnél a második sornál a  port az 6512 és nem 15437. nálam így van, az első sor az utorrentre vonatkozik

Szerkesztette: tran85 2009. 01. 29. 18:37 -kor

#14 Felhasználó inaktív   kis IQ-jú srác 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 30. 10:13

Köszönöm tran85 ! Most már tudom használni! Annyi bibi volt, hogy a DC++ beállításainál a tűzfal UpNP-vel menünél azt írta ki hogy "nem sikerült létrehozni a port hozzárendeléseket, kérlek állítsd be a NAT-ot kézzel". Valószínűleg már sose tudom meg mi volt a gond, mert átállítottam tűzfal kéziport továbbításra ( szarakodjon vele a halál ) és így már OK. Mé vagyok én ilyen hülye hogy még ezt sem tudtam beállítani, te például honnan tudtad ezt?

#15 Felhasználó inaktív   Tyrel 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 30. 10:40

Sziasztok!

Előre is bocsánat az OFFolásért, de ebben a topicban van szó erről a Pirelli routerről amit én is kaptam T-Homártól.
A *-os dologra én se jöttem rá szóval azért köszönet, viszont van vele még egy problémám...

2 gépem van és ugyan így routerem volt ez előtt is, azon keresztül a 2 gép tökéletesen elérte egymást, viszont ezen a Pirelli nyavaján keresztül az istennek se látja egymást a két gép. Mindkettő kábellel csatlakozik hozzá és az IP címek ill. DHCP beállítások rendben vannak.
Az egyiken Vista SP1 van, ő látja a hálózaton saját magát és látja a másik gép jelenlétét is, de belépni már nem tud rá, helyette a következő hibakódot dobja: 0x80070035
A másik gépen XP SP3 van, ő már ott elakad amikor a "Munkacsoport"-ba próbálok meg belépni, hibakódot nem ad csak kiírja a megszokott "nem elérhető" hibaüzenetet.

Már kifogytam az ötletekből, lövésem sincs hogy a két gép miért nem képes elérni egymást, holott pár órával ez előtt még gond nélkül múködött a hálózat, a régi routerrel...
Légyszi segítsetek mert fontos lenne hogy menjen a LAN is mindkét gépen, ne csak a net (az van mindkettőn) és már az idegeimre megy ez a cucc... :think:

Szerkesztette: Tyrel 2009. 01. 30. 10:41 -kor

#16 Felhasználó inaktív   tran85 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 30. 20:03

Idézet: kis IQ-jú srác - Dátum: 2009. jan. 30., péntek - 10:13

Köszönöm tran85 ! Most már tudom használni! Annyi bibi volt, hogy a DC++ beállításainál a tűzfal UpNP-vel menünél azt írta ki hogy "nem sikerült létrehozni a port hozzárendeléseket, kérlek állítsd be a NAT-ot kézzel". Valószínűleg már sose tudom meg mi volt a gond, mert átállítottam tűzfal kéziport továbbításra ( szarakodjon vele a halál ) és így már OK. Mé vagyok én ilyen hülye hogy még ezt sem tudtam beállítani, te például honnan tudtad ezt?

Kis iqjú Rakd át a dc++ beállításainál a kapcsolatot közvetlen kapcsolatra akkor nem írja ki azt a hibaüzenetet.

Tyrel nekem is volt ilyen ilyen problémám csak a netet tudtam ezzel a szarral megosztani, de sajnos a többi nekem sem sikerült.

#17 Felhasználó inaktív   kis IQ-jú srác 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 03. 15:55

Átraktam, miden OK, köszi !

#18 Felhasználó inaktív   tgazso 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 05. 20:41

Sziasztok!

Ha valakinek menne a DYNDNS.com-mal ossza meg velünk hogyan is csinálta. Nekem a router nem küldi el a frissítés jelet. Csak abban az esetben működik ha a dyndns-nél kézzel beállítom az IP-t, de sajna a következő váltásnál mer nem megy...

#19 Felhasználó inaktív   Bandi0302 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 09. 16:40

Sziasztok.
Azt sajnos nem tudom hogy milyen a router, csak az biztos hogy Pirelli. Unokatesómnak van az a laptophoz(T-Home-os net). Sajnos nem tudom hogy mi lehet a gond, mert amikor oda kerül a sor hogy csatlakozzon a nethez, nem működik. Valakinek van ötlete hogy miért nem?

#20 Felhasználó inaktív   7headsdragon 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 16. 10:06

Hi
Nekem is ilyen routerem van. Pirelli DRG A225G
Az lenne a kérdés hogy ezt lehet-e valamilyen progival windowsból vezérelni?
Sokat töltök időkorlátos serverekről és ha új IP-t kapnák eltünne az időkorlát.

Téma megosztása:

• (10 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó