HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2573
  • 2574
  • 2575
  • 2576
  • 2577
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#51481 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 02. 25. 17:23

Már az is szép teljesítmény lenne, a 100%-ban leszázalékolt falvak egy részét visszavennék "egészségesnek" (meg persze mindenhonnan, nem csak a vidék sajátja ez, de ahol volt megvehető körzeti doki, ott jó sokan vannak), és menne munkanélkülinek, de legalább rokkantnyugdíjat nem kapna, úgy, hogy némelyik dolgozónak több _igazi_ egészségügyi problémája van.

Nagyon tudom utálni, amikor ilyen 4x évesen rokkantnyugger vki úgy, h az volt a baja, h nem fűllik a foga a melózok. BAZ és Szabolcs előnyben. :mad:
<b>If you can't be famous, be infamous</b>
<a href='http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/' target='_blank'>Megmentésre érdemes helyek</a>

#51482 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 25. 17:25

Na ezt jól megaszondtam, de mindig felmegy a vérnyomásom, ha ez eszembe jut.
<b>If you can't be famous, be infamous</b>
<a href='http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/' target='_blank'>Megmentésre érdemes helyek</a>

#51483 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 25. 17:28

Persze persze küldjenek mindenkit dolgozni...De hova mikor 20 éves fiatalok is otthon tengődnek,gyakorlatilag itt ahol én lakok is kutya se kell sehova.Maximum a szalagmunka napi 16 ba a menő minél kevesebb ember foglalkoztatásával,aztán hogy lassan a melóhelyen lehet is aludni mert már lassan alvásra se marad idő mire hazajut az ember.Na ezeknek kéne utána nézniük mert nem gyengén vannnak ilyan gyárak itt is ahol már a kínaiak is csodálkoznának ha idehoznák őket.Hatóságok orra előtt megy a rabszolgamunka a törvények benem tartásával.De nem csak itt van ez heti hír volt mikor egy nő sms-t küldött egy rádióhoz hogy ahol dolgozik 5 fok van,valami cipőgyárba.Ki is rúgták, de a hatőság meg gyengén most vette észre magát hogy hoppá mi folyik ott..
Úgyhogy nem kell okoskodni majd mikor egy ilyen helyen lehúzza a 16 órácskáját valaki úgy hogy taknya nyálja egybefolyik 1db 10perces szünettel egésznap,amikor rohan a wc re 250 ember egyszerre.Azután lehet okoskodni meg szakérteni távolról bzmg.

Szerkesztette: byebye hwsw 2011. 02. 25. 17:35 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#51484 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 25. 17:40

Üzenet megtekintéseIdézet: byebye hwsw - Dátum: 2011. 02. 25. 17:28

Maximum a szalagmunka napi 16 ba a menő minél kevesebb ember foglalkoztatásával,aztán hogy lassan a melóhelyen lehet is aludni mert már lassan alvásra se marad idő mire hazajut az ember.

Tényleg van egypár ilyen hely. Sose értettem, hogy egy 16 órás ember helyére mi a faszért nem lehet felvenni két 8 órásat? Csak akkor éri meg a 16 órás, ha rövidebbre van bejelentve, de ha már szabálytalankodnak, akkor nem mindegy hány szabályt szegnek meg? A ΦD♭ inkább ilyen helyeken csinálhatna rendet. Ahelyett, hogy a szart keverné.

Szerkesztette: Wile E 2011. 02. 25. 17:45 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#51485 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 25. 17:46

Üzenet megtekintéseIdézet: byebye hwsw - Dátum: 2011. 02. 25. 17:28

.
Úgyhogy nem kell okoskodni majd mikor egy ilyen helyen lehúzza a 16 órácskáját valaki úgy hogy taknya nyálja egybefolyik 1db 10perces szünettel egésznap,amikor rohan a wc re 250 ember egyszerre.Azután lehet okoskodni meg szakérteni távolról bzmg.

Bele van kényszerítve a kussba a lakosság rendesen, esélyt sem látok arra, hogy a narancsos forradalom bármin is fikarcnyit változtatni tudna. Eszkimóink ugyanolyan problémát fognak jelenteni 3 év múlva is, csak már többen lesznek.
Nyugdíjasok is többen lesznek és a munkanélküliek is. Mert a napi gazdasági hírek a weboldalakról még egyszer sem azt sugallták, hogy hoppá, megállt a tendencia, nem munkahelyek, cégek, és vállalkozások szűnnek meg, hanem mai nappal egyel több lett.

Vágom, hogy évek kellenek, amíg kifejti a befektetett junijós pénz a hatását, de kinek van erre ideje?
Usában sem jött be, hogy beleölték a pénzt a gazdaságba, nem változott semmi, azaz de, rosszabb lett a helyzetük.

#51486 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 25. 17:57

Megjött a csomagom. :jump:
BMWパワー
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#51487 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 25. 18:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Wile E - Dátum: 2011. 02. 25. 17:40

Tényleg van egypár ilyen hely. Sose értettem, hogy egy 16 órás ember helyére mi a faszért nem lehet felvenni két 8 órásat? Csak akkor éri meg a 16 órás, ha rövidebbre van bejelentve, de ha már szabálytalankodnak, akkor nem mindegy hány szabályt szegnek meg? A ΦD♭ inkább ilyen helyeken csinálhatna rendet. Ahelyett, hogy a szart keverné.

Ja pozitív lenne ha ennek utána nézne,normálisan működne egy csomó gyár/multi a munka törvények és emberi jog betartásával akkor munkanélküliséget is lehetne csökkenteni de nem kicsit.Csak hát pl jó bevételi forrás ez az államnak.Samsungba is évente utána néznek aztán x millióra megbüntetik a céget az meg csinálja tovább az embertelenségeit.Érdekes már fényszarura az ország másik végéböl hordják az embereket mert 3 hónap alatt kidöl onnan mindenki.Most felis merült hogy romániába költözik mert itt nincs munkaerő.Én az ilyen buzi rabszolga cégeket be se engedném az országba.Csak hát ugye szétb@szták a hazai ipart így rákényszerülünk hogy valamelyik rabszolgatartó cég nagy kegyesen épitsen itt ki gyáregységeket:)

Szerkesztette: byebye hwsw 2011. 02. 25. 18:18 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#51488 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 25. 18:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Wile E - Dátum: 2011. 02. 25. 17:40

bírjál már gondolkodni
két 8órást be kell jelenteni 8 órára, 2 ember után kell fizetni a mindent
egy 16órást be kell jelenteni 8 órára, 1 ember után kell fizetni a mindent

16órás állás hivatalosan nem létezik - a mt eleve 11 óra pihenőidőt ír elő még azoknak is, akik összevissza dolgoznak

Szerkesztette: *Iguana* 2011. 02. 25. 18:19 -kor

Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#51489 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 25. 18:32

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2011. 02. 25. 14:14

Szerintem más nevében ne nyilatkozz :-D nem sokan vannak a topikban, akik fizetésért melóznak :cool: más topikba meg nem járok.

Debaj? Grillo? Gyíkarc? Amea? leslie? Nyanya?, Zűrlaci? byebye? Tiga? Tide? Jahno? Meg mostmár én is remélem.
Zsul-t nemtom micsinál. Kihagytam valakit? Kb az egész topik valamilyen cégnek dolgozik főállásba.

Egyedül szájbaverde a maga ura illetve az alkalmazottaié, de sokáig ő is a kamionsorra járt térdelni.

Persze lehetne azt csinálni, hogy mindenki egyéni vállalkozó és szerződéses alapon dolgozik. Azt még könnyebb felbontani mint egy munkaviszonyt ahol megfelelsz. Mert csak. Jön valaki aki aládkínál árban, vagy jattol, hogy megkapja előled a munkát. Míg ha rendesen dolgozol egy cégnek akkor nem fognak lecserélni csak mert jön valaki ismeretlen aki két zsömléért dolgozik,mert lehet nagyobb kárt csinál. Szerződés esetén megcsinálhatják, hogy azt mondják bocsi most nem kellesz, majd köv hónapban keresnek, hogy ráérsz-e.
Ez sokkal nagyobb biztonytalanság!

Ez a magánvállalkozósdi akkor jó ha pl beleszületsz, átlátod az egész boltot és nem neked kell végigtaposni az utat. Ismerős cége - lényegtelen mivel foglalkozik - szervízesként kezdte majd üzletkötő lett egy európai nagyságú cégnél. Megvoltak az ügyfelei, egyik nap azt mondta, hogy elég volt a cégnél szopni, kiépítette a kapcsolatait, és ugyanazt csinálta továbbra is, csak magáncégként. Megvolt már az ügyfélköre, ismerték őt, nem mentek máshoz. (egyébként sincs nagyon sok szereplő a piacon) Most beszéltem vele, azt mondta tavaly nem kötött új üzletet, mégis növekedett a forgalom 10%-al, teljesen örült neki, hogy sikerült úgy beindítani az üzletet, hogy az már szinte saját magát ellátja.
Ezt kell elérni, ekkor vagy jó, mert hátradőlsz, thai kurvák szopkodják a faszodat és közben is az üzlet hozza a lóvét.
BMWパワー
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#51490 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 25. 18:52

Üzenet megtekintéseIdézet: byebye hwsw - Dátum: 2011. 02. 25. 18:14

Én az ilyen buzi rabszolga cégeket be se engedném az országba.

...multkor irtak az indexen, hogy az ilyen gecokat mar fel lehet nyomni az illetekes szerveknel...
Nem tudom mennyire hatasos a dolog, egy probat azert meger...

Foleg, ha kulsos csinalja, akinek semmi baja nem lehet belole.
Riport az ott melozokkal, mehet a youtube-ra. Aztan onnan vetesse le ha tudja.

Szerkesztette: FőDudu 2011. 02. 25. 18:52 -kor

#51491 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 25. 20:09

Üzenet megtekintéseIdézet: *Iguana* - Dátum: 2011. 02. 25. 18:18

bírjál már gondolkodni
két 8órást be kell jelenteni 8 órára, 2 ember után kell fizetni a mindent
egy 16órást be kell jelenteni 8 órára, 1 ember után kell fizetni a mindent

Igen, ezt értem. De az 1 ember 8 órára bejelentve és 16 órát dolgoztatva kétszeresen jogszabályellenes. Míg ha a 2. embert nem jelenti be, az csak egy jogsértés.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#51492 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 25. 20:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Wile E - Dátum: 2011. 02. 25. 20:09

Igen, ezt értem. De az 1 ember 8 órára bejelentve és 16 órát dolgoztatva kétszeresen jogszabályellenes. Míg ha a 2. embert nem jelenti be, az csak egy jogsértés.

aki egyet jogsért, annak nem gond a többi sem
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#51493 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 25. 21:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2011. 02. 25. 20:39

aki egyet jogsért, annak nem gond a többi sem

De az sem lenne gond, ha kevesebbet sértene technikailag és cserébe pihentebb melósokat kapna, akik tovább bírnák, sokkal többen kihúznák 8 órában és legalább a pofájukat is befognák és nem mószerolnának a hatóságnak. Örülnének, hogy van elvégezhető munkájuk. Így meg szinte mindenki kiesik, lebetegszik egy idő után, a tönkretett melósnak vesztenivalója nincs, szépen feldobja őket. Ennél a variációnál pedig az állam nem csak bevételektől esik el, de a tönkretett melósok eü ellátása is pénzbe kerül és termelni sem tudnak a jövőben, ami újabb bevételkiesés. Nem értem, hogy a magyar miért hagyja, hogy az emberi erőforrásait külföldi multik feléljék és tönkretegyék, rabszolgamunkában kihasználják. Nem vagyunk India vagy Kína, aki milliárdos létszám mellett ezt megengedheti magának.

#51494 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 25. 21:09

én nem vagyok ellene a sok munkának
ha most 12 órákat dolgoznék heti 6 nap, 2-3 év alatt ki lenne fizetve a lakás
utána pont ráérnék pihenni
nyugodtan
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#51495 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 25. 21:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Wile E - Dátum: 2011. 02. 25. 20:09

viszont a 16órás ember csak egyszer tud elkésni egy nap, a 2 8órás meg kétszer :]

#51496 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 25. 21:24

Üzenet megtekintéseIdézet: *Iguana* - Dátum: 2011. 02. 25. 21:10

viszont a 16órás ember csak egyszer tud elkésni egy nap, a 2 8órás meg kétszer :]

Kivéve, ha ugyanaz az ember tolja le mindkét műszakot egymás után :p
BMWパワー
Kép

#51497 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 25. 21:34

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2011. 02. 25. 21:24

Kivéve, ha ugyanaz az ember tolja le mindkét műszakot egymás után :p

az a 16órás, te orbitális lószösz

#51498 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 25. 21:52

A 16 oras muszak az durva.
Parszor dolgoztam mar ennyit egyhuzamban, szerintem kb 9-10 ora utan mar nehez koncentralni, nem lehet a munkara figyelni.
Aki ezt nem hiszi el, az majd a selejt szazalekokon tapasztalja.

Amugy meg nem ertem hogy nem indult meg olyan blog/weboldal, ahol az ilyen cegeket gyujtik ossze a munkavallalok tapasztalatai alapjan.

Elobb-utobb felfigyel ra valamelyik hatosag. >> esetleg lehet az EU illetekes bizottsaganak is linket kuldeni.
Lehet, hogy a kormany szarik ra, de az EU-tol felnek, mint a tuztol...

Szerkesztette: FőDudu 2011. 02. 25. 21:55 -kor

#51499 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 25. 22:05

Jó darabig toltam 2*8órát, két külön cégnél. Egy napom volt szabad a héten, akkor egy vidéki alapítványi iskolában dolgoztam rendszergazda/matektanár pozícióban. Pihenésnek pont jó lett volna - ha a gyerekek normálisak lettek volna. Néhány közülük hiperaktív volt, mindegyikkel külön kellett foglalkozni. Nem véletlenül nem rendes suliba jártak.
Akkoriban nem kicsit voltam fáradt. Ha volt 5 percem, bírtam aludni bárhol, bármilyen helyzetben.

Amúgy 37óra volt a legtöbb, amit egyhuzamban munkában töltöttem.
Üv.igazgató meg is talált, hogy ebédidő vége után 10 perccel még az étkezőben kávézgattam... mondtam neki, hogy pillantson már rá a jelenléti ívre - előző nap reggel írtam be magam érkezéskor. :rolleyes2:
Valami kormányfejesnek kellett átalakítani egy MI-8-ast katonai gépet polgári használatra. Persze sürgősen, meg tegnapra.

20-24órás melók nem egyszer, nem kétszer fordultak elő máshol.
Volt, hogy szombat hajnal 2-re kimentem bringával a város másik végébe, hogy este 6-ra biztosan végezzünk (nem végeztünk).
Nem volt ezekkel semmi gond - ahány órát bent voltam, annyit fizettek. Szerintem akkoriban senki nem állt meg 300 óra/hó alatt a cégnél.

Szerkesztette: *Iguana* 2011. 02. 25. 22:12 -kor

#51500 Felhasználó inaktív   J ▪ B 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 25. 22:37

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2011. 02. 25. 13:51

Gyönyörű gyermekem, csináld utánam.

Te meg azt utanam, hogy nemhogy fonokod sincs, melozni sem kell, megis van zsed :omg: :Đ

Most en is elkezdhetnem eloadni oldalakon keresztul, hogy mennyivel jobb ez meg a "fuggetlen, de gatyambolkilogaseggem" mentalitassal, amit annyira reklamozol, megse teszem.
Ha Neked ugy jo, csinald. Ha Gombi maskepp gondolja jonak, csinalja ugy. Nincs ezzel semmi gond, csak nem ugy kell beallitani, mintha ez a megelhetesi szopassal egybekotott seggnyalas a sok otvaros paraszt kozott valami fantasztikus elmeny lenne...

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2573
  • 2574
  • 2575
  • 2576
  • 2577
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.