HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4238
  • 4239
  • 4240
  • 4241
  • 4242
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#84771 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2015. 06. 06. 07:44

Idézet: FőDudu - Dátum: 2015. 06. 06. 08:35

amig nem tudjuk a reszleteket, addig mind talalgatunk :)

Nem találgatok, én az általad elsorolt részletekre mondtam. Ha guga ír konkrétat majd, amivel szemben erős kétségeim vannak, akkor majd arra fogok írni.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#84772 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 06. 08:09

Idézet: FőDudu - Dátum: 2015. 06. 06. 08:23

azert az mondjuk eleg nonszensz, ha egy kvazi barati osszejovetelen megkerdezik ki fozi a vacsit es milyen vegzetteggel :)
Ilyen elven pl te se fozhetnel a kertben a haveroknak - mert se szakacs vegzettseged se egeszsegugyi kiskonyved nincs.

Ezek a szabalyok a vasarlok vedelme szempontjabol jok - de ahogy emlitettem - esz nelkul alkalmazva kb barmilyen osszejovetel/talalkozo/buli megakadalyozasara jok. Meg akkor is, ha a munkavedelmi dolgok rendben lennenek.
Persze lehet, hogy nem is ilyesmivel szorakoztak, csak szimplan a kotelezo munkavedelmi dolgokat lett volna lehetetlen betartani (mondjuk nem iszunk a fureszeles elott).

A baráti összejövetel szerintem nem ez
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#84773 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 06. 08:19

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2015. 06. 06. 09:09

A baráti összejövetel szerintem nem ez

Ez megint arról szól, hogy guga leszarja, mindig, mindent hozzáértés nélkül akar csinálni.Ez ilyen low level számítógép összerakás/javítgatás szintjén működött, mivel az szimpla lego, és ha valami oltári nagy hülyeséget nem csinálsz, max nem indul. Mással meg nem így működik, szóval a kurva annyát.

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#84774 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2015. 06. 06. 09:47

Idézet: JonesC - Dátum: 2015. 06. 06. 08:20

Nem biztos, hogy ebből mindegyik feltétlen, de jó része azért nem azért lettek meghatározva, hogy szivassannak.

Arénánál is rájöttek, hogy a tűzoltó meg a biztonsági főnök nem éppen zöldséget beszél.
Make love not Wor.

#84775 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 06. 10:06

Idézet: Jahno - Dátum: 2015. 06. 06. 10:47

Arénánál is rájöttek, hogy a tűzoltó meg a biztonsági főnök nem éppen zöldséget beszél.

Ez mind rendben van.
De ettol meg mondjuk egy ilyen nyitott terepre nem feltetlenul kell olyan komoly kiuritesi terv meg mindenfele kitablazott menekulesi utvonal ahogy egy zart helyen :)

Csak hogy ertsd: szaladnak amerre akarnak/tudnak :)

#84776 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 06. 10:37

Idézet: FőDudu - Dátum: 2015. 06. 06. 11:06

Ez mind rendben van.
De ettol meg mondjuk egy ilyen nyitott terepre nem feltetlenul kell olyan komoly kiuritesi terv meg mindenfele kitablazott menekulesi utvonal ahogy egy zart helyen :)

Ami egyébként nem feltétlenül szerencsés.

Tőled mondjuk kevésbé várná az ember, hogy ilyen guga mentalitással közelíts ehhez, és ne látnád a szakmunka értelmét ebben. De mondjuk te ásványvízből akarod a fröccsöt is csinálni szal :D

Idézet

#84777 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 06. 10:42

Idézet: JonesC - Dátum: 2015. 06. 06. 09:19

Ez megint arról szól, hogy guga leszarja, mindig, mindent hozzáértés nélkül akar csinálni.

Ilyenhez kis talpraesettség kell, az meg tán akad arrafelé. Vannak szabályok, utána kell nézni, csak emlékszem még a fűrészes elején mikor beszóltunk, akkor mi voltunk a hülyék. És amúgy sem hivatalosan csinálja, aztán mégis, aztán szokásos guga-féle összevissza pofázás mikor a medve megy be az erdőbe de a málnásból jön ki, azt sem tudod mi a konkrét kerek sztori.

Itt sem tudjuk, hogy mi volt, vagy mit fenyegettek be, vagy falu szélén ismerőstől hallott valami pletykát, de ha tökös csávó lenne, akkor nekimegy a történetnek és megoldja, ha már ennyire rágyúrt.
Make love not Wor.

#84778 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 06. 10:44

Idézet: Jahno - Dátum: 2015. 06. 06. 11:42

Ilyenhez kis talpraesettség kell, az meg tán akad arrafelé. Vannak szabályok, utána kell nézni, csak emlékszem még a fűrészes elején mikor beszóltunk, akkor mi voltunk a hülyék. És amúgy sem hivatalosan csinálja, aztán mégis, aztán szokásos guga-féle összevissza pofázás mikor a medve megy be az erdőbe de a málnásból jön ki, azt sem tudod mi a konkrét kerek sztori.

Itt sem tudjuk, hogy mi volt, vagy mit fenyegettek be, vagy falu szélén ismerőstől hallott valami pletykát, de ha tökös csávó lenne, akkor nekimegy a történetnek és megoldja, ha már ennyire rágyúrt.

ennyi, ha meg mégse tudsz valamit, akkor arra van az, aki ért hozzá. Azért egy többszáz fős rendezvénynél ennek is bele kellene férnie, nem ugyanaz a pálya, mint egy-két tucat embernél.

Idézet

#84779 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 06. 10:49

Idézet: FőDudu - Dátum: 2015. 06. 06. 11:06

Ez mind rendben van.

De ki kell nyilazni és opciósan tüzivíz tárolót létesíteni, gyülekezési körletet kijelölni, ezeket rendezvény elején ismertetni. Én nem tudom, csak hallgatni szoktam, hogy mikormerrehogy, de van rá emberem, aki ilyenkor az összes kapun bejövő gépet megnézni, ívre felírja, leokézza, hogy megfelelt. Ha valami komolyabb ellenőrzés jön, akkor ez már jó pont és nem nagyon szoktak köcsögölni. Mentőt, orvost nem tudom, embernek írok egy mailt, hogy váttáfákk, aztán tájékoztat, alapokat megcsinálja occsóért, de helyi felügyeletet is drágán.

Mellékesen előzőből kiindulva simán ment ott besörözve a bohóckodás, meg a többi hülyeség, gyakorlatilag pár 10 fős találkozósdinál annyira nem kellene parázni.
Make love not Wor.

#84780 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 06. 10:50

Idézet: JonesC - Dátum: 2015. 06. 06. 11:37

De mondjuk te ásványvízből akarod a fröccsöt is csinálni szal :D

Ahhoz pedig a Naturaqua pld. tök korrekt.
Make love not Wor.

#84781 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 06. 10:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 06. 06. 11:49

De ki kell nyilazni és opciósan tüzivíz tárolót létesíteni, gyülekezési körletet kijelölni, ezeket rendezvény elején ismertetni. Én nem tudom, csak hallgatni szoktam, hogy mikormerrehogy, de van rá emberem, aki ilyenkor az összes kapun bejövő gépet megnézni, ívre felírja, leokézza, hogy megfelelt. Ha valami komolyabb ellenőrzés jön, akkor ez már jó pont és nem nagyon szoktak köcsögölni. Mentőt, orvost nem tudom, embernek írok egy mailt, hogy váttáfákk, aztán tájékoztat, alapokat megcsinálja occsóért, de helyi felügyeletet is drágán.

Mellékesen előzőből kiindulva simán ment ott besörözve a bohóckodás, meg a többi hülyeség, gyakorlatilag pár 10 fős találkozósdinál annyira nem kellene parázni.

Ezert mondom, hogy amig nem tudunk reszleteket (resztvevok szama, tervezett programok, stb) addig csak talalgatunk.
Remelem guga majd beirja mi is lett volna aztan akkor jobban meg tudjuk fejteni jogos volt-e a szivoskodas.

Nalunk olyan is van, hogy a melegvizes bojlerekben 72 fok folott kell lennie a vizhofoknak. Valami legionella marhasag miatt.
Jott az ellenor es az volt a baja, hogy miert 'csak' a bojler puffertartalya aljan van a hofokmero (mert szerinte a tetejen lehet hidegebb)? Aztan megkerdeztuk, hogy tanult-e fizikat....

Szerkesztette: FőDudu 2015. 06. 06. 10:55 -kor

#84782 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 06. 11:03

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2015. 06. 06. 08:23

azert az mondjuk eleg nonszensz, ha egy kvazi barati osszejovetelen megkerdezik ki fozi a vacsit es milyen vegzetteggel :)

Csak létszám kérdése, X fő felett ezeket is be kell jelenteni, aztán jön a tűzoltóság. Főleg mióta 1-2 ilyen baráti összejövetelen pont meghaltak páran.

El kell dönteni, hogy gyülekezés, zenés-táncos, vagy mifene és értelmes önkormányzatnak rögtön van géppel kitölthető formanyomtatványa, amit be kell adni helyben és a rendőrséghez/jegyzőhöz. Többi ráadásul a tábor üzemeltetőjének a feladata, ez pár éve változott. Szopik is vele mindenki :-D

Hely tömegtartózkodásra alkalmas, tehát a WC, bigyó, egyéb jogszabályban előírt dolgoknak megfelel, ki kell találni, hogy milyen extrával jár ez a speciális motoros fűrészes találkozó, de nem látom akkora drámának a rendezését.
Make love not Wor.

#84783 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 06. 11:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 06. 06. 12:03

Csak létszám kérdése, X fő felett ezeket is be kell jelenteni, aztán jön a tűzoltóság. Főleg mióta 1-2 ilyen baráti összejövetelen pont meghaltak páran.

El kell dönteni, hogy gyülekezés, zenés-táncos, vagy mifene és értelmes önkormányzatnak rögtön van géppel kitölthető formanyomtatványa, amit be kell adni helyben és a rendőrséghez/jegyzőhöz. Többi ráadásul a tábor üzemeltetőjének a feladata, ez pár éve változott. Szopik is vele mindenki :-D

Hely tömegtartózkodásra alkalmas, tehát a WC, bigyó, egyéb jogszabályban előírt dolgoknak megfelel, ki kell találni, hogy milyen extrával jár ez a speciális motoros fűrészes találkozó, de nem látom akkora drámának a rendezését.

Ja de nyilván 100+ embert nem lehet ott szaratni ahol 10-20 még épp elvan. Meg a tücsök tujja, hogy mi még.

Idézet

#84784 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 06. 11:37

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 06. 06. 12:33

Ja de nyilván 100+ embert nem lehet ott szaratni ahol 10-20 még épp elvan. Meg a tücsök tujja, hogy mi még.

De én a táborról beszélek, ahol gondolom lenne, annak van X fő befogadóképessége és ehhez szükséges infrastruktúrája, minden papírozva, működőképesen, így ez a rész pipa. Zajterheléssel 22h után már komolyabb konfliktust érzek a helyi Pógár Janővel.
Make love not Wor.

#84785 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 06. 13:09

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 06. 05. 20:23

Bassza meg, azért még is csak ez az egyetlen hely, ahol le merem írni őszintén, bár nem a teljes igazságot, mert az kínos lenne, de hogy én, aki névtelen, pénztelen, s hirtelen megtalálnak a cégek, munkavédelmisek, fenyegetések, ki a faszomat zavar egy láncfűrészes találkozó? Persze tudom pontosan, hogy mi történt, de a munkavédelmisek csak úgy nem találnak ránk. Szóltak nekik. Micsoda faszom geci világ van :-D előző évben sem sérült meg senki, sőt 3 napig vágtuk a fát, mint az ökör, meg üstben főztük a malacot. Lehet én vagyok a naiv, hogy ebben az évben is ugyanezt gondoltam, s még szerencse, hogy nem indultam el a plakátokkal, ami pont ma lett volna.

ja mert azok ilyenek... kimennek a szervezett munkavégzés helyére. egy ilyen találkozó meg nem az. a részt vevő biztos nem, hacsak nem céges keretben vonul fel, de akkor mint munkáltatót, őt nézhetik. a szervező meg csak akkor végez szervezett munkavégzést, ha ad számlát és üzletszerűen ezzel foglalkozik. max a vpop meg a munkaügy zargathat.
köbgyök, guga, köbgyök.

Szerkesztette: Csula kapitány 2015. 06. 06. 13:09 -kor

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#84786 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 06. 13:15

Üzenet megtekintéseIdézet: FõDudu - Dátum: 2015. 06. 06. 07:53

Gondolom nem a munkavedelmi dolgokba kotottek bele, hanem a talalkozo helyszinet lehetetlenitettek el mindenfele szabaly esz nelkuli alkalmazasaval.

- van-e porolto kb. minden sarkon
- van-e defibrilator (x fo felett pl. itt kotelezo)
- tuz/viz/fusterzekelo a hazakban
- tuzoltosag adott-e engedelyt ilyesmire
- ki foz es milyen vegzettseggel?
- van-e ervenyes TBC papperkaja (elelmiszer keszitojenek tan kotelezo)
- stb....

Ha ilyesmiket barmelyik onszervezo esemenyre raeroltetnek, akkor jo esellyel meg is puccsoltak...

ja. ezért érdemes egy jogászt megkeresni manapság ezekhez a szarokhoz. mitől minősül valami rendezvénynek. és mi önszerveződő baráti társaság. mert ha rendezvény, oda már okj-s rendezvényszervező kell.
kb. a kiskapu keresgélésről szól ma már minden magyarországon. különben jönnek az agyatlan hatóságok.

Szerkesztette: Csula kapitány 2015. 06. 06. 13:15 -kor

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#84787 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 06. 13:41

Üzenet megtekintéseIdézet: FõDudu - Dátum: 2015. 06. 06. 07:53

Gondolom nem a munkavedelmi dolgokba kotottek bele, hanem a talalkozo helyszinet lehetetlenitettek el mindenfele szabaly esz nelkuli alkalmazasaval.

Igen, de nem engem kerestek meg, hanem az intézmény tulajdonosát, ami már 12 éve üzemel. Tűzívíztározó van, poroltó van, fel vannak ezek készülve mindenre, de így, hogy ilyen zaklatásnak vannak kitéve inkább nem vállalták, s ez érthető. Aludtam egyet rá, leszarom, pedig jól indult, már 3 céget beszerveztem kiállításra, mentek ki a hírlevelek. Ez valakinek nyomta a begyét, azt hitte kaszálni fogunk, s ráküldte a hatóságot a seszire. Már nem is agyalok rajta, hogy ki és miért, mert a háttérben már olyan csatározások mentek, hogy rossz volt nézni.

Szerkesztette: guga 2015. 06. 06. 13:41 -kor

#84788 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 06. 13:45

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 06. 06. 14:41

Igen, de nem engem kerestek meg, hanem az intézmény tulajdonosát, ami már 12 éve üzemel. Tűzívíztározó van, poroltó van, fel vannak ezek készülve mindenre, de így, hogy ilyen zaklatásnak vannak kitéve inkább nem vállalták, s ez érthető. Aludtam egyet rá, leszarom, pedig jól indult, már 3 céget beszerveztem kiállításra, mentek ki a hírlevelek. Ez valakinek nyomta a begyét, azt hitte kaszálni fogunk, s ráküldte a hatóságot a seszire. Már nem is agyalok rajta, hogy ki és miért, mert a háttérben már olyan csatározások mentek, hogy rossz volt nézni.

Most, ha minden rendben van, egy ellenőrzés miért akkora probléma?

Idézet

#84789 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 06. 13:45

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 06. 06. 14:41

elvinnem az egeszet 20 kilometerrel arrebb a hatar tuloldalara aztan dogoljenek meg :)
Emberek elmennek oda is ha erdekli oket - hatosagoknak meg nincs hataskoruk. Szopjanak lovat :)

#84790 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 06. 13:46

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 06. 05. 22:39

Egyébként nehéz lett volna megfelelni a munkavédelmi követelményeknek?

Elég alaposan felkészültünk, még civil rendőrök is lettek volna a rendezvényen, ha valami gebasz van + az egyik cég készült munkavédelmi előadással, és gyakorlati bemutatóval. De, ha valamibe nagyon bele akarnak kötni, akkor meg is fogják találni a hibát. Minden helyszín biztosítva lett volna szakemberek által, és felügyelve. Fakitermelési helyszínen csak végzettséggel rendelkezők dolgozhattak volna, s regisztrációval, amiben aláírják, hogy saját felelősségre használják a láncfűrészt. Lett volna előtte szondázás, a saját magunk érdekében, szóval elég sok részletre odafigyeltünk, de arra nem, hogy valakinek ez így sem fog tetszeni, s inkább elmeszeli az egészet. Jobb, hogy így történt, mint ha a helyszínen, már akkor nyomulnak ránk, amikor ott van a rengeteg ember, az lett volna igazán ciki, még a híradóba is bekerültünk volna.

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4238
  • 4239
  • 4240
  • 4241
  • 4242
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.