HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4240
  • 4241
  • 4242
  • 4243
  • 4244
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#84811 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2015. 06. 06. 14:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 06. 06. 15:39

Ez k. sok. Vagy az összes medencétekre? Szálláson megkérdeztem a gondnokot, de saját magukat ellenőrzik, heti x minta megy laborba, de az vizsgálattól függően is 5-20ezer pénz. Mutatta is a naplót, mellette a naponta elrakott minták, ha valami szopó van 2 hét múlva, akkor azt le lehet adni ANTSZnek. Aztán voltunk Poroszlón is, ahol magasról tettek ilyenekre. Olyan is volt, meg occsó.

Klor/ph/stb az sajat magunknak dokumentalva elrakando.
Ez valami bakteriologiai meg egyeb (legionella es hasonlok) vizsgalat tobb medencere.

A havi vizdijunk kevesebb mint ezeknek a vizsgalatoknak a dija.

#84812 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 06. 15:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 06. 06. 15:39

Ez k. sok. Vagy az összes medencétekre? Szálláson megkérdeztem a gondnokot, de saját magukat ellenőrzik, heti x minta megy laborba, de az vizsgálattól függően is 5-20ezer pénz. Mutatta is a naplót, mellette a naponta elrakott minták, ha valami szopó van 2 hét múlva, akkor azt le lehet adni ANTSZnek. Aztán voltunk Poroszlón is, ahol magasról tettek ilyenekre. Olyan is volt, meg occsó.

Ez az ami komolyabb szallodaban nem fordulhat elo. A nemzetkozi partnerek nagyon durva kovetelmeny rendszert diktalnak.
Pl TUI es hasonlok olyan szinten vegignezik a dolgokat, hogy meg az is lenyeg merre van a legkozelebbi orvosi ugyelet es mennyi ido alatt er ki a mento.
A szolgaltatasok es mogottuk levo technikai hatter meg durvabban at van nezve.
Nem engedhetik meg, hogy az ugyfeleik megbetegedjenek. Presztizs veszteseg lenne.

Es ez foldreszenkent valtozik. Pl a hangposta lehetosege.
Nalunk a vendegek kertek, hogy kapcsoljuk ki, mert ne villogjon a telefon ha valaki uzenetet hagy.
Amerikaiak meg hianyoljak ha nincs.

Ugyanez a klimara/vizhofokra. Olaszok keveslik a 28 fokos medencet - nemetnek/osztraknak meg meleg.
Klima: amerikai mar nem tud aludni az aprilisi 20 fokban (meleg neki). Menjen a klima - holott mas vendeg/szoba meg fut.

#84813 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 06. 15:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 06. 06. 15:41

Ez így érdekesen hangzik. Biztos vagy benne?

Ebben teljesen biztos vagyok :-D mert alaposan utánajártam. Magánterület a saját házam, s a saját erdőm, vagy akinek a tulajdona, s ő pöcsétes engedélyt adott, hogy ott dolgozhassak + az erdészet, aki erdő lévén meghatározta, hogy mit lehet. A saját portámon nem tarthatnak munkavédelmi ellenőrzést, mert fát vágok, hisz 90%-ban a lakosság ezt csinálja.
Ha nem a saját portám, akkor mondjuk erdő, de szintén magánterület, nem jöhet be, de megállíthatnak a rendőrök, hogy honnan a fa.

Egyébként meg faszom az egészbe, hogy pont azon embereknek kell magyarázkodni, meg minden szar kiskaput megkeresni, akik alapvetően nem az illegális fakitermelést favorizálják :omg:
Azokkal az emberekkel nem sokat tudnak kezdenki, akik naponta kitermelnek a bolygón X focipályányi területet úgy, hogy azt sem tudják kié :Đ

#84814 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 06. 15:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 06. 06. 15:44

Legközelebb előbb gondolkozz aztán pánikolj. Bár a háttérhatalom úgyis tudja.

Több tényezős, nem egyedül szerveztem. 3 cég + a seszi. Beszéltem én menet közben mindenféle aggyal, meg marketingessel, hogy miként turbózzuk fel olyanra, hogy érdeklődés, és látogató legyen. A hatóságok hallatán kihátrált mindenki, és egyedül maradtam :cool:

#84815 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2015. 06. 06. 15:29

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2015. 06. 06. 16:03

Ez az ami komolyabb szallodaban nem fordulhat elo. A nemzetkozi partnerek nagyon durva kovetelmeny rendszert diktalnak.

Itt konkrétan mohás volt a medence oldala és elég zöldes a víz. Lépcső csúszott is, de megoldották a problémát, mert tőből leflexelték a létrát, csak a 10 centis csonk állt ki rozsdásan a medencéből kint a parton és bent a vízben. Átlag munkavédelmis már nyalogatta volna a szája szélét és ez még csak a kezdet :-D Ha nincs létra, nem csúszik. Egyszerű. Vagy úgyis elbaszná a vendég, egy gonddal kevesebb.

Ember megoldotta a zöldességet, mert vízforgató nem volt, este hozott egy kanna valamit, beleöntötte, majd szemre még egy adagot. Semmi köbméter/számolás, ahogy mi itt vidéken a sima kis medencét is szoktuk, mennyi sósav, mennyi tabletta, hány nap/óra várakozás, satöbbi. Reggelre jó lesz :-D
Make love not Wor.

#84816 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 06. 15:33

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2015. 06. 06. 15:21

Akkor jonnek az okoskodasok meg a felelmek az ellenoroktol. Es akkor hatasos egy ilyen megfelemlito akcio.
Szerinted a rendezvenyes helyszinek milyen resze felel meg minden szukseges hatosagi eloirasnak?
Majd Jahno valaszol, de ketlem, hogy a a megelelok lennenek tobbsegben. Ez van.

Nem tudom, de van ami vicces, viszont egyre korrektebbek. Parkban/fesztiválokon pld. gyakorló egészségügyis csajok vannak, alap kötszerekkel, ellátmánnyal és kódorognak a területen. Piros keresztes kukásmellény, így alapból tudod kinek kell szólni, mellékesen csajok és a biztonságiak is le tudják adni a drótot a mentőknek. Rockparton néztem, bárhova odaér a kihelyezett rohammentő 20 másodperc alatt. Amire nem volt szükség, és 3-4 mentő volt folyamatos szolgálatban. Persze nem mindig ilyen kerek a történet, viszont egyre jobbak a módszerek, közös összeokádott/szart budit is leváltotta a rend, Fezenen utolsó nap még volt folyékony szappan a kézmosónál és papír kéztörlő. Közel a küzdőtérhez, meg mindenhez. Nagyon sokat tele is kameráznak, őrök és civil személyzet is figyel, nem kell senkinek a balhé. Pár Johnny persze rendben van, de ez legyen a legnagyobb baj.
Make love not Wor.

#84817 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 06. 15:36

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 06. 06. 16:05

Ebben teljesen biztos vagyok :-D mert alaposan utánajártam. Magánterület a saját házam, s a saját erdőm, vagy akinek a tulajdona, s ő pöcsétes engedélyt adott, hogy ott dolgozhassak + az erdészet, aki erdő lévén meghatározta, hogy mit lehet. A saját portámon nem tarthatnak munkavédelmi ellenőrzést, mert fát vágok, hisz 90%-ban a lakosság ezt csinálja.

Mondom érdekesen hangzik, mert ahol irodákban dolgozom az is valakinek a magántulajdona, mégis be szoktak jönni ellenőrizgetni. Mi bírjuk, szomszéd cégek rézbőrű alkalmazottai általában ezer+1 irányba szoktak szaladni. Nyilván mi sem mászkálunk 24 órásban sisakban, de állvány- egyébhasználat miatt általában dícséretet is kaptunk, utána meg lazább a dolog, mert látja, hogy jó cuccok, értünk hozzá, no meg saját érdekemben kitámasztom azt a buzi állványt, amiről kurva nagyot lehet esni, csak ez a cigányokat nem szokta érdekelni, ahogy a földeletlen szigszalaggal toldott hosszabbító sem.
Make love not Wor.

#84818 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 06. 15:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 06. 06. 16:36

Mondom érdekesen hangzik, mert ahol irodákban dolgozom az is valakinek a magántulajdona, mégis be szoktak jönni ellenőrizgetni. Mi bírjuk, szomszéd cégek rézbőrű alkalmazottai általában ezer+1 irányba szoktak szaladni. Nyilván mi sem mászkálunk 24 órásban sisakban, de állvány- egyébhasználat miatt általában dícséretet is kaptunk, utána meg lazább a dolog, mert látja, hogy jó cuccok, értünk hozzá, no meg saját érdekemben kitámasztom azt a buzi állványt, amiről kurva nagyot lehet esni, csak ez a cigányokat nem szokta érdekelni, ahogy a földeletlen szigszalaggal toldott hosszabbító sem.

Munkavédelmisek akárkit nem találnak meg, vagy feljelentésre mennek, vagy szúrópróba olyan helyszínen, ahol sokan dolgoznak, vagy nagy cég, mert ott lehet küvecset gombolni. Velem nem sokat tudnának kezdeni egyedül kint az erdőn, sőt olyan messze vagyok, s olyan terepen, hogy normál autóval be sem tud jönni. Főleg télen. Nekem ez nem téma, még soha nem láttam embert a környezetemben. Rendőr már állított meg, de ott volt a papír, oszt intett, hogy viszlát.

Inkább az van, hogy vigyázni kell magamra, mert az erdő és a fakitermelés nem játékszer.

#84819 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 06. 15:46

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 06. 06. 16:43

Munkavédelmisek akárkit nem találnak meg, vagy feljelentésre mennek, vagy szúrópróba olyan helyszínen, ahol sokan dolgoznak, vagy nagy cég, mert ott lehet küvecset gombolni. Velem nem sokat tudnának kezdeni

Baszki, nem arról volt szó, hogy nem találnak meg, hanem a magánterületről. Megint terelsz. És van rá egy söröm, hogy bemehetnek az erdőbe.
Make love not Wor.

#84820 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 06. 15:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 06. 06. 16:46

Baszki, nem arról volt szó, hogy nem találnak meg, hanem a magánterületről. Megint terelsz. És van rá egy söröm, hogy bemehetnek az erdőbe.

Bármikor bemehetnek az erdőbe, de ha az az én saját tulajdonom, s van erdészettől engedélyem, hogy mit tehetek, s hogyan, akkor ehhez a munkavédelemnek semmi köze, mert senki sem köteles fakitermelő brigádra bízni a saját erdejét.
Ahogy a portámon belülre nem jöhet, a saját erdő is saját porta. Állami területre bármikor bemehet, ahol az erdészet dolgozik, de oda valamiért nem mennek :-D csak, ha baj történik. Az állam saját magát nem szereti ellenőriztetni, nincs belőle haszna, mert a saját zsebéből fizetne a saját zsebébe.

#84821 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 06. 16:02

Erdőre szerintem nincs ilyen saját porta. Arra szvsz külön törvények vonatkoznak.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#84822 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 06. 16:05

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 06. 06. 16:57

Az állam saját magát nem szereti ellenőriztetni, nincs belőle haszna, mert a saját zsebéből fizetne a saját zsebébe.

Viszont bevétel és statisztika kell. Olyan sincs, hogy állam, mert alalalvállalkozó van. Rendőrségnél is van belső ellenőrzés, ott van a nem teljesen állami trafikos izé, azokat is basztatják. Bár APEHen belül a büfé szabálytalanul működött, idővel megbukik.
Make love not Wor.

#84823 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 06. 16:06

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 06. 06. 17:02

Erdőre szerintem nincs ilyen saját porta. Arra szvsz külön törvények vonatkoznak.

Még arta is, hogy kötelező jelleggel beültesd. Van ismerősnek pár cucca, múltkor beraktam a térképet, Ő mintha megkötöttségekről is beszélt volna.
Make love not Wor.

#84824 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 06. 16:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 06. 06. 17:06

Még arta is, hogy kötelező jelleggel beültesd. Van ismerősnek pár cucca, múltkor beraktam a térképet, Ő mintha megkötöttségekről is beszélt volna.

Plusz vadakat is kell istápolni, nem egyszerű.

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#84825 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 06. 16:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 06. 06. 17:06

Jaja. Nem lehet csak ugy tarvagni amikor akarod.
Bizonyos szazaleknak maradnia kell, ultetni helyette, stb. Van sok kotottseg.
Nekem csak 6 hektar nyarfasom volt Szabolcsban - a penzen kivul munka is volt vele.

#84826 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 06. 16:30

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 06. 06. 17:02

Túl van szabályozva, ahol csak lehet, de a munkavédelmisnek semmi köze hozzá, ha magánterület.

#84827 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 06. 16:32

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 06. 06. 17:30

Túl van szabályozva, ahol csak lehet, de a munkavédelmisnek semmi köze hozzá, ha magánterület.

Mivel az átlag faszparasztra nem lehet rábízni, annál nagyobb érték az egész ország szempontjából.

Idézet

#84828 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 06. 16:33

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2015. 06. 06. 17:08

Jaja. Nem lehet csak ugy tarvagni amikor akarod.
Bizonyos szazaleknak maradnia kell, ultetni helyette, stb. Van sok kotottseg.
Nekem csak 6 hektar nyarfasom volt Szabolcsban - a penzen kivul munka is volt vele.

Perpill nem arról van szó, hogy a saját erdődben csak úgy nekiállsz döngetni, hiába saját az erdő, mindenhez kell az erdészet engedélye, nyilván mert a fákhoz, erdőkhöz ők értenek. Nekem mákom van ilyen szempontból, mert rengeteg lábon kiszáradt, és kidőlt fa van, nem fakitermelést végzek hivatalosan, hanem erdőtisztítást. Ahhoz van szállítási engedély, stb. De, ha bejönne egy munkavédelmis, alapvetően mindent rendben találna, mert megvan minden eszközöm a saját magam érdekében, csak végzettségem nincs, de ez a saját területre ill. olyan terültere, ahol engedéllyel vagyok, semmi köze hozzá.

#84829 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 06. 16:37

Láncfűrészes fórumban vannak jelen erdészek, néha homlok egyenest ellent mondanak egymásnak, hogy mi a szabályzás, s hogyan kell érteni :omg:

#84830 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 06. 16:59

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 06. 06. 17:37

Láncfűrészes fórumban vannak jelen erdészek, néha homlok egyenest ellent mondanak egymásnak, hogy mi a szabályzás, s hogyan kell érteni :omg:

Ilyenkor kell benyögni, hogy mutass egy jogszabályi hivatkozást. Tudod én is emlegettem, mikor az amerikai hazafias törvényről hazudoztál.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4240
  • 4241
  • 4242
  • 4243
  • 4244
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.