HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4241
  • 4242
  • 4243
  • 4244
  • 4245
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#84831 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2015. 06. 06. 17:25

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 06. 06. 14:59

Nos, láncfűrészt csak végzettséggel indíthatsz be, ha nem a saját otthonodban van. A fele társaságnak, mint ahogy nekem is, nincs erről végzettsége, csak megszállott gyűjtők és rajongók, s más a civil foglalkozásuk, nem fakitermelők. Én mondjuk valamilyen szinten télen tolom, de magánterületen, senkinek semmi köze hozzá. Be sem teheti oda a lábát. Mondjuk Szlovákia, pont necces ügy, kié legyen az erdő, erdőben akárhol nem lehet bográcsozni, tüzet gyújtani, ez is rendesen le van szabályozva mindenhol.

Nem agyalok én már ilyesmin :-D

cseréld már le szervezett munkavégzésre a dolgot, ahogy mondtam. hobbi szinten mindenki azt kezel, amit akar.
de ha jól értem, akkor döntögettek is volna élő fát, meg kisfaszom.
mondjuk ha valamit szervezel, akkor jó lenne, ha megértenéd hogyan működik a rendszer.
egyrészt:
http://jasz.katasztr...ocument_116.pdf
(az otsz azóta új, de ez a része nem változott)
másrészt:
A rendezvények szervezését, lebonyolítását érintő jogszabályok:
• A kereskedelemről szóló 2005. évi CLXIV. törvény,
• A szolgáltatási tevékenység megkezdésének és folytatásának általános szabályairól szóló 2009. évi LXXVI. törvény,
• A kereskedelmi tevékenység végzésének feltételeiről szóló 210/2009. (IX. 29.) Korm. Rendelet,
• Az élelmiszerek forgalomba hozatalának, valamint előállításának engedélyezéséről, illetve bejelentéséről szóló 57/2010. (V. 7.) FVM rendelet
• A kistermelői élelmiszer-termelés, -előállítás és értékesítés feltételeiről szóló 52/2010. (IV. 30.) FVM rendelet
szokásosan túltoltad, aztán beleszartál, hogy mekkora faszság a világ.

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#84832 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 06. 17:28

Üzenet megtekintéseIdézet: gyurlaci - Dátum: 2015. 06. 06. 15:10

Hengerperselynek hívják. :kma:

Így van, tehát ne hívjuk betétnek vagy szafaládénak, de szamatafoksznak se :)
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#84833 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 06. 17:30

Én megnyomtam a pirosgombot, lehullanak a levelek. Világvége jön holnap, de csak a kiválasztottak fogják észrevenni.

#84834 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 06. 17:31

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 06. 06. 17:33

Perpill nem arról van szó, hogy a saját erdődben csak úgy nekiállsz döngetni, hiába saját az erdő, mindenhez kell az erdészet engedélye, nyilván mert a fákhoz, erdőkhöz ők értenek. Nekem mákom van ilyen szempontból, mert rengeteg lábon kiszáradt, és kidőlt fa van, nem fakitermelést végzek hivatalosan, hanem erdőtisztítást. Ahhoz van szállítási engedély, stb. De, ha bejönne egy munkavédelmis, alapvetően mindent rendben találna, mert megvan minden eszközöm a saját magam érdekében, csak végzettségem nincs, de ez a saját területre ill. olyan terültere, ahol engedéllyel vagyok, semmi köze hozzá.

ne a munkavédelmistől rettegj már, ember... ha egy megbízási szerződésed van, akkor szart se tud veled kezdeni... ha egyéni vállalkozó vagy, akkor sem. munkavállalókkal, szervezett munkavégzésben dolgozókkal foglalkoznak.
mondjuk soha nem lehet kiigazodni rajtad, hogy épp mit végzel, hogyan, van-e adószámos céged, vagy faszomtuggya.

Szerkesztette: Csula kapitány 2015. 06. 06. 17:31 -kor

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#84835 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 06. 17:34

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2015. 06. 06. 15:16

Tul fiatal, nem latott meg cserelheto hengerpalastu autot (pl bogarhatu). :)
http://www.paruzzi.c...ktrefwoord=1636

Köszi a bókot Loretta

#84836 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2015. 06. 06. 17:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Csula kapitány - Dátum: 2015. 06. 06. 18:31

mondjuk soha nem lehet kiigazodni rajtad, hogy épp mit végzel, hogyan, van-e adószámos céged, vagy faszomtuggya.

Múltkor volt aztán nem volt, aztán dolgozik valakinek akinek van, aztán hivatalos, most meg feketén. Jogos, mert mindjárt jön és megmagyarázza, hogy mi vagyunk helikopterek oszt nem is úgy van :-D
Make love not Wor.

#84837 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 06. 17:38

ne a munkavédelmistől rettegj már, ember... ha egy megbízási szerződésed van, akkor szart se tud veled kezdeni... ha egyéni vállalkozó vagy, akkor sem. munkavállalókkal, szervezett munkavégzésben dolgozókkal foglalkoznak.

Ha ennyire retteg... Szerinted?

#84838 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 06. 17:46

Leültem egyszer a könyvelőmmel dumcsizni, aszongya menjek be mer fontos, azt hittem valamelyik számítógépével van gond :-D felvázolta, hogy a Guga Bt. Mondom arra szarni rá, ne foglalkozzon vele, ha én nem teszem.
És így is történt, amit észrevett, eltűnt a picsába, már nem téma, hiába aggódott, nyoma sincs, ez vagyok én.

#84839 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 06. 17:48

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 06. 06. 17:30

Túl van szabályozva, ahol csak lehet, de a munkavédelmisnek semmi köze hozzá, ha magánterület.

nem a magánterület a lényeg. ha pl. távmunkát végzel otthon, akkor a távmunkaszerződés keretében a a végzési helyet ellenőrizhetik, akkor is, ha az a sajátod. mert a szervezett munkavégzés helye. mondjuk itt a törvény kötelezi őket előzetes egyeztetésre.
folyhat munkavégzés magánterületen, sőt általában ott folyik.

Idézet

#84840 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 06. 17:48

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 06. 06. 18:46

Leültem egyszer a könyvelőmmel dumcsizni, aszongya menjek be mer fontos, azt hittem valamelyik számítógépével van gond :-D felvázolta, hogy a Guga Bt. Mondom arra szarni rá, ne foglalkozzon vele, ha én nem teszem.
És így is történt, amit észrevett, eltűnt a picsába, már nem téma, hiába aggódott, nyoma sincs, ez vagyok én.

Ja, miért is törődnél a kötelezettségekkel, pénz kivesz, aztán erősen földet nézve reménykedik, hogy elévül mielőtt ellenőriznének. Grat. Szomszédba miért nem jársz át lopni?
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#84841 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 06. 17:50

ja. a bt beltagja magánvagyonával felel. ha nincs magánvagyonod, vagy nem is voltál beltag, akkor persze szarhatsz rá. akinek meg van, és van mit féltenie, az inkább eladja a cégét papíron, úgy hogy ő fizet érte.

Szerkesztette: Csula kapitány 2015. 06. 06. 17:51 -kor

Idézet

#84842 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 06. 18:00

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 06. 06. 17:30

Túl van szabályozva, ahol csak lehet, de a munkavédelmisnek semmi köze hozzá, ha magánterület.

A Hatóságnak mindenhez van köze, max. rendőrrel együtt fog érkezni, úgy meg bárhova bemehet.

Ha pedig engedély-/szakképesítésköteles tevékenységet engedély/szakképzettség nélkül végzel, akkor a kontárkodás szabálysértését követed el, (még magánterületen is) ami szankcionálható.

Egyébként pedig a rendezvényszervezés és a rendezvénybiztosítás (ami pl nem azt jelenti, hogy egy-két nyugdíjas rendőr ücsörög egy árnyékos padon) komoly szakmai/jogszabályi felkészültséget igénylő szakma, még akkor is ha nem egy Sziget fesztiválról beszélünk.

#84843 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 06. 18:09

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2015. 06. 06. 19:00

A Hatóságnak mindenhez van köze, max. rendőrrel együtt fog érkezni, úgy meg bárhova bemehet.

Ha pedig engedély-/szakképesítésköteles tevékenységet engedély/szakképzettség nélkül végzel, akkor a kontárkodás szabálysértését követed el, (még magánterületen is) ami szankcionálható.

Egyébként pedig a rendezvényszervezés és a rendezvénybiztosítás (ami pl nem azt jelenti, hogy egy-két nyugdíjas rendőr ücsörög egy árnyékos padon) komoly szakmai/jogszabályi felkészültséget igénylő szakma, még akkor is ha nem egy Sziget fesztiválról beszélünk.

ehhez az egészhez a munkaügyiseknek meg a vpop-nak van inkább köze. és az tuti, hogy ennek kapcsán nem adózott tevékenységet szoktak végezni, és akkor azért azt megbasszák. attól jobban tartanék.

Idézet

#84844 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 06. 18:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Csula kapitány - Dátum: 2015. 06. 06. 19:09

ehhez az egészhez a munkaügyiseknek meg a vpop-nak van inkább köze. és az tuti, hogy ennek kapcsán nem adózott tevékenységet szoktak végezni, és akkor azért azt megbasszák. attól jobban tartanék.

Az axióma az az, hogy ha valaki szerződéses/engedélyezett alapon munkát végez, akkor annak tudomásul kell vennie, hogy ahhoz még olyan hatóságoknak is köze van akiről életében nem hallott.

És ezek a sosem hallott hatóságok is lazán tölthetnek ki névreszóló, félmilliós bírság csekkeket.

#84845 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 06. 18:18

Ez vagy te, pontosan.
De aztán szidod a tuggyukiket.

#84846 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 06. 18:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2015. 06. 06. 19:18

Ez vagy te, pontosan.

Neki isten megbocsájtja az adócsalást, az apeknél meg elévül :nevet:
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#84847 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 06. 18:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2015. 06. 06. 19:18

Ez vagy te, pontosan.

Ha nem esett volna le, semmit sem tattem azon kívűl, hogy szarni rá, majd a rendszer megoldja, hisz létezik, megbízható, így én is bíztam a tehetetlenségében, mivel nem tudott velem mit kezdeni, törölve lett a rendszerből. Egyébként légypiszok a súlyom, legyél te az, aki törvénytisztelő, jogkövető, és betartja a papírformát :nevet: egészségedre. Ha sikerül, akkor legyél ugyanolyan elégedett ember, mint én :cool:

#84848 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 06. 18:45

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 06. 06. 19:22

Neki isten megbocsájtja az adócsalást, az apeknél meg elévül :nevet:

Nem volt szándékomban adót csalni, sőt, nekem ez magas téma, ezért volt a cégnek könyvelője. S nem olyan ember, akivel megdumálhattam volna, hogy figyi, játsszuk ki őket, csaljunk adót, eszem ágában sem volt, nem is értek hozzá.
Régi történet, tisztességesen szerettem volna élni a cégemből, tisztességesen bánn azokkal, akim mellém társultak, azt hiszem ez a része sikerült, telefingottuk a pinyót, de én is és mindenki más ezen a szinten kevésnek bizonyult. Nem okolok senkit, semmit, viszont kurva jó volt, de vége :-D

#84849 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2015. 06. 06. 18:58

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 06. 06. 19:45

Nem volt szándékomban adót csalni, sőt, nekem ez magas téma, ezért volt a cégnek könyvelője.

Csak megkérni a meló árát és befizetni a járulékokat.
Make love not Wor.

#84850 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 06. 19:00

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2015. 06. 06. 19:17

Az axióma az az, hogy ha valaki szerződéses/engedélyezett alapon munkát végez, akkor annak tudomásul kell vennie, hogy ahhoz még olyan hatóságoknak is köze van akiről életében nem hallott.

És ezek a sosem hallott hatóságok is lazán tölthetnek ki névreszóló, félmilliós bírság csekkeket.

Gondolom tapasztalat :cool: nem basztatni akarlak, de az a naiv étlap, mármint pozitív, gyermek lekület, de még is vége, pedig a nejemmel mindketten vágytunk oda, még, akkor is ha nem voltál jelen. Ha Budapesten jártunk első terv, hogy oda beüljünk. De ugye a törvények és a túlszabályzás, nem mint ha bármit szeretnék mögé gondolni, de úgy fest nem pont a magyar vállalkozóknak kedvez, hiába hirdetik így.

Szarni rá, én túlélem, mert tudom miről van szó.

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4241
  • 4242
  • 4243
  • 4244
  • 4245
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.