Idézet: Jahno - Dátum: 2016. 05. 15. 19:23
Azért írtam egy privátot.
Meg is kaptam, kösz szépen. Egyelőre még talonba teszem a felajánlásod, megpróbálom az szomszéd albérlővel elintézni, mert van PayPalje, úgy tudom, és vele tudom hétről-hétre rendezni az anyagiakat. Amit JónásTszi írt, az hosszabb távra lesz jó, amíg nincs bankszámla.
Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2016. 05. 15. 17:57
Nincs , halott szar sajnos az ubuntu is, és nincs csak egy olyan telefon.
A linux az a kernel.
Amúgy meg vegyél akkor nokia 3310-et

Ragozhatjuk, az Android egy szar, nem Linux. Valami fabrikált fos, Linux alapokon, de annyira meg van kutyulva, hogy csak az alapot kapja egy szénné hackelt kerneltől, de lényegében nem tekinthető Linuxnak, semmi nem úgy működik benne, ahogy egy Linux disztróban. Pedig egy telefon csak annyiból speciális, hogy az egyes részegységek (érintőképernyő, mobil vevőegység, GPS, mágneses szenzor, kamera, fényszenzor, Wi-Fi, tököm tudja mi) speciális drivert igényelnek, meg figyelni kell az energiatakarékosságra, és már a telepítés elejétől meg kell oldani a bevitelt, azaz az érintőképernyő kezelését virtuális billentyűzettel. Ehhez képest csak Ubuntuék álltak elő megoldással, az sem sok készüléken működik, a többieknél nem értem, hogy miért ülnek a babérjaikon, vagy akár a gyártók is léphetnének, vagy összefoghatnának, hogy ne a Google-től kelljen függeniük. Nem lenne nagy szám tető alá hozni, a Linux működik médiadobozokon, műholdvevőkön, meg már kenyérpirítón is, nem lenne nagy kunszt telefonokra is ráapplikálni.
Idézet: Jahno - Dátum: 2016. 05. 15. 17:15
Enyémekre jön frissítés, mert ugye gyártófüggő. Google legalábbis kiadja. Beépített NTP műxik, amúgy eleve a GSM is kiadja az aktuálisat, nekem net nélkül felismerte a roamingot és kérdezett, hogy milyen időt használjon, meg merre. Ezek egy résztét a butafonok is tudták.
Igen, a felső kategóriásokra igen, de a készülékek 99,9%-ára nem jön, azzal a főverzióval tudod csak használni, amivel megvetted. Az NTP-t csak példának írtam, épp az jutott eszembe, mint alapvető dolog. Igen, van beépített NTP, működik TCP/IP-n, GPS-en, GSM-en is, de semmit nem lehet rajta állítani, hogy mikor, honnan, milyen időközönként és feltételekkel frissítsen, meg nem lehet kinyomozni, hogy nem miért frissít, aztán szarakodni kell vele. Persze vannak rá normálisabb alkalmazások, de ahhoz routolni kell a telefont.
Szerkesztette: Raynes 2016. 05. 15. 21:34 -kor