HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4858
  • 4859
  • 4860
  • 4861
  • 4862
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#97181 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2016. 05. 15. 13:10

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2016. 05. 15. 12:28

Nem tudom mennyi a helyi szabály, itthon 22 euro a teljesen érdektelen, viszont nekem összvissz kb 8 csomagból (ami túl volt a 22-n) egyetlen egyre raktak áfát.

DX-en van a kistesója, ha az is elég (1giga ram/8 tárhely) és elvben európából jön: http://www.dx.com/p/...48#.Vzhc7LiLSUk

Illetve a pro, szintén eu-ból úgy látom: http://www.dx.com/p/...18#.VzhdN7iLSUk

Kösz az infót. Innen a dx.com-tól jó is lesz 61 fontért, ettől szerintem máshol sem kapom meg olcsóbban, és EU-snak tűnik, úgyhogy semmi vám. Max. Áfa, de azt itt kint ki lehet bírni, valami 5% körül lehet, ha rá is teszik, ami valószínű, mert 22 euró fölött van.

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2016. 05. 15. 12:57

Tudodmit? Sorold a most kapható linuxos telefonokat. Egyet fogsz találni , max

Van néhány, igaz mind Ubuntu Phone, és nem olvasni róluk túl jókat, lassúnak, akkuzabálónak írják. Csak említettem ezt az opciót is, mert lehet van azóta az alsóbb szegmensben is, nem tudom, egy ideje nem követem már a fejlesztéseket, sem hardveresen, sem szoftveresen.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#97182 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 15. 13:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2016. 05. 15. 14:10

Kösz az infót. Innen a dx.com-tól jó is lesz 61 fontért, ettől szerintem máshol sem kapom meg olcsóbban, és EU-snak tűnik, úgyhogy semmi vám. Max. Áfa, de azt itt kint ki lehet bírni, valami 5% körül lehet, ha rá is teszik, ami valószínű, mert 22 euró fölött van.

Van néhány, igaz mind Ubuntu Phone, és nem olvasni róluk túl jókat, lassúnak, akkuzabálónak írják. Csak említettem ezt az opciót is, mert lehet van azóta az alsóbb szegmensben is, nem tudom, egy ideje nem követem már a fejlesztéseket, sem hardveresen, sem szoftveresen.

Ne majomkodj, csak ez az egy van, és az is halott.
Ne említgess tartalom nélkül, nincs linuxos telefon.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#97183 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 15. 13:24

Jaja, vegyél valami androidost (ami linuxos, mert az egy kernel) kínából, oszt kalap

#97184 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 15. 13:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2016. 05. 15. 14:10

Csak pöttyincs rá, hogy az eusból kéred!
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#97185 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2016. 05. 15. 14:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2016. 05. 15. 13:23

Akkor rákeresek erre, hogy hol a legolcsóbb, azért jó lenne EU-n belül rendelni, hogy ne legyen vámköteles, vagy ilyen értékhatárig az USÁ-ból sem az?

Felétek lehet lesz a sarki közértben, max. VÁN/ÁFA kombóval drágább, +némi haszon. Sosem tudni. Itthonra telefonos motyókra 0% a vám, lehet ez valami EUs basz és akkor oda is.
Make love not Wor.

#97186 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 15. 14:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2016. 05. 15. 14:23

Én már nem bírtam követni, hogy Ubuntus, meg FireFoxos, meg akármi, hülyegyerekek nyálaztak rá, de olyan hamar kihalt, hogy el sem kezdődött.
Make love not Wor.

#97187 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 15. 15:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2016. 05. 15. 14:21

Felétek lehet lesz a sarki közértben, max. VÁN/ÁFA kombóval drágább, +némi haszon. Sosem tudni. Itthonra telefonos motyókra 0% a vám, lehet ez valami EUs basz és akkor oda is.

Nem, nincs. Az összes boltot megnéztem. A választék is rettenet szűk mindenhol, és embertelen drágán adnak mindent, nagyon lehúznak vele, a legolcsóbb butatelefon indul 64 fonttól (míg ez Dodgee Pro, amit ti mutattatok, 61 font webboltból). Itt kint semmit nem szabad megvenni, se ruhát, se kaját, se piát, se műszaki/IT cikket. Amit csak lehet rendelni kell, csak még mindig nem tudtam bankszámlát nyitni, majd ha túlleszek rajta, lesz rá alkalmas kártyám, mindent rendelni fogok, és itt csak max. kenyeret, tejet, tojást, nyers húst veszek csak. Egyszerűen semmit nem éri meg megvenni. Húzzák le a jó prosti anyukájukat, ne engem. Pedig hidd el, ha lenne kicsit drágábban, simán megvenném, mert már hétfőn kéne a telefon, és meg vagyok lőve nélküle, ha lenne helyben 70-80 fontért, még ma elmennék, és vennék, nem szaroznék 10-20 fonton.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#97188 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 15. 15:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2016. 05. 15. 16:51

Nem, nincs. Az összes boltot megnéztem. A választék is rettenet szűk mindenhol, és embertelen drágán adnak mindent, nagyon lehúznak vele, a legolcsóbb butatelefon indul 64 fonttól (míg ez Dodgee Pro, amit ti mutattatok, 61 font webboltból). Itt kint semmit nem szabad megvenni, se ruhát, se kaját, se piát, se műszaki/IT cikket. Amit csak lehet rendelni kell, csak még mindig nem tudtam bankszámlát nyitni, majd ha túlleszek rajta, lesz rá alkalmas kártyám, mindent rendelni fogok, és itt csak max. kenyeret, tejet, tojást, nyers húst veszek csak. Egyszerűen semmit nem éri meg megvenni. Húzzák le a jó prosti anyukájukat, ne engem. Pedig hidd el, ha lenne kicsit drágábban, simán megvenném, mert már hétfőn kéne a telefon, és meg vagyok lőve nélküle, ha lenne helyben 70-80 fontért, még ma elmennék, és vennék, nem szaroznék 10-20 fonton.

Eusból hamar kiviszik. Pár nap. Paypalod sincs? Azt tudod topupolni kp befizetéssel.

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#97189 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 15. 15:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2016. 05. 15. 13:23

Nem majomkodok. Az Ubuntu Phone oldala vagy tizenvalahány modellt felsorol, ami vagy Ubuntuval jön, vagy utólag hivatalosan felműthető rá. Ezen kívül biztosan van még néhány teló, amire nem hivatalosan felszögelhető, de tényleg ilyenből nem nagy választék, meg nem forrta ki magát, el sem terjedt, ahogy Dojcsákék mondanák, nekifutásból brutálisan kihaltak, beleálltak a földbe.

Azt meg továbbra is tartom, hogy az Android nem Linux, csak valami Linux kernelből kifaragott szar, amire csak fingóappok vannak, meg frissítés sem érkezik rá, és szophatsz a Google hülyeségeivel, pl. ott elkezdve, hogy az NTP időszinkronizáció sem működik rajta normálisan (a beépített NTP-fosuk egy kalap szart nem ér), mert a Google letiltotta, hogy biztonsági rés, csak akkor tudsz ilyen egyszerű, elemi dolgokat is megoldani rajta, ha rootolod a telót. Az anyja picsáját lerikéjéknek, azt. Helyettem ilyen öltönyösnyakkendős trendgecik ne döntsék már el, hogy mit csinálhatok a telefonon és mit nem.

Szerkesztette: Raynes 2016. 05. 15. 15:59 -kor

#97190 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 15. 16:25

Amúgy, ha még nincs paypaled, bármikor csinálhatsz, aztán top-up opcióval megadja az információt, amivel bemész a számlavezető bankjukba, és felraksz pénzt az accountodra. Amint lekönyvelik költheted boldogan rendeléses cuccokra, bankszámla nélkül.

Idézet

#97191 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 15. 17:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2016. 05. 15. 16:57

meg frissítés sem érkezik rá, és szophatsz a Google hülyeségeivel, pl. ott elkezdve, hogy az NTP időszinkronizáció sem működik rajta normálisan (a beépített NTP-fosuk egy kalap szart nem ér), mert a Google letiltotta, hogy biztonsági rés, csak akkor tudsz ilyen egyszerű, elemi dolgokat is megoldani rajta, ha rootolod a telót. Az anyja picsáját lerikéjéknek, azt. Helyettem ilyen öltönyösnyakkendős trendgecik ne döntsék már el, hogy mit csinálhatok a telefonon és mit nem.

Enyémekre jön frissítés, mert ugye gyártófüggő. Google legalábbis kiadja. Beépített NTP műxik, amúgy eleve a GSM is kiadja az aktuálisat, nekem net nélkül felismerte a roamingot és kérdezett, hogy milyen időt használjon, meg merre. Ezek egy résztét a butafonok is tudták.
Make love not Wor.

#97192 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 15. 17:57

Nem majomkodok. Az Ubuntu Phone oldala vagy tizenvalahány modellt felsorol, ami vagy Ubuntuval jön, vagy utólag hivatalosan felműthető rá. Ezen kívül biztosan van még néhány teló, amire nem hivatalosan felszögelhető, de tényleg ilyenből nem nagy választék, meg nem forrta ki magát, el sem terjedt, ahogy Dojcsákék mondanák, nekifutásból brutálisan kihaltak, beleálltak a földbe.

Azt meg továbbra is tartom, hogy az Android nem Linux, csak valami Linux kernelből kifaragott szar, amire csak fingóappok vannak, meg frissítés sem érkezik rá, és szophatsz a Google hülyeségeivel, pl. ott elkezdve, hogy az NTP időszinkronizáció sem működik rajta normálisan (a beépített NTP-fosuk egy kalap szart nem ér), mert a Google letiltotta, hogy biztonsági rés, csak akkor tudsz ilyen egyszerű, elemi dolgokat is megoldani rajta, ha rootolod a telót. Az anyja picsáját lerikéjéknek, azt. Helyettem ilyen öltönyösnyakkendős trendgecik ne döntsék már el, hogy mit csinálhatok a telefonon és mit nem.

Nincs , halott szar sajnos az ubuntu is, és nincs csak egy olyan telefon.

A linux az a kernel.

Amúgy meg vegyél akkor nokia 3310-et :-D

#97193 Felhasználó inaktív   NauTiLUS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 15. 18:20

Úgy látom hajlamos vagy egy kicsit túlgondolni a dolgokat.

#97194 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 15. 19:17

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2016. 05. 15. 16:25

Amúgy, ha még nincs paypaled, bármikor csinálhatsz, aztán top-up opcióval megadja az információt, amivel bemész a számlavezető bankjukba, és felraksz pénzt az accountodra. Amint lekönyvelik költheted boldogan rendeléses cuccokra, bankszámla nélkül.

Hümm, ez jó ötlet. Csak van itt a közelben számlavezető bankjuk.

#97195 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 15. 19:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2016. 05. 15. 20:17

Csináld meg, és a top-upnál megmutatja melyik. Itthon Unicredit.

Idézet

#97196 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 15. 19:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2016. 05. 15. 20:17

Azért írtam egy privátot.
Make love not Wor.

#97197 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 15. 21:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2016. 05. 15. 19:23

Azért írtam egy privátot.

Meg is kaptam, kösz szépen. Egyelőre még talonba teszem a felajánlásod, megpróbálom az szomszéd albérlővel elintézni, mert van PayPalje, úgy tudom, és vele tudom hétről-hétre rendezni az anyagiakat. Amit JónásTszi írt, az hosszabb távra lesz jó, amíg nincs bankszámla.

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2016. 05. 15. 17:57

Nincs , halott szar sajnos az ubuntu is, és nincs csak egy olyan telefon.

A linux az a kernel.

Amúgy meg vegyél akkor nokia 3310-et :-D

Ragozhatjuk, az Android egy szar, nem Linux. Valami fabrikált fos, Linux alapokon, de annyira meg van kutyulva, hogy csak az alapot kapja egy szénné hackelt kerneltől, de lényegében nem tekinthető Linuxnak, semmi nem úgy működik benne, ahogy egy Linux disztróban. Pedig egy telefon csak annyiból speciális, hogy az egyes részegységek (érintőképernyő, mobil vevőegység, GPS, mágneses szenzor, kamera, fényszenzor, Wi-Fi, tököm tudja mi) speciális drivert igényelnek, meg figyelni kell az energiatakarékosságra, és már a telepítés elejétől meg kell oldani a bevitelt, azaz az érintőképernyő kezelését virtuális billentyűzettel. Ehhez képest csak Ubuntuék álltak elő megoldással, az sem sok készüléken működik, a többieknél nem értem, hogy miért ülnek a babérjaikon, vagy akár a gyártók is léphetnének, vagy összefoghatnának, hogy ne a Google-től kelljen függeniük. Nem lenne nagy szám tető alá hozni, a Linux működik médiadobozokon, műholdvevőkön, meg már kenyérpirítón is, nem lenne nagy kunszt telefonokra is ráapplikálni.

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2016. 05. 15. 17:15

Enyémekre jön frissítés, mert ugye gyártófüggő. Google legalábbis kiadja. Beépített NTP műxik, amúgy eleve a GSM is kiadja az aktuálisat, nekem net nélkül felismerte a roamingot és kérdezett, hogy milyen időt használjon, meg merre. Ezek egy résztét a butafonok is tudták.

Igen, a felső kategóriásokra igen, de a készülékek 99,9%-ára nem jön, azzal a főverzióval tudod csak használni, amivel megvetted. Az NTP-t csak példának írtam, épp az jutott eszembe, mint alapvető dolog. Igen, van beépített NTP, működik TCP/IP-n, GPS-en, GSM-en is, de semmit nem lehet rajta állítani, hogy mikor, honnan, milyen időközönként és feltételekkel frissítsen, meg nem lehet kinyomozni, hogy nem miért frissít, aztán szarakodni kell vele. Persze vannak rá normálisabb alkalmazások, de ahhoz routolni kell a telefont.

Szerkesztette: Raynes 2016. 05. 15. 21:34 -kor

#97198 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 15. 21:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2016. 05. 15. 22:19

Meg is kaptam, kösz szépen. Egyelőre még talonba teszem a felajánlásod, megpróbálom az szomszéd albérlővel elintézni, mert van PayPalje, úgy tudom, és vele tudom hétről-hétre rendezni az anyagiakat. Amit JónásTszi írt, az hosszabb távra lesz jó, amíg nincs bankszámla.

Utána is :)

Hozzákötheted a kártyádat, és ahol van paypel opció tudsz azzal fizetni.

Idézet

#97199 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 15. 21:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2016. 05. 15. 22:19

Ragozhatjuk, az Android egy szar, nem Linux.

Nem lenne nagy szám tető alá hozni, a Linux működik médiadobozokon, műholdvevőkön, meg már kenyérpirítón is, nem lenne nagy kunszt telefonokra is ráapplikálni.

Programozásilag az ja. És elején mekkora pofájuk volt a Flashdesignoros pöcsfejeknek.
Make love not Wor.

#97200 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 15. 21:38

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2016. 05. 15. 21:25

Utána is :)

Hozzákötheted a kártyádat, és ahol van paypel opció tudsz azzal fizetni.

Valóban, akkor még ott van ez is.

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2016. 05. 15. 21:33

Programozásilag az ja. És elején mekkora pofájuk volt a Flashdesignoros pöcsfejeknek.

Igen, programozásilag. Ubuntuék is azon véreznek el, hogy nem mindenhez van benne driver (a telefonhardverek nagyon különbözőek), és főleg az energiagazdálkodáson, optimalizáción, ez utóbbira panaszkodott a legtöbb ubuntus. Flesike egy tizenéves kis nyálgép még. Persze fel lehet tenni Linuxot akármelyik telóra, de nem fő OS-nek, vagy csak funckionális megkötésekkel, úgy nem az igazi. A lényege az lenne pont, hogy ne kelljen a Google meg a főzött pistikés/kínai ROM-ok miatt szopni.

Szerkesztette: Raynes 2016. 05. 15. 21:41 -kor

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4858
  • 4859
  • 4860
  • 4861
  • 4862
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.