HWSW Informatikai Kerekasztal: GPGPU - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (46 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

GPGPU OpenCL/DirectX CS/nVidia CUDA/ATi Stream Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 04. 12. 08:29

Egy újabb GPU gyorsított progi:

AMD Fusion Media Explorer v1.0.0.0067

Kép Kép Kép

Kép Kép Kép

Kép Kép Kép

http://www.myfiles.com.cn/count/download.a...er_v1000067.zip
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#62 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 12. 10:18

Idézet: Chabi - Dátum: 2009. ápr. 12., vasárnap - 9:29

Egy újabb GPU gyorsított progi:

AMD Fusion Media Explorer v1.0.0.0067

Csak vista :(
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#63 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 12. 11:34

Windows XP、Windows Server 2003、Windows Home Server、Windows 7 Beta、Linux

http://news.mydriver.../132/132110.htm
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!

#64 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 12. 11:53

Idézet: Chabi - Dátum: 2009. ápr. 12., vasárnap - 12:34

Windows XP、Windows Server 2003、Windows Home Server、Windows 7 Beta、Linux

http://news.mydriver.../132/132110.htm

Mondom :D

Csatolt fájl:

Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#65 Felhasználó inaktív   Abu85 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 12. 14:40

Idézet: Yany - Dátum: 2009. ápr. 10., péntek - 11:20

Jáj de ciki... egyszerűen nem vágom, hogy ilyenkor hol van az AMD. Homokba dugta a fejét? Abu, ilyenkor is felszólalhatnál egy picit. Olyan őszinte félét, hogy mi a rák van ezzel a gpgpu-s fronttal. Ok, hogy az nvidia-nak ez célzott piac, de azért nem kevés presztizs értéke van a dolognak, és félő, hogy elmegy a vonat az AMD mellett, pontosabban elrobog... hiába jobb gfx teljesítményben (ami egyébként még nem egyértelmű, illetve nem szignifikáns).

Egyszerű erőforrás hiány. Míg az NV-nél minden rendszerprogramozó a CUDA-t dolgozza, addig az AMD-nél dolgoznak a DX10/10.1/11 publikációkon is. Az NV maximális erőforrással a GPGPU piacra koncentrál, míg az AMD-nél komolyan foglalkoznak a GPU piaccal is.
Megfigyelhető már, hogy az erős DX10/DX10.1 játékokban (BattleForge, Stormrise) lemarad az NVIDIA, mert az AMD publikálja az eljárásokat, az NV egyszerűen nem foglakozik a DX10-zel, illetve a PC-s grafikával ... jelenleg ezért pártolnak el tőlük a fejlesztők. Ez egyébként várható volt, amíg nem stabilizálódik a standard szabványok helyzete. Aki 2009-ben GPGPU-s alkalmazásokat akar futtatni, az NV-t vegyen, aki játszani akar az AMD-t. 2010-től meg erősen dominálnak majd az ipari GPGPU API-k.
Szösszenetek és egyéb dolgok: katt

#66 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 12. 19:07

Idézet: Abu85 - Dátum: 2009. ápr. 12., vasárnap - 15:40

Egyszerű erőforrás hiány. Míg az NV-nél minden rendszerprogramozó a CUDA-t dolgozza, addig az AMD-nél dolgoznak a DX10/10.1/11 publikációkon is. Az NV maximális erőforrással a GPGPU piacra koncentrál, míg az AMD-nél komolyan foglalkoznak a GPU piaccal is.
Megfigyelhető már, hogy az erős DX10/DX10.1 játékokban (BattleForge, Stormrise) lemarad az NVIDIA, mert az AMD publikálja az eljárásokat, az NV egyszerűen nem foglakozik a DX10-zel, illetve a PC-s grafikával ... jelenleg ezért pártolnak el tőlük a fejlesztők. Ez egyébként várható volt, amíg nem stabilizálódik a standard szabványok helyzete. Aki 2009-ben GPGPU-s alkalmazásokat akar futtatni, az NV-t vegyen, aki játszani akar az AMD-t. 2010-től meg erősen dominálnak majd az ipari GPGPU API-k.

erre szerintem akkor terjunk vissza, ha a piacon levo jatekok nagy reszenel igaz lesz - mert az eddig megjelent jatekoknal support szempontjabol bizony ugyanolyan nvdominancia van, mint a cudanal.

#67 Felhasználó inaktív   Abu85 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 12. 19:33

Idézet: arn - Dátum: 2009. ápr. 12., vasárnap - 20:07

erre szerintem akkor terjunk vissza, ha a piacon levo jatekok nagy reszenel igaz lesz - mert az eddig megjelent jatekoknal support szempontjabol bizony ugyanolyan nvdominancia van, mint a cudanal.

Én nem látom a dominanciát - az olcsóbb Radeonok verik a drágább GeForce-okat. ;) Zöld szemüveg nélkül szebb az élet. :p

Mellesleg ha NV dominancia van, akkor miért adnak el sokkal több Radeont? Bezony ... Ellentmondásokba ütköztünk. :Đ

Szerkesztette: Abu85 2009. 04. 12. 19:34 -kor

#68 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 12. 19:39

Idézet: Abu85 - Dátum: 2009. ápr. 12., vasárnap - 20:33

Én nem látom a dominanciát - az olcsóbb Radeonok verik a drágább GeForce-okat. ;) Zöld szemüveg nélkül szebb az élet. :p

Mellesleg ha NV dominancia van, akkor miért adnak el sokkal több Radeont? Bezony ... Ellentmondásokba ütköztünk. :Đ

kettonk kozul te viselsz szemuveget... en kepes vagyok mindket felnel latni az elonyoket es a hatranyokat, ami neked a mai napig nem megy. masreszt supportot irtam.

amugy szerinted mar a 3800 is sokkal jobb volt, ott miert adtak el sokkal tobb nvt? csak nem ellentmondasokba utkoztunk?

#69 Felhasználó inaktív   Abu85 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 12. 19:51

Idézet: arn - Dátum: 2009. ápr. 12., vasárnap - 20:39

kettonk kozul te viselsz szemuveget... en kepes vagyok mindket felnel latni az elonyoket es a hatranyokat, ami neked a mai napig nem megy. masreszt supportot irtam.

amugy szerinted mar a 3800 is sokkal jobb volt, ott miert adtak el sokkal tobb nvt? csak nem ellentmondasokba utkoztunk?

Mi a baj a Supporttal. Minden új játék megy elsőre hiba nélkül. Négy hónapja már CF problémával sem találkoztam, drivertől függetlenül megy a Multi GPU is. ;)

Miért viselnék szemüveget, én a userek érdekeit védem. A user érdeke a játékok gyors futása az olcsóbb rendszereken. Emlékszel ... régebben a 8800 GTS 320 is kellett, ha normális sebességet akartál. Most már elég egy HD 4830 is. És nem egészen ugyanaz az árkategória.

A felhasználók többségétől nem lehet elvárni, hogy az architektúra rajza alapján lássák a hibákat. Nagyobb volt anno a GeForce-ok teljesítménye, azért vették azokat. Ettől függetlenül a Stormrise alatt látszik mire képes a rendszer a DX10-es eljárások alatt (gyk: kb. semmire ;) ).

Nem kell az NV-t félteni, ők választották ezt az utat, az egész G80-CUDA stratégia tökéletes volt, csak az AMD megvette az ATI-t és nem sikerült kinyírni őket. Innentől kezdve pedig borult minden. Sőt gyakorlatilag túl nagy a hátrány ahhoz, hogy egy generáción belül visszaküzdjék magukat az élre. Mire pedig újra felnő az NV a feladathoz, akkorra meg itt lesz a szoftveres render ideje, ahol nem sok keresnivalójuk van CPU nélkül.
Kockázatos volt a CUDA és a G80. Ha bejött volna, akkor nagyot kaszálhattak volna, ellenben tudták, hogy ha a CUDA bukik, akkor vele bukik a GeForce is. Abban a helyzetben én is felvállaltam volna ezt a kockázatot, ha nem teszik meg, akkor is ki lettek volna rakva a piacról, csak később.

#70 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 12. 19:56

ha minden olyan franko lenne, akkor nem gtx280nak kotottem volna ki - en nem a userek erdekeit vedem, en a user vagyok :) a stormrise egyenlore kivetel, ha az uj jatekok nagy resze ilyen lesz, akkor jott el az ido.

#71 Felhasználó inaktív   Abu85 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 12. 20:10

Idézet: arn - Dátum: 2009. ápr. 12., vasárnap - 20:56

ha minden olyan franko lenne, akkor nem gtx280nak kotottem volna ki - en nem a userek erdekeit vedem, en a user vagyok :) a stormrise egyenlore kivetel, ha az uj jatekok nagy resze ilyen lesz, akkor jott el az ido.

Valószínűleg te vagy az egyetlen, aki egy olcsóbb AMD kártyától elvárja, hogy megverjen egy drágábbat. ;) A Stormrise pedig a jövő, hiszen az egyetlen program ami újszerű DX10 eljárásokat használ. Mondjuk hazudnék ha azt mondanám, hogy meglepett az Radeon elsöprő teljesítménye a DX10 kódok alatt. :)
Mellesleg mondok én még játékot ... BattleForge, az új Riddick. ;) ... csupa új játék. Esetleg Red Alert 3 a komoly shader terhelésével. Még nem láttam róla tesztet, de a fejlesztői doksikból erősen Radeon dominancia lenne a 30:1-es ALU:Tex arány miatt. (valaki tud Red Alert 3 tesztet linkelni, akkor azt megköszönném). :cool:

Szerkesztette: Abu85 2009. 04. 12. 20:12 -kor

#72 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 12. 20:31

Idézet: Abu85 - Dátum: 2009. ápr. 12., vasárnap - 21:10

Valószínűleg te vagy az egyetlen, aki egy olcsóbb AMD kártyától elvárja, hogy megverjen egy drágábbat. ;) A Stormrise pedig a jövő, hiszen az egyetlen program ami újszerű DX10 eljárásokat használ. Mondjuk hazudnék ha azt mondanám, hogy meglepett az Radeon elsöprő teljesítménye a DX10 kódok alatt. :)
Mellesleg mondok én még játékot ... BattleForge, az új Riddick. ;) ... csupa új játék. Esetleg Red Alert 3 a komoly shader terhelésével. Még nem láttam róla tesztet, de a fejlesztői doksikból erősen Radeon dominancia lenne a 30:1-es ALU:Tex arány miatt. (valaki tud Red Alert 3 tesztet linkelni, akkor azt megköszönném). :cool:

az x2re gondolsz?  :think: meg nem a sebesseg reszerol beszelek, amikor nem voltam vele megelegedve.

ennek a 4890nek vegre nem kicentizett tapellato resze van - latszik is a furmarkos teszteken. a tobbit akarhogy is szepited, keves a gpuhoz bizonyos helyzetekben (vagy nagyon a hataron). de ne kezdjuk ujra jo? nekem nem kell elregelned, hogy melyik milyen franko, mivel honapokig eltem egyutt veluk. el tudom donteni, hogy megfelel e az igenyeimnek vagy nem.

#73 Felhasználó inaktív   Frosty 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 12. 21:14

Idézet: Abu85 - Dátum: 2009. ápr. 12., vasárnap - 21:10

Na linkeld azt a fejlesztői doksit hadd olvasgassunk mi is. :)

Szerkesztette: Frosty 2009. 04. 12. 21:17 -kor

Asus P8Z68-V, Intel Core i5 2500K@4.5GHz,Corsair A70 cooler, 2*4GB Kingston HyperX Blu XMP 1600MHz @ 1.5V, Sapphire 7970 OC Dual-X, Asus Xonar DX, Corsair AX750 750W, Creative Megaworks 550, Samsung 1TB F1 HDD, Dell U2311H

#74 Felhasználó inaktív   Abu85 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 13. 10:51

Idézet: arn - Dátum: 2009. ápr. 12., vasárnap - 21:31

az x2re gondolsz?  :think: meg nem a sebesseg reszerol beszelek, amikor nem voltam vele megelegedve.

ennek a 4890nek vegre nem kicentizett tapellato resze van - latszik is a furmarkos teszteken. a tobbit akarhogy is szepited, keves a gpuhoz bizonyos helyzetekben (vagy nagyon a hataron). de ne kezdjuk ujra jo? nekem nem kell elregelned, hogy melyik milyen franko, mivel honapokig eltem egyutt veluk. el tudom donteni, hogy megfelel e az igenyeimnek vagy nem.

A Furmark-ot a HD 4890-nél felesleges futtatni. Sőt az új és referencia BIOS-sal szerelt Radeon kártyákkal is (bármilyen is legyen az a kártya). A Driver teljesen fel lett készítve rá. Ha a friss BIOS-t talál a driver a Radeonokon, akkor a komplier Furmark alatt üres ciklusokat ír a shader kódba. Tehát a 3-4 utasítás után egy üres ciklus fut le, ahol az egész kari nem csinál semmit. (ez egyébként nem az AMD ötlete volt, az NV is ezt a megoldást használja a saját kártyáihoz, csak az ő megoldásuk valamiért nem függ a BIOS-tól ... a B3D-n már írták nekem, kiderítik, hogy az NV hogyan oldja meg ... sanda gyanú, hogy az GeForce meghajtó kompliere felismeri a Furmark kódját, és így kezeli le a terhelést. Persze itt probléma is van, mert a fordító esetleg a játékok kódjába is belefordíthat üres ciklusokat - bár ezt gondolom megoldják az NV-nél). A régebbi BIOS-sal szerelt AMD kariknál, pedig a kódba egy recover lép érvénybe ami lekapcsolja a rendszert.
Innentől kezdve a Furmark terhelés szempontjából szart sem ér. ;)

Vannak az AMD-nek és az NV-nek analizáló programjai, minden fejlesztő hozzájut ... ha leméred a Furmark terhelését, akkor láthatod, hogy a rendszer kihasználása már nem hatékony, mert üres ciklusok lesznek befordítva. Sajnos nem vagyok fejlesztői tag se az AMD-nél se az NV-nél. Az AMD-nél is csak a dokumentációkra terjed ki a regisztrációm.

A Furmark fejlesztői gyakorlatilag le lettek ejtve, mert a stabilitás tesztelésére tervezett programjuk már nem jó erre. :cool: Csak úgy lesznek újra sínen, ha kiütik az NV és az AMD RT fordítómodulját, tehát eleve egy befordított kóddal kell dolgozni. Ezt nem egyszerű megírni, de szerintem már dolgoznak rajta. :D

Frosty: A legtöbb ilyen doksi nem publikus, de tesztet azt találtam.

Szerkesztette: Abu85 2009. 04. 13. 10:54 -kor

#75 Felhasználó inaktív   HSM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 13. 11:38

Idézet: Abu85 - Dátum: 2009. ápr. 13., hétfő - 11:51

A Furmark-ot a HD 4890-nél felesleges futtatni. Sőt az új és referencia BIOS-sal szerelt Radeon kártyákkal is (bármilyen is legyen az a kártya). A Driver teljesen fel lett készítve rá. Ha a friss BIOS-t talál a driver a Radeonokon, akkor a komplier Furmark alatt üres ciklusokat ír a shader kódba. Tehát a 3-4 utasítás után egy üres ciklus fut le, ahol az egész kari nem csinál semmit.
...
A Furmark fejlesztői gyakorlatilag le lettek ejtve, mert a stabilitás tesztelésére tervezett programjuk már nem jó erre. :cool: ....

Frosty: A legtöbb ilyen doksi nem publikus, de tesztet azt találtam.

Ez butaság amit írsz a furmarkról... Bár az NV nem tudom, mit csinál vele, hogy üres ciklusok, vagy micsodák, de az AMD-n semmi ilyesmi nincs...

AMD-nél megnéztem a legfrisebb driverrel (9.4) az 1.4-es furmark-ot, és teljes gázzal megy átnevezett exe-vel. (108 FPS avg 1280*1024, windowed, 0XMSAA) Ha visszanevezem "furmark.exe"-re, leesik az átlag kb. 60Fps-re... Na, úgy aztán csak úgy figyelnek az üres ciklusok!!!!  :eek:  :eek:
És ennyinek kell lennie, mivel maradt screenshotom 2008 szeptemberéből, mikor megjelent a 4800-as széria és lekorlátozták a furmark-ot, azelőtti mentésem, és 720/1050-en ketyegő 4850 kapott 77Fps-t átlagban....
Szóval, a 4890 is nyélgázon megy, 1.4-es furmark-al, ha átnevezed az exe-t. :bologat:  Akárki, akármit mond.

Amúgy "nem gyenge" a GTX karik red alert 3-as szereplése....  :eek: Kicsit mennek a radeonok...  :D

Ja, és mennyünk majd át a kötetlenül a VGA kártyákról topicba.... LINK

Szerkesztette: HSM 2009. 04. 13. 11:41 -kor

Eladó hardvereim link:[LINK]

#76 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 13. 11:40

GPGPU topik  :up: 

#77 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 14. 09:34

Egy másik fórumon olvastam hogy egy srác írt az audio feldolgozás gpu-gyorsításáról. Megpróbálom a lényeget összefoglalni. Nem értek az audio-hoz, nekem csak mp3 + dfx winamp azt hadszóljon  :D

Egy 8600GT-vel próbálta az ingyenes GPU Impulse Reverb VST plugint Steinberg WaveLab alatt. A leírása szerint a ~12k-s videokártya teljesítménye elegendő 10-12 effekt párhuzamos futtatásához, ez  hasonló az 500 dollárba kerülő UAD-1 DSP kártya teljesítményéhez (bár láttam pár helyen 99 dolcsiért akcióban). A lényeg hogy egy gpu-val nagyobb teljesítményt lehet elérni dsp feldolgozás esetén mint egy méregdrága dsp kártyával, és ez még csak egy "gagyi" számítási teljesítményű 8600GT volt.

A hardware-infos.com szerint egy 8600GT 113 Gflops-ra képes, de vannak jóval nagyobb számítási teljesítményű kártyák is.
http://www.hardware-...rten_nvidia.php

Ingo Leif Software GPU Impulse Reverb - CUDA

Kép
http://www.kvraudio.com/get/3533.html

Nem néztem utána hogy pontosan melyik audio/studio progik támogatják ezt az ingyenes plugint de nem csak a Steinberg WaveLab (amivel ki lett próbálva).

#78 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 14. 09:44

az nv addig tehetne a cudat olcson vagy ingyen elerhetove mindenki szamara, amig lehet - rovid tavon szivas lenne a hwek miatt (ill azert par optimalizacios trukkot be lehetne vetni - nem biztos, hogy olyan egyszeru lenne atira hatekonyan portolni), de hosszutavon nagyon jol jarnanak vele. a legnagyobb fegyver lenne a kezukben a jovobeli gpgpus platformokon.

#79 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 14. 09:55

Idézet: arn - Dátum: 2009. ápr. 14., kedd - 10:44

de hosszutavon nagyon jol jarnanak vele

Hosszútávon nem lesz cuda only, az nv is támogatja az opencl fejlesztéseket, de most nem írom le ugyanazt mint 1 oldallal előrébb.  :D

#80 Felhasználó inaktív   Yany 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 14. 10:14

Idézet: Chabi - Dátum: 2009. ápr. 14., kedd - 10:34

Egy másik fórumon olvastam hogy egy srác írt az audio feldolgozás gpu-gyorsításáról. Megpróbálom a lényeget összefoglalni. Nem értek az audio-hoz, nekem csak mp3 + dfx winamp azt hadszóljon  :D ...

Ezt leírnád pár szóban, hogy micsoda is? Úgy értem, hogy mire jó ez a GPU feldolgozási akármi? És miért fontos GPU-n végezni? Ez is olyan lassú, amihez egy CPU már kevés? Realtime dologról van szó, vagy csak gyorsított feldolgozásról?
Asrock Z68 Extreme3 Gen3 | Intel Core i5 2500K @ 4.5GHz | 2x4 GB Kingston HyperX DDR3-1600/CL9 | ThermalRight Archon 140mm | Cooler Master Real Power M620 | Cooler Master RC-690 KWN1 | 128 GB Samsung 830 / 500 GB Western Digital SE16 | Pioneer 212D DVD | Sapphire Radeon HD7870 @ 1150/5400 | 24" Dell U2412M | Windows 7 Pro x64

Logout.hu blog

Téma megosztása:

• (46 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.