HWSW Informatikai Kerekasztal: GPGPU - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (46 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

GPGPU OpenCL/DirectX CS/nVidia CUDA/ATi Stream Értékeld a témát: -----

#581 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 22. 12:23

Idézet: Chabi - Dátum: 2009. dec. 22., kedd - 12:15

Ha nem lenne hotfix akkor meg az lenne a bajod :D Most meg az a baj hogy van ? Én még mindig a rc2 bétás 9.12-t használom ami október végén (november elején ?) szivárgott ki és semmi bajom nincs vele.

az, hogy a 12es drverrel (se a finallal, se a fixel) nem elerhetoek a directcompute es allitolag a dx11es (tesszelacio, etc) ficsorok. ez utobbit nem probaltam.

#582 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 22. 12:48

Idézet: HSM - Dátum: 2009. dec. 22., kedd - 12:51

Én is most a 9.11 Dirt2 hotfix drivert használom, mert tetszik a játék, és jobban megy ezzel a driverrel (nem akad a lakókocsi) és teljesen jól működik amúgy is a driver. Bosszantó lett volna, ha majd egy hónapot kellett volna várnom erre a javításra, így viszont ahogy megvolt a játék, ott volt a javítás, és tökéletes volt így a játék....

ÖÖÖ az nem a demonak volt a hibája?
Mert nekem driver frissítés nélkül megjavult miután a full-t felraktam.

#583 Felhasználó inaktív   HSM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 22. 13:11

Idézet: Virus9AX - Dátum: 2009. dec. 22., kedd - 13:48

ÖÖÖ az nem a demonak volt a hibája?
Mert nekem driver frissítés nélkül megjavult miután a full-t felraktam.

Nekem a Full-ban is szaggatott 9.11-el... Viszont feltettem a 9.11 dirt2 hotfix-et (valójában csak névben 9.11, sokkal újabb build) és azóta tökéletes, a demó is. :bologat:

Idézet: arn - Dátum: 2009. dec. 22., kedd - 12:58

de ha fix kell hozza, akkor megsem teszteltek ki olyan alaposan...  :think: mert nem csak uj swek dolgai vannak benne, hanem osregi dolgok javitasa. nekem tetszik ez a "havi drv kiadas" elgondolas, de sajatmaguk szarnak bele a kozepebe.

Ez így nem igaz... Havonta kijön új driver, és ha vannak sürgős, vagy fontos fissítések, kiadják "hotfix" néven, de a hotfix driverek valójában (általában) újabb verziójú rendes driverek, WHQL validálás nélkül (az is időbe telik) és gyaníthatóan rövidebb tesztelési ciklussal. Az, hogy a mostani drivernek 9.12 hotfix lett a neve, és nem 10.1 beta, szerintem ízlés kérdése...  ;)

Szerkesztette: HSM 2009. 12. 22. 13:14 -kor

Eladó hardvereim link:[LINK]

#584 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 22. 13:42

Idézet: HSM - Dátum: 2009. dec. 22., kedd - 13:11

Ez így nem igaz... Havonta kijön új driver, és ha vannak sürgős, vagy fontos fissítések, kiadják "hotfix" néven, de a hotfix driverek valójában (általában) újabb verziójú rendes driverek, WHQL validálás nélkül (az is időbe telik) és gyaníthatóan rövidebb tesztelési ciklussal. Az, hogy a mostani drivernek 9.12 hotfix lett a neve, és nem 10.1 beta, szerintem ízlés kérdése...  ;)

de nem erzed az ellentmondast abban, amit irsz? azert tesztelnek vmit sokaig, hogy bugmentes legyen...  ennyi erovel csinalhatnak azt is, hogy kiadjak a drvt, aztan ha sok a bug benne, kiadnak egy ujabbat. miben mas? ugyanugy egy bugos drvt hasznalsz az elso es a masodik esetben is a fix megszuleteseig.

#585 Felhasználó inaktív   HSM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 22. 14:00

Idézet: arn - Dátum: 2009. dec. 22., kedd - 14:42

de nem erzed az ellentmondast abban, amit irsz? azert tesztelnek vmit sokaig, hogy bugmentes legyen...  ennyi erovel csinalhatnak azt is, hogy kiadjak a drvt, aztan ha sok a bug benne, kiadnak egy ujabbat. miben mas? ugyanugy egy bugos drvt hasznalsz az elso es a masodik esetben is a fix megszuleteseig.

Pedig nincs benne ellentmondás. Nyilván, ha van egy bug, akkor azt meg kell keresni, kijavítani. De a javítás hatással lehet olyan dolgokra, amik addig a bugos kódban hibátlanul működtek. Magyarul a javítással újra le kell tesztelni az összes érintett modult, funkcionalitást. Persze, az esetek többségében egy bug, vagy hiba javítása nem okoz túl nagy "láncreakciót", de ezt senki nem tudja biztosítani. (Arról nem is beszélve, ha a javított kódba esetleg belecsúszik valami más hiba...) Ezért use at your own risk...
A végleges 9.12 release notes-ban szépen le vannak írva az ismert hibák, szóval tudod, mi működik, és mi nem. A hotfix-ről meg tudod, hogy elvileg ez meg az ki van javítva, de nem tudhatod, hogy ez nem-e okozott újabb hibát.
Arról nem is beszélve, hogy a WHQL validálás is elvileg több hét.... Mivel gyaníthatóan más bagázs foglalkozik a teszteléssel, validálással, és másik team a fejlesztéssel, ezért hetekkel korábban elkészül egy javítás, vagy feature, minthogy a hivatalos driverben benne legyen.... Az pedig legjobb esetben is inkább csak eszme, hogy bugmentes lehet egy ilyen kaliberű szoftver... Sokkal reálisabb elvárás, hogy funkcionálisan hibátlan, és az elérhető szoftverekkel hibátlanul együttműködő.  ;)

Szerkesztette: HSM 2009. 12. 22. 14:02 -kor

#586 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 22. 14:10

Idézet: HSM - Dátum: 2009. dec. 22., kedd - 14:00

Pedig nincs benne ellentmondás. Nyilván, ha van egy bug, akkor azt meg kell keresni, kijavítani. De a javítás hatással lehet olyan dolgokra, amik addig a bugos kódban hibátlanul működtek. Magyarul a javítással újra le kell tesztelni az összes érintett modult, funkcionalitást. Persze, az esetek többségében egy bug, vagy hiba javítása nem okoz túl nagy "láncreakciót", de ezt senki nem tudja biztosítani. (Arról nem is beszélve, ha a javított kódba esetleg belecsúszik valami más hiba...) Ezért use at your own risk...
A végleges 9.12 release notes-ban szépen le vannak írva az ismert hibák, szóval tudod, mi működik, és mi nem. A hotfix-ről meg tudod, hogy elvileg ez meg az ki van javítva, de nem tudhatod, hogy ez nem-e okozott újabb hibát.
Arról nem is beszélve, hogy a WHQL validálás is elvileg több hét.... Mivel gyaníthatóan más bagázs foglalkozik a teszteléssel, validálással, és másik team a fejlesztéssel, ezért hetekkel korábban elkészül egy javítás, vagy feature, minthogy a hivatalos driverben benne legyen.... Az pedig legjobb esetben is inkább csak eszme, hogy bugmentes lehet egy ilyen kaliberű szoftver... Sokkal reálisabb elvárás, hogy funkcionálisan hibátlan, és az elérhető szoftverekkel hibátlanul együttműködő.  ;)

csak epp ez az, hogy a fixben nem tesztelik le... igy gyk egy ugyanolyan teszteletlen cuccot hasznalsz, havi kiadas es teszteles ide vagy oda.

#587 Felhasználó inaktív   HSM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 22. 14:30

Idézet: arn - Dátum: 2009. dec. 22., kedd - 15:10

csak epp ez az, hogy a fixben nem tesztelik le... igy gyk egy ugyanolyan teszteletlen cuccot hasznalsz, havi kiadas es teszteles ide vagy oda.

Nem, nem érted a lényegét a dolognak.... A véglegesben dokumentálva vannak az ismert hibák, és egy elég komoly tesztelési folyamaton átment. A hotfix viszont "elvileg" javít hibákat, vagy hozzáad funkcionalitást, de a kutya sem tudja, hogy nem-e okoz újabb hibát, mivel még nem járta végig a teljes tesztelési ciklust. Gyönyörű példa lenne, hogy pl. felrakod a sok béta cuccot, és pl. megy az OpenCL, de emiatt lehal a DX11..... Míg a végleges driverben nincs OpenCL, de garantáltan működik a DX11.... Ilyesmikre gondolok....  ;)

Szerkesztette: HSM 2009. 12. 22. 14:30 -kor

#588 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 22. 15:04

Idézet: arn - Dátum: 2009. dec. 22., kedd - 15:10

Most lehet megint rosszat fogsz gondolni rólam.
De.
Miért pont az ATI-nál hozod fel ezt a kérdést? (Jó gondolom hogy azért mert olyan VGA-t vettél és szeretnéd hogy admeg uram de máris funkció is legyen benne)
De biztos volt neked NV-d is meg jó-pár emberkének aki akkor nem írtak az NV-s fórumokba hogy milyen szar már hogy kismillió béta driver jön ki akár 1 héten belül is több változat, és az egyik játék ezzel megy jobban a másik azzal stb...

Akkor ez miért nem zavart?

És ne érts félre nem védeni akarom, meg fanboyoskodni nekem is voltak problémáim driverekkel és várnom kellet hogy hiba mentsen tudjak játszani az egyik kedvenc játékommal, illetve a mai naping nincs javítva egy hiba olyan játékban amivel napi szinten játszok de mégis nem akadok ki rá.
Ezek benne vannak a pakliban.

Akkor meg pláne ha egy új generáció VGA-d van.

#589 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 22. 15:29

Idézet: HSM - Dátum: 2009. dec. 22., kedd - 14:30

Nem, nem érted a lényegét a dolognak.... A véglegesben dokumentálva vannak az ismert hibák, és egy elég komoly tesztelési folyamaton átment. A hotfix viszont "elvileg" javít hibákat, vagy hozzáad funkcionalitást, de a kutya sem tudja, hogy nem-e okoz újabb hibát, mivel még nem járta végig a teljes tesztelési ciklust. Gyönyörű példa lenne, hogy pl. felrakod a sok béta cuccot, és pl. megy az OpenCL, de emiatt lehal a DX11..... Míg a végleges driverben nincs OpenCL, de garantáltan működik a DX11.... Ilyesmikre gondolok....  ;)

ne farassz... eszem agaban sincs beta drvt felrakni. csak az opencl miatt raktam fel eloszor tegnap reggel, hogy lassam mar, hogyan mukodik. de elotte se volt directcompute a veglegessel (valszeg dx11 sincs). nekem nem az a bajom, hogy a beta szar, hanem hogy a vegleges sem jobb.

#590 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 22. 15:33

Idézet: Virus9AX - Dátum: 2009. dec. 22., kedd - 15:04

Most lehet megint rosszat fogsz gondolni rólam.
De.
Miért pont az ATI-nál hozod fel ezt a kérdést? (Jó gondolom hogy azért mert olyan VGA-t vettél és szeretnéd hogy admeg uram de máris funkció is legyen benne)
De biztos volt neked NV-d is meg jó-pár emberkének aki akkor nem írtak az NV-s fórumokba hogy milyen szar már hogy kismillió béta driver jön ki akár 1 héten belül is több változat, és az egyik játék ezzel megy jobban a másik azzal stb...

Akkor ez miért nem zavart?

És ne érts félre nem védeni akarom, meg fanboyoskodni nekem is voltak problémáim driverekkel és várnom kellet hogy hiba mentsen tudjak játszani az egyik kedvenc játékommal, illetve a mai naping nincs javítva egy hiba olyan játékban amivel napi szinten játszok de mégis nem akadok ki rá.
Ezek benne vannak a pakliban.

Akkor meg pláne ha egy új generáció VGA-d van.

talan mert ati kartyam van, es ennel tapasztalom a hibat?  :think: lesz*rom, hogy nvnal mi van aktualisan. de ugy altalaban: attol nem lesz jo vmi, hogy a masik is vacak.

#591 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 22. 22:40

nah leteszteltem mindent... az installalas is remek volt:
9.12 fix install - ok
9.12 fix uninstall - ok
9.12 install - ok
9.12 1. uninstall - kepernyovaltasnal fekete kep maradt
9.12 2. uninstall - ok
9.11 1. install - kepernyovaltasnal modvaltas utan fagyi
9.11 2. install - kepernyovaltasnal fekete kep maradt
9.11 3. install - kepernyovaltasnal kek kepernyo
9.11 4. manual install - ok

de lassuk a ficsorlistat (5850, win7 rc1, stream sdk):
9.12 fix - dx11 nincs, directcompute nincs, opencl ok
9.12 - dx11 nincs, directcompute nincs, opencl ok (nem ertem miert kellett openclhez fix)
9.11 - dx11 ok, directcompute ok, opencl ok

de tudom, usererror. 4890el sose volt ilyen gondom.

Szerkesztette: arn 2009. 12. 22. 22:41 -kor

#592 Felhasználó inaktív   HSM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 22. 23:29

Idézet: arn - Dátum: 2009. dec. 22., kedd - 23:40

9.11 - dx11 ok, directcompute ok, opencl ok

Hát, nem semmi kis telepítési history....  :eek:

Azért mókás, hogy a 9.11-el minden müxik!  :omg:  Az egy javított bug mégiscsak mindig kettő újat csinál?  :D Vagy lehet, sikerült a drivermaradványokkal olyan eghyüttállást produkálni, hogy minden menjen...  A tipikus esete, hogy addig próbálkozom, amíg minden nem működik rendesen....  :D  (Amúgy sajnos ezt én is tapasztaltam, hogy a driver-downgrade-et nem komálja az Ati driver... Érdekes viszont, hogy frissítésnél meg sosincs gáz...  :think: )

Szerkesztette: HSM 2009. 12. 22. 23:32 -kor

#593 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 23. 09:17

Idézet: HSM - Dátum: 2009. dec. 22., kedd - 23:29

Hát, nem semmi kis telepítési history....  :eek:

Azért mókás, hogy a 9.11-el minden müxik!  :omg:  Az egy javított bug mégiscsak mindig kettő újat csinál?  :D Vagy lehet, sikerült a drivermaradványokkal olyan eghyüttállást produkálni, hogy minden menjen...  A tipikus esete, hogy addig próbálkozom, amíg minden nem működik rendesen....  :D  (Amúgy sajnos ezt én is tapasztaltam, hogy a driver-downgrade-et nem komálja az Ati driver... Érdekes viszont, hogy frissítésnél meg sosincs gáz...  :think: )

hat nem szokasom ennyit telepitgetni. egyedul a 11es installnak volt vmi gondja (amikor eredetileg felraktam, akkor is esett, kelt). a 10es es a 12es gond nelkul felment, ahogy az osszes korabbi is a 4890 mellett.

hogy a felvetesedre valaszoljak: felraktam utana manualisan a 9.12ot is (hasonlo modszerrel, mint a 11et), egyertelmuen az vagja agyon a dx11emet. hogy miert, vagy mi nem comp, azt nemtom, de a 9.11el minden franko.

#594 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 23. 10:50

Hétfő óta (12/21/2009) elérhető a végleges (nem bétás) ATI Stream SDK v2.0
http://developer.amd...es/default.aspx

Aki esetleg nem akar regisztrálni az AMD-hez annak itt van egyéb elérhetőség is:

ati-stream-sdk-v2.0-vista-win7-32.exe
http://www.megaupload.com/?d=JO08VPJ8

ati-stream-sdk-v2.0-vista-win7-64.exe
http://www.megaupload.com/?d=WKSBI3BG

ati-stream-sdk-v2.0-xp32.exe
http://www.megaupload.com/?d=VE06H8BY

ati-stream-sdk-v2.0-xp64.exe
http://www.megaupload.com/?d=EIBQQSRK

ati-stream-sdk-v2.0-lnx32.tgz.gz
http://www.megaupload.com/?d=AI2DI26O

ati-stream-sdk-v2.0-lnx64.tgz.gz
http://www.megaupload.com/?d=TN5ONFBY

Szerkesztette: Chabi 2009. 12. 23. 10:54 -kor

Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#595 Felhasználó inaktív   HSM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 23. 11:03

Idézet: arn - Dátum: 2009. dec. 23., szerda - 10:17

hat nem szokasom ennyit telepitgetni. egyedul a 11es installnak volt vmi gondja (amikor eredetileg felraktam, akkor is esett, kelt). a 10es es a 12es gond nelkul felment, ahogy az osszes korabbi is a 4890 mellett.

hogy a felvetesedre valaszoljak: felraktam utana manualisan a 9.12ot is (hasonlo modszerrel, mint a 11et), egyertelmuen az vagja agyon a dx11emet. hogy miert, vagy mi nem comp, azt nemtom, de a 9.11el minden franko.

Hát az tényleg fura, hogy a 9.12-vel sincs DX11....  :think:  Reméljük a januári driverrel jó lessz... Nekem meg marad a 9.11 Dirt2 hotfix....  :Đ

#596 Felhasználó inaktív   Abu85 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 23. 14:52

Nekem van DX11 és Directcompute 9.12-vel is. :) Frissítsd fel a Win 7-et.
Szösszenetek és egyéb dolgok: katt

#597 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 23. 16:56

Mivel végleges lett az ATI Stream SDK v2.0.0 ezért frissült a GPU Caps Viewer is az 1.8.1-es verzióra.

GPU Caps Viewer 1.8.1
http://www.geeks3d.com/20091222/gpu-caps-v...eam-sdk-v2-0-0/

De nemsokára jön az 1.8.2-es verzió is  :Đ

Kép

Szerk: az 1.8.1-ben még mindig hibás a HD4830 stream processzor felismerés. 640 helyett 800-at ír.

Szerkesztette: Chabi 2009. 12. 23. 16:58 -kor

Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!

#598 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 23. 18:00

Idézet: Abu85 - Dátum: 2009. dec. 23., szerda - 14:52

Nekem van DX11 és Directcompute 9.12-vel is. :) Frissítsd fel a Win 7-et.

egy drv miatt nem fogok installalgatni. a win up to date, amennyire az rc lehet.

Szerkesztette: arn 2009. 12. 23. 18:00 -kor

#599 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 23. 19:04

Megjelent a CoreAVC 2.0.0, cuda 2.3 támogatással.

Kép

http://www.hdtvinfo.eu/news/hd-video-forma...0-released.html

#600 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 23. 19:38

Idézet: arn - Dátum: 2009. dec. 23., szerda - 19:00

egy drv miatt nem fogok installalgatni. a win up to date, amennyire az rc lehet.

Pedig lehet kevesebb driver bajok lennének ha már az RTM verziót használnád.
Persze ez csak elméleti feltevés.

Téma megosztása:

• (46 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.