HWSW Informatikai Kerekasztal: -=RV870, GT300 - találgatások és tények=- - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

-=RV870, GT300 - találgatások és tények=- ...avagy az első DX11 generáció Értékeld a témát: -----

#301 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 14. 10:51

Idézet: JoCkAs - Dátum: 2009. jún. 14., vasárnap - 0:35

Gondolom az a sok hely nem éppen ATI párti kitárgyalás volt... :D Erről 3dfx emlékek jönnek be...Rampage mennyire ütött volna, ha... maradjunk egy kicsit a jelenben. Technológia fölényben van az ATI, és jelenleg azt lehet olvasni, hogy az nV csúszik egy olyan technológia váltásnál, ami megrengetheti az egész piacot.

:) Te valamit nagyon félreérthettél, vagy anno nem jól írtam le.

Időhúzást úgy kell érteni, hogy DX11-ig nem adok ki DX10.1 kártyát. Ergo "húzom" az időt. Ne félj a másik oldal sem adja ki előbb, csak azért mert már lesz neki. Itt minden időzítve van külső dolgokhoz. (Windows 7 pl).

Idézet

Ezért kéne időhúzás?  :think: (még saját magadnak is ellent mondasz)

Hol mondtam magamnak ellent és konkrétan miben? :)
(Csak hogy tanuljak belőle legközelebb.)

Idézet

DX8-ban mérföldekkel jobb volt a 8500-ös ATI! A GF3 olyan félévvel előbb jött....GF nyert a piacon!
DX9-ben fél évvel előbb jött a 9700-as ATI, mint a GF FX "csoda"...ATI nyert a piacon (mondjuk a szánalmas FX miatt könnyű dolga volt)

Mikor a 8500 jött és befutott már rég a GF4 volt a piacon. Tudom mert volt 8500 kártyám. És nem volt jobb mint a konkurrens termék. Sőt akkor még hébe hóba durva driver problémák is voltak. Azért nyert az nV mert a GF4-re nem volt ATI válasz. ;)

Idézet

Mondj nekem már valami logikus érvet arra, hogy az nV miért járna jól azzal, ha időhúzással később hozza ki a DX11-es kártyáját?! Nyerni a DX11 kezdetével lehet...ebben egyetértünk! Ameddig az nV DX11-es kártyáira várnak egyesek, addig az ATI halálra keresi magát a DX11-es kártyáival. Amikor meg kijön az nV kártyája, akkor az ATI kiad egy újabb szériát, ha szükséges...megteheti! 9700 után jött a 9800-as amikor bejött az nV FX-e....igaz még szüksége sem lett volna rá az ATI-nak!

Időhúzás...ja persze! :D Én nekem ez egy újabb GF FX hasonmásnak tűnik! Technológia fejlettség megint elmarad az ATI-hoz képest, késés megint... Az pedig, hogy jó lenne-e a piacnak, ha az nV megint akkorát bukna, mint anno az FX-nél (azért most teljesen más a helyzet...most még a bukás előtt is halott technológiával rendelkezik, ami akkor a GF3-GF4 sikere miatt nem volt elmondható az nV-ről)

Ennek semmi relevanciája nincs most. Múlt az múlt, amit senki nem is tagadott. Mindkét félnek voltak jó időszakai. :)

Idézet

Nincs itt semmi időhúzás...inkább hinnék a GPGPU elképzelésre koncentrálás ügyben az nV részéről, mint hogy időhúzás lenne. DX7-DX8 (GF256-GF4) gyakorlatilag egy architektúra...aztán DX9 indulásánál besültek. GF7-8 szintén ennek a foltozgatása. A DX10 kártyájuk nem lett nagy eresztés...mondták is már előttem, ez olyan DX9-DX10 átmenet inkább. Na és akkor jön a DX11...megint új architektúra, megint csúszás...nem lennék meglepődve, ha megint bukás lenne belőle.

Néztél mostanában piaci, vagy "survey" jellegű statisztikákat a világban? :)
Pl Steamről a májusi releváns adatok (ami nem reprezentatív tudom, de nagy eltérés nem lehet ettől.):
NVIDIA GeForce 8800     - 11,74%    
ATI Radeon HD 4800 Series - 6,09%
NVIDIA GeForce 9800     - 5,24%    
NVIDIA GeForce 9600     - 4,18%    
NVIDIA GeForce GTX 260 - 2,01%    
ATI Radeon HD 3870 - 1,19%
NVIDIA GeForce GTX 280 - 0,93%    
ATI Radeon HD 3850    - 0,89%
ATI Radeon HD 4670    - 0,54%
NVIDIA GeForce GTX 285 - 0,52%    
NVIDIA total: 24,62%    
ATI total: 8,71%

Tényleg nagyon gyenge eresztés lehetett a DX10 kártyájuk. :)
A technológia sosem elég egyedül...

Ami meg még nem történt meg addig csak találgatás. Amit én DX11-re irtam az csak egy találgatás, de azért van alapja.
Az ATI az eddig megjelent adatok alapján DX11 kártyát hoz, de szerintem alig lesz gyorsabb mint pl egy GTX285 a mai játékokban (mondjuk +25%). És még valószínűleg az ősziekben is ez lesz (DX11 sehol). Mondjuk hoz +25-50% sebességet a mostani kártyáihoz.
Az nV pletykája egy sokkal durvább monolitikus chip. Kb 2x teljesítmény vagy még több a 280/285-höz képest (~1 vs 2,4 TFlops). Ergo az nV nagyon alázni fog (a mostani és az őszi játékokban), ha nem hátráltatja valami.
Hiába lesz olcsóbb az ATI, de csak középkategória lesz, ez pont elég is lehet a vesztéshez. Főleg ha igaz a másik pletyó, hogy 40 nanón kihoz pl DX10.1-es középkategóriát (mostani GTX) emelt órajellel az nV mellé. Bár ez még mindig azt mondom hülyeség lenne.
De ez csak találgatás... ;)

Szerkesztette: ThomasS31 2009. 06. 14. 11:16 -kor

#302 Felhasználó inaktív   Abu85 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 14. 12:32

Idézet: Chabi - Dátum: 2009. jún. 14., vasárnap - 11:25

Nem egészen erre a válaszra gondoltam. Megpróbálom megfogalmazni. Adott egy dx10 vagy dx10.1-re írt játék aminek megvan a saját api-ja. Dx11-ről azt írják, hogy visszafelé kompatibilis lesz tehát tud dx10 és dx10.1 grafikai módban futni. Viszont a dx11-nek vannak még egyéb jobb tulajdonsáagi is a dx10 és dx10.1-el szemben. Gondolok olyasmikre amit linkelt cikkben írnak:
http://www.xbitlabs.com/news/video/display...First__ATI.html
Itt most arra gondolok, hogy egy dx10 vagy 10.1 api-ra írt játék ami nem használja ki pl a 4 processzor magot (8 szálat / hyper hreading) az adott api-kon, az dx11-ben futtatva dx 10 vagy dx10.1 módban ki fogja-e használni ezt ?
Dx11-es játék esetbében de csak dx10 vagy dx10.1 kártyával gondolom ez alap dolog lesz, hiszen csak a grafikát "butítja" vissza a dx11 önmagában és nem a teljes api felépítést.

Ki fogja használni. A multi-threadingnek a WDDM1.1 a követelménye, tehát ha jól megírt a motor, akkor még a jelenlegi programoknak is gyorsulni kell, mert képes többszálúan dolgozni a objektumátadáson. Persze ez a Win7 jelenlegi állapotában nem mindig látszik, mert a driverek sincsenek még teljesen kész. Ezenkívül nyilván a helyzet a többmagos procik szempontjából javulni fog, de durva gyorsulásra nem szabad számítani, mert csak az objektumátadás lesz többszálú. Kb. 15-20% amit lehet vele nyerni, ahogy Richard Huddy mondja.

Egyébként látom ez a DX elnevezés sokakat megkavar. Fontos, hogy mindent el kell felejteni a régebbi API-ktől. A DX10 teljesen másképp működik. Igazából az új API-nál eredendően minden programkód DX10-es. Ezt a DX10-es kódot terjesztik ki DX10.1-es és DX11-es lehetőségekkel. Kvázi azt lehet mondani, hogy a DX11 az gyakorlatilag DX10.2, ha így jobban érthető. Nyilván az elnevezésbe ott a marketing is. :)

ThomasS31: Ősszel már lesz pár DX11-es játék. ;) De lesz még ezenkívül DX10.1-es felhozatal is.

Szerkesztette: Abu85 2009. 06. 14. 12:35 -kor

Szösszenetek és egyéb dolgok: katt

#303 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 14. 12:59

Idézet: Abu85 - Dátum: 2009. jún. 14., vasárnap - 13:32

Ki fogja használni. A multi-threadingnek a WDDM1.1 a követelménye, tehát ha jól megírt a motor, akkor még a jelenlegi programoknak is gyorsulni kell, mert képes többszálúan dolgozni a objektumátadáson.

Erre gondoltam.  :up:  Tehát nagyobb az esély a jelenlegi dx10, dx10.1-ben lassabb játékoknak hogy elfogadhatóbb sebességgel fussanak az api szintű multi-threading esetén. Az a 15-20-25(?)% teljesítmény növekedés nem is kevés ha belegondolsz. Persze a cryengine vagy xray szerű fosoktól nem kell elvárni ezzel sem többet mert hiába növekszik 20% az api szerint a teljesítmény akkor is csak 24fps lesz a 20 helyett. Viszont azok a játékok amik átlagosan 30-35 fps-el mentek egy középkategóriás kártyákon eddig jó esetben 36-42 fps is lehet belőlük. Tudom nem sok de mégis több a semminél.
A wddm 1.1 viszont még annyiból lesz jobb, hogy a szabad vram-ba is írhat pagefile-t a win, ami ugye sokkal gyorsabb mint a hdd/ssd.
2x 9500GT 2GB SLI-be rulez  :Đ
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?Vie...em=170319419718
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#304 Felhasználó inaktív   ssanyesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 14. 14:28

Idézet: Abu85 - Dátum: 2009. jún. 14., vasárnap - 13:32

Egyébként látom ez a DX elnevezés sokakat megkavar. Fontos, hogy mindent el kell felejteni a régebbi API-ktől. A DX10 teljesen másképp működik. Igazából az új API-nál eredendően minden programkód DX10-es. Ezt a DX10-es kódot terjesztik ki DX10.1-es és DX11-es lehetőségekkel. Kvázi azt lehet mondani, hogy a DX11 az gyakorlatilag DX10.2, ha így jobban érthető. Nyilván az elnevezésbe ott a marketing is. :)

nem értek hozzá, ezt először is szögezzük le  :Đ  valahol volt, lehet pont ebben a topikban (is), hogy lesz olyan dx11 kiterjesztés amit a dx10 és dx10.1 is tud emulálni, a dx10.1 csak sebességben lesz lassabb a 11-nél, míg a dx10 látványban is, ha jól emlékszem így volt valahogy, de akkor ennek így mi értelme?  :think: miért nem futtatják az adott programot/játékot dx10 vagy dx10.1 módban (feltéve ha be lesz építve a programba a támogatás) ? úgyértem miért kell/lehet dx11 módban futtatni 10-es és 10.1-es kártyán, ad valami több(let)et így a dx11?  :think:  (és akkor most olvassátok el még1x az első mondatomat)
MB: Asrock H67M, CPU: Intel Core i5-3550S + Xigmatek Gaia, RAM: 2x4GB Kingmax Hercules DDR3 1600 MHz, VGA: Sapphire HD7850 2GB, Sound: Creative SB X-Fi XtremeMusic, SSD: Samsung 830 128GB, HDD: Samsung F1 320GB, Seagate 7200.12 500GB, WD Caviar Red 2000GB, WD Caviar Green 500GB, Optical: Optiarc AD-7260S, PS: Corsair VX450, Case: GIGABYTE GZ-X1, Scythe Kama Bay, TFT: Dell U2312HM, Speakers: Edifier R1900TII, Input: Lenovo Enhanced Performance USB Keyboard, Logitech MX 310, Logitech M505, PC Remote

BattleTag: ssanyesz#2866, Diablo3 Profil

#305 Felhasználó inaktív   JoCkAs 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 14. 15:28

Idézet: ThomasS31 - Dátum: 2009. jún. 14., vasárnap - 11:51

:) Te valamit nagyon félreérthettél, vagy anno nem jól írtam le.

Időhúzást úgy kell érteni, hogy DX11-ig nem adok ki DX10.1 kártyát. Ergo "húzom" az időt. Ne félj a másik oldal sem adja ki előbb, csak azért mert már lesz neki. Itt minden időzítve van külső dolgokhoz. (Windows 7 pl).

Hol mondtam magamnak ellent és konkrétan miben? :)
(Csak hogy tanuljak belőle legközelebb.)

Akkor az egész időhúzást máshogy értettem, mint ahogy te gondoltad, így akkor teljesen más az egész! :) DX10.1 -es nV kártyáról már régóta keringenek pletykák, hogy lesz...de alsó-középkategóriát leszámítva nincs jelentősége. Részemről nem is érdekel ez a kártya...a jelenlegi ATI kártyák mellett halott ügy ez az nV részéről.

Idézet

Mikor a 8500 jött és befutott már rég a GF4 volt a piacon. Tudom mert volt 8500 kártyám. És nem volt jobb mint a konkurrens termék. Sőt akkor még hébe hóba durva driver problémák is voltak. Azért nyert az nV mert a GF4-re nem volt ATI válasz. ;)

Pontos dátumra nem emlékszem, hogy a 8500 mikor is jött ki, de gondolom a GF4 környékén. Talán a két kártya febr. és május között, aztán jött szept-októberben a 9700-es ATI... A 8500 vs GF4 -nél voltak viták rendesen...GF, ha AA kellett és Radeon, ha AF, mert addigra már rendes driverei voltak a 8500-ösnek. Voltak olyan dolgok a 8500-ösben, amiben igenis jobb volt a GF-eknél. PS 1.4 volt már az ATI-ban. De ez teljesen mindegy...a lényeg amit mondani akartam az egésszel, hogy az a kártya nyert, amelyik hamarabb jött ki. Ezért is lesz nagy bajban az nV, ha jövőre csúszik a kártya. Az ATI meg miért ne adná ki a kártyáját október végén? Előtte lehet nem fogja...de ha úgy adja ki a kártyáját, hogy október végén már minden boltban raktáron vannak, akkor lesz pár hónapja (ráadásul a karácsonyi szezonban) az nV előtt, hogy akkora teret nyerjen a DX11-es kártyák piacán, amivel az nV már nem tud mit kezdeni.

Idézet

Néztél mostanában piaci, vagy "survey" jellegű statisztikákat a világban? :)

A steamen pl. mindig is az nV volt többségben... Ha egy átlagember elmegy vásárolni, akkor neki GF kell, és azt is fog venni. Teljesen mindegy neki, hogy mit mond a szomszéd informatikus neki...nem ért hozzá, csak azt hallotta, hogy a GF-ek jók. Jelenleg viszont már látható jelei vannak annak, hogy az nV visszafogjuk a fejlesztést stratégiája már nem jön be...vagyis ha erre az alapokra építik a következő kártyájukat is, akkor az totális csőd lesz. Eddig még kihúzták, de ezt már nem tudják tovább folytatni. Már a gyártók is mennek előre a DX10.1-DX11 irányában...és ez az amiért az nV ezt már nem teheti meg. Jönnek már az olyan játékok, ahol a GF el fog vérezni...és nem fog ez olyan sokáig tartani, hogy még egy ilyen nyomorék kártyát lenyomjanak az emberek torkán!

Idézet

Tényleg nagyon gyenge eresztés lehetett a DX10 kártyájuk. :)
A technológia sosem elég egyedül...

Ebben igazad van...látható volt az R600-as idejében. De a technológia idővel utat tör magának, még ha azt az nV nem is szeretné, akkor is...ez már elkerülhetetlen.

A találgatós részhez meg annyit, hogy szerintem meg ezzel a monolitikus chippel az nV saját maga alatt vágja a fát és az ATI fog alázni olyan szinten, mint a 9700-FX időszakban. Nem beszélve arról, hogy a nagy chip gazdaságtalan előállítása mellett az ATI sok kis chip igen gazdaságos kihozatala miatt árversenyben az ATI annyira viszi le az árakat, amilyen szintre az nV már nem képes követni és még ezzel is hasznot termel magának. Én arra tippelek, hogy az ATI legkésőbb a Win7 megjelenésénél kiadja a kártyát, és amennyiben az nV tényleg csúszik igen szép előnyre tesz szert. Hiába jön fél év késéssel utána az nV kártyája...addig a piac már tele lesz DX11-es ATI kártyával és az nV elvérzik. A több chip egy kártyán elvvel az ATI olyan kártyát képes kihozni, ami felveszi a versenyt az egy nagy chippel és sokkal gazdaságosabb kihozatallal...vagyis nem csak alsó-középben van nyert ügye, hanem a felsőben is, mint most a 48xx szériánál.
Enermax Modu82+ 425W PSU;Asus P5K;Intel Core 2 Duo E8200 2,66Ghz;Creative SB Audigy Player;Pioneer 216D;WD 200GB/8MB IDE;WD 320GB/16MB SATA;2x2x1GB GEIL 1066 DDR2;Samsung SyncMaster T200 ;Asus ATi Radeon HD3850 256MB

#306 Felhasználó inaktív   Yany 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 14. 17:37

Szerintem meg ezzel a 40 nm-es DX10.1-es cuccal elég jól fogják oltani a tüzet (főleg, ha driverben is folytatják a jó kis csiszolgatásokat). Azért vegyük bele szerintem az összehasonlításokba azt is, hogy az NV-nek igenis bizalomgerjesztő a szoftveres munkája (esetlegesen felbukkanó hibák ellenére, míg a másik oldalról kicsit jobban rezeg a léc -- nem emléxem igazából egyetlen olyan verzióra sem ATI oldalon, ahol általánosan szignifikáns teljesítménynövekedést kaptunk volna. Pedig a folding kliensük is ordít a "mutassuk már meg a népnek, hogy hogy kell gpgpu alkalmazást csinálni!" hozzáállásért.)
Asrock Z68 Extreme3 Gen3 | Intel Core i5 2500K @ 4.5GHz | 2x4 GB Kingston HyperX DDR3-1600/CL9 | ThermalRight Archon 140mm | Cooler Master Real Power M620 | Cooler Master RC-690 KWN1 | 128 GB Samsung 830 / 500 GB Western Digital SE16 | Pioneer 212D DVD | Sapphire Radeon HD7870 @ 1150/5400 | 24" Dell U2412M | Windows 7 Pro x64

Logout.hu blog

#307 Felhasználó inaktív   Abu85 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 14. 19:02

DX10.1 csak az belépőszinten lesz, és csak azért, hogy az OEM gépekre rá lehessen ragasztani a Win7 Prémium matricát.
Az AMD grafikára tervezte a kártyáját. Általános alkalmazásokban nem az igazi. Az NV pont fordítva járt el.
Szösszenetek és egyéb dolgok: katt

#308 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 14. 19:37

Dx11-ből nem fognak csinálni belépő szintet ? A középkategória után ez a legnagyobb piac.
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!

#309 Felhasználó inaktív   JoCkAs 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 14. 19:42

Idézet: Abu85 - Dátum: 2009. jún. 14., vasárnap - 20:02

DX10.1 csak az belépőszinten lesz, és csak azért, hogy az OEM gépekre rá lehessen ragasztani a Win7 Prémium matricát.
Az AMD grafikára tervezte a kártyáját. Általános alkalmazásokban nem az igazi. Az NV pont fordítva járt el.

Egy grafikai kártyától pedig ez az elvárás...szerintem. :) Amennyiben az nV ilyen szinten le***ja a grafikai dolgokat, akkor felejtős lesz a PC-kben (mivel többnyire játék miatt vesznek PC-be VGA-t) az nV új kártyája. A PC piac így egyértelműen az ATI-é lenne...az hogy ez jó lenne-e nekünk vagy rossz (értéktartó kártya vs. magas árak) azt majd az idő eldönti.
Enermax Modu82+ 425W PSU;Asus P5K;Intel Core 2 Duo E8200 2,66Ghz;Creative SB Audigy Player;Pioneer 216D;WD 200GB/8MB IDE;WD 320GB/16MB SATA;2x2x1GB GEIL 1066 DDR2;Samsung SyncMaster T200 ;Asus ATi Radeon HD3850 256MB

#310 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 15. 08:25

Üdv!

Már párszor le lett írva ezeken az oldalakon is, hogy az ATI új HD58xx szériája visszafelé kompatibilis lesz a DX10 és 10.1-el de mi van azokkal, akik még mondjuk a Win7 megjelenése után is egy ideig Win XP-t fognak használni, magyarán, DX9-el is kompatibilis lesz e?
: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#311 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 15. 09:18

Idézet: McElroy - Dátum: 2009. jún. 15., hétfő - 9:25

Üdv!

Már párszor le lett írva ezeken az oldalakon is, hogy az ATI új HD58xx szériája visszafelé kompatibilis lesz a DX10 és 10.1-el de mi van azokkal, akik még mondjuk a Win7 megjelenése után is egy ideig Win XP-t fognak használni, magyarán, DX9-el is kompatibilis lesz e?

100% Biztos. :)

#312 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 15. 09:32

Idézet: JoCkAs - Dátum: 2009. jún. 14., vasárnap - 16:28

Ebben igazad van...látható volt az R600-as idejében. De a technológia idővel utat tör magának, még ha azt az nV nem is szeretné, akkor is...ez már elkerülhetetlen.

ha a technologian mult volna, akkor nem valtozna semmi. az egesz az rv770 sikeren mult (vagyis fog mulni). illetve a dx11ig nem is fog elterjedni mar itt semmi - osszessegeben akkor fog mar szerephez jutni, amikor mar kutyat nem erdekel a dx10/dx10.1. eleg jol kihuztak idaig.

Szerkesztette: arn 2009. 06. 15. 09:37 -kor

#313 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 15. 10:36

Idézet: ThomasS31 - Dátum: 2009. jún. 15., hétfő - 9:18

100% Biztos. :)

Köszi. :)
: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#314 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 27. 10:28

AMD DirectX 11 White Paper Released

Kép
http://www.legitrevi...article/1001/1/

#315 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 29. 21:07

Idézet: McElroy - Dátum: 2009. jún. 15., hétfő - 9:25

... de mi van azokkal, akik még mondjuk a Win7 megjelenése után is egy ideig Win XP-t fognak használni, magyarán, DX9-el is kompatibilis lesz e?

Hát azért ciánt nem vennék rá, bár tény, hogy a W98 kifutásakor mindkét gyártó csinált hozzá egy darabig drivert az új kártyákhoz is, igaz ott nem volt akkora váltás mint most. De Larabee-ről konkrétan volt szó, hogy nem lesz hozzá XP driver és így nyilván DX9 támogatás sem.
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#316 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 29. 21:09

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2009. jún. 29., hétfő - 22:07

Hát azért ciánt nem vennék rá, bár tény, hogy a W98 kifutásakor mindkét gyártó csinált hozzá egy darabig drivert az új kártyákhoz is, igaz ott nem volt akkora váltás mint most. De Larabee-ről konkrétan volt szó, hogy nem lesz hozzá XP driver és így nyilván DX9 támogatás sem.

D3D9 támogatás, meg a WinXP support hiánya más kérdés.
"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

#317 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 29. 21:14

Idézet: sutyi^ - Dátum: 2009. jún. 29., hétfő - 22:09

D3D9 támogatás, meg a WinXP support hiánya más kérdés.

Miért is? Vista és W7 alatt nincs igazi DX9 nem, csak DX10-en keresztül "emulálja", nem?
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#318 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 30. 08:23

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2009. jún. 29., hétfő - 22:14

Miért is? Vista és W7 alatt nincs igazi DX9 nem, csak DX10-en keresztül "emulálja", nem?

Az túlzás, de igen egy layer magában az új DirectX modelben. D3D9 cuccos is nyilván menni fognak, de az Intel WDDM1.1-en kívül nem akar foglalkozni mással, főleg nem a lassan egy évtizedes OS-sel. Kiváncsi leszek D3D11-es zsugákhoz mikor felejtik el a WinXP supportot mindkét oldalon.

Jah, hamár erre járok. nVIDIA D3D10.1-es cuccok desktop piacra valószínüleg októberben jönnek, két kőkemény entry level termékkel csapnak oda.  :D

G210:
  • 24 stream processors
  • 600MHz Core / 1425MHz Shader Clock
  • 64-bit memory interface
  • 512MB of GDDR2 or GDDR3 memory clocked at 800MHz

G210:
  • 48 stream processors
  • 625MHz Core / 1375MHz Shader Clock
  • 128-bit memory interface
  • 1GB of GDDR2 or GDDR3 memory clocked at 800MHz

"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

#319 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 30. 12:28

Ja, elég lightosak :D

Kép

Kép
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#320 Felhasználó inaktív   ssanyesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 30. 17:06

akkor ez mire lesz elég? :think:  filmnézésre, cuda használatra, esetleg physx számításra?
MB: Asrock H67M, CPU: Intel Core i5-3550S + Xigmatek Gaia, RAM: 2x4GB Kingmax Hercules DDR3 1600 MHz, VGA: Sapphire HD7850 2GB, Sound: Creative SB X-Fi XtremeMusic, SSD: Samsung 830 128GB, HDD: Samsung F1 320GB, Seagate 7200.12 500GB, WD Caviar Red 2000GB, WD Caviar Green 500GB, Optical: Optiarc AD-7260S, PS: Corsair VX450, Case: GIGABYTE GZ-X1, Scythe Kama Bay, TFT: Dell U2312HM, Speakers: Edifier R1900TII, Input: Lenovo Enhanced Performance USB Keyboard, Logitech MX 310, Logitech M505, PC Remote

BattleTag: ssanyesz#2866, Diablo3 Profil

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.