HWSW Informatikai Kerekasztal: Hol loptak meg? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (94 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hol loptak meg? Hadd tudja meg mindenki Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 05. 12. 18:08

A rendőr azt tanácsolta, lehetőleg minél több fórumon meséljem el....
Szóval 2009.05.09-én a Dorogi Penny Market boltban vásároltam, és hát valahogy a pakolópultnál ottmaradt a pénztárcám. Ezt egy becsületes vásárló megtalálta, és odaadta a biztonsági őrnek, aki elmondása szerint átadta a bolti irodának.

Vasárnap észrevettem, hogy hiányzik, elmentem hát a boltba, ekkor ugyanaz a biztonsági őr volt szolgálatban, aki előző nap. Azt el kell mondanom, a szikár öregúrnak korrekt hozzáállása, az ahogy kezelte a dolgot, példamutató. Na, nem így a bolt dolgozói. Az őr elmondta, hogy a pénztárca és a tartalma nem veszett el, miután elmondtam, hogy mi volt benne. Némi pénz, és 1 bankkártya, egy egészségkártya, cetlik, blokkok... Persze, a boltosok nem találták meg hova lett téve, azt mondták, hogy valószínűleg eltette a tegnapi kollegina a széfbe, és nem férnek hozzá. Akkor már kicsit gyanús volt, hogy miért nem hívják fel a kolleginát, De a biztonsági őr felírta a nevemet, és a telefonszámomat, és azt mondta, személyesen rákérdez, és fel fog hívni, hogy mikor menjek érte. Hát eddig ez nem történt meg.

Ma most d.u. elmentem a boltba... Senki nem tudott semmit, másik biztonsági őr volt, és a megbízott csoportvezető kerek perec kijelentette, hogy nem találtak semmi pénztárcát, ha találtak volna, akkor az ott lenne az irodában.

Mondjuk én lemondtam a pénzről, azt mondtam is a biztonsági őrnek, hogy a kártyák, meg a cetlik fontosak, a többi veszhet... De ő kitartott, hogy na nem, az utolsó frontig meg kell lennie, hiszen ő hiánytalanul adta át...
Elmentem, és elmeséltem a rendőröknek is a dolgot, de mivel nem sok pénzről van szó, a rendőr azt tanácsolta, hogy inkább minden lehetséges fórumon meséljem el, annak nagyobb a hatása...

#2 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 12. 18:14

És akkor most ezt mégegyszer érthetően.

#3 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 12. 18:29

Idézet: Mumia - Dátum: 2009. máj. 12., kedd - 17:14

És akkor most ezt mégegyszer érthetően.

Semmi extra...

Pénztárca elhagy - biztonsági őr megtalálja és jóhiszeműen odaadja valakinek a boltból - az a valaki ellopja.
Ez annyiban egyedi az itthoni viszonyokhoz mérten, hogy nem az első megtaláló, a biztonsági őr rakta zsebre...

#4 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 12. 18:33

Idézet: Capri - Dátum: 2009. máj. 12., kedd - 19:29

Semmi extra...

Pénztárca elhagy - biztonsági őr megtalálja és jóhiszeműen odaadja valakinek a boltból - az a valaki ellopja.
Ez annyiban egyedi az itthoni viszonyokhoz mérten, hogy nem az első megtaláló, a biztonsági őr rakta zsebre...

Az őr már a második volt, az első a vásárló... Igazi csoda. :(

#5 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 12. 18:40

Jaja, nem is fújnám fel ennyire, hiszen az nem várható el, hogy megkerüljön egy elhagyott pénztárca, de a boltban a csaj hozzáállása nagyon felhúzott. Éppen hogy nem mondta ki, hogy rágalmazok, és hamisan vádaskodok..

#6 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 12. 18:47

Idézet: Bujdy - Dátum: 2009. máj. 12., kedd - 18:33

Az őr már a második volt, az első a vásárló... Igazi csoda. :(

Egyrészt...

Másrészt viszont engem nem is az döbbent meg, hogy nem akarja valaki visszaadni... Nem mondom, hogy mindenki álszent aki azt mondja : ő bizony minden körülmények között visszaadná, de lássuk be ha soha nem derül ki, akkor legalábbis sokkal többen vágnák zsebre. Én ebben azt tartom durvának, hogy a körülmények ellenére így álltak hozzá. Ha én lettem volna a csoportvezető helyében, kb ugyanannyira éreztem volna kellemetlenül magam mint ha tényleg én tettem volna el. Tehát ha nem is találkozott a tárcával, a viselkedése után ha más nem a biztonsági őr minden alaklommal azt fogja róla gondolni, hogy pár ezresért nem volt drága a becsülete...

És ez úgy általában igaz a társadalom morális helyzetére: sokan már azt sem érzik visszatartó erőnek ha egyértelműen kiderül valami róluk, és oda a "becsületük"...  :(
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#7 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 12. 22:14

Én meg csak azt nem értem: 10ből 9 tárcás ügyletnél a lóvét úgyis kiveszik belőle, miért nem lehet legalább a szaros tárcát a maradék csipcsuppal visszaadni, hogy ne kelljen bankba új kártyáért rohangálni, szélsőséges esetben új személyi, jogsi, ebadóbiléta, stb?

#8 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 13. 07:17

Már ugyan megírtam a Penny központnak is az esetet, a biztonsági őrt megdícsértem a cégük honlapján, ott is megírtam az esetet, meg jópár helyen, de azon agyalok, ha nem történik semmi, akkor milyen vonazta van annak, ha sok A4-es lapot kinyomtatok "Kérjük vigyázzanak az értékeikre, a bolt dolgozói lopnak!" felirattal, és azokat véletlenszerűen elhelyezem a bevásárló kocsikba?

#9 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 13. 07:20

Kép
"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#10 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 13. 07:28

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. máj. 13., szerda - 8:17

... azon agyalok, ha nem történik semmi, akkor milyen vonazta van annak, ha sok A4-es lapot kinyomtatok "Kérjük vigyázzanak az értékeikre, a bolt dolgozói lopnak!" felirattal, és azokat véletlenszerűen elhelyezem a bevásárló kocsikba?

Asszem ez sima rágalmazásféle, amiből Te jössz ki vesztesen ...már ha rád tudják bizonyítani, de mivel nyilván nem sok ilyen kitartó emberke van, így nem lenne nehéz dolguk, bár a fene tudja.
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#11 Felhasználó inaktív   bega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 13. 07:40

Idézet: Zsul - Dátum: 2009. máj. 12., kedd - 17:47

És ez úgy általában igaz a társadalom morális helyzetére: sokan már azt sem érzik visszatartó erőnek ha egyértelműen kiderül valami róluk, és oda a "becsületük"...  :(

Így van. Sajnos a becsület már réges-régen nem erény ebben az országban. :(
F*ck Valentine's, I want Ballantine's.

#12 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 13. 09:38

Na most ezzel az egésszel az a gond, hogy egy (vagy egy pár) ember miatt, gyakorlatilag a bolt összes dolgozóját is befeketíted, azt is aki soha nem hallott se rólad, se a tárcádról. :smoker:
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#13 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 13. 09:48

Eleve ha a biztonságiőr odaadta valakinek onnantol azt kell elővenni,gondolom hogy nem egy sima bolti eladonak adta oda hanem a főnöknek.

Szerkesztette: djculture 2009. 05. 13. 09:49 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#14 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 13. 10:16

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. máj. 13., szerda - 9:38

Na most ezzel az egésszel az a gond, hogy egy (vagy egy pár) ember miatt, gyakorlatilag a bolt összes dolgozóját is befeketíted, azt is aki soha nem hallott se rólad, se a tárcádról. :smoker:

Ez nem egy nagy bolt. Akkora, hogy simán mindenki tudhat mindent, ami belül történik. Kettő csapat van, biztonsági őrök, és bolti dolgozók. Utóbbiakról úgy látszik, hogy falaznak egymásnak, úgyhogy lehet, nem tévedek nagyot. Egyelőre ez van. Majd lehet, hogy lép valamit a főnökség, de ha nem...

#15 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 13. 10:17

Idézet: Harlequin - Dátum: 2009. máj. 13., szerda - 8:20

Kép

:up:
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#16 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 13. 10:36

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. máj. 13., szerda - 11:16

Ez nem egy nagy bolt. Akkora, hogy simán mindenki tudhat mindent, ami belül történik. Kettő csapat van, biztonsági őrök, és bolti dolgozók. Utóbbiakról úgy látszik, hogy falaznak egymásnak, úgyhogy lehet, nem tévedek nagyot. Egyelőre ez van. Majd lehet, hogy lép valamit a főnökség, de ha nem...

Persze, nyilván a tolvaj mindenkinek eldicsekedett azzal, hogy ellopta a pénztárcádat, és lefizette őket, hogy falazzanak neked. Alap.  :smoker:

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#17 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 13. 10:40

Ha már parlamentes kép, egyszer nagymamám egy képviselőnek találta meg a pénztárcáját, euróval, forinttal, kártyahegyekkel, miegymással. Hiánytalanul visszaadta.

Én meg fogtam a fejem, mondok neki, az a tőlünk ellopott pénz volt, pont a jogos tulajdonoshoz került volna, ő meg visszaadja a tolvajnak  :omg:

Nem írom ide, hogy melyik párt politikusáról van szó, megspórolom Didymannek a cenzúrázást  :p  :Đ

Idézet

#18 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 13. 10:52

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. máj. 13., szerda - 11:40

Nem írom ide, hogy melyik párt politikusáról van szó, megspórolom Didymannek a cenzúrázást  :p  :Đ

Csak tegyél be egy képet (gyümölcs vagy virág)! :D
Múltkor beállított hozzám egy T-Rex és Hamlet! Volt nagy dínóm, dánom!

#19 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 05. 13. 11:01

Idézet: Csücsök - Dátum: 2009. máj. 13., szerda - 11:52

Csak tegyél be egy képet (gyümölcs vagy virág)! :D

Inkább ne!

#20 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 13. 11:11

Idézet: Sipi- - Dátum: 2009. máj. 13., szerda - 12:01

Inkább ne!

Vicceltem, ott a szmájli!

Hogy ne csak off legyek: minket Balatonföldváron raboltak ki. A strand főbejárat előtti parkolóban hagytuk az autót, épp utolsó nap, felpakolva (sátor, táska a csomagtartóban)! Egy pár cucc az utastérben. Lementünk a partra reggel, délután megyünk vissza, forog a kulcs a zárban körbe-körbe. Ajtó nyit, kesztyűtartó szintén. 3 telefon volt ott, 2 ilyen 8-10e Ft-os, meg egy K800i. Azt elvitték, a többit otthagyták. Volt valami kis aprópénz is (4-5e Ft), azt is. Az volt a baj, hogy egy német rendszámú poloval voltunk.
A bejárat főlé nagy betűkkel: kamerával megfigyelt terület. Be a portára: ááá, az csak elrettentésnek. Zsír! Kár volt így befejezni azt a nyarat! :(
Múltkor beállított hozzám egy T-Rex és Hamlet! Volt nagy dínóm, dánom!

Téma megosztása:

• (94 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó