HWSW Informatikai Kerekasztal: Hol loptak meg? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hol loptak meg? Hadd tudja meg mindenki Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 14. 11:50

Idézet: Lenny - Dátum: 2009. máj. 13., szerda - 19:36

Csak a magyar törvények annyira "f@szák", hogy a végén Te leszel a hibás.
Pár éve volt a story. Hárman betörtek egy lakásba amiről azt hitték, hogy üres. Szerencsétlenségükre otthon volt a tulaj, aki épp igencsak jeleskedett a harcművészetben. Kendós volt az ipse. :D A három ember közül kettő 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szereztek. Az ember hamarabb kapott ítéletet súlyos testi sértésért, mint a "megélhetési bűnözők" a betörésért.

Tehát a magántulajdonod se szent.

Van ezer+1 ilyen sztorim nekem is, az egyik legviccesebb, anyám egyik ismerőse biztonsági őr volt az egyik reno nagykerben. Egyik délután bejött egy idősebb, familiárisan pigmentált asszony két tejeskávéval leöntött michelin babával, és hozzálátott gyűjteni a családnak a talpalávalót. Fickó szólt, hogy talán nem kéne a nagy kék szatyor ősét megtömni fullra, erre az egyik michelin baba megszólalt, hogy a mamának lehet. Mondta neki a fazon, hogy lehetni lehet, ő leszarja, csak nem akkor, amikor ő van szolgálatban, amikor nem, tőle akár a pultot is vihetik. Este persze hogy megvárták, voltak vagy 10en, sippal-dobbal-lánccal. Fickó felkapott a szemét mellől valami darab deszkát vagy csomagolásból maradt akármit, aztán az egyik nagyobb darabnak amelyik hadonászott, adott egy megelőző arcost. A többi nem mert hozzányúlni akkorát ütött, a végeredmény: munkahelyéről kibaszták, és ráHTKztak 400 rongyot súlyos testi sértésért.

#62 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 14. 11:51

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. máj. 13., szerda - 20:00

Félreértették néhányan, de szerintem igazad van. A jó bűnöző okos, ismeretei vannak, időt, energiát fektet be dögivel, míg kigyakorolja. A bűnözés is egy külön szakma, tanulni kell. Az átlagember nem lesz 5 perc alatt klasszikus értelemben profi bűnöző, csak alkalmi elkövető (mint a topik elején a looser boltos). Aki lebukik, az általában csak az agyatlan kontár, a barmolós fajtából. Ritkább, ha a rafkósnak nagy pechje volt, esetleg cimbik nyomták fel. Olyan is van közöttük, aki sikerélményből csinálja, mert más területeken nem tudott kibontakozni. Néha bírósági döntésekben olvasni olyan elmés dolgokat, hogy az ember lefordul a székről, mert eszébe nem jutna olyat-úgy csinálni.

Mindez persze nem nem azt jelenti, hogy sztárolni, támogatni, követni kell őket. Hanem büntetni. Nyilván nem helyeselhető, hogy ebben kamatoztatják a tehetségüket, tudásukat.

Személy szerint csak 2 típust rühellek nagyon:
- az irracionális elkövetőket, akiknek nem lehet megfejteni a tényleges motivációjukat, semmilyen értelmes ok nincs, miért bűnöznek (nem pénz, siker, vagy más logikus ok miatt, hanem pl. kínzás szórakozásból, stb). Némelyiknek meg van ugyan motivációja, de semmi szín alatt nem méltányolható (gyerekmolesztálók és hasonló jómadarak). Ebbe az első kategóriába tartozók általában agyatlan, retardált, pszichotikus esetek.
- Emellett még az életellenes bűnözők nem valami elismerésre méltó bagázs (a vagyon elleni elkövetők legalább annyira helyrehozhatatlan károkat nem csinálnak).
Ez a két kategória csak kolonc a társadalom nyakán. A többi fajta bűnöző, ha jól kezelik őket, vagy jó útra térnek (mert téríthetők, kezelhetők), még akár hasznára is válhatnak a társadalomnak.

:up:

#63 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 03. 12:27

És ma megjött a Penny válasza:

Idézet:
" A Penny Market Kft. elsodleges célkituzése, hogy vásárlóit barátságos környezetben, folyamatosan megújuló és szélesköru áruválasztékkal kínálja és természetesen, hogy az Önhöz hasonló vásárlóink elégedettek legyenek mind cégünk termékeivel, mind az üzleteinkben történo segítokész és magas színvonalú kiszolgálással.
Döbbenettel olvastam az Önt éro sérelemrol; foként, hogy elofordult már, hogy magam is találtam a zöldséges pultnál otthagyott pénztárcát, és az vissza is került a jogos tulajdonosához. Türelmében bízva vizsgálatot folytattam az esettel kapcsolatban és sajnos több szabálytalanságot is feltártam, ami lehetetlenné teszi az ügy megnyugtató megoldását.
A vagyonor helyesen járt el akkor, amikor a talált tárgyról értesítette az üzlet ügyeletes vezetojét, de hibát követett el akkor, amikor azt nem adta át. Az iroda belso ablakpárkányára helyezte, ahol bárki hozzáférhetett. Mivel az üzlet vezetoje nem zárta be az iroda ajtaját, amely egyébként nem lehetne nyitva, megint csak szélesedett azoknak a köre, akik elvihették az Ön pénztárcáját.
Nem vonom kétségbe az or állítását és bízom abban, hogy a dorogi üzlet alkalmazottai becsületesen végzik a dolgukat, de az ön tulajdona mégiscsak eltunt.
Sajnos a lefolytatott vizsgálat és meghallgatások sem vitték elobbre az ügyet, nem sikerült közelebb kerülni a megoldáshoz.

Reméltem, hogy kiderül az igazság, de sajnos erre nem került sor bármennyire is szerettem volna visszajuttatni Önnek azt, amit elveszített.

Aláírás
"
Idézet vége.

#64 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 03. 12:43

Nesze semmi, fogd meg jól. De legalább korrektül válaszoltak. :)  :(  :)

#65 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 06. 03. 18:06

Idézet: Ndrew - Dátum: 2009. jún. 3., szerda - 13:43

Nesze semmi, fogd meg jól. De legalább korrektül válaszoltak. :)  :(  :)

Szerintem az ilyen levélválaszolgatásra már külön részleg van fentartva, hogy a blábláblá nemérdekel húzzanyába blábláblá dumát ilyen szépen megfogalmazzák. Máig nem felejtem el az Auchanos levelünket.
Make love not Wor.

#66 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 03. 19:19

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. jún. 3., szerda - 19:06

Szerintem az ilyen levélválaszolgatásra már külön részleg van fentartva, hogy a blábláblá nemérdekel húzzanyába blábláblá dumát ilyen szépen megfogalmazzák. Máig nem felejtem el az Auchanos levelünket.

:D

#67 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 03. 20:45

Engem telefonon keresztül loptak meg 75 ezer forintra a napokban. Majd elmesélem később.
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#68 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 03. 20:53

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. jún. 3., szerda - 21:45

Engem telefonon keresztül loptak meg 75 ezer forintra a napokban. Majd elmesélem később.

Nem mondod, hogy az "öreg" feltöltőkártyás trükk?  :think:  :eek:

#69 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 03. 21:39

Idézet: Kory - Dátum: 2009. jún. 3., szerda - 21:53

Nem mondod, hogy az "öreg" feltöltőkártyás trükk?  :think:  :eek:

75ezres feltöltős nincs is.
Make love not Wor.

#70 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 03. 22:20

Nem tudja valaki Dextrose telefonszámát?  :think: :nevet:
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#71 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 03. 23:27

előre röhögök. randa dolog, de vállalom :D
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#72 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 03. 23:37

Hát ez akkor egyáltalán nem volt vicces, mostmár így utolag belegondolva jó naív voltam.

Kezdjük azzal, hogy jelentkeztem egy idénymunkára az usába nyárra. Eddig jól megy az ügyintézés, ha minden igaz összejön a dolog. Van egy szervező, aki jelenleg is intézi a papírokat, ha minden igaz.

A napokban felhívtak telefonon a munkahelyemen. A furcsa az volt, hogy a telefon nem jelezte ki a számot, de még csak azt sem írta ki, hogy magántelefonszám, vagy rejtett szám. Egyszerűen annyit irt ki, hogy Hívás. Félelmetes volt, nem tudtam elképzelni, honnan a jóégből hivhatnak.

Felvettem a telefont, majd elkezdett beszélni amerikából egy férfi, enyhe kínai akcentussal. Kurva gyorsan beszélt, nem is értettem semmit. Kérdezte, hogy miért akarok da menni, mi a szakmám, stb...Egyből arra gondoltam, hogy ez a hívás a jelenleg folyamatban lévő munkám megszervezésével kapcsolatos, és hogy biztosan intézett már valamit az ügyintézőm és felhívtak a további lépésekből kifolyólag.

Bár kicsit furcsállottam, hogy a szervezőm csak úgy jóváhagy külföldi hívásokat, és nem vele, hanem külföldről bonyolódik tovább a munkám intézése. Na mindegy, válaszoltam a kérdésekre, amiket értettem, aztán megkérdezték a bankkártyám tipusát. Ezzel kapcsolatban megkérdezték, milyen tipusú, mastercard vagy visa-e, stb. Itt beszéltek arról, hogy ha hosszu távon szeretnék majd maradni amerikaban, akkor célszerűbb a mastercardot választani.

Na mindegy, kérték a bankkártyám számát is. Arra gondoltam, hogy ez is biztosan kell majd a vízumhoz illetve a zöldkártyához. Mindenesetre megkérdeztem, minek ez nekik. Erre elmondta miért, de nem értettem, olyan gyorsan beszélt. Jóvan mondom, biztos kell ez a szám is, nehogy már ezen múljon. Bediktáltam a számot. Ezután kérték,  hogy nézzem meg, milyen szám szerepel a kártya hátamögött, az aláírásomnál. Bediktáltam azt is. 007-es volt, OTP Visa electronom van egyebként.

Lediktáltam a számokat, majd kapcsolta a férfi a supervisort. Ő mondott egy csomó reklámszöveget, majd elkérte az emailcímem. Lediktáltam azt is, majd elköszöntünk.

Ezt követően felhívtam a munkaszervezőmet, és elmondtam neki, hogy felhívtak, mit tud erről. Hirtelen szóhoz se jutott, merthogy nem kellett volna engem senkinek sem felhívnia amerikából. Mondta, hogy ez alighanem átbaszás, azonnal tegyek ellenlépéseket. Na erre rohantam az OTP-be, 10 perc alatt oda is értem. Soron kívül odamentem egy pulthoz, elmondtam az imént történteket. A nő megnyugtatott, és közölte, hogy szarjam le, mert PIN kód hiányában ugyse tudnak semmit se csinálni a számlámmal. Maximum tenni tudnak rá, de elvenni nem. Mondtam, hogy azért tiltsuk le a kártyát, de mondta, hogy minek, hiszen nem tudják a pin kódot, felesleges a pánik. Na aztán megnyugodtam és visszamentem a munkahelyemre.

Közben megpróbáltam felidézni, miket mondott a férfi: olyasmirl beszélt, hogy legyek VIP Member, meg hogy regisztráljak, stb...

Miután visszaértem, felhívott az anyukam. Kérdezte, nem hívtak-e külföldről, és ha hívtak, ugye nem adtam meg semmit?! Ismét pánik, szívverés, vérnyomás fel. Kérdezem: miért? Hát mert jót akart, és kitöltött egy adatlapot a http://www.usagreencardlottery.org oldalon, hátha kisorsolnak nekem majd egy zöldkártyát, ugyis megyek el a nyáron. Viszont utána kérdezett, és neki is leesett, hogy ez egy ha nem is fake, de egy kapzsi, csaló banda.

Na rohantam vissza az OTP-be. Kiderült, hogy eltünt róla pontosan 74130 forint. Közben ismét felhívott ez a szám. Mondtam, hogy azonnal adják vissza a pénzem, és miért szedték le. Ekkor elkezdett valamit beszélni a VIP tagságról és a regisztrációról. Mondtam hogy nem akarok lenni VIP tag, nem érdekel ez az egész. Ekkor feltett egy kérdést, amit nem értettem, és nemmel válaszoltam. Később felidéztem magamban, és rájöttem, mit kérdezett: do you wanna confirm it? Azaz megerősíted? Vagyis gondolom azt, hogy utalják vissza a pénzt. De mivel a nagy pánik közepette nemmel válaszoltam ezért ez a dolog tárgytalann vált. Annyit mondott még a férfi, hogy pár nap mulva felhívnak, mert rossz email címet adtam meg.

Ezt követően letiltottuk a kártyát, igényeltem ujat. Irtam az oldalnak, leirtam, hogy tévedés történt, kérem utalják vissza a pénzt. Persze tudtam, hogy felesleges, de azért megpróbáltam. Vissza is irt a customer supporter hogy sajnálja, nem tud a hívásról és nem tudnak segíteni.

Szóval ezt a pénz benyeltem, alighanem ez volt a regisztrációs díj, vagy a VIP tagság. Csak azt nem értem hogy hogy a francba tudták levenni a pénzt PIN nélkül.

Aztóta már kissé megnyugodtam de azon a napon ez egy brutális szívás volt.  :mad: :reklamacio:  Köszönhetően ez a naivitásomnak.

De sajnos épp most intéződik a nyári munka, és csak arra tudtam gondolni, hogy a hívás a munka szervezésével van összefüggésben, el se tudtam képzelni, hogy regisztráltak nekem a greencardlotteryn...

A topik címe egyébként célszerűbb lenne Hogyan loptak meg-ként  :)

Szerkesztette: Dextrose 2009. 06. 03. 23:46 -kor

Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#73 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 03. 23:47

Kártyaszám, lejárati idő, és a 3 jegyű kód amit megadtál azzal bármilyen terhelést jóvá lehet hagyatni. Lejárati idő nem is biztos, hogy kell, az a 3 jegyű kód amit megadtál pont azért van.

A bankos Emese, aki azt mondta pinkód nélkül nem tudnak semmit tenni, na az meg jó nagy hülye volt.  :cool:

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#74 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 03. 23:54

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. jún. 4., csütörtök - 0:47

Kártyaszám, lejárati idő, és a 3 jegyű kód amit megadtál azzal bármilyen terhelést jóvá lehet hagyatni. Lejárati idő nem is biztos, hogy kell, az a 3 jegyű kód amit megadtál pont azért van.

A bankos Emese, aki azt mondta pinkód nélkül nem tudnak semmit tenni, na az meg jó nagy hülye volt.  :cool:

Magyarul a kártyaszám megőrzése legalább olyan fontos, miont a PIN kódé. Akkor mi értelme van a pin kódnak, ha ennyi is elég a levételhez?!  :rolleyes:

Szerkesztette: Dextrose 2009. 06. 03. 23:55 -kor

paranormal.hu

#75 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 03. 23:58

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. jún. 4., csütörtök - 0:37

A nő megnyugtatott, és közölte, hogy szarjam le, mert PIN kód hiányában ugyse tudnak semmit se csinálni a számlámmal

Csak azt nem értem hogy hogy a francba tudták levenni a pénzt PIN nélkül.

A nő is félretájékoztatott, ezzel lehet érdemes lenne egy kört futni.

Webes vásárlásnál a bankkártyaszám kell, meg hátán a security kód és a kártya lejárata.

PIN kód nem kell, azt csak az ATM kéri KPfelvételnél.
Make love not Wor.

#76 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 03. 23:59

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. jún. 4., csütörtök - 0:54

Magyarul a kártyaszám megőrzése legalább olyan fontos, miont a PIN kódé. Akkor mi értelme van a pin kódnak, ha ennyi is elég a levételhez?!  :rolleyes:

A pin kóddal az atm-nél, meg a kézi lehúzónál azonosítod magad. Ezekkel az adatokat meg az internetes használatnál használhatod.

Idézet

#77 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 04. 00:03

Akkor mi értelme van a pin kódnak, ha ennyi is elég a levételhez?!  :rolleyes:

Ha ellopják, elveszted, akkor KP-t nem lehet vele kivenni. Nekem a sec code lekopott róla, most azon agyalok, hogy a többiről is lecsiszálok valamit, mert most minden sarkon lehet vele weben költekezni.

Igaz vásárlásnál sem érdekel senkit a dolog, bankkártyás topikban írtam, hogy saját kártyámat odaadtam havernak, oszt végigvásárolta vele a teszkókat, meg benyakutakat, én meg haver kártyájával jártam 3 évig. Amerikába nem mertem elmenni, oda gyorsan csináltattam saját nevemre kártyákat, biztos ami zicher alapon :-)
Make love not Wor.

#78 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 04. 00:07

Te figy, a kártya ugye le van tiltva?
Make love not Wor.

#79 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 04. 00:14

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. jún. 4., csütörtök - 1:07

Te figy, a kártya ugye le van tiltva?

Az már le.

paranormal.hu

#80 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 04. 01:07

ez kb olyan volt, mintha az utcán egy ismeretlen kölcsönkérte volna a pénztárcádat, hogy csak belenéz. olcsón megúsztad... lehet használni vásárlási limitet, erre is jó.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

Téma megosztása:

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »