HWSW Informatikai Kerekasztal: Hol loptak meg? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hol loptak meg? Hadd tudja meg mindenki Értékeld a témát: -----

#941 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 19. 09:18

Idézet: cyberde - Dátum: 2009. jún. 19., péntek - 7:27

:nevet2:

Bár -jobban bele gondolva- az meglehet, hogy egy boxzsákon meg tudja repeszteni, de egy bokszzsákon biztos nem.  :nevet:

Nem akartam elhinni, de folyott belőle a gumireszelék. Kiszakadt.
Szerintem legalább egy 2 kg-s kalapáccsal kellett volna ráütnöm totál erőből, hogy kilyukadjon.

#942 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 19. 09:21

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. jún. 19., péntek - 8:32

Most szigorítani akarják a büntető törvénykönyvet, elvileg sima ütésért fejre / könnyebb testi sértésért is több hónapos szabadságvesztéssel sújtanak.  :up:

Szia, Dex!

Már azt hittem, mégis elutaztál :)
Azért ez hihetetlen, akkor egy sima pofonért több hónapot adnának???
Tudnál erről valami linket? Törvényjavaslatról, vagy újságcikkről, amiben szó van róla.

#943 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 19. 09:25

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. jún. 19., péntek - 9:14

A bmw-s az a milyen autót érdemes venni-ben van, jó pár oldalon tárgyalva  :)

Ha megtalálom, belinkelem, mert más is kereste ... biztos érdekes lesz :)

#944 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 19. 09:29

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. jún. 19., péntek - 10:21

Szia, Dex!

Tudnál erről valami linket? Törvényjavaslatról, vagy újságcikkről, amiben szó van róla.

Könnyen elkerülhető ez, ha nem adsz egy sima pofont valakinek  ;)
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#945 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 19. 10:03

Idézet: cyberde - Dátum: 2009. jún. 19., péntek - 10:08

Azért junior korcsoportos karateedzéseket nem kéne összehasonlítani egy utcai/kocsmai verekedéssel, mert hatalmas csalódások érhetnek. :bologat:

Ráadásul, fájni is fog kurvára, amikor 10mp alatt, 40et szeretnél ütni, persze váltott kézzel, közben egy, valahonnan a nagy ismeretlenből érkező, kommersz bikavér palack, szilánkokra törik a fejeden, esetleg egy, fémvázas tonettszék támlája, pont a gerinceden görbül szögletesre.  :D

Banyek, nem azt mondtam, hogy mindenhol ugyanúgy kell küzdeni! :omg: Azzal azért Te is egyetértesz, hogy a kocsmában sem görbül a tér, azaz lehet ütni ugyanolyan gyorsan...

#946 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 19. 10:17

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. jún. 19., péntek - 10:11

...
Te is biztos tapasztaltad edzéseken, hogy azért az ütések nagyobb részét kivédik mégis. ...

:offtopic: Egyrészt ott nem olyan durva a helyzet, mint kint. Edzőteremben egész más ütések jönnek, mint kint az utcán.

A technikák évtizedek alatt fejleszthetőek olyan szintre, hogy a valóságban is hatékonyan lehessen használni őket. Nyilván számít minden edzés, minden gyakorlás, de azért nem szabad túlértékelni a dolgot, mert pl. a kocsmai verekedő ellenfél nem biztos, hogy ugyanarra az edzésre járt, ki tudja, lehet, hogy már 20 éve verekszik hasonló helyzetekben. Aki az utcán tanult verekedni, az veszélyesebb is az utcán.
("A Karate célja nem a győzelem, hanem a technikák tökéletesítése és a jellem fejlesztése" - én is jártam anno.)
Sokszor pedig épp nem számít sokat, kinek milyen az előélete, láttam már "tapasztalt" karatékát megrogyni egy véletlen ütéstől, amit egy kezdő vitt be, aki teljesen kiszámíthatatlan volt, s pont ez okozott "meglepetést". Néha tehát épp a bizonytalan, kiszámíthatatlan kezdő lehet az, aki bevisz egyet egy nála jóval tapasztaltabbnak.
Nem mindegy, hogy az embert az edzőteremben edzik, többnyire szabályozott, definiált mozdulatokkal, vagy pedig kint az utcán kell a bőrét megvédenie: utóbbi hosszú távon egyértelműen hatékonyabb, nyilván azt csakis ott lehet "megtanulni".

más.: a nagy drebella k1-eseket néztem anno, akik összevissza ötlegeltek, aztán kaptak egyet, s összeestek rögtön. Ezzel csak azt akartam mondani, hogy egyáltalán nem az számít, hány ütést tud az ember bevinni időegység alatt, amikor egyetlen megállító ütésnek is lehet olyan hatása, ami aztán véget vet minden efféle gondolatnak. :) Pici figyelmetlenség, vagy a másik kiszámíthatatlansága épp elég.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#947 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 19. 10:21

Idézet: Bujdy - Dátum: 2009. jún. 19., péntek - 11:03

... Azzal azért Te is egyetértesz, hogy a kocsmában sem görbül a tér, azaz lehet ütni ugyanolyan gyorsan...

:offtopic: Szerintem egyáltalán nem számít az ütések frekvenciája, gyakorisága. Mondom, van, aki üt mint a villám, s közben épp a lényeg veszik el. Láttam ilyet, srác megrogyott, pedig a másik csak véletlenül találta el pont olyan helyen, amire nem számított.

Az edzőteremben az ellenfél csak szimbólum, nem valódi ellenfél. Az utcán könnyen lehet, hogy ő (is) az életéért küzd. Az pedig szerintem egészen más.

Szerkesztette: Warrior 2009. 06. 19. 10:34 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#948 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 19. 11:09

Idézet: Bujdy - Dátum: 2009. jún. 19., péntek - 11:03

... Azzal azért Te is egyetértesz, hogy a kocsmában sem görbül a tér, azaz lehet ütni ugyanolyan gyorsan...

Nem! Nem értek egyet!  :)

A kocsmai verekedés általában váratlan. Nem tudsz előtte sem fizikailag, sem mentálisan felkészülni.  :(

Hiába vagy 28ezer danos csaknorrisz, leginkább legyalulnak mint parasztasszony a tököt.  :D

Mire felveszed a saját sportágad "hivatalos" pozicióját, háromszor rúgnak hátba, telitalppal, plenyóra.  :smoker: 

Láttam már párat, sőt szájba is csaptak már párszor.  :omg:  Viszont tiszta/szabályos ütést/rúgást még sehol nem láttam. A nagy átlag az a félrecsúszott taslik, hatalmas luftrúgások, béna öklösökbe belehajoló szerencsétlenek, leszakadó inggombok, sörösuveggel fejbevert "karatésok", meg persze a sikítozó csajok. :D

#949 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 19. 11:12

Verekedjetek mar mashol... :mad:

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#950 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 19. 11:13

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. jún. 19., péntek - 11:21

Az edzőteremben az ellenfél csak szimbólum, nem valódi ellenfél. Az utcán könnyen lehet, hogy ő (is) az életéért küzd. Az pedig szerintem egészen más.

Sportban a veled szemben álló, az ellenfeled, az utcán viszont az ellenséged! :)

#951 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 19. 11:27

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. jún. 19., péntek - 10:21

Szia, Dex!

A Büntető Törvénykönyv Szigorítása

Jelenleg megy az aláírásgyűjtés, és fel lesz terjestzve a parlamentnek. Már 15 ezer aláírás összegyűlt.

Itt van, milyen módosítások lesznek benne:

A kérelem szövege, törvénymódosítási javaslat

Aláírásgyűjtő

Az aláírásokat e-mailben scannelve vagy postai uton kell eljuttatni a hivatalba. Még mindig kevés az aláírás. Pedig ez a módosítás lehetővé tenni, hogy ha megütnek az utcán bárki, akkor akár hosszabb idejű börtön is várhatja a támadókat. Még az enyhén bántalmazókat sem fogják kiengedni másnap.

Például (5) A közérdekű munka visszaesővel szemben nem szabható ki.
(3) Pénzbüntetés  visszaesővel szemben nem szabható ki.”

Idézet

170. § (1) Aki más testi épségét vagy egészségét sérti, ha a sérülés vagy a betegség  nyolc napon belül gyógyul, a könnyű testi sértés vétségét követi el és három évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.

stb...

Szerkesztette: Dextrose 2009. 06. 19. 11:31 -kor

Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#952 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 19. 11:28

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. jún. 19., péntek - 12:27

akkor akár hosszabb idejű börtön is várhatja a támadókat. Még az enyhén bántalmazókat sem fogják kiengedni másnap.

Azt a 0.00001%-ot, akit el is kapnak a fél óra múlva helyszínre érkező rendőrök?

#953 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 19. 11:32

Idézet: debaj - Dátum: 2009. jún. 19., péntek - 12:28

Azt a 0.00001%-ot, akit el is kapnak a fél óra múlva helyszínre érkező rendőrök?

Levinnék a korhatárt 14 éves korra.
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#954 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 19. 11:33

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. jún. 19., péntek - 12:32

azok lassabban futnak?
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#955 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 19. 11:46

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. jún. 19., péntek - 10:17

:offtopic: Egyrészt ott nem olyan durva a helyzet, mint kint. Edzőteremben egész más ütések jönnek, mint kint az utcán.

Persze. Van ahol kimondottam versenysport megy, és csak "imitálják", ha eléred a kesztyűd szélével, akkor 1 pont. Sőt, ha véletlenülvérezni kezd az orra, akkor megintenek.
A másik végletben meg vannak igazán kemény edzések, ahol azért megzúzhatnak rendesen.

A technikák évtizedek alatt fejleszthetőek olyan szintre, hogy a valóságban is hatékonyan lehessen használni őket. Nyilván számít minden edzés, minden gyakorlás, de azért nem szabad túlértékelni a dolgot, mert pl. a kocsmai verekedő ellenfél nem biztos, hogy ugyanarra az edzésre járt, ki tudja, lehet, hogy már 20 éve verekszik hasonló helyzetekben. Aki az utcán tanult verekedni, az veszélyesebb is az utcán.

Igen, ezt fentebb írtam is, hogy egy jó utcai bunyós szerencsé esetben legyőzhet egy 1-2 danos karatést. Vagy bárkit, aki mondjuk tizenpár évig foglalkozott küzdősportokkal. Mert a sok éles harctól ugyanúgy megvan a rutinja hozzá.

Nem ugyanott edz: erre jó, ha edzéseken hoznak be más küzdősportokból is ellenfeleket.

Sokszor pedig épp nem számít sokat, kinek milyen az előélete, láttam már "tapasztalt" karatékát megrogyni egy véletlen ütéstől, amit egy kezdő vitt be, aki teljesen kiszámíthatatlan volt, s pont ez okozott "meglepetést". Néha tehát épp a bizonytalan, kiszámíthatatlan kezdő lehet az, aki bevisz egyet egy nála jóval tapasztaltabbnak.

Persze bármi előfordulhat, a lottón is nyerhet az ember, meg kiüthet egy harcost, aki nem figyel oda.
Meg kartés és karatés között is sok különbség van (versenykarate vs. keményvonalas tradicionális)

Nem mindegy, hogy az embert az edzőteremben edzik, többnyire szabályozott, definiált mozdulatokkal, vagy pedig kint az utcán kell a bőrét megvédenie: utóbbi hosszú távon egyértelműen hatékonyabb, nyilván azt csakis ott lehet "megtanulni".

Amiről Te beszélsz az tipikusan a versenykarate, amikor szabályos mozdulatok vannak.
Igazi helyzetben senki nem úgy csinál egy ütést. De még edzésen küzdelemben sem.
De egy katában pl. igen, mert ott az a lényeg.

más.: a nagy drebella k1-eseket néztem anno, akik összevissza ötlegeltek, aztán kaptak egyet, s összeestek rögtön. Ezzel csak azt akartam mondani, hogy egyáltalán nem az számít, hány ütést tud az ember bevinni időegység alatt, amikor egyetlen megállító ütésnek is lehet olyan hatása, ami aztán véget vet minden efféle gondolatnak. :) Pici figyelmetlenség, vagy a másik kiszámíthatatlansága épp elég.

A K1-et eltúlozzák. Főképp a magyart. Nem tartom nagyra.
Nem nagyképűségből, de egyik évben néztem a magyar bajnokságot, és hát ... kis túlzással szólva én tovább talpon maradnék. Iszonyat lassúak, ezért van, hogy gyakran bemegy egy jó találat, és fekszik az ember. Ráadásul a legtöbben pár perc alatt totál kifáradnak.

#956 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 19. 11:50

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. jún. 19., péntek - 12:32

Fél óra alatt még a hároméves is arrébb battyog, nem értem, mi összefüggés van a kettő között. Papíron semmi igazságtalanság nincs idehaza, az meg köztudott, hogy egy törvény pontosan annyit ér, mint amennyire be lehet tartani.

Ha kést szúrnak a hátadba, akkor várhatod a rendőröket órákig, bezzeg ha 10 után valakit sörrel látnak itt a 11. kerületben, már el is lepik a kéksitykások az összes éjjelnappalit pillnantok alatt, hogy holvette, holvette.

#957 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 19. 16:20

Milyen fél óráról beszélsz?
Jó 5-6 éve, itt az utcában, egy öreg házaspártól elloptak egy gázpalackot egy zárt garázsból.
Egy szombatra virradó éjszaka történt, szombat délelőtt észrevették a betörést és hogy hiányzik a palack. Becsörögtek a rendőrségre, és szóltak, hogy ez történt. A rendőr azt mondta a telefonba, hogy nincs benzinük, fontosabb ügyekre tartogatják, majd hétfőn kijönnek.
A magyar rendőrség néhány dolga alapból überelné a Csupasz Pisztoly poénjait :)

Néha azért kijönnek hamar: volt, hogy megtámadtak közterületen, aztán pikk-pakk odajött 2 rendőrautó, és ülhettem este 10-től hajnali 5-ig a rendőrségen.

Szerk: egyszer meg felbukott egy részeg --környéken lakó alkeszos, szinte minden este alig bír feltántorogni a buszra-- a közeli vasútállomáson. Nem akarták elengedni a vasutasok, amíg nem ír alá egy jegyzőkönyvet, de írni nem volt képes. Amúgy baja nem volt. A végén 2 haver feltette a buszra, mert a járással is gondjai voltak. Alig mentünk 4-5 km-t, jött is nagy szirénázva a busz után egy rendőrautó meg egy mentő. Megállították a buszt, jegyzőkönyv, mi történt, ki segítette fel a buszra, a sofőr adatai, stb ... Aztán elvitte a mentő a detoxikálóba.
Ez van: ha baj van, akkor nincs ott a kutya se, ha egy részeg hasra esik, akkor meg jön a mentő meg a rendőr.

Szerkesztette: Sparow2 2009. 06. 19. 16:25 -kor

#958 Felhasználó inaktív   mcsjunior 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 19. 16:38

:D  :D Nemrég beszéltem régi gimis osztálytársammal. Jövő7 végén indul USA-ba zsidó gyerekekere vigyázni az öccsével. :Đ  :Đ

#959 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 19. 17:06

Idézet: mcsjunior - Dátum: 2009. jún. 19., péntek - 15:38

:D  :D Nemrég beszéltem régi gimis osztálytársammal. Jövő7 végén indul USA-ba zsidó gyerekekere vigyázni az öccsével.   :Đ  :Đ

Csak nem? :D

#960 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 19. 17:11

Idézet: debaj - Dátum: 2009. jún. 19., péntek - 10:50

Fél óra alatt még a

Ez azért változó. Ahol van működő térfigyelő rendszer ott használják is. Velünk is megesett olyan, hogy kötözködésbe keveredtünk (vagyis a mi kérdeztünk ők pedig a kérdéstől függetlenül valami olyasmit válaszoltak, hogy kitépjük a gerinced és szét.... a fejed stb.) Szóval miközben folyt ez az értelmes "beszélgetés" már ott is termett a járőrszolgálat!!! ÉS nem csak arra jártak, hanem direkt oda jöttek a csetepaté miatt..

Téma megosztása:

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.