HWSW Informatikai Kerekasztal: Hol loptak meg? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hol loptak meg? Hadd tudja meg mindenki Értékeld a témát: -----

#1241 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 12. 06:03

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. júl. 11., szombat - 23:59

Sziasztok benéztem ismét, itt minden ugyanaz, tényleg olyan mint egy börtön.

Akkor elvagy. Ez ilyen. Mondom én, a zsugázás jól múlatja az időt.

A kommunikációs zavar most nem a te hibád volt. Nyelvtanilag igazad volt. Eleve present perfect tense-ben kellett volna kérdeznie a gyereknek. De ott kint szokás nem az igeidőkön lovagolni, hanem nyelvi igénytelenségtől vezérelve ahol lehet, valami egyszerűbb igeidőt használni (egyszerű jelen/múlt, ritkán a folyamatos, + goint to). A gyereket az zavarhatta, hogy más igeidőben válaszoltál és nyelvtanilag precízkedtél.

Hiba volt viszont megvédeni a magyarokat a fiatalabb tábormanagertől. Te ott egy utolsó utáni csicska vagy, megtűrt gróf Senkyházy McSzem von Porszem. Nagyon veszélyes ilyen háttérrel szakszervezeti vezetősdit játszani. Ezzel a védelmezettekre is bajt hozhatsz, mert a főnök háta mögött panaszkodtak. Akkor pedig még pluszba rád uszíthatják őket, hiába próbáltál csak segíteni nekik.

A másik hiba, hogy a többi magyarnak az jött le, hogy neked mennyivel könnyebb lehet a konyhán. Oszlasd el ezt a tévhitet! Hangsúlyozd, hogy neked is legalább olyan sok és szenny a meló, mint nekik: gőz, szétázott kéz, körömproblémák. A kesztyűt nem kell említeni. Mondd meg, hogy neked is parancsolgatnak rendesen. Ne adj nekik kedved ahhoz, hogy megfúrjanak és kitúrjanak a konyháról.

A tejtémát érintve: a magyar tehén is ugyanannyi fehérjével adja a tejet. Talán a feldolgozásánál lehetnek eltérések, vagy máshogy csoportosítják az összetevőket. Túl sok az a +167%-os eltérés a fehérjében. Finomabb tőle a tej?
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1242 Felhasználó inaktív   negyvenketto 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 12. 07:23

Hehhe látom, zajlik az élet Dexnél!

Utolsó bejegyzésedhez, csak annyit fűznék hozzá, hogy nem kell ilyesmivel foglalkozni, mint ez a diskmanes eset. Elkezdték elmagyarázni a hogyan is működika TV, meg a szobában levő levő elektronikus berendezések, meg hogy a piros csapot megnyitva meleg víz folyik. Tyű, micsoda csodák!
Gondolom, azt gondolta, hogy valami vad nemzet vagyunk és még nem láttunk ilyet sosem, elvégre szőrén üljük meg  a lovat, a nyereg alatt puhítjuk a húst, szürkemarhabőrből tákolt sátrakban lakunk és a patakban mossuk le magunkról a napi koszt.

42
Az élet a világmindenség meg minden...

Hivatásos topicsüllyesztő...

#1243 Felhasználó inaktív   negyvenketto 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 12. 07:41

A témánál maradva. Külföldön dolgozva (arab ország) egy kisvárosban egy apartmanházban laktunk. 2 szoba egy nappali egy erkély fürdőszoba és egy kis konyha volt egy apartmanban (kb 40nm). Minden nap takarítottak a pakisztáni-indiai munkások a szobáinkban és azt vettük észre, hogy az otthagyott tárcákból folyamatosan fogy a pénz. Aránylag sok pénz volt nálunk mert kp-ben fizettek bennünket. A takarítók nagyon ügyesen 10-20 USD, 10-20 EUR nagyságrendű összegeket kezdtek el kilopni a tárcákból. Az elején nem is voltunk biztosak abban, hogy tényleg lopnak, vagy csak nem emlékszünk pontosan arra, mennyi is volt a tárcában, de mikor beszéltünk a többiekkel és kiderült, hogy ők is így éreznek, csapdát állítottunk. A csapdaállítást még az is előre mozgatta, hogy a jeggyűrűm eltűnt az éjjeliszkrény felső polcáról. Ezt jeleztem is a szálloda vezetőnek.

Pontosan megszámoltuk a pénzünket és vártuk a takarítást, majd mikor már hallottuk, hogy a folyosón jönnek, elmentünk fel a tetőn levő medencéhez egyet ejtőzni. A tárcákat, a szokásosnak megfelelően benthagytuk a szekrényben, táskában. Eltelt 15 perc mikor lementünk, mintha csak lent hagytunk volna valamit. Előkotortuk a tárcákat és az egyik srácnak megint megrövidült a pénze. No ekkor mondtuk, hogy most senki nem megy sehova és hívjuk a szálloda igazgatót. Így is tettünk, aki meg is jött hamar. Előzetesen már jeleztük neki, hogy azt sejtjük, hogy valaki lop, de nem tudjuk biztosra.

Az igazgató elvitte az ott levő 3 takarítót és elbeszélgetett velük a saját szobájukben, valamint átnézte a takarítók cuccait is. Kiderült, hogy az akor eltűnt pénz a takarítónál volt, illetve a cuccaik között még megtaláltak kb. 1000USD körüli összeget. (EUR-ban és USD-ben). Marha alacsony béren voltak tartva, ennyi pénz nem igazán lehetett náluk, illetve EUR meg különösen nem, mert USD meg a helyi valuta volt az amiben őket fizették. Illetve be is vallották a dolgot. Mint kiderült egy alig 2 hónapja felvett emberke volt aki így gyűjtögetett, a többieknél, akik már régóta ott dolgoztak, nem találtak pénzt.

Emberünket többször nem láttuk, azt hogy pontosan mi lett vele, nem tudom, arrafelé elég keményen büntetik a lopást. A gyűrűmet is visszakaptam, de erre azt mondta az igazgató, hogy a porszívóban találták meg. Meglehet.

42

#1244 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 12. 08:36

Idézet: negyvenketto - Dátum: 2009. júl. 12., vasárnap - 8:23

valami vad nemzet vagyunk és még nem láttunk ilyet sosem, elvégre szőrén üljük meg  a lovat, a nyereg alatt puhítjuk a húst, szürkemarhabőrből tákolt sátrakban lakunk és a patakban mossuk le magunkról a napi koszt.

Ennyire sokra azért nem tartanak bennünket  ;)  JÓVAL kevesebbre! Nyugat szemében mi olajos pofájú, orosz komcsi cigányok vagyunk, akik sztálinista panelházakban, áram nélkül tengődnek, a padlóra sz.rnak, a földről esznek, és várják a komcsi cártól a megváltást. Büdös hónaljú, kölnivel mosdó, semmirekellő, értéktelen nemzetnek tartanak minket és ha rajtuk múlna, már rég kiirtottak volna bennünket. Jobban utálnak, mint a zsidókat. Az egész nyugatnak ez rólunk a véleménye, mind angolszász, mind germán, mind francia és mind egyéb latin nyelvterületen (kivéve talán Latin-Amerikát). Egy átlag amerikai azért mond még keményebb véleményt, mert azt se tudja, hol vagyunk a térképen. Éljen a Soproni reklám büszkesége! A nemzetközi közvélemény előtt a hajunka kenhetjük a túrórudit, mákos gubát, az ungarischer Pörköltet és Gulasch-t, a Rubik-kockát, Papp Lacit, Puskást, Semmelweist, Tellert és az atom/hidrogénbombát, Szentgyörgyit, stb. Nem mintha a többi közép-kelet-európai országról, vagy Ázsiáról/Afrikáról más lenne a vélemény. Szóval semmi személyes, nem különböztetnek meg minket hátrányosan  :omg:

Ha lehet, ilyen ellenséges helyen inkább nem szoktam elárulni, hogy magyar vagyok. Ha kérdik és nem ellenőrzik okmányból, osztrákot szoktam mondani a keletiesen német kiejtés miatt. Mondjuk amcsik közül sokan Ausztriáról se tudják hol van, míg el nem újságolja nekik az ember, hogy ott született Mozart, Hitler, Schrödinger. Ha valami nem jut eszembe angolul, németül mondom, a magyart kerülöm (orosznak érzik). Ha egy mód van rá, mutogatni se nagyon szoktam, inkább akkor ne értsen meg. Ez persze német nyelvterületen nem működik, mert ott látják, hogy nem vagyok német anyanyelvű. Bár Luxemburgban és Hollandiában már vált be, pedig ott elég jól kenik a németet. Hál'isten külsőre nem tűnök keletinek, itthon is többen külföldinek néznek, így sokszor elég értelmesen nézni és kussban maradva elvegyülni, némán odébb somfordálni, ha izzanak a soviniszta indulatok. A sztereotip előítéletekkel nyomuló elemek úgyis szoktak találni valaki más bűnbakot maguknak (török, arab, roma, stb.), akinek sötét a bőre, egyértelműen nem nyugati és lehet gyepálni-alázni-gyanúsítani. Talán a megjelenés amcsi honban kevésbé számít a sok bevándorló miatt, de nem hátrány ott se hófehérkének lenni. Pláne szőkének és kék szeműnek, amit viszont sajna alapból bukok...
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1245 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 12. 09:36

Egyszerűen szarni kell rá, mire tartanak minket, és elmagyarázni nekik, hogy milyen elmaradott hitben vannak tartva az elnyomó vezetőik által, és a világ többi részén már hidrogéncellákkal működő személyi repülőkapszulákkal utaznak, és az ételt sem főzik, hanem szintetizálják :)
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#1246 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 12. 10:54

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. júl. 12., vasárnap - 9:36

Ennyire sokra azért nem tartanak bennünket  ;)  JÓVAL kevesebbre! Nyugat szemében mi olajos pofájú, orosz komcsi cigányok vagyunk, akik sztálinista panelházakban, áram nélkül tengődnek, a padlóra sz.rnak, a földről esznek, és várják a komcsi cártól a megváltást. Büdös hónaljú, kölnivel mosdó, semmirekellő, értéktelen nemzetnek tartanak minket és ha rajtuk múlna, már rég kiirtottak volna bennünket. Jobban utálnak, mint a zsidókat. Az egész nyugatnak ez rólunk a véleménye, mind angolszász, mind germán, mind francia és mind egyéb latin nyelvterületen (kivéve talán Latin-Amerikát). Egy átlag amerikai azért mond még keményebb véleményt, mert azt se tudja, hol vagyunk a térképen. Éljen a Soproni reklám büszkesége! A nemzetközi közvélemény előtt a hajunka kenhetjük a túrórudit, mákos gubát, az ungarischer Pörköltet és Gulasch-t, a Rubik-kockát, Papp Lacit, Puskást, Semmelweist, Tellert és az atom/hidrogénbombát, Szentgyörgyit, stb. Nem mintha a többi közép-kelet-európai országról, vagy Ázsiáról/Afrikáról más lenne a vélemény. Szóval semmi személyes, nem különböztetnek meg minket hátrányosan  :omg:

Ha lehet, ilyen ellenséges helyen inkább nem szoktam elárulni, hogy magyar vagyok. Ha kérdik és nem ellenőrzik okmányból, osztrákot szoktam mondani a keletiesen német kiejtés miatt. Mondjuk amcsik közül sokan Ausztriáról se tudják hol van, míg el nem újságolja nekik az ember, hogy ott született Mozart, Hitler, Schrödinger. Ha valami nem jut eszembe angolul, németül mondom, a magyart kerülöm (orosznak érzik). Ha egy mód van rá, mutogatni se nagyon szoktam, inkább akkor ne értsen meg. Ez persze német nyelvterületen nem működik, mert ott látják, hogy nem vagyok német anyanyelvű. Bár Luxemburgban és Hollandiában már vált be, pedig ott elég jól kenik a németet. Hál'isten külsőre nem tűnök keletinek, itthon is többen külföldinek néznek, így sokszor elég értelmesen nézni és kussban maradva elvegyülni, némán odébb somfordálni, ha izzanak a soviniszta indulatok. A sztereotip előítéletekkel nyomuló elemek úgyis szoktak találni valaki más bűnbakot maguknak (török, arab, roma, stb.), akinek sötét a bőre, egyértelműen nem nyugati és lehet gyepálni-alázni-gyanúsítani. Talán a megjelenés amcsi honban kevésbé számít a sok bevándorló miatt, de nem hátrány ott se hófehérkének lenni. Pláne szőkének és kék szeműnek, amit viszont sajna alapból bukok...

Lehet, hogy nem jártam még elég helyen, de soha nem volt ilyenből bajom. Korrekten kell viselkedni és kész. Ha meg nem tudja, hogy mi hol van, akkor az nem engem minősít. Kijövök én románnal, szlovákkal, szerbbel, ukránnal, franciával, osztrákkal, némettel, sőt "c" kat-tal is, ha a másik is olyan. Ha meg nem szeretnek, hát nem szeretnek. Tisztelek első körben mindenkit, de megalázkodni, titkolózni nem fogok. Van éppen elég hely ahol szívesen látnak.

Szerk.: A lényeg annyi, hogy ideális esetben nem az számít, hogy ki honnan jött, hanem, hogy hogyan viszonyul másokhoz. Persze a kettő között erős az összefüggés, de nem feltétlen.

Szerkesztette: Ndrew 2009. 07. 12. 10:57 -kor

#1247 Felhasználó inaktív   Amea 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 12. 11:23

Idézet

Érdekes és még mindig érthetetlen számomra ez a nyelvi zavar. Ma megkérdezte tőlem egy kisfiú:
- Did you see my brother?
Azazhogy láttam-e a testvérét. Mondom neki: - No, I have not seen him. Why, who is your brother?
Erre ő: I don’t know.

Érthetetlen. Normálisak ezek? Vagy valami másfajta értelmezés kell az angolhoz?

Nem vagyok angol szakos, de asszem nem is az angoloddal van a baj, hanem a kommunikációval.
Magyarul:
- Láttad a tesómat?
- Nem láttam. Mé', ki a te tesód? (ismernem kéne? híres ember, vagy mi?)
(itt zavarbajövés) - Nem tudom.

Normálisabban:
- Láttad a tesómat?
- Nem vagyok biztos benne (hiszen nem ismerem), hogy néz ki?

... ez utóbbira még lehet, hogy tud is válaszolni neked.
"...vannak csalók és vannak hazugságok. Ezért is lenne fontos minél előbb megalkotni a Nagy Forrásanyag-ReferenciaMátrixot." (by Dex)

#1248 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 12. 11:28

Szerintem nem kifejezetten nyelvi zavar lehetett, de ha elég kicsi a gyerek, ugye itthon is lehetséges, hogy egy kisgyerek megkérdezze, ha elkeveredett pl, hogy nem láttad az anyukámat? Erre nem kérdezzük azt, hogy miért, ki az anyukád, hanem inkább azt, hogy hogy néz ki, miről lehet felismerni.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1249 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 12. 13:32

Idézet: Amea - Dátum: 2009. júl. 12., vasárnap - 12:23

Mé', ki a te tesód? (ismernem kéne? híres ember, vagy mi?)
(itt zavarbajövés) - Nem tudom.

Tényleg. Milyen kézenfekvő. Bár azért megérthette volna, amit Dex mondott. Inkább valahogy NEM akarta megérteni. Csak akkor minek kérdi.

Idézet: Ndrew - Dátum: 2009. júl. 12., vasárnap - 11:54

Lehet, hogy nem jártam még elég helyen, de soha nem volt ilyenből bajom.

Persze, igazatok van. Nyilván nyugaton se minden ember ilyen. De statisztikailag elég sok embert oltott be az ottani média felsőbbrendűséggel, sok hülyéje pedig mindent elhisz. Nem igazán az számít melyik nyugati ország. Attól függ inkább, hogy milyen a szituáció és a szerepleosztás. Ha a nyugati vár tőled valamit, akkor egyből nyalja a segged. Ha egyenrangú felek vagyunk (pl. boltolás), még akkor is korrektek szoktak lenni, hellyel-közzel. De ha mi vagyunk a szituációban az alárendeltek (főnökkel szemben a kulimelós, vagy hatósággal/rendőrrel szemben a szerencsétlen turista), akkor bizony ezek az előítéletek visszaüthetnek, vagy felerősíthetnek meglévő antipátiát. Korosztálytól is függ. Nagyon fiatal, illetve idősebb korosztály szokott ellenségesebb lenni, mert előbbieknek még nincs elég önkritikájuk, míg utóbbiaknak már berögzült az értékrendje. A fiatalabbak 16/18-30 még rugalmas szemléletűek és beérik korrekt viselkedéssel, befogadják a pozitív tapasztalatot/viszonyulást. Nyilván, ahol ilyen sztereotip hülyeségből konfliktus van, ott nem marad az ember.

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. júl. 12., vasárnap - 12:28

ha elég kicsi a gyerek

Itt megint a kortényező köszön vissza. Ha Dex táborában túl kicsik a gyerekek (jóval 10 alatt), az elég gáz, mert akkor a legpofátlanabbak és a legszemtelenebbek. Bár ekkor még fizikai erő híján nem érzik magukat olyan biztosban, anyuci-apuci meg nincs ott, hogy megvédje őket  :Đ

#1250 Felhasználó inaktív   negyvenketto 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 12. 16:21

Hehhe látom, zajlik az élet Dexnél!

Utolsó bejegyzésedhez, csak annyit fűznék hozzá, hogy nem kell ilyesmivel foglalkozni, mint ez a diskmanes eset. Nekem egyszer elkezdték elmagyarázni, hogyan is működika TV, meg a szobában levő levő elektronikus berendezések, meg hogy a piros csapot megnyitva meleg víz folyik. Tyű, micsoda csodák!
Gondolom, azt gondolta, hogy valami vad nemzet vagyunk és még nem láttunk ilyet sosem, elvégre szőrén üljük meg  a lovat, a nyereg alatt puhítjuk a húst, szürkemarhabőrből tákolt sátrakban lakunk és a patakban mossuk le magunkról a napi koszt.

42

aszem reggel nem tudtam írni.

#1251 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 12. 17:28

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. júl. 12., vasárnap - 14:32

De ha mi vagyunk a szituációban az alárendeltek (főnökkel szemben a kulimelós, vagy hatósággal/rendőrrel szemben a szerencsétlen turista), akkor bizony ezek az előítéletek visszaüthetnek, vagy felerősíthetnek meglévő antipátiát.

Mondjuk ilyen helyzetben még nem voltam, szóval meglehet. :)

#1252 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 07. 12. 23:05

Elkezdték elmagyarázni a hogyan is működika TV, meg a szobában levő levő elektronikus berendezések, meg hogy a piros csapot megnyitva meleg víz folyik. Tyű, micsoda csodák!
Gondolom, azt gondolta, hogy valami vad nemzet vagyunk

Baze, volt olyan, hogy nálam is azt hitték, nem tudjuk mi az a műholdas TV, meg amúgy is színes, meg sosem láttunk pezsgőt. most meg amrikai kollégának küldtem pár megás cumót, erre írja, sajna odahaza van, ott ilyen sokat nem tud letölteni a nettel... Én meg írtam, hogy most éppen 2 megabittel jön a mobilnetem, odahaza meg úgy laza 10-el a kábeles, oszt még occsó is. Elsőre csak hümmögött, hogy a buzi ott a lóhátról hülyeséget pofázik, oszt mikor itt 3Gzett, akkor nem győzte a söröm fizetni, hogy nem is vagyunk annyira vadkelet.
Make love not Wor.

#1253 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 12. 23:12

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. júl. 12., vasárnap - 9:36

Ha lehet, ilyen ellenséges helyen inkább nem szoktam elárulni, hogy magyar vagyok. Ha kérdik és nem ellenőrzik okmányból, osztrákot szoktam mondani a keletiesen német kiejtés miatt.

Akkor ezért nem ismernek minket, mert aki arrafelé jár, az letagadja. hitler, mge izé az műxik, mi? Feltaláltuk a gyufát, a golyóstollat, a dinamót, nyakig vagyunk a dízelben, meg űrműszerek, mint Balaton, Tünde. Bárt ez nehéz mesélni ilyen körülmények közt.

Elég megmondani, hogy a követségnél online lehet ám becsekkolni :-) Vagy valami. De ha pláne letagadjuk, oszt nem is tudnak rólunk, az szerintem gát. Főleg mert elég sok a magyar-USA cég, azok valamennyire képben vannak, ki kell hordani a z Unimukkot, meg a pálinkát, tudják merre van a gulyás és az étteremben ingyé wifi.
Make love not Wor.

#1254 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 13. 09:33

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. júl. 13., hétfő - 0:12

Akkor ezért nem ismernek minket, mert aki arrafelé jár, az letagadja. hitler, mge izé az műxik, mi? Feltaláltuk a gyufát, a golyóstollat, a dinamót, nyakig vagyunk a dízelben, meg űrműszerek, mint Balaton, Tünde. Bárt ez nehéz mesélni ilyen körülmények közt.

Lehet hihetetlen, de működik. Jobb a vélemény az emberről, még akkor is, ha büdös, náci, krumplihéjzabáló-sz.rrágó svábnak nézik. Pedig, ahogy látszik is, nem szimpatizálok velük magam sem... újfent sztereotip alapon  :Đ De ez, amit még hitelesen tudok alakítani nyelvtudáshoz társítva. Mostanában már talán felfejlődött kiejtéssel németet is mondhatnék, azt már magyarázni se kéne hol van.

Angolból nem vagyok olyan szinten, hogy azt tudjam mondani, hogy angol vagy akármi, pedig az még jobb lenne  :(  Latin nyelvet egyelőre nem beszélek (a spanyol szimpatikus, de még most nincs időm-energiám elkezdeni). Nyilván ezt csak olyan szituációban szoktam elsütni nagy ritkán, ahol már előre érezni a balhét, vagy az ellenséges hangulatot, de lelépés előtt kedélycsillapítás gyanánt mondani kell valamit. Ha ilyen nincs, sokszor elég csak nem reklámozni. Mondom, a nemzetközi közvéleményt és a nyugati átlagembert NEM érdekli, mit találtuk fel, gyufát, a golyóstollat, a dinamót, dízel/űrműszerek, izébigyó, és hajunkra kenhetjük a Balatont és a téliszalámit. Ahogy írtad: ez nehéz "mesélni" olyan körülmények közt, a másikat győzködni. Lehet, van, aki ezt a kulturális oktatást nemzeti öntudattól dagadó kebellel megkockáztatja. Neki sok szerencsét hozzá, én a magam részéről maradok a jól bevált, praktikus módszeremnél. Nyilván nem egy jelentős dolog, de mégis megkímélem magam a lekezeléstől, a diskman és a meleg vizes csap, esetleg a kijárat mutogatásától.

#1255 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 13. 09:44

Ehhe. Nekem akarná mutogatni a melegvizes csapot, úgy le oltanám, hogy sírva enné másnap a kontinentális reggelit  :Đ Főleg, ha amerikai  :cool:
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1256 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 13. 09:54

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. júl. 13., hétfő - 10:33

Lehet hihetetlen, de működik. Jobb a vélemény az emberről, még akkor is, ha büdös, náci, krumplihéjzabáló-sz.rrágó svábnak nézik. Pedig, ahogy látszik is, nem szimpatizálok velük magam sem... újfent sztereotip alapon  :Đ   De ez, amit még hitelesen tudok alakítani nyelvtudáshoz társítva. Mostanában már talán felfejlődött kiejtéssel németet is mondhatnék, azt már magyarázni se kéne hol van.

Angolból nem vagyok olyan szinten, hogy azt tudjam mondani, hogy angol vagy akármi, pedig az még jobb lenne  :(  Latin nyelvet egyelőre nem beszélek (a spanyol szimpatikus, de még most nincs időm-energiám elkezdeni). Nyilván ezt csak olyan szituációban szoktam elsütni nagy ritkán, ahol már előre érezni a balhét, vagy az ellenséges hangulatot, de lelépés előtt kedélycsillapítás gyanánt mondani kell valamit. Ha ilyen nincs, sokszor elég csak nem reklámozni. Mondom, a nemzetközi közvéleményt és a nyugati átlagembert NEM érdekli, mit találtuk fel, gyufát, a golyóstollat, a dinamót, dízel/űrműszerek, izébigyó, és hajunkra kenhetjük a Balatont és a téliszalámit. Ahogy írtad: ez nehéz "mesélni" olyan körülmények közt, a másikat győzködni. Lehet, van, aki ezt a kulturális oktatást nemzeti öntudattól dagadó kebellel megkockáztatja. Neki sok szerencsét hozzá, én a magam részéről maradok a jól bevált, praktikus módszeremnél. Nyilván nem egy jelentős dolog, de mégis megkímélem magam a lekezeléstől, a diskman és a meleg vizes csap, esetleg a kijárat mutogatásától.

Ha olyan helyzetbe kerültél, hogy tagadnod kell a származásodat, akkor ott te már bármit hazudozhatsz, így is, úgy is le fognak nézni, legfeljebb még te is szembeköpheted magad.  :)

#1257 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 13. 10:19

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. júl. 12., vasárnap - 14:32

Persze, igazatok van. Nyilván nyugaton se minden ember ilyen. De statisztikailag elég sok embert oltott be az ottani média felsőbbrendűséggel...

Esetleg egy ab ovo az "itteni" speciális média által kisebbrendűséggel beoltott szemüvegen így látszik? Hmmm...?  Mert nagy úr a látniakarás...

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#1258 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 13. 10:36

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. júl. 13., hétfő - 10:33

Mondom, a nemzetközi közvéleményt és a nyugati átlagembert NEM érdekli,

1. néha igen
2. ha hülyének néz, akkor meg vállat vonsz, oszt jóreggelt.

Amúgy meg szerintem szimplán kényszergyógykezelni kellene, mert ez valami csúnya betegség lesz.
Make love not Wor.

#1259 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 13. 10:47

Idézet: Eleanor - Dátum: 2009. júl. 13., hétfő - 11:19

Esetleg egy ab ovo az "itteni" speciális média által kisebbrendűséggel beoltott szemüvegen így látszik?

Mondasz valamit cyberde-vel egyetemben. Nem állítom, hogy ez a legjobb-legtámogatandóbb megoldás, de jobbat erre az esetre nem találtam.

Nyilván az ember alapvetően kerüli az ilyet. Inkább olyan helyre megy, ahol szívesen látják a külföldit és nem ellenségesek. Meg azért sok nyugati barátságos, nyitottak, ha nem fogott rajtuk az agymosás. Sőt néhányan kifejezetten szimpatizálnak a magyarokkal, pl. eltöltöttek itt egy jó nyaralást, vagy hallottak rólunk valami jót. Ők egyenesen értékelik a magyar dolgokat, tudják a "igen/nem", "jónápótkivánók"-ot, az "ékéssékédré". Némelyik még káromkodni is tud. Sőt szeretik, ha tanít az ember nekik néhány új magyar szót. Állítják, hogy a magyar lányok a legszebbek, stb. Főleg európaiakra jellemző ez, de ilyen jenkivel is találkoztam már. Meg Latin-Amerikában van az, ahol valami miatt nincsenek rólunk rossz véleménnyel. Talán ott kimaradtunk a néphülyítésből, mert nem keresztezték egymást az érdekek. Vagy talán ott komolyabban veszik a turizmust.

Szerkesztette: N0zer0 2009. 07. 13. 11:01 -kor

#1260 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 13. 10:52

Idézet: Eleanor - Dátum: 2009. júl. 13., hétfő - 10:19

Esetleg egy ab ovo az "itteni" speciális média által kisebbrendűséggel beoltott szemüvegen így látszik? Hmmm...?  Mert nagy úr a látniakarás...

Nem tudom, külföldön hogy megy ...
De azt tudom, hogy pl. hazai nyaralóhelyeken rendszeresen előfordult (még anno a 90-es évek elején és közepén, akkoriban egész nyarakat töltöttem a Balatonon), amikor messziről látni, hogy a 6 méter széles járdát 3-an egymás mellett menve elfoglalják teljes szélességében, mellettük nem fér el más elmenni, és közben olyan hangosan beszélgetnek németül, hogy 200 méterről hallani.
Mostanában ugyanilyet láttam a 2-es villamoson is párszor.

Ezt sose értettem, miért csinálják? Dicsekedni akarnak, hogy ők németek, és hallják minél többen? Vagy csak szimplán rosszul hallanak?

Téma megosztása:

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.