HWSW Informatikai Kerekasztal: Hol loptak meg? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hol loptak meg? Hadd tudja meg mindenki Értékeld a témát: -----

#1321 Felhasználó inaktív   marklar2 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 25. 15:15

Idézet: debaj - Dátum: 2009. júl. 25., szombat - 15:54

Parádé alatt azt értettem, hogy a disznó sivít, a böllér meg kergeti  :Đ

Ja, mint amikor a szakács nagybátyám 2-3 bátorságot adó védőital elfogyasztása után pontos anatómiai ismereteiről számotadva szívenszúrta a szerencsétlen állatot, aztán mire észbekaptak, hogy hol a lavór, addigra már el is vérzett a disznó. :omg:

Abban az évben elmaradt a véreshurka. :banghead:

Szerkesztette: marklar2 2009. 07. 25. 15:16 -kor

#1322 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 25. 15:21

Idézet: debaj - Dátum: 2009. júl. 25., szombat - 15:54

Parádé alatt azt értettem, hogy a disznó sivít, a böllér meg kergeti  :Đ

Világos. :D

Azt mondjuk még nem látom, hogy ezt hogy fogjuk a meglopásos témakörbe bepasszírozni. :Đ :offtopic:

#1323 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 25. 18:54

Idézet: Carmaged - Dátum: 2009. júl. 25., szombat - 16:21

Azt mondjuk még nem látom, hogy ezt hogy fogjuk a meglopásos témakörbe bepasszírozni. :Đ :offtopic:

Ööö... úgy, mint az előző kb. 12 oldalt?  :Đ

Szerkesztette: debaj 2009. 07. 25. 19:24 -kor

#1324 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 25. 22:58

Én úgy tudom, hogy azért a nyaki ütőeret szúrják, hogy a vergődő állat kipumpálja magából az összes vért, így nem lesz véres, fertőzésre, romlásra hajlamosabb a hús. S ez az elektromos, illetve lövős módszernél ez nem jön össze...
Lopás témakör? Hmm, az átkosban volt olyan, hogy bejelentés nélkül nem lehetett disznót vágni, csak bejelentéssel. Aztán az állambácsi emberei jöttek "vámolni"...  :Đ  Bár most röhögök, ez nagyon nem volt vicces akkoriban...
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#1325 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 17:53

Idézet: marklar2 - Dátum: 2009. júl. 25., szombat - 15:15

Ja, mint amikor a szakács nagybátyám 2-3 bátorságot adó védőital elfogyasztása után pontos anatómiai ismereteiről számotadva szívenszúrta a szerencsétlen állatot, aztán mire észbekaptak, hogy hol a lavór, addigra már el is vérzett a disznó. :omg:

Abban az évben elmaradt a véreshurka. :banghead:

Hacsak nem volt pallosa, elég nehezen éri el a szívet, az majdnem  a disznó közepén van.
Tehát a szíven szúrásnak minimális az esélye, de az biztos, hogy amikor hasi oldalon felvágják,
akkor megsértik a szívet is, és ez kb. szúrásnak néz ki. Még nem láttam böllért, aki ne sütötte volna el ilyenkor, hogy "látod, hogy szíven szúrtam?!".

#1326 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 17:56

Idézet: Misi_D - Dátum: 2009. júl. 25., szombat - 22:58

Én úgy tudom, hogy azért a nyaki ütőeret szúrják, hogy a vergődő állat kipumpálja magából az összes vért, így nem lesz véres, fertőzésre, romlásra hajlamosabb a hús. S ez az elektromos, illetve lövős módszernél ez nem jön össze...
Lopás témakör? Hmm, az átkosban volt olyan, hogy bejelentés nélkül nem lehetett disznót vágni, csak bejelentéssel. Aztán az állambácsi emberei jöttek "vámolni"...  :Đ  Bár most röhögök, ez nagyon nem volt vicces akkoriban...

De összejön a lövős, és elektromos módszerrel is. Nem múlik ki azonnal, a lövés után is hosszú ideig rángatózik, rugkapál, csak hangot nem ad ki. Ugyanúgy kijön a vére, nem várják meg, hogy megdermedjen, lövés után már szúrnak is.
Ellopták valaki disznaját?

#1327 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 17:59

:offtopic:
Offoljak én is ki menyire ismeri a távoli földrajzzal kapcsolatban:
A seregben mindössze 3 slapic (ebből egyik a haverom meg én voltunk, a harmadik egy újonc)
tudta felsorolni a Naprendszer bolygóit, kb. 150 -ből.

#1328 Felhasználó inaktív   Amea 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 27. 21:43

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 18:59

:offtopic:
A seregben mindössze 3 slapic (ebből egyik a haverom meg én voltunk, a harmadik egy újonc)

Én most jobban érzem magam ettől.
"...vannak csalók és vannak hazugságok. Ezért is lenne fontos minél előbb megalkotni a Nagy Forrásanyag-ReferenciaMátrixot." (by Dex)

#1329 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 27. 21:49

Én a Varánusznál elakadtam  :D
Ciciman is on borda

#1330 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 28. 05:51

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 18:59

Ezzel több gond van. Egyrészt tényleg illik tudni. Másrészt ez nem földrajz, hanem csillagászat. (UFO azért nem jön-megy turistaként, még ha falun, illuminált állapotban látni is vélik). Másrészt, amire gondolsz, az a 9 nagybolygó. Azoknak van 61 holdja. Mindnek a nevét már csak csillagászok tudják. Meg van körülbelül 100000 kisbolygó, ezeket a csillagász se fújja fejből.

Kvízműsorokban nehezítve kérdezik: nagybolygók Naptól való távolság szerint (még ez se olyan nehéz), de méret szerint, holdak szerint, felfedezési sorrendben, esetleg fordított sorrendben, stb. Ezt már hétköznapi ember a talpán, aki tudja, vagy egyáltalán kizárásos alapon meg tudja tippelni.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1331 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 28. 07:54

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. júl. 28., kedd - 5:51

... Azoknak van 61 holdja. ...

Csak a Jupiternek egyedül van annyi, vagy több.
Igaz abból földi távcsővel csak 10-15-öt vettek észre, a többit űrszondákkal fedezték fel.

#1332 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 28. 08:40

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. júl. 28., kedd - 6:51

Ezzel több gond van.

Rendben, de ez már a szarnak alapos megrágása. Szerintem egy csillagászt is megfognál egy ilyen részletességű kérdéssel, pláne, ha nem a Naprendszer a szakterülete, hanem mondjuk a rádiócsillagászat.

#1333 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 28. 09:52

Idézet: debaj - Dátum: 2009. júl. 28., kedd - 9:40

Rendben, de ez már a szarnak alapos megrágása.

Az hát. Közben megnéztem és csak a Jupiternek van 63 holdja, összesen 144-et holdat neveztek el eddig a Naprendszerben. A lényeg az lenne, hogy azért legalább a most ismert nagybolygókat (a 9., a Plutó már csak plutoida törpebolygóként van emlegetve) ismerje valaki. Naptól számított sorrendjüket fejből már csak kb. tudom, ha nincs puska.

Az egész onnan indult, hogy egy átlag amerikai azt se tudja, hol van Magyarország, egyetlen egy határszomszédunkat se ismeri. Pedig még a Szovjetunió, Jugoszlávia, Csehszlovákia felemlítésére is lehetne 0,5 -> ~1 pontot adni fejenként. Az nem mentség, hogy kicsi, jelentéktelen ország vagyunk. Pedig azért találkozik magyar turistával, meg ha európai körútra jön, és érinti Bécset, akkor még átruccanhat ide is. Tehát nem műveltség kérdése, hanem hasznos is tudni. Vagy akkor ne tudja, de legyen nála valami zsebre összehajtogatható, aktuális minitérkép, amit tud használni: egyik oldalán világtérkép, országokkal, fővárosokkal, időzónákkal, másik oldalon egyéb adatokkal, pl. lobogó, ha szövetségi állam az adott ország, akkor hány tagállama van, stb. Ennyi esze legyen már a tirpákjának, ha egyszer nem hajlandó tanulni.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1334 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 28. 10:17

Idézet

a most ismert nagybolygókat (a 9., a Plutó már csak plutoida törpebolygóként van emlegetve) ismerje valaki.

Most is 9 bolygó van, mert lett még egy felfedezve, ami kis ideig a 10-ik volt, na, ezt szégyelem, de nem tudom, van-e már neve...

Idézet

Naptól számított sorrendjüket fejből már csak kb. tudom, ha nincs puska.

Ejnye!

#1335 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 28. 10:26

Na, megvan: Szedna!
http://www.sg.hu/cikkek/33456/egyedi_hold_...rheti_a_szednat

#1336 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 28. 11:15

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. júl. 28., kedd - 11:17

Most is 9 bolygó van, mert lett még egy felfedezve, ami kis ideig a 10-ik volt

8, mert a <Szedna> legjobb esetben is maximum törpebolygó besorolást kap (jelenleg kisbolygó).

Amúgy: "jelenleg öt olyan égitest ismert, melyeknek tömege elég ahhoz, hogy saját gravitációjuk hatására közel gömbalakúak legyenek, így ezek az objektumok alkotják a 2006-ban bevezetett törpebolygók csoportját (a Ceres, a Plútó, az Erisz, a Makemake és Haumea)" <Naprendszer>
A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#1337 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 07. 28. 11:27

Hát a csillagászok azóta is vitatkoznak, hogy a Sedna bolygó vagy nem bolygó...

http://hu.wikipedia....6rpebolyg%C3%B3

[Szerk.: lassú voltam, HookR megelőzött...]

Szerkesztette: scaurus 2009. 07. 28. 11:30 -kor

"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#1338 Felhasználó inaktív   Amea 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 29. 19:22

Tőlem speciel ellopták az egyik holdamat... meg mintha két kisebb bolygó is hiányozna.
"...vannak csalók és vannak hazugságok. Ezért is lenne fontos minél előbb megalkotni a Nagy Forrásanyag-ReferenciaMátrixot." (by Dex)

#1339 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 29. 21:50

Idézet: Amea - Dátum: 2009. júl. 29., szerda - 20:22

Tőlem speciel ellopták az egyik holdamat... meg mintha két kisebb bolygó is hiányozna.

Egyet se félj, idővel majd kapsz másik(ak)at. ;)
A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#1340 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 29. 22:51

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. júl. 28., kedd - 11:26

Na és mivan a nibiruval? :)
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

Téma megosztása:

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.