HWSW Informatikai Kerekasztal: Hol loptak meg? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hol loptak meg? Hadd tudja meg mindenki Értékeld a témát: -----

#1481 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 08. 22. 09:22

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. aug. 22., szombat - 9:19

Azt írta, hogy ez az utolsó munkahete a táborban, aztán egy hetet kirándulnak valamelyik nagyvárosban (asszem NYC).

Akkor még lesznek kalandok ott is  :up:
.
.
.

#1482 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 22. 09:39

Idézet: Ndrew - Dátum: 2009. aug. 22., szombat - 9:11

De ha veszek két húszezrest és előállítok belőle három 50%++-os darabot, akkor gondolom azt nem váltják be. :Đ
Csak, ha egybe van, vagy a részeket a számok egyértelműen azonosítják. :think:

:respect:

Egyszer azt hallottam, hogy ha csak egy része van meg a pénznek, akkor valahol (talán valami központi bankban) beváltják azt a részt, ami megvan.
Ha megvan egy 10e-snek a 65%-a, akkor adnak érte 6500 ft-ot.

Egyszer valaki bevetett egy ilyen trükköt: amikor még a legnagyobb bankó az 500 ft-os volt, akkor szerzett valahogy egy halom 500-ast, és mindből kivágott egy mm-es csíkot keresztbe, de úgy, hogy mindegyik pénzből 1 mm-rel odébbról vágta a csíkot. A maradék pénzt összeragasztotta, mintha csak el lenne vágva vagy szakadva, a ragasztásnál elsunnyogta azt az 1 mm-t, és fizetett vele.
A csíkokból meg kirakott egy új 500-ast és beváltotta. Aztán valahogy lebukott.
Akkor 500 ft még kb. egy havi fizetés volt.

Szerkesztette: Sparow2 2009. 08. 22. 09:40 -kor

#1483 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 22. 09:44

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. aug. 22., szombat - 10:39

Egyszer azt hallottam, hogy ha csak egy része van meg a pénznek, akkor valahol (talán valami központi bankban) beváltják azt a részt, ami megvan.
Ha megvan egy 10e-snek a 65%-a, akkor adnak érte 6500 ft-ot..

Hmm.

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. aug. 22., szombat - 10:39

Egyszer valaki bevetett egy ilyen trükköt: amikor még a legnagyobb bankó az 500 ft-os volt, akkor szerzett valahogy egy halom 500-ast, és mindből kivágott egy mm-es csíkot keresztbe, de úgy, hogy mindegyik pénzből 1 mm-rel odébbról vágta a csíkot. A maradék pénzt összeragasztotta, mintha csak el lenne vágva vagy szakadva, a ragasztásnál elsunnyogta azt az 1 mm-t, és fizetett vele.
A csíkokból meg kirakott egy új 500-ast és beváltotta. Aztán valahogy lebukott.
Akkor 500 ft még kb. egy havi fizetés volt.

A számoknál bukó, mert nem illeszkedik.

#1484 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 22. 09:54

Idézet: Ndrew - Dátum: 2009. aug. 22., szombat - 9:44

Hmm.

A számoknál bukó, mert nem illeszkedik.

Nem kell illeszkedniük, ha beviszel egy darabka pénzt, akkor megkapod a részét érte.

Vagy nem tudom, de ez a csíkokra vágós dolog annak idején volt a tévében is.
Ezek voltak a bűnügyek akkor, nem volt bankrablás, meg ilyenek.

szerk: valóban: az MNB szerint 50%-nál nagyobb darab kell, úgy hogy bizonyíthatóan egy pénzhez tartozzanak a darabok és kifizetik a teljes névértéket.

Szerkesztette: Sparow2 2009. 08. 22. 10:01 -kor

#1485 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 22. 10:07

Ha már a pénznél tartunk: mi a helyzet azokkal a kütyükkel, amikbe beledobsz egy ötforintost, megtekersz egy kart, majd kapsz egy ovális lapkát az adott turistalátványosság képével? Tudtommal a szándékos pénzrongálás bűncselekmény, vagy már nem az? :think:

#1486 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 22. 10:15

Idézet: debaj - Dátum: 2009. aug. 22., szombat - 11:07

Ha már a pénznél tartunk: mi a helyzet azokkal a kütyükkel, amikbe beledobsz egy ötforintost, megtekersz egy kart, majd kapsz egy ovális lapkát az adott turistalátványosság képével? Tudtommal a szándékos pénzrongálás bűncselekmény, vagy már nem az? :think:

Amennyire én tudom, csak a forgalomban lévő pénzekre van valami rongálással kapcsolatos tiltás.
Az 5forintos meg forgalomban van... szóval nem tudom.
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#1487 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 22. 10:16

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. aug. 22., szombat - 8:06

A jogszerű menete ennek az lenne, hogy a hamis pénzt leadod a rendőrségen, megmondod hol kaptad és kártérítést követelsz attól, akitől kaptad. Ő meg majd követeli attól, akitől ő kapta. Csak 90% a könnyebb utat választja a jogászkodás helyett.

Meglátszik hogy nemvoltál még igy, olyan ez mint a tanuzás behivnak 10 szer is és mindig mondhatod el ujra és ujra hogy mitörtént.Haveromat munkahelyéröl egy ilyen miatt egyszerűen kirugták hiába mutatta hogy idézés.Megunták hogy havonta jár biróságra és az is ilyen bankjegy miatt volt.

Szerkesztette: djculture 2009. 08. 22. 10:21 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1488 Felhasználó inaktív   graffin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 22. 10:27

Sziasztok!

Van egy kérdésem, ami lazán kapcsolódik a topichoz:
mostanában többször láttam az egyik TV reklámjai között egy olyan SMS-ben rendelhető szolgáltatást, hogy elküldöd az ismerősöd mobilszámát egy emeltdijas számra, és a rendszer megmondja [?], hogy pontosan hol van az illető [a felirat szerint GPS vagy cella info alapján.]
Mobil távközléssel foglalkozó cégnél dolgozom, azt tudom, hogy technikailag simán megoldható a dolog, mintahogy a google is tud ilyet, HA előtte beregisztrálom magam és engedélyezem bizonyos, általam megadott embereknek, hogy lássák, merre járok épp.

Ezek alapján azt mondom,hogy ez a reklém átverés, ilyen szolgáltatást jogi akadályok miatt nem nyújthat a cég, jól gondolom?

Üdv

g
Egy kedves ismerősöm bioboltja: Panakeia

#1489 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 22. 10:28

Idézet: debaj - Dátum: 2009. aug. 22., szombat - 10:07

Már egy ideje nem bűncselekmény.

#1490 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 22. 10:28

Idézet: djculture - Dátum: 2009. aug. 22., szombat - 11:16

Meglátszik hogy nemvoltál még igy, olyan ez mint a tanuzás behivnak 10 szer is és mindig mondhatod el ujra és ujra hogy mitörtént.Haveromat munkahelyéröl egy ilyen miatt egyszerűen kirugták hiába mutatta hogy idézés.Megunták hogy havonta jár biróságra és az is ilyen bankjegy miatt volt.

De írtam már. Olvass vissza. Ha lebuksz vele továbbpasszolás közben, akkor is ez van. Sokaknak így is megéri a könnyebb utat választani. Tény, hogy sok vesztenivalójuk nincs, jelen állás szerint megéri próbálkozni az elsütéssel. Legfeljebb nem sikerül, kellemetlenség majdnem ugyanannyi. Sokan nem is tudnak róla, hogy ezt elvileg nem szabad. Csak felhívtam a figyelmet a veszélyekre.

Meg mondjuk lehet voltam már én is így, csak nem tudtam róla, és nem bukott ki a dolog. Pedig az alapvető elemekre figyelek (pénzanyag, domborzat, hologramcsík, fémszál), de UV-vel, komolyabb dolgokkal nem ellenőriztem soha.

Szerkesztette: N0zer0 2009. 08. 22. 10:32 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1491 Felhasználó inaktív   G-e-r-i 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 22. 10:30

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. aug. 22., szombat - 10:54

Nem kell illeszkedniük, ha beviszel egy darabka pénzt, akkor megkapod a részét érte.

Vagy nem tudom, de ez a csíkokra vágós dolog annak idején volt a tévében is.
Ezek voltak a bűnügyek akkor, nem volt bankrablás, meg ilyenek.

szerk: valóban: az MNB szerint 50%-nál nagyobb darab kell, úgy hogy bizonyíthatóan egy pénzhez tartozzanak a darabok és kifizetik a teljes névértéket.

Ha sérült pénzt viszel MNB-be, akkor megkapod a 100%át. Abban az esetben működik a csere, ha a pénznek minimum az 51%-a megvan és egyben van.
Én már cseréltem olyan húszezrest, aminek a kb 15%-a hiányzott (ollóval le volt vágva)
Munkahelyem: Best Machinery.
A munkagépek, recycling és biomassza hasznosítási berendezések és targoncák hazája :)

#1492 Felhasználó inaktív   G-e-r-i 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 22. 10:35

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. aug. 22., szombat - 11:28

De mint írtam, ha lebuksz vele továbbpasszolás közben, akkor is ez van. Sokaknak így is megéri a könnyebb utat választani. Tény, hogy sok vesztenivalójuk nincs, jelen állás szerint megéri próbálkozni az elsütéssel. Legfeljebb nem sikerül, kellemetlenség majdnem ugyanannyi.

Meg mondjuk lehet voltam már én is így, csak nem tudtam róla, és nem bukott ki a dolog. Pedig az alapvető elemekre figyelek (pénzanyag, domborzat, hologramcsík, fémszál), de UV-vel meg komolyabb dolgokkal nem ellenőriztem soha.

A minap volt a kezemben egy hami 200eur.
Pénzpapíron volt, uv alatt stimmelt a (nem) világítás. Volt benne megfelelő hologram, fémszál, vízjel.
Dombornyomott volt!

Ami nem stimmelt:
-a lila-olivazöld színváltós 200-as felirat nem módosította a színét.
-A vízjelben az ábra alatti 200-as felirat furi volt (az igazi Eurón kicsit átlátszóbb, mint a vízjel többi része)

Az egyik bankban azt mondták rá, hogy eredeti, egy másikban pedig azt, hogy tuti hamis...
Szóval ennyit arról, hogy csak gagyi hamisítványok vannak....
Munkahelyem: Best Machinery.
A munkagépek, recycling és biomassza hasznosítási berendezések és targoncák hazája :)

#1493 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 22. 10:42

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. aug. 22., szombat - 10:28

De mint írtam, ha lebuksz vele továbbpasszolás közben, akkor is ez van. Sokaknak így is megéri a könnyebb utat választani. Tény, hogy sok vesztenivalójuk nincs, jelen állás szerint megéri próbálkozni az elsütéssel. Legfeljebb nem sikerül, kellemetlenség majdnem ugyanannyi.

Ha ilyen helyzetben volnék és lebuknék, akkor eljönnék onnét. Aztán ki volt az?
Legrosszabb esetben a hamis pénzt bukom el, amit úgyis elbuknék ha beviszem a rendőrségre is, mert nem fogják megtéríteni.

Ismerős járt hasonlóan: ismerősének adott kölcsön pénzt autóvásárlásra. Megvolt az új gép, a régit meg elpasszolta az autópiacon, aztán vitte a régi autóért kapott pénzből vissza a kölcsönt: akkor még 1000 ft volt a legnagyobb címlet, aztán szinte mindegyik pénz más árnyalatú volt, nem volt két egyforma.
Nem tudták biztosra,hogy hamisak-e, csak aggódtak, hogy esetleg igen, és akkor ha tennék be a bankba és mindet elszedik tőlük, akkor bebukják egy autó árát, ezért nagyon sokáig kisebb darabokban vitték beváltatni ide-oda, boltokba, meg apránként hordták le a bankba, hogyha bukta van, akkor csak párezer ft-ot bukjanak el. De mindegyik helyen elfogadták, sehol nem mondták, hogy nem igazi.

Szerkesztette: Sparow2 2009. 08. 22. 10:44 -kor

#1494 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 22. 10:50

Akkor meg gyerekcipoben jart a hamisitas nalunk, ebbol eredendoen a felmeres es vedekezes is. UV lampa? Ugyan, sehol se volt olyan akkoriban mikor 1000 Ft volt a legnagyobb banko. Raneztek, 1000? 1000. Oke.

#1495 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 22. 10:56

Idézet: graffin - Dátum: 2009. aug. 22., szombat - 11:27

Ezek alapján azt mondom,hogy ez a reklém átverés, ilyen szolgáltatást jogi akadályok miatt nem nyújthat a cég, jól gondolom?

Nem ez a legneccesebb, inkább az, hogy ezekből a telefonszámokból adatbázist építenek telefonálgatós ügynököknek, jópénzért. Az éles telefonszámok jóval értékesebbek, mint a régi adatbázisokból összeszedegetettek. A "szolgáltatás" mögött meg nincs olyan cég, aminek el lehetne kapni a tökeit, offshore vagy fiktív cégek regisztrálják a telefonszámot, és ha egyáltalán érdekli őket az SMS-ekből befolyó összeg, az is valami külföldi, visszakereshetetlen számlaszámra megy.

A sok hülye meg bőszen küldi a számokat, mert milyen jó is az. Engem is hívtak már fel nem egyszer, hogy "nyilvános telefonszámlistából" találták a számom (van egyáltalán ilyen, hogy nyilvános telefonszámlista? :think: ), meg hogy "egy ismerősöm adta meg a számom", és biztos érdekel ez meg az az ajánlat. Kis mennyiségben még vicces is lehhet, de amikor egyszer napi többször felhívtak ugyanattól a nyelviskolától, hogy tanuljak angolul, mert az jó, most indul a kezdő kurzus, a végén még valami sírdogálás is volt a vonal túlvégén, de nem igazán sajnáltam a kiscsajt.

#1496 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 22. 10:57

Idézet: Cellular - Dátum: 2009. aug. 22., szombat - 10:50

Akkor meg gyerekcipoben jart a hamisitas nalunk, ebbol eredendoen a felmeres es vedekezes is. UV lampa? Ugyan, sehol se volt olyan akkoriban mikor 1000 Ft volt a legnagyobb banko. Raneztek, 1000? 1000. Oke.

Jó, de azért gondolom Te sem vállaltad volna be, hogy elbukd egy autó árát, nem? (Ha mégis, akkor privátban küldöm a számlaszámomat :) )
Mert jó, nem volt UV lámpa, de azért ciki volna, ha tennéd be a bankba egyszerre az egészet, és akkor a pénztárnál kiszúrnák, hogy hamis. Főképp, ha ennyire látszik, hogy más a színük is.

#1497 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 22. 10:58

Idézet: Cellular - Dátum: 2009. aug. 22., szombat - 11:50

Akkor meg gyerekcipoben jart a hamisitas nalunk

Ööö, a frankhamisítási botrányról biztos hallottál már... :)

#1498 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 22. 11:02

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. aug. 22., szombat - 11:42

Ha ilyen helyzetben volnék és lebuknék, akkor eljönnék onnét. Aztán ki volt az?
Legrosszabb esetben a hamis pénzt bukom el, amit úgyis elbuknék ha beviszem a rendőrségre is, mert nem fogják megtéríteni.

1. Onnan nem jössz el. Ha megteszed, akkor abból már nem tudsz kimosdani, elismered vele a bűnösséged. Azonnal hívják a rendőrséget alapból. Mindenképp. Mondom, előttem már volt egy ilyen a postán (látszott rajta, hogy nem ügyeskedett, a befizető maga se tudta, hogy van 1 hamis bankjegy a többi között). Így is leléptem hamarabb, mert sokáig tartott és nem akartam tanúskodni. Kerestem egy másik postát.
2. Legrosszabb esetben nem csak a pénzt bukod el, hanem megbüntetnek. Igaz csak 0-1év szabadságvesztés, max fogház, de első cselekmény, büntetlen előélet, megbánás, már csak pénzbüntinél vagyunk és semmi felfüggesztett.
3. Ha nem vagy biztos benne, igazi-e, akkor előre kell szólni.
4. Megtérítik, ha tudod bizonyítani honnan van. Általában nem szokták tagadni és meg is szokták téríteni. Kivéve ha magától a hamisítótól kaptad, aki meglépett azóta.

Amit én tennék, ha kapnék hamis bankjegyet és utólag észrevenném. Kis pénznél (max. 20 ezer) nem tennék semmit (tanulópénz), de soha nem boltolnék újra ott-azzal. Ha több pénz forogna veszélyben, akkor viszont jogi útra lépnék. Az biztos, hogy kevésért nem kockáztatnék. Nem a becsület miatt, az már rég nem érdekes a mai világban. Kell a fenének befeketített előélet, amit később elő tudnak ásni a múltadból, ha jelentős posztot kapsz.

Szerkesztette: N0zer0 2009. 08. 22. 11:09 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1499 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 22. 11:04

Idézet: debaj - Dátum: 2009. aug. 22., szombat - 13:58

Ööö, a frankhamisítási botrányról biztos hallottál már... :)

Most igy nem ugrik be :think:

#1500 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 22. 11:04

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. aug. 22., szombat - 13:57

Jó, de azért gondolom Te sem vállaltad volna be, hogy elbukd egy autó árát, nem? (Ha mégis, akkor privátban küldöm a számlaszámomat :) )
Mert jó, nem volt UV lámpa, de azért ciki volna, ha tennéd be a bankba egyszerre az egészet, és akkor a pénztárnál kiszúrnák, hogy hamis. Főképp, ha ennyire látszik, hogy más a színük is.

Persze, logikus, agybajt kaptam volna.

Téma megosztása:

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.