HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? -30- - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? -30- és hogyan kell megszerelni? Értékeld a témát: ****- 32 szavazás

#361 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 03. 13:03

Idézet: Kory - Dátum: 2009. jún. 3., szerda - 13:52

De honnét veszitek tutira ezeket, hogy biztosan rossz egy 2006-os dízel Astra? 1 milliót rákölteni? Gondolom előtte meg lehet nézetni.

Azt meg honnan gondolod, hogy egy km-beíratlan 2 éves dízel Bravoban 50 ezer van, és eladják? :)

Én nem írtam olyat, hogy szerintem egy 2006-os Astra szar.
Ha igen, kopizd már be ide.

Dextrose listájára írtam, hogy azok közül szerintem jópárra költeni kéne.
2006-os vas szinte biztos, hogy jó, hacsak nem szarrá volt törve.

A Bravo az 2007 májusi modell, tehát legrosszabb esetben 2007 nyarán vették meg.
Azt ne mondd már, hogy 100 ezret beleraktak. :)
A legtöbb valami 70 ezer volt eladatlanul, amit eddig láttam. Ezek másfél éves kocsik, najó kettő. :)
RDaneel_hu

#362 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 03. 13:11

Idézet: Rudi - Dátum: 2009. jún. 3., szerda - 13:33

...

Ha nem a lehető legballonosabb, négyéves, újkorában is gagyi Michelin gumi lenne a Focuson, istenbiz' megkérdezném blueboi-t, hogy mit szól egy elzárt területen egy szlalomversenyhez. :) De akár a Hungaroringre is kimehetünk. :)

#363 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 03. 13:19

Következő talira szervezhetunk szlalomversenyt is, aztan majd meglatjuk. Keresztbe meg autozzon aki szeret, de ne az legyen mar a normalis, es aki nem csinalja az hulye..
#1: HP 6000Pro Desktop
#2: Ipad 2 32GB WiFi+3G ; Huawei Ideos S7 Slim 3G
#3: Nokia Booklet 3G
#4: Gigabyte EP45T-DS3R, E8200@3.2, 12GB DDR3, Gigabyte HD4850+ZL, OCZ Vertex 2 SSD+ 2x320GB Raid0, WD Elements 2TB, Chieftec 620W. Mobil: Nokia E72 + Iphone 4, Playstation 3 320GB

#364 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 03. 13:19

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. jún. 3., szerda - 13:41

Lada Samarával kezdtem. Aztuán ezres Suzukival. Aztuán 1.4-es Brávával. Mindegyikből elegem lett mert gyenge, erőtlen autók voltak.

tehát lényegében felvágós gyorsautót szeretnél. ez nem baj, csak akkor legyen rá pénzed :D vagy ha nincs, és nem is értesz hozzá, akkor megint rád fognak sózni valami széthullófélben lévő szart, amiben vagyonokért fognak főtengelyt köszörülni a lehúzós szervizben. ahonnan karácsonykor majd lehet kapsz egy lapot a szerelő családjától, hogy köszönik szépen a csodás ajándékokat, a nyaralást, meg úgy általában az egész éves támogatást :Đ
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#365 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 03. 13:22

Idézet: blueboi69 - Dátum: 2009. jún. 3., szerda - 13:35

Én úgytudom 2évente kell cserélni.

Maradjun annyiban, hogy kinyitod a gépkönyvet, és ami abban van, azt kell csinálni. Márkától függetlenül! ;)
"All the way up to six if I have to... Maybe even faster than you."

#366 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 03. 13:22

Idézet: netcobra - Dátum: 2009. jún. 3., szerda - 13:19

Következő talira szervezhetunk szlalomversenyt is, aztan majd meglatjuk. Keresztbe meg autozzon aki szeret, de ne az legyen mar a normalis, es aki nem csinalja az hulye..

Szervezhetünk felőlem én biztos élvezném, mégha utolsó lennék akkoris.

Szó nem volt arról, hogy aki nem keresztbemegy az hülye. Autókról beszélünk és élvezetes vezetésről illetve arról, hogy ez a kettő hogy kapcsolódik össze. Dugóban állni,meg 50el gurulni a forgalomba korántsem élvezetes, nyilván kicsit elrugaszkodunk monoton forgalmtól, hiszen mi a retkes fazsér gyártanak ilyen erős autókat mint a megane/clio RS meg m3 meg stb, ha nem azért hogy néha az ember odalépjen neki?
BMWパワー
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#367 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 03. 13:24

Idézet: Carmaged - Dátum: 2009. jún. 3., szerda - 13:11

Ha nem a lehető legballonosabb, négyéves, újkorában is gagyi Michelin gumi lenne a Focuson, istenbiz' megkérdezném blueboi-t, hogy mit szól egy elzárt területen egy szlalomversenyhez. :) De akár a Hungaroringre is kimehetünk. :)

Asszed az enyim jobb? Jó ha van rajta 3-4mili minta  :) De lemérem már... Nyáron kéne szerválni új gummákat.  :rolleyes: Megkérdezhetsz én benne vagyok, mégha lenyomsz akkoris. Örülhetsz a jó időnek én meg a lehetőségnek, aztán majd visszük egymást j1-be  :)
BMWパワー
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#368 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 03. 13:26

Idézet: Indy - Dátum: 2009. jún. 3., szerda - 13:22

Maradjun annyiban, hogy kinyitod a gépkönyvet, és ami abban van, azt kell csinálni. Márkától függetlenül! ;)

Én márkától függetlenül cserélem 2 évente. Gondolod hogy egy mutyuki, rönó,vagy opel vagy bmw más fékolajat használ? Sztem rohadtul nem. Max annyi eltérés lehet hogy dot4, vagy dot5.1
BMWパワー
Kép

#369 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 03. 13:30

Idézet: blueboi69 - Dátum: 2009. jún. 3., szerda - 14:26

Én márkától függetlenül cserélem 2 évente.

Tégy ahogy jónak látod. :)
"All the way up to six if I have to... Maybe even faster than you."

#370 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 03. 13:31

Idézet: blueboi69 - Dátum: 2009. jún. 3., szerda - 14:22

Szervezhetünk felőlem én biztos élvezném, mégha utolsó lennék akkoris.

Szó nem volt arról, hogy aki nem keresztbemegy az hülye. Autókról beszélünk és élvezetes vezetésről illetve arról, hogy ez a kettő hogy kapcsolódik össze. Dugóban állni,meg 50el gurulni a forgalomba korántsem élvezetes, nyilván kicsit elrugaszkodunk monoton forgalmtól, hiszen mi a retkes fazsér gyártanak ilyen erős autókat mint a megane/clio RS meg m3 meg stb, ha nem azért hogy néha az ember odalépjen neki?

Nem tudom, en nekem a dugoban allni, meg 50 el menni is tud elvezetes lenni. Felhuzom az ablakot, csend van, szol a radio, a cd, vagy (nemsokara, folyamatban) nezem a tvt, teljesen jo. es ugyanugy elvezem, mint mikor orszaguton csapatok meg elozgetek ossze vissza. Most hetvegen mondjuk kijutott a jobol, szombat reggel tankoltam, vasarnap estere volt a kocsiban 400km, ugy, hogy pest 50km-es korzetet nem hagytam el es csak oda-vissza mentem egy egy banzajra. utkozben viszont kanyargos orszagut, elozgetesek, stb, jo volt. Es igy, 4-5 szemelyel, 100-110-el haladva es durva elozesekkel sem volt 9 lityo felett a fogyim. Mondjuk a rokonok erdekesen neztek amikor nyomtam neki, pedig meg vissza is fogtam magam..:)
#1: HP 6000Pro Desktop
#2: Ipad 2 32GB WiFi+3G ; Huawei Ideos S7 Slim 3G
#3: Nokia Booklet 3G
#4: Gigabyte EP45T-DS3R, E8200@3.2, 12GB DDR3, Gigabyte HD4850+ZL, OCZ Vertex 2 SSD+ 2x320GB Raid0, WD Elements 2TB, Chieftec 620W. Mobil: Nokia E72 + Iphone 4, Playstation 3 320GB

#371 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 03. 13:37

Idézet: netcobra - Dátum: 2009. jún. 3., szerda - 13:31

Nem tudom, en nekem a dugoban allni, meg 50 el menni is tud elvezetes lenni. Felhuzom az ablakot, csend van, szol a radio, a cd, vagy (nemsokara, folyamatban) nezem a tvt, teljesen jo. es ugyanugy elvezem, mint mikor orszaguton csapatok meg elozgetek ossze vissza. Most hetvegen mondjuk kijutott a jobol, szombat reggel tankoltam, vasarnap estere volt a kocsiban 400km, ugy, hogy pest 50km-es korzetet nem hagytam el es csak oda-vissza mentem egy egy banzajra. utkozben viszont kanyargos orszagut, elozgetesek, stb, jo volt. Es igy, 4-5 szemelyel, 100-110-el haladva es durva elozesekkel sem volt 9 lityo felett a fogyim. Mondjuk a rokonok erdekesen neztek amikor nyomtam neki, pedig meg vissza is fogtam magam..:)

Én is szoktam élvezni a zenét, de leginkább akkor amikor nem sietek. Viszont ilyenkor nem a vezetést élvezed hanem a zenét, tv-t, kényelmet :)
BMWパワー
Kép

#372 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 03. 13:42

Idézet: blueboi69 - Dátum: 2009. jún. 3., szerda - 10:25

Nemtom ki reagált egy driftes videóra egy rallyssal :p
Nemtom mi bajod, nem néztem le a pikes peak videót,mert alapmű ahogy irtam is. Szal max riszpekt nekije.
De azért nehogy azt hidd, hogy csúszó autót így odatenni ennyire könnyű. Jó tudom sokszor elbaszta meg ott gyakorolhatott.
Sztem örülnél ha egy kanyarból kijövet gázadásra a kilendülő seggét össze bírnád szedni, nemhogy ilyeneket csinálni.

Nekem semmi bajom, sőt, elfogadom, hogy te ejakulálsz ettől a videótól, de azt ígérted, hogy beszarunk, behugyozunk majd. Csupán jelezni próbáltam, hogy ez a video az én szememben nem több, mint bohóckodás. :) Biztosan élvezetes, de a profi autóvezetéstől, és a gyors haladástól távol áll. :)

#373 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 03. 13:44

Idézet: Tigger - Dátum: 2009. jún. 3., szerda - 13:42

Nekem semmi bajom, sőt, elfogadom, hogy te ejakulálsz ettől a videótól, de azt ígérted, hogy beszarunk, behugyozunk majd. Csupán jelezni próbáltam, hogy ez a video az én szememben nem több, mint bohóckodás. :) Biztosan élvezetes, de a profi autóvezetéstől, és a gyors haladástól távol áll. :)

:)
Okés, annak élvezetes aki alapvetően szereti ezt. Úgyláttam azért többeknek tetszett, Te meg csak azért nem tudod értékelni,mert olyan könnyűnek tűnik. Majd ha felmutatsz vmi hasonló területen ilyesmi tudást akkor azt mondom oké.
Nem profi autóvezetés? Hát közelebb van a profihoz mint egy kezdőhöz :
Gyors haladás? Ez sose arról szólt.
BMWパワー
Kép

#374 Felhasználó inaktív   G-e-r-i 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 03. 13:45

Idézet: blueboi69 - Dátum: 2009. jún. 3., szerda - 12:52

[...]Addig viszont engedd meg, hogy a saját autómat élvezhessem, néhány kategóriával jobban mint Te vagy az itt fórumozók 70%-a. ;)[...]

Egyáltalán nem biztos, hogy mindenki ugyanazt élvezi a vezetésben, mint te.

Volt egy E46-os M3 is ott, ahol a Passatot vettem. Még olcsóbb is volt, de véletlenül se jutott az eszembe, hogy azt válasszam. Ha te lettél volna ott az én helyemben, akkor gondolkodás nélkül megvetted volna az m3-at.

Számomra sokkal fontosabb a komfort, mint a keresztbe-menési képesség.
BMW-k világában maradva nekem sokkal inkább kellene egy új 730d, mint egy új M3. Számomra az előbbi sokkal több élményt nyújt.

Azt kellene felfogni, hogy különbözőek vagyunk...

Szerkesztette: G-e-r-i 2009. 06. 03. 13:46 -kor

Munkahelyem: Best Machinery.
A munkagépek, recycling és biomassza hasznosítási berendezések és targoncák hazája :)

#375 Felhasználó inaktív   G-e-r-i 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 03. 13:54

Idézet: netcobra - Dátum: 2009. jún. 3., szerda - 13:31

Nem tudom, en nekem a dugoban allni, meg 50 el menni is tud elvezetes lenni. Felhuzom az ablakot, csend van, szol a radio, a cd, vagy (nemsokara, folyamatban) nezem a tvt, teljesen jo[...]

:up:
Pont így vagyok vele én is.
Szerintem a külső és a belső környezet is része a vezetésnek!
A munkagépek, recycling és biomassza hasznosítási berendezések és targoncák hazája :)

#376 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 03. 13:55

Idézet: G-e-r-i - Dátum: 2009. jún. 3., szerda - 13:45

Egyáltalán nem biztos, hogy mindenki ugyanazt élvezi a vezetésben, mint te.

Volt egy E46-os M3 is ott, ahol a Passatot vettem. Még olcsóbb is volt, de véletlenül se jutott az eszembe, hogy azt válasszam. Ha te lettél volna ott az én helyemben, akkor gondolkodás nélkül megvetted volna az m3-at.

Számomra sokkal fontosabb a komfort, mint a keresztbe-menési képesség.
BMW-k világában maradva nekem sokkal inkább kellene egy új 730d, mint egy új M3. Számomra az előbbi sokkal több élményt nyújt.

Azt kellene felfogni, hogy különbözőek vagyunk...

Minden mondatoddal egyetértek. Szerencsére az autósport és a sportos élményautózás nem a kényelemről szól.
Én elfogadom hogy más mást szeret, és sose fikáztam le.
De ha belegondolsz akkor melyiket élvezetesebb nézni egy szlalomversenyen:
1. kintről nézve ugyanúgy menő autókat akik nem csúszkálnak és mindig ugyanazt látod kb minden versenyzőnél, csak a végén az eredmény eltér 1-2másodperccel
vagy
2. látod a különbésget, ki milyen stabilan és percizen uralja a vasat csúszás közben, milyen jól fűzi át a kanyarokat egymásba.

És ez belülről is ilyen. Nyilván jó időre menni. Régen annyit autószimulátoroztam hogy kész. Lenyomtam teljes F1 futamokat, meg WTCC-t tonnaszámra, tudom milyen időre menni, mikor már minden porcikádban érzed a szíved dobogását aztán meg egy nyamvadt kijelzőn megjelenő számoktól várod a csodát, az eredményt. Helyette driftelni sztem jobb. Elfogadom ha másnak nem, de úgy látom az olyan autósportnak aminél csúszás van, sokkal nagyobb a nézőközönsége mint annak ami tapadva megy. F1-en kívül.
Szal pl egy túraautóbajnokság sztem halál unalmas, órákon keresztül ugyanazt nézni és várni hogy valakinek összejöjjön egy előzés. Driftnél, szlalomnál meg szemmel látható a különbség és nincs két egyforma kanyar, kör, nem úgy mint ahol időre mennek ahol kb tizedre ugyanolyan időket mennek.
BMWパワー
Kép

#377 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 06. 03. 14:01

Idézet: Indy - Dátum: 2009. jún. 3., szerda - 14:22

Gépkönyvtől, mindentől függetlenül, szimpla kémia + fizika. :cool:

A fékolaj, megköti a levegő páratartalmát, "felvizesedik". Minél öregebb, annál több víz van benne, annál alacsonyabb a forráspontja. Ilyenkor egy-két erőteljesebb fékezés után felforr a fékolaj és mivel a folyadékokkal ellentétben a gázok összenyomhatóak, ezért drasztikusan csökkenhet a fékhatás.  :)

#378 Felhasználó inaktív   G-e-r-i 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 03. 14:07

Idézet: blueboi69 - Dátum: 2009. jún. 3., szerda - 13:55

Minden mondatoddal egyetértek. Szerencsére az autósport és a sportos élményautózás nem a kényelemről szól.
Én elfogadom hogy más mást szeret, és sose fikáztam le.
De ha belegondolsz akkor melyiket élvezetesebb nézni egy szlalomversenyen:
1. kintről nézve ugyanúgy menő autókat akik nem csúszkálnak és mindig ugyanazt látod kb minden versenyzőnél, csak a végén az eredmény eltér 1-2másodperccel
vagy
2. látod a különbésget, ki milyen stabilan és percizen uralja a vasat csúszás közben, milyen jól fűzi át a kanyarokat egymásba.

És ez belülről is ilyen. Nyilván jó időre menni. Régen annyit autószimulátoroztam hogy kész. Lenyomtam teljes F1 futamokat, meg WTCC-t tonnaszámra, tudom milyen időre menni, mikor már minden porcikádban érzed a szíved dobogását aztán meg egy nyamvadt kijelzőn megjelenő számoktól várod a csodát, az eredményt. Helyette driftelni sztem jobb. Elfogadom ha másnak nem, de úgy látom az olyan autósportnak aminél csúszás van, sokkal nagyobb a nézőközönsége mint annak ami tapadva megy. F1-en kívül.
Szal pl egy túraautóbajnokság sztem halál unalmas, órákon keresztül ugyanazt nézni és várni hogy valakinek összejöjjön egy előzés. Driftnél, szlalomnál meg szemmel látható a különbség és nincs két egyforma kanyar, kör, nem úgy mint ahol időre mennek ahol kb tizedre ugyanolyan időket mennek.

Te sportról beszélsz, én hétköznapi közlekedésről.

-Téged hányszor esz ki a fene versenypályára?
-A többiek - köztük én is - szerinted a megtett km-ek hány százalékát nyomják le forgalomtól elzárt területen?

Majd ha sportolni, versenyezni, driftelni... akarok, akkor veszek egy arra tökéletesen megfelelő gépet, és húzom egy trélerrel a pályára. Kényelmesen, dugóban állva, süppedve a bőrben, kellemes zenét hallgatva, D-ben hagyott váltóval. Ami nekem az élményteli közúti vezetés.

#379 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 03. 14:09

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. jún. 3., szerda - 11:54

Ez vajon lenyomna egy M6-ot, vagy azt a kocsit ami abban a ken blockos videóban volt itt a topikban?

http://www.hasznalta...rd_mustang_2008

A belseje primitív.

Az egészben csak az a gáz, hogy cirka 50k $-ból itthon van neked egy zsír új példány a 2010-es Shelby GT 500-ból, ezek meg 37 milláért adnák... :think:

#380 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 03. 14:13

Idézet: G-e-r-i - Dátum: 2009. jún. 3., szerda - 14:07

Te sportról beszélsz, én hétköznapi közlekedésről.

-Téged hányszor esz ki a fene versenypályára?
-A többiek - köztük én is - szerinted a megtett km-ek hány százalékát nyomják le forgalomtól elzárt területen?

Majd ha sportolni, versenyezni, driftelni... akarok, akkor veszek egy arra tökéletesen megfelelő gépet, és húzom egy trélerrel a pályára. Kényelmesen, dugóban állva, süppedve a bőrben, kellemes zenét hallgatva, D-ben hagyott váltóval. Ami nekem az élményteli közúti vezetés.

Aztán akinek meg nincs pénze ilyenekre az dögöljön meg, ugye? :p
Én meg inkább elvagyok az autómmal úgy, hogy néha elkenem keresztbe azt kész.
BMWパワー
Kép

Téma megosztása:

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.