HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? -30- - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? -30- és hogyan kell megszerelni? Értékeld a témát: ****- 32 szavazás

#401 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 03. 16:29

Idézet: G-e-r-i - Dátum: 2009. jún. 3., szerda - 14:35

Ha kell, akkor váltok én is.
Ott a +/- lehetőség a karon meg extraként a fülek a kormányon.

A DSG nem is köznapi értelemben vett automata. Két összeforgatott hagyományos váltó 2db olajban forgó kuplunggal.

Azért az nem ugyanaz mint kézzel gangolni :)
Eccő vihetnél ezzel a DSG-vel, kiváncsi vagyok milyen érzés. Tuti nagyon kényelmes,de ez már nem vezetés, hanem utazás. KB olyan lehet mint a vonat, az se vált.  :Đ
BMWパワー
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#402 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 06. 03. 16:31

Idézet: WiZARD - Dátum: 2009. jún. 3., szerda - 17:09

mi az hogy nem hobbiból? mire szoktak ilyet venni?

évi 25k km szerintem teljesen hihető.
ha nem volt széttaposva,

_Ha_ nem volt széttaposva. Ez meg jó eséllyel idővel fog kiderülni.

évi 25k meg akkor azt jelenti, hogy kb. pont a nagyszerviz következik, gondolok eladás előttit már lehet nem tartotta be, meg akkor már költeni sem akart rá.
Make love not Wor.

#403 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 03. 16:32

Idézet: Tiga - Dátum: 2009. jún. 3., szerda - 14:43

Nekem nem DSG-s a váltom és az enyémen sem lehet érezni ahogy vált, ezért szeretem. Ismerősöm Ford Fiestája automata, az akkorát rúg, hogy kifejelem rendszerint a szélvédőt :Đ

naaaaa, azér érezni aztat még j1-ből is.  ;)
Bár te amilyen figyelmetlenül vezetsz, nemcsoda hogy a váltót se veszed észre. múltkor is banyek 10p alatt kétszer majdnem lezúztak és asse tudtad hogy mivan  :Đ pedig az opelos mögöttünk nagyot kűzdött hogy megálljon.  :Đ najo, tudom küldted a lazát és kivételes volt.  :cool:
BMWパワー
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#404 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 03. 16:37

Idézet: blueboi69 - Dátum: 2009. jún. 3., szerda - 17:29

KB olyan lehet mint a vonat, az se vált.  :Đ

már amelyik :D
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#405 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 03. 16:37

Idézet: blueboi69 - Dátum: 2009. jún. 3., szerda - 17:32

pedig az opelos mögöttünk nagyot kűzdött hogy megálljon.  :Đ najo, tudom küldted a lazát és kivételes volt.  :cool:

mondjuk ezt nemértem. épphogy megállt, de megállt, nem történt semmi. minek ezen idegeskedni? :)

#406 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 03. 16:39

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. jún. 3., szerda - 17:31

évi 25k meg akkor azt jelenti, hogy kb. pont a nagyszerviz következik, gondolok eladás előttit már lehet nem tartotta be, meg akkor már költeni sem akart rá.

idővel, de ha 1 év alatt nem derül ki komolyabb gond, akkor szerintem azt lehet mondani, hogy rendben van.
komolyabb gondra meg ott a gari.

igen, nagyszervíz, ami tökéletesen előre kalkulálható.
gondokra meg ott a gari.

persze szopás ha megvesz az ember egy autót és garival meg társaival kell baszakodni. de itt legalább van.
használtautónál meg némi kockázat mindig van.

arra még nem válaszoltál, hogy mire vesz bárki iylen autót, ami miatt ennyire gáz lenne.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#407 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 03. 16:40

Idézet: Rudi - Dátum: 2009. jún. 3., szerda - 14:47

Megnézted a videókat? Nem, mi? Akkor nem jönnél ilyen 5th gear-t ide, az alatt semmi. Clio RS videó az volt ugyanis... Ismétlem: gugli meg youtube a barátod. Ha meg lusta vagy keresgetni, utánanézni és csak a levegő puffogtatsz, akkor meg hidd el, hogy brutáljó autók ezek, mégha nem is hátul kaparnak meg nincs rajtuk propeller.

Szerintem cseppet el vagy tájolva. Ki fikázta a kilincselést? Szerintem senki, max az lett leírva jópár ember által, hogy náluk nem ez a világ közepe, nem az a fő paramétere egy jó autónak, hogy lehessen vele keresztbe menni. Te fikáztad az RS-eket, bocsika. Ráadásul nulla tudással, ismerettel.

Ha majd lesz egy ilyenem, akkor viszlek. Felőlem nyugodtan élvezheted a 316-osod, vagy ha M3-ad lenne, akkor azt is, egyik sem zavar különösebben. Honnét tudod, hogy te jobban érzed magad a kocsidban, mint én vagy mások a sajátjukban?

Megnéztem,de egyik sem győzött meg igazán. Nem kezdtem el nulla tudással fikázni. Ha olyan húdejó verda lenne akkor lehet tudnék róla,nem? Namost így utánanézve se esek le a székről,bocsi.

Felőlem élvezheted a saját autódat,nincs ezzel semmi baj. Csak nézd el másoknak ha már überautót néznek akkor nem ragadnak le az RS-nél... Mert semmi kiemelkedőt nem találtam egyikben se. Se lóerő,se futómű (az oké hogy kategórián belül jó,de erre irtam példát, hogy ez semmit nem jelent) se külső - oké ez lehet szubjektiv, neked bejön a kacsasegg.

Szal belátom,hogy nem sok tudással alakitottam ki véleményt ezekről,de most ez így kb arra volt elég, hogy mostmár tudjam is, hogy ezek semmit nem nyújtanak. Egy m3-al is lehet tapadva menni és cikázni, ha meg valaki úgyérzi akkor lehet driftelni is. Namost ha ennél többet tud bármelyik RS akkor le a kalappal,addig valahogy nem tudom komolyan venni, sajnálom ha ezzel megbántalak. Elismerem hogy a legtöbb utcai autók közül igenjók,de ahhoz hogy toppon legyenek, ahhoz haloványak.
BMWパワー
Kép

#408 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 03. 16:45

Idézet: qnadam - Dátum: 2009. jún. 3., szerda - 16:37

mondjuk ezt nemértem. épphogy megállt, de megállt, nem történt semmi. minek ezen idegeskedni? :)

:omg:
Egyrészt én nem idegeskedek, másrészt meg csak a jószerencsén múlott, nem pedig Tiga odafigyelésén. Szal nem sokon múlott, hogy ne durrantsák seggbe, és lehet egy esős időben, vagy éjjel vagy akár ha a másik fél 1-015el gyorsabban jön akkor már nem tud megállni.
Szal ez így nem hozzálláás, hogy "megállt,nem?" Hát most még igen, de kurvanagy mázlinak köszönhető.
Pláne,hogy utána meg egy jobbkezest nézett be amin jöttek és olyat dudáltak, hogy ihaj...

Jó kivételes eset volt oké, csak úgy nyomott hagyott bennem, hogy azért talán kicsit jobban a forgalomban kéne élni, nem pedig figyelmen kívül hagyni a világot.
BMWパワー
Kép

#409 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 03. 16:47

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. jún. 3., szerda - 16:31

Jaja, egy dizelnél a nagyszervíz az zsebbenyúlós. Aztán kitudja mit fizet a szerviz gariba és mit nem.
Én ilyet tuti nem vennék... pláne hogy 1 év után már feleennyit fog érni.
BMWパワー
Kép

#410 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 03. 16:51

Idézet: WiZARD - Dátum: 2009. jún. 3., szerda - 17:39

komolyabb gondra meg ott a gari.

Akkor jön a második melléduma.

Még vadi új autó garijával is be lehet szopni, adott-kapott, meg szerelttel már érdekesebben, mert akkor ki adja, meg a merre? Főleg ha a fenti linken ott van ugyanaz az autó 2 kereskedőtől, oszt egyiknél minden vackot ígérnek bónuszba  :think:
Make love not Wor.

#411 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 03. 16:53

Idézet: blueboi69 - Dátum: 2009. jún. 3., szerda - 17:47

Jaja, egy dizelnél a nagyszervíz az zsebbenyúlós. Aztán kitudja mit fizet a szerviz gariba és mit nem.
Én ilyet tuti nem vennék... pláne hogy 1 év után már feleennyit fog érni.

Ennyiért mégegyszer megvenném a Seatot, akármennyire is elvileg gyenge, meg benyás, meg éppen szopok vele :-) Majdnem 3 misiért használtat, lófaszt baze.
Make love not Wor.

#412 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 03. 16:53

Idézet: blueboi69 - Dátum: 2009. jún. 3., szerda - 17:45

Egyrészt én nem idegeskedek, másrészt meg csak a jószerencsén múlott, nem pedig Tiga odafigyelésén. Szal nem sokon múlott, hogy ne durrantsák seggbe, és lehet egy esős időben, vagy éjjel vagy akár ha a másik fél 1-015el gyorsabban jön akkor már nem tud megállni.
Szal ez így nem hozzálláás, hogy "megállt,nem?" Hát most még igen, de kurvanagy mázlinak köszönhető.
Pláne,hogy utána meg egy jobbkezest nézett be amin jöttek és olyat dudáltak, hogy ihaj...

Jó kivételes eset volt oké, csak úgy nyomott hagyott bennem, hogy azért talán kicsit jobban a forgalomban kéne élni, nem pedig figyelmen kívül hagyni a világot.

a benézett jobbkezes az persze, probléma, de más hülyeségén miért én stresszeljek? lehet hogy vizes úton beköszönt volna hátulról, de nem volt vizes az út :) különbenis, akkor lehet el se jutott volna idáig :Đ

#413 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 03. 17:01

Idézet: qnadam - Dátum: 2009. jún. 3., szerda - 16:53

a benézett jobbkezes az persze, probléma, de más hülyeségén miért én stresszeljek? lehet hogy vizes úton beköszönt volna hátulról, de nem volt vizes az út :) különbenis, akkor lehet el se jutott volna idáig :Đ

Nem más hülyesége, mert ő fordult ki jobbra úgy, hogy közbe jöttek balról, csakhát ahelyett hogy padlót nyomott volna, úgy gondolta jó lesz 30al is menni. De nem akartam ezt részletezni, de látom kikűzdötted :Đ
BMWパワー
Kép

#414 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 03. 17:03

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. jún. 3., szerda - 16:51

Még vadi új autó garijával is be lehet szopni, adott-kapott, meg szerelttel már érdekesebben, mert akkor ki adja, meg a merre? Főleg ha a fenti linken ott van ugyanaz az autó 2 kereskedőtől, oszt egyiknél minden vackot ígérnek bónuszba  :think:

Jah ismerős a kia-val is szopik. Kb havonta gallyramegy a xenonja, aztán csere, arra várnia kell 4-5napot meg odamegy a megbeszélt időre azt nemtudják mégse fogadni.. pedig a szervizvezető spanja,meg a szerelőket is ismeri oszt mégis ilyenek. Most azon filózik, hogy majd hozza nekem az autót, vagy megcsinálja maga a kötelezőket aztán csak pecsételni viszi be a szervizkönyvet,mert rájött, hogy csak lehúzzák.
BMWパワー
Kép

#415 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 03. 17:06

Idézet: blueboi69 - Dátum: 2009. jún. 3., szerda - 18:01

Nem más hülyesége, mert ő fordult ki jobbra úgy, hogy közbe jöttek balról, csakhát ahelyett hogy padlót nyomott volna, úgy gondolta jó lesz 30al is menni. De nem akartam ezt részletezni, de látom kikűzdötted :Đ

na ezt pl honnan kellett volna tudnom? :D

bevallom, ez volt a célom :Đ

#416 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 03. 17:08

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. jún. 3., szerda - 17:51

annak jó, másra nem :D

persze, garit mindennel be lehet szopni.
azt mondtam hogy leírás alapján akár vállalható, km se feltétlen gáz. és még gari is van.
használtautó. meg kell nézni, nagyszervízt bele kell számolni.
dehogy 2 kereskedő, nézd meg rendesen. ugyanaz a cím, hasonló telszám.. szimplán faszok és 2x rakták fel.
raádásul opel kereskedés, és nem a sarki fuxos autónepper vállalja rá azt az 1 év garit.

szerintem bőven bevállalható(megnézés után), és használatuók közt aránylag kisebb kockázatú.

én azt tudom, hogy 1x vettem komolyabb kereskedésből (reálszisztéma) használtautót garival.
gond volt fizették (nem keveset), további gondokhoz is korrektül álltak hozzá, és végül normálisan rendezve lett az egész.

de akár azt is említhetném(10 éve volt), hogy faterom vett egy használt mercit hivatalos kereskedésben. másnap bevitte kárpátutcába, és egyből kiderült hogy vissza volt tekerve az óra. szó nélkül visszavették, ezerszer elnézést kértek... csak ne legyen semmiféle következménye. (aztán gondolom rásózzák a következő hülyére, aki nem néz utána rendesen)

Szerkesztette: WiZARD 2009. 06. 03. 17:17 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#417 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 03. 17:19

Idézet: blueboi69 - Dátum: 2009. jún. 3., szerda - 17:40

Felőlem élvezheted a saját autódat,nincs ezzel semmi baj. Csak nézd el másoknak ha már überautót néznek akkor nem ragadnak le az RS-nél... Mert semmi kiemelkedőt nem találtam egyikben se. Se lóerő,se futómű (az oké hogy kategórián belül jó,de erre irtam példát, hogy ez semmit nem jelent) se külső - oké ez lehet szubjektiv, neked bejön a kacsasegg.

Hm. :) Nordschliefe (TopGear) eredmények:

BMW M5 E60 8:13
Megane RS 8:16.90
BMW M3 E46 8:22
BMW M3 E36 8:22
BMW 335i 8:26

Erre azért bátran mondhatjuk azt, hogy a Megane RS ahhoz képest, hogy bő 100 lóval gyengébb, igen csúnyán elpicsázza a 343 lovas M3-at. Szóval lehet, hogy az 'M3-ban van lóerő', de futómű, na, az nincs. Az 507 lovas M5 is csak 3 másodpercet ver rá. Úgyhogy überautó versenyben az M3 biz' sehol nincs a Megane RS-hez képest... képzeld el a Megane-t 50 lóval erősebb motorral: akár az M5 szintjét is hozhatná.

Szerkesztette: Carmaged 2009. 06. 03. 17:21 -kor

#418 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 03. 17:25

Idézet: Kory - Dátum: 2009. jún. 3., szerda - 15:56

Általánosságban írtam, mert olyan érzésem volt, mintha az jönne le, hogy azok az autók nem is lehetnek jók és 1 milliót rá kell költeni. (mert pl. dízel, 100 ezer km, stb.)

Miért ne rakhattak volna bele annyit?

Tegnap beszéltem egy ismerőssel, mondom, új autód van, azt mondja, nem csak leadja a céges autót holnap a pannonlicit.hu-soknak Pesten, mert lejárt a 4 éves lízing, 150 ezer van benne 1.8-as Mondeo. Eddig kétszer volt teljesen totálkáros, légzsákok is durrantak (két szarvas). Azt mondja nagyon kíváncsi lesz mennyiért lesz fenn.

Előtte egy 2003-as 1.8-as Mondeot adott le 2008-ban 330 ezer km-el. S ezek nem dízelek.

Jó... kilóméterekben igazad van, de mondom, eddig nem láttam még 100 ezres Bravót sem.
Persze ettől még lehet. :)

Ellenben egyáltalán nem arra akartam kilyukadni Dextrose esetén, hogy a 2006-os dízel nem jó. Sőt, ha megnézed, egy 2007-es dízelt ajánlottam ennyi pízért. :)
Szerintem is alsó-közepesben kéne gondolkodnia, viszonylag fiatal kocsikban.
Mert van olyan amelyik 150 LE már.

Legalább ennyire új autóknál nem kell hengerfejet vagy mitudoménmit' köszörültetnie okosba valamelyik szerelőnél. :p :p

Szerkesztette: RDaneel_hu 2009. 06. 03. 17:26 -kor

RDaneel_hu

#419 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 03. 17:32

Idézet: blueboi69 - Dátum: 2009. jún. 3., szerda - 17:40

Megnéztem,de egyik sem győzött meg igazán. Nem kezdtem el nulla tudással fikázni. Ha olyan húdejó verda lenne akkor lehet tudnék róla,nem? Namost így utánanézve se esek le a székről,bocsi.

Szal belátom,hogy nem sok tudással alakitottam ki véleményt ezekről,de most ez így kb arra volt elég, hogy mostmár tudjam is, hogy ezek semmit nem nyújtanak. Egy m3-al is lehet tapadva menni és cikázni, ha meg valaki úgyérzi akkor lehet driftelni is. Namost ha ennél többet tud bármelyik RS akkor le a kalappal,addig valahogy nem tudom komolyan venni, sajnálom ha ezzel megbántalak. Elismerem hogy a legtöbb utcai autók közül igenjók,de ahhoz hogy toppon legyenek, ahhoz haloványak.

Látom felesleges minden szó :Đ

#420 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 06. 03. 17:33

Idézet: Carmaged - Dátum: 2009. jún. 3., szerda - 18:19

Hm. :) Nordschliefe (TopGear) eredmények:

BMW M5 E60 8:13
Megane RS 8:16.90
BMW M3 E46 8:22
BMW M3 E36 8:22
BMW 335i 8:26

Erre azért bátran mondhatjuk azt, hogy a Megane RS ahhoz képest, hogy bő 100 lóval gyengébb, igen csúnyán elpicsázza a 343 lovas M3-at. Szóval lehet, hogy az 'M3-ban van lóerő', de futómű, na, az nincs. Az 507 lovas M5 is csak 3 másodpercet ver rá. Úgyhogy überautó versenyben az M3 biz' sehol nincs a Megane RS-hez képest... képzeld el a Megane-t 50 lóval erősebb motorral: akár az M5 szintjét is hozhatná.

De nem érted, hogy nem megy keresztbe!? :Đ :D

Téma megosztása:

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.