HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? -30- - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1578
  • 1579
  • 1580
  • 1581
  • 1582
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? -30- és hogyan kell megszerelni? Értékeld a témát: ****- 32 szavazás

#31581 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 09. 10:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Satriani - Dátum: 2010. 03. 09. 10:14

Ez urban legend lehet. Ha mégis igaz, akkor is garis csere lehetett, anyaghibából fakadóan.

Amúgy a sportautók között a Porschék kifejezetten tartósak, normál autós mércével mérve is. A TÜV jelentéseiben rendre az élmezőnyben vannak, ami a sikeres műszaki vizsgák arányát illeti. Drága sportkocsik közül józan ésszel (ami eleve egy paradox dolog) Porschét venne az ember.

Az anyaghiba az lehetett, hogy az LP640-ben a második körben a Hungaroringen eltört a difi...

#31582 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 09. 10:41

Üzenet megtekintéseIdézet: netcobra - Dátum: 2010. 03. 09. 10:19

Nem tárcsa, komplett szett. Nem tudom kellett-e, csereltek. Mivel tesztauto, meg szalon sajat autoja volt, ezert gondolom kapott rendesen, viszont kb mindent csereltek rajta, mielott megvettem. En bejaratos kuplunggal hoztam el:D

Erre nem tudok mást mondani, csak annyit, hogy hihetetlen. Kép Bár, tudok jobbat: 1.8 benzines Stilóban cimbora 25 ezer alatt lelakta az összes féket, két lengőkart, kuplungtárcsát. Az is bemutató autó volt, el is adták hamar.

Az ismeretségi körben az utóbbi 5-6 évben eddig egy kocsiban kellett kuplungtárcsát cserélni, az pedig apám 400 ezret futott céges Astrája volt.

Szerkesztette: Satriani 2010. 03. 09. 10:43 -kor

#31583 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 09. 10:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Satriani - Dátum: 2010. 03. 09. 10:14

Ez urban legend lehet. Ha mégis igaz, akkor is garis csere lehetett, anyaghibából fakadóan.

Amúgy a sportautók között a Porschék kifejezetten tartósak, normál autós mércével mérve is. A TÜV jelentéseiben rendre az élmezőnyben vannak, ami a sikeres műszaki vizsgák arányát illeti. Drága sportkocsik közül józan ésszel (ami eleve egy paradox dolog) Porschét venne az ember.

egy lamboban/ferrariban simán elképzelhető ennyinél kuplungcsere szerintem, főleg ha taposva volt.

Carrera GT kuplungcsere: 20,568 (clutch kit) + tax (22,362, + $2900 labor for installation: $25,322 at our local dealership (2 master mechanics on duty).
usertől függően volt akinek 3200 mérföldet bírt, volt akinek 4000ret, sőt volt akinek 13ezret.
(akinek 13ezret kibírt az azt is írja, hogy a 3. garnitúra guminál, és második szett féknél tart :Đ)

Szerkesztette: WiZARD 2010. 03. 09. 10:47 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#31584 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 09. 10:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2010. 03. 09. 10:32

És mennyit ért a kocsid a baleset előtt? Mennyi volt a hitel és mennyiért vettél újra autót? Elvileg előbbi tétel nem lehetne sokkal kisebb, mint utóbbi kettő összege... ;)

Hivatalosan 1.4-et kb. Volt rajta 450k hitel. A biztosító az egyéb, általam utólag feltett extrák miatt adott 1.7-et. 1.2-ért vettem az új autót.
"All the way up to six if I have to... Maybe even faster than you."

#31585 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 09. 10:55

Neked mennyi ido utan fizetett a biztosito?
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#31586 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 09. 10:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2010. 03. 09. 10:55

Neked mennyi ido utan fizetett a biztosito?

Olyan 35 napra ha jól emlékszem. :think:

#31587 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 09. 10:59

Na, hat az annyira nem is veszes. Hallottam en mar 6 honapot is.:)
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#31588 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 09. 11:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Indy - Dátum: 2010. 03. 09. 10:49

Hivatalosan 1.4-et kb. Volt rajta 450k hitel. A biztosító az egyéb, általam utólag feltett extrák miatt adott 1.7-et. 1.2-ért vettem az új autót.

Tehát neked az 1,7-érő autód nullázódott és ebből vettél 1,2-ért autót és 450k hitelt. Szvsz korrekt. :up:

De ez nem Casco volt (önrész), meg valszeg nem is tahó volt a biztosító, hogy Eurotax-ot nézzen, hanem figyelte az egyéb extrákat is...

#31589 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 09. 11:01

Rendesek voltak, nem szívóztak. Az extrákat is maradéktalanul figyelembe vették.

#31590 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 09. 11:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2010. 03. 09. 10:59

Na, hat az annyira nem is veszes. Hallottam en mar 6 honapot is.:)

Lopásra vagy törésre? Szvsz a törés egyszerűbb eset, ha a felelősség világos. Míg lopásnál először is meg kell várni a zsarukat, hogy nem találták meg a tettest. Annak meg vannak törvényi határidői...

#31591 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 09. 11:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2010. 03. 09. 11:02

Lopásra vagy törésre? Szvsz a törés egyszerűbb eset, ha a felelősség világos. Míg lopásnál először is meg kell várni a zsarukat, hogy nem találták meg a tettest. Annak meg vannak törvényi határidői...

Törésnél ugyanúgy várni kell a zsarukra! 60 napos határidővel dolgoznak, nekem hamarabb meglett a határozat! A biztosító előszőr meg akarta várni a vétkes fél nyilatkozatát is. Tök fölösleges, időhúzás ha a zsaruk elmeszelték... :mad:

#31592 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 09. 11:52

Na Házé, erre rakjá' turbót:

Kép

#31593 Felhasználó inaktív   nke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 09. 15:30

Szerintem ne vegyél átfestett autót. Ma a 36 éves kocsimon megkérdezték, hogy ez a metál festés gyári-e?! :laugh:

Delutan megneztem ezt:
Masik 2.4es
Kezdem a negativumokkal. Jobb elol parkolasi horzsolas, nem annyira veszes de en megcsinaltatnam. A hatso reszen az ablak melletti idomokat fenyeztek, allitolag beleparkolt valami faba vagy bokorba az elozo tulaj es amiatt. A valtot en csak 75%osnak mondanam, de nem annyira rossz amit ne tudnek megszokni. Ezen kivul az auto jo allapotban van. Kormanyon szep a bor, jo allapotban vannak a gombok, szep az ules es nem kult. A kuplung nyikorog amikor felengedem, azt mondta a tulaj, hogy 500 kilometere se raktak be az ujat es meg nem kopott be. Ez igaz lehet? A motor szimpatikus volt, kormany szinten elmegy (mar a 2.4-esekhez kepest, hogy azoknak konnyebb a kormanyzasa), osszessegeben szimpatikus az auto. Holnap megnezek megegy 2.4-est es csutortok este megnezem a szurke dunakeszis 2.4-est. Es meglatjuk, mit dob a biztosito... amit ma delutan megneztem ha jobb lesz mint a dunakeszin levo szurke executive akkor megveszem, hacsak nem jon be valami bomba ajanlat. Ha meg a masik lesz a jobb, akkor meg azt veszem meg. Azthiszem korbe is ertunk. Zsakbamacskanak holnap egy type-st nezek meg. Kivancsi vagyok arra, hogy ott a kormany milyen, masabb-e. Ha igen, akkor lehet, hogy lemondok a napfenytetorol es inkabb a feszesebb kormanyzast valasztom.

#31594 Felhasználó inaktív   nke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 09. 15:34

Szerintem ennyi km-rel nem kéne elkopni a kuplungnak. Átlag 160,000-et ki kellene tartania. Vagy rúgták neki, vagy több a km. Én a helyedben régen hazahoztam volna a Mazdát! :cool2:

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2010. 03. 09. 08:59

Igazad lehet... a kuplungra mondjuk azt mondta, hogy uj es emiatt ilyen. A valto az jokerdes... ma delben vezetek egy masikat, meglatjuk az milyen lesz.

addon: Tegnap a nyugatinal villamosra varva neztem ahogy streetracerkedik egy RX8 meg egy civic VTI. Hat... szepet leptek, de vagy az rx8as valtott iszonyat benan es a hondas jol, de ameddig ellattam addigra kb megfogta a hatulrol indulo civices a mazdat. Hiaba no, azert az rx8nak szebb hangja volt.:) Kicsit el is gondolkodtam, hogy erdemes-e megtartanom nekem kint angliaban... mire megyek vissza, stb. Aztan megneztem a magyar felhozatalt hahun, hat nemigen talaltam olyat amit megvennek 3.5 misi alatt. :( Pedig egeszen elgondolkodtam mar, hogy akar egy olyan is jolenne, legalabb ismerem a tipust, de nagyon necces, hogy valszleg belenyulnek egy olyan verdaba aminek log a bele de nagyon.

#31595 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 09. 15:55

Voltam a Sziváknál. Egyrészt nem tette fel semmilyen gépre, símán megnyomogatta kézzel, valami öreg szaki, lehet ő volt a Szivák. :think:

Azt mondta mint a 4 gátló cserés, plusz az első toronyszilentek is repedezettek.
Csak megnézetni akartam, és megvenni magam a gázos kayabákat hozzá, de a csaj bennt nyomott egy gyors árajánlatot itt, ottmegvárós szerelésre:

Valamiért olajosat ajánlott, nem gázosat, pedig én gázost akarok.

Előre : Kayaba : 25000 / pár
hátra : Kayaba : 18000 / pár
szilent : 4-5 ezer / db , ebből is 2 kell ugye
Szerelés : 0 Ft

ezek mind újaf ofcoz, felujítás olyan tizenvalamennyi lenne párban, de újat akarok

Szerintetek?
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#31596 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 09. 16:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2010. 03. 09. 15:55

Voltam a Sziváknál. Egyrészt nem tette fel semmilyen gépre, símán megnyomogatta kézzel, valami öreg szaki, lehet ő volt a Szivák. :think:

Azt mondta mint a 4 gátló cserés, plusz az első toronyszilentek is repedezettek.
Csak megnézetni akartam, és megvenni magam a gázos kayabákat hozzá, de a csaj bennt nyomott egy gyors árajánlatot itt, ottmegvárós szerelésre:

ezek mind újaf ofcoz, felujítás olyan tizenvalamennyi lenne párban, de újat akarok

Szerintetek?

Nem drága. Szerintem. Egy rosszabb minőségből 10 ezer / db a lengéscsillapító (Lip márkájú, 11 a gázos). Az olajos nem biztos hogy rosszabb amúgy. :think:

Szerkesztette: Kory 2010. 03. 09. 16:10 -kor

#31597 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 09. 16:34

Szerintetek?

Őszintén? Én azonnal igent mondtam volna. Nem lehet máshol annyival olcsóbb, hogy plusz (minimum) egy napot eltöltsek a dologgal. Mondjuk nekem most nagyon összecsúsztak a projektek és kell a kocsi, tehát az én véleményem elfogult...

Amúgy Ti mit szóltok, hogy lesz itthon is Caterham Seven? Most még elég drága, de mire kell apának játszós autó, már szerintem elég olcsó lesz. :cool:

#31598 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 09. 16:37

Szerintetek?

Nagyon jó árak! :cool2:

#31599 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 09. 16:40

Köszi skacok. És a gázossal mi bajuk lehet, mindenki eddig azt ajánlotta.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#31600 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 09. 16:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2010. 03. 09. 16:40

Köszi skacok. És a gázossal mi bajuk lehet, mindenki eddig azt ajánlotta.

Szerintem is jobb a gázos, a jellemző felár + 20-30 %.

Okosodjunk. :cool2:

Téma megosztása:

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1578
  • 1579
  • 1580
  • 1581
  • 1582
  • Utolsó »