HWSW Informatikai Kerekasztal: Környezettudatosság a hétköznapi életben - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (15 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Környezettudatosság a hétköznapi életben Sokszor csak nem tudjuk mit kéne tenni Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   egymozdulat 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 29. 16:52

Sziasztok kedves környezettudatos embertársak!

Sokszor csak egy mozdulat kellene... ti megteszitek? És tudjátok is melyik az a mozdulat?

Mit tesztek, hogy kevésbé terheljétek a környezetet?

#2 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 29. 18:05

Ez egy elég érdekes témanyitás... Majdhogynem kár volt ama bizonyos mozdulat ellentétét elvégezni érte. :p
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#3 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 06. 29. 18:09

Spamra gyanakszom.
Make love not Wor.

#4 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 29. 18:50

Én a bevásárló zacsit használom szemetes bélésnek. És óvom a mosómedvéket is.

Akkor zárható?

:)
.
.
.

#5 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 29. 19:47

Idézet: donphobos - Dátum: 2009. jún. 29., hétfő - 19:50

Én a bevásárló zacsit használom szemetes bélésnek. És óvom a mosómedvéket is.

Akkor zárható?

:)

Én is szoktam, de elég kicsi, és soxor lyukas  :)
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#6 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 29. 20:15

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. jún. 29., hétfő - 19:47

Én is szoktam, de elég kicsi, és soxor lyukas  :)

Itt jó nagy és erős. Ezért elhasználom utazáskor ruhát bugyolálni vagy több alkalommal vásárolni és végül szemetesnek. Szóval amíg lehet nem veszek másikat. Sőt! Ha van nálam hátizsák akkor egyáltalán nem veszek zacsit.

Akkor még nem is említettem a tömegközlekedést az autózás helyett és a fogyasztói társadalom ferde szemmel történő nézését :)

Szóval próbálok környezettudatos lenni. De nem sötétzöld. Az más.

Üdv!
.
.
.

#7 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 29. 21:05

Idézet: donphobos - Dátum: 2009. jún. 29., hétfő - 21:15

Ha van nálam hátizsák akkor egyáltalán nem veszek zacsit.

És akkor a hátizsákodat használod kukabélésnek? :eek: Vagy elvesztettem a fonalat valahol? :think:  :Đ

Egyébként jó lenne a téma, csak a nyitás tényleg gyanús kicsit...
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#8 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 29. 21:07

Hódot eszem...
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#9 Felhasználó inaktív   egymozdulat 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 06. 30. 12:38

Sziasztok!

Hát köszi a kedves fogadtatást!:) ...elmondanád, hogy egy fórumtopicban egy hozzászólás az miért spam?

Szóval, bocs, hogy a megfogalmazás kissé hivatalosra sikeredett, de ha van valaki akit érdekel a téma, és hajlandó komolyan venni, én szívesen beszélgetnék róla még.

Nem vagyok se sötétzöld, se méregzöld, csak igyekszem kinevelni a tudatomat...

#10 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 30. 12:59

Idézet: egymozdulat - Dátum: 2009. jún. 30., kedd - 13:38

Nem vagyok se sötétzöld, se méregzöld, csak igyekszem kinevelni a tudatomat...

Az első hozzászólásodból sokaknak ez jött le, valószínűleg ezért a kissé jeges fogadtatás. Ha nem így van akkor örülünk Vincent. :)
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#11 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 30. 18:14

Idézet: EV6 - Dátum: 2009. jún. 29., hétfő - 21:05

És akkor a hátizsákodat használod kukabélésnek? :eek: Vagy elvesztettem a fonalat valahol? :think:  :Đ

Nem, a már sokszor használt zacsit. A hátizsákom csak transzport feladatokat lát el.

(Azt sem veszek minden évben, hogy trendi legyek. 1996-ban vettem asszem, magyar gyártmány. Lynx Bani. Akkor életfogytig garanciát adtak rá, ezt lassan kellene is érvényesítenem, mert már eltört rajta egy műanyag pattintós zár és a zipzár sem az igazi. Az egyik irányban lehet csak becsukni. De még szolgál becsülettel.)

Viszont töredelmesen be kell valljam hogy az egyik pár bakancsomat kidobtam a múlt héten. Az 1997-es beszerzésű volt. Szerencsére a másik pár (1998-as beszerzés) még szinte bejáratós.

Mint láthatjátok nem mindenben követem a fogyasztói társadalom hívását és igyekszem nem feleslegesen generálni a túltermelést  :up:

U.i.: lehet hogy gond lesz a garanciával, mert a Google ezt hozza ki Lynx Bani kulcsszóra :)

Szerkesztette: donphobos 2009. 06. 30. 18:15 -kor

.
.
.

#12 Felhasználó inaktív   egymozdulat 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 01. 11:05

ez azért fura. ha előveszed ezeket a szavakat, hogy környezetvédelem, környezettudatosság, energiatakarékosság, neadjisten fenntarthatóság, mindenki ugrik rá. vagy politikát sejtenek vagy provokációt. új szavakat kellene rá kitalálni, amik nem borzolják annyira az idegeket.

tényleg nem vagyok egy harcos aktivista, szépen lassan alakult ki bennem az odafigyelés a dolgokra, teljesen egyszerű emberi dolgok révén, mint pl. kaptam egy ppt.-t ami tele volt olyan fotókkal, amin különböző vadállatok az emberek által elszórt zacskókba voltak belegabalyodva, vagy éppen belefulladva. hát elmentem, vettem egy textil bevásárlószatyrot, azóta nem kérem a nejlonzacsit a boltban. Sokszor úgy néznek rám, mintha három fejem lenne, pedig nem most volt, amikor bevezették, hogy elvileg a nejlon bevásárlószatyrokért fizetni kéne...

#13 Felhasználó inaktív   egymozdulat 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 01. 11:06

Idézet: EV6 - Dátum: 2009. jún. 30., kedd - 12:59

Az első hozzászólásodból sokaknak ez jött le, valószínűleg ezért a kissé jeges fogadtatás. Ha nem így van akkor örülünk Vincent. :)

ööö, Vincent? :think:

#14 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 01. 12:19

Idézet: egymozdulat - Dátum: 2009. júl. 1., szerda - 12:06

ööö, Vincent? :think:

Ponyvaregény.

#15 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 01. 13:01

Volt itt igazából pl faültetési topik is, de nem igazán indult be cselekvésszinten. :)
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#16 Felhasználó inaktív   _DooM_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 01. 13:44

Idézet: donphobos - Dátum: 2009. jún. 29., hétfő - 19:50

Én a bevásárló zacsit használom szemetes bélésnek. ...

Szintén. Sőt, még a szemetet sem röstellem - a lehetőségekhez képest - szelektíven gyűjteni. Valamint próbálom kerülni az egyszer használatos dolgokat. Pl.: üdítőt is lehetőség szerint visszaváltható üvegben veszek, sört is üvegeset. :cool:

Nem valami sok, tudom, de a semminél mégiscsak több. :)
<span style='color:black'><b>GigaByte</b> GA-P35C-DS3R | <b>Intel</b> C2Q Q6600 @ 3,2 GHz (8x 400 MHz) + <b>Zalman</b> CNPS9700 | <b>XFX</b> HD4890 1GB | 2x <b>Corsair</b> Twin2X2048-6400C4 (4GB) | <b>Pioneer</b> DVR-112DB | <b>Maxtor</b> 2x 250GB, <b>Samsung</b> 320GB + 500GB + 750GB + 1000GB, <b>Seagate</b> 320GB + 500GB | <b>Corsair</b> HX750W | <b>Cooler Master</b> Stacker 810 | <b>Logitech</b> Cordless Desktop Wave | <b>Logitech</b> MX Revolution + SteelPad 5L | <b>Dell</b> E228WFP</span>

#17 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 02. 11:13

Ahová jelenleg eljutottam:

Nagyjából szelektív szemétgyűjtés (pet, papír)
Visszautasítom az ingyenes zacskókat tecsóban, mindenhová szövetszatyorral megyek bevásárolni (l@dl -ben vettem, fasza, nagy)
Mivel életemben nem dobtam el seholsem szemetet, így azon nem tudok változtatni :D
Fémdobozos sört nem veszek, inkább síma visszaválthatós üvegeset.

Ennyi jutott az eszembe...
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#18 Felhasználó inaktív   egymozdulat 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 03. 10:39

én áramtalanítom a standby-elektronikai cuccokat. tényleg, arról senki nem beszél, hogy ez nem árt nekik? mármint ha sűrűn áramtalanítom, naponta többször (mindig amikor abbahagyom a használatukat). azért kérdezem, mert egy pár napja bekrepált a TV, persze öreg volt, úgyhogy lehet, h ettől független a dolog. :omg:

nekem is van egy szupi textilszatyrom, és masszívan utasítgatom vissza a boltokban a nejlonszatyrokat. rosszul emlékszem, h pár éve bevezették, hogy ezekért fizetni kell? vagy odatolják, mintha ingyen lenne és közben felszámolják, ha nem is kérted?

odafigyelek, hogy magyar terméket vásároljak, részben, hogy ne kelljen messziről szállítani.

és folyton fülelek, hogy mit kéne még...:)

#19 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 03. 11:26

Nem tudom máshol ez hogy működik, de nálunk egyik napról a másikra bevezették a szelektív hulladékgyűjtést. Mindenki kapott 3 sárga szemeteszsákot logoval, felirattal amibe csak műanyagot, papírt és alu-s cuccot (tehát kólásdoboz, zárófedél, tetrapak is mehet bele) lehet tenni. Ha valaki kommunális hulladékot tesz bele, akkor azt megbüntetik, de a szelektív zsákokat ingyen viszik el. Így a legtöbb embernek nem esett nehezére átállni, mert egyrészt nem bonyolult, másrészt meg hirtelen negyede annyi szemétszállítást kell kifizetnie egy hónapban. Azóta elszaporodtak az ilyen kis párliteres kukák a városban :) Kellett egy kis idő amig ráállt a kezem, hogy mit hova dobok, de most már teljesen természetes...  :up:

Másrészt rpóbálok minél kevesebb alkalommal autóba ülni. Ha van időm, akkor megoldom gyalog. Ha sietek, de mégsem kell autó akkor meg bringa.
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#20 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 03. 11:49

Áramtalanítás az nagyon vegyes. Újabb mobiltöltők, és egyéb tápok is csak akkor vesznek fel áramot, ha rájuk van dugva az eszköz, erről meg is lehet győződni egy párezer ft-os mérőeszközzel, avagy még egyszerűbb, ha hőt termel akkor is, ha nem használod, akkor érdemes kihúzni. Tévé, számítógép és egyéb komplexebb táppal rendelkező eszközök ugyan standby állapotban is esznek pár wattot, de a napi rendszerességű áramtalanítás elég hamar kinyírja a tápjukat, és a javításhoz szükséges alkatrész és egyéb költségek megkeresésével, elektronikai hulladékkal jóval több környezeti kárt okozol, mint az a néhány watt elcsorgó áram. Eleve a modem, router és egyéb egyszer bedugott és ottfelejtett eszközök is visznek 5-10 wattot darabonként, ez az ára annak a kényelemnek, hogy az ember indít egy browsert, és jön a net, nem kell kapcsolót billentenie.
Cserébe természetes fényviszonyokat preferálok, este legyen sötét, nappal süt a nap, ha kell fény, néhány tizetwattos fogyasztású led megteszi általában. Az energiatakarékos szutykokat hanyagoljuk, elvégre ha rövid időket megy, hamar kiég, sokba kerül, ismét környezetszennyezőbb, mint sima 40-60w-os izzót használni, és persze a szemnek is rosszabb, mint az izzószál, vagy a led.

Elektronikai eszközöknél meg nem ész nélkül cserélgetni a még zöldebb/még energiatakarékosabbra, csak ha tényleg kell. Orbitális pénzkidobás és elektronikai szemét lesz csak belőle, bármit is tol a marketing.

És végül hogy lássuk, ember ésszel egymagában környezettudatos, de ha ezt csoportosan teszik, máris elmebetegmód pénzéhes üzleti izé lesz belőlük. Házi feladat: Task manager, vagy egyéb prociterheltségfigyelő mellett greenpeace.hu... van egy őserdőégetésre felhívó flash jobbra lent, ha az látszik, egy procimagot 100% leterhel... Aki sokat véd környezet, leterhel egy erőművet simán :)
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

Téma megosztása:

• (15 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.