HWSW Informatikai Kerekasztal: A tudomány az szekta? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (85 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A tudomány az szekta? A tudomány az szekta? Miért kényszeríti Értékeld a témát: -----

#541 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 23. 10:54

Idézet: 2-More - Dátum: 2009. júl. 23., csütörtök - 9:12

Mielőtt még félreérthető lennék, ofkorsz nem rád gondoltam, hanem májköll nájtra :Đ

Aszittem melgibzonos medmex stílusban nyomnád.  :Đ
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#542 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 23. 10:57

Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2009. júl. 23., csütörtök - 11:52

A szitakotorol tudosok megallapitottak, hogy nem kepes a repulesre, ehhez kepest... :Đ

A zsiráfról meg megállapította az egyszeri parasztbácsi tudományos szempontból vizuálisan történő megtekintés után, hogy ilyen állat márpedig nincs. A szekta legalábbis nem ismeri el.
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#543 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 23. 10:57

Idézet: -NoVa- - Dátum: 2009. júl. 23., csütörtök - 9:07

Kell építeni egy önkarbantartó legalább ezer évig beavatkozás nélkül működőképes erőművet, ami ellát egy szerverparkot, ahová a szekta jelenlegi dogmáit lementve megpróbáljuk megőrizni a sötét idők utánra. Hogy ne rombolják le a megvilágosodottak a tudás szent őrzőjét, az egészet egy olyan fedőintézmény alá kell rejteni, amire aztán a leg megvilágosodottabb szektaellenesek is szentként tekintenek. Pl kocsma.

Mek.oszk, google tárolt változat, wiki és egyebek - már csak bővíteni kellene őket minden szektáskodás tartalommal (nem mintha nem lenne elég bőséges így is), aztán rájuk húzni a kocsmákat - menne itt a piázás.  :omg:  :Đ
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

#544 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 23. 11:03

Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2009. júl. 23., csütörtök - 10:52

A szitakotorol tudosok megallapitottak, hogy nem kepes a repulesre, ehhez kepest... :Đ

Hámmer a mocskos szektás tudomány látod ott is elcseszte, és ezt a hülyeséget kérik számon belőle az oskolában! Látod, mégis igaza van Májkinak, le a szektával és a szektáskodókkal!  :reklamacio:  :Đ

#545 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 23. 11:43

Idézet: debaj - Dátum: 2009. júl. 23., csütörtök - 11:04

...
A tudomány már bebizonyította, sőt kísérletekkel is megmutatta, hogy ez a bogárfaj képes a repülésre, de ezek szerint ő nem akart szektásodni. :Đ

:offtopic: Nem akart kimászni, csak a hamutartót tolta szépen hátrafelé...
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#546 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 23. 15:56

Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2009. júl. 23., csütörtök - 10:52

Én nem szitakötővel tudom, hanem dongóval. De mondjuk az is kissé nonszensz amikor a pisztráng felfelé teper a folyón, nem kettővel. Biológiai szempontból meg a zsiráf is olyan, hogy a fsz tudja mi célból tákolta össze a természet, de hogy irdatlan energiát fektetett bele hogy működjön, és mindezt azért hogy leveleket zabáljon magasabb fákról, és cserébe még inni se tudjon rendesen a csóri, hát nem tudom....

#547 Felhasználó inaktív   negyvenketto 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 23. 16:14

Idézet: Zsul - Dátum: 2009. júl. 20., hétfő - 9:47

1. Nem mikike, a tudomány az nem szekta... Nem is egyház...  :o

A tudomány azon dolgozik, hogy bizonyos meglévő törvényszerűségekre (amiket ugyan nem ők hoznak létre) egy olyan modellt találjanak, aminek segítségével minden esetben (tehát véletlenszerűségi együttható nélkül) leírhatóak legyenek egyes tulajdonságok, reakciók, hatások. Amennyiben ezt sikerül bizonyítani (tehát nem csak találni rá 3 vagy 3 millió működő esetet, hanem bizonyítani, hogy ez minden esetben így lesz) akkor ezt törvénynek hívjuk.
Egyszerű példa: a másodfokú egyenlet megoldóképlete, ha tanultad a bizonyítását akkor beláthatod, hogy ez nem hit kérdése...

Amennyiben valamire nem sikerül biztosan működő modellt felállítani, vagy nem tudjuk az bizonyítani de a feltételezés erősen valószínűsíthető és nem ütközik törvényszerűségekkel, akkor azt elméletnek hívjuk, pont azért mert a tudomány nem bizonygat olyan dolgokat amit nem tud, de az elmélet jó támpont lehet sok további kísérlethez, számításhoz, stb...

A tudomány azért nem dogmatikus, mert hajlandó bármikor bármelyik törvényét megváltoztatni amennyiben kiderülne, hogy a felállított modell nem működik vagy egy nagyobb értelmezési tatományban vizsgálva az előző modellek máshogy is viselkedhetnek.
Egyszerű példa: Az elektromos (egyen)áram feltalálása után keletkező törvényeket (pl: P=U*I) módosítani kellett a váltóáram felfedezése után (pl: P=U*I*cos/sin f). És senki sem verte az asztalt, hogy már pedig marad az első dogma, mert az áram az áram és a hitünk nem megváltoztatható...  :omg:  :Đ

2. Van ugyan néhány terület a világon, amit a modern tudomány nem ismer el és mégis működik, megléte az elméletnél magasabb szinten valószínűsíthető. Ezeket a tudomány nem azért nem ismeri el, mert gonosz és kirekesztő, hanem mert ha esetleg bizonyítható is közvetett dolgokon keresztül akkor sem mérhető. Amíg viszont nem sikerül definiálni a dolgot, a tudomány nem ismerheti el, mert ennyi erőből akármit is irhatnánk ugye a lexikonokba... Szerencsére ilyen téma alig akad a világon. (Nem, a vallások nem ide tartoznak. Az nem tudomány, hanem hit (hiszem)...)
példa: A chi kung, az élő testben keringő életenergia, amit mérni nem lehet és pl a nyugati orvostudomány elég szkeptikus vele szemben, de ezen alapul az akupunktura, akupresszura és keleten 1-2 milliárd ember még gyógyszert is ez alapján kevertet magának párezer éve ha beteg. Eredete kb 4000 éves, a vele kapcsolatban használt elmélet azóta sem változott, profi használói közvetve bizonyítani tudják hatását, ezért ne keverjük össze véletlenül se a következő kategória résztvevőivel:

3. Önjelölt gyógyítók/próféták
Az általad nagyratartott emberek is ebből a kategóriából kerülnek ki. Jellemzőjük, hogy tudásukat bizonyítani sem direktben, sem közvetetten nem tudják. Tevékenységük sikertelensége esetén olyan magyarázatot adnak, amit rajtuk kívül senki sem ért (általában ők sem :D), visszaellenőrizni nem lehet... Így nem is hisz nekik senki, mivel ennyi erővel bárki csinálhatná ezt és ha a bizonyíték meglétét nem tartjuk követelménynek, akkor holnaptól mindent el kell hinni (még ha én azt állítom magamról, hogy én vagyok az isten, akkor abban is feltétel nélkül kell hinned mert ugye bizonyítanom nem kell)
egyszerű példa: Ha van egy csodás gyógyító aki ki tud gyógyítani a rákból, akkor az vagy ki tud gyógyítani 100-ból 100 embert vagy előre megmondja melyiket nem tudja majd, de a többinél mind sikerrel jár. Ettől még ugyan törvény nem lesz a dologból, de az addig jogos szkepticizmus elpárolog. Probléma: Ilyen gyógyítókkal/prófétákkal még nem találkoztunk. (tekintsünk el most a 200 évnél régebbi dolgoktól).

Kezded érteni?   :o

Eh de jól összefoglaltad.
Az élet a világmindenség meg minden...

Hivatásos topicsüllyesztő...

#548 Felhasználó inaktív   negyvenketto 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 23. 16:16

Mikikéből egyébként még a végén celeb lesz, megvan hozzá mindn képessége azt hiszem.
Az élet a világmindenség meg minden...

Hivatásos topicsüllyesztő...

#549 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 23. 16:28

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. júl. 22., szerda - 20:17

Ezeket a filmeket a retekklubban is adhatják a kókusz után. Vagy le lehet őket tőteni. Míg az eredeti Robinsonért el kell menni a könyvtárba, a szektaközpontba, ami tele van mocskos dogmákkal. Meg olvasni kell egy csomót, ami a dogmák és a nyelv elvetemült sulykolása, inkvizíció, holokauszt, világvége. Kinek kell ez?

Ez az "is" még elég árulkodó. Nem csak itt esküdtek össze mikike ellen a "hívők". Érdekes. Talán jelent valamit  :confused:

Oh! Mea culpa. Teljesen igazad van.

Fel sem merült bennem a szektaközpont problematikája.
<b>If you can't be famous, be infamous</b>
<a href='http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/' target='_blank'>Megmentésre érdemes helyek</a>

#550 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 23. 16:28

Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2009. júl. 22., szerda - 20:29

A Part nem jo pelda a Szamkivetett ellen. A Part emlekeim szerint egeszen masrol szolt.

Nem láttam, nem tudom mi van benne. Csak itt valaki emlegette.
<a href='http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/' target='_blank'>Megmentésre érdemes helyek</a>

#551 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 23. 16:32

Idézet: 2-More - Dátum: 2009. júl. 23., csütörtök - 9:40

És akkor még a Legyek ura fel se merült :D

Tudok még kontrázni. :D

Kétévi vakáció :p

#552 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 23. 16:35

Találtam ma egy mikibogarat :) Amikor fél tízkor lenn voltam rágyújtani, volt egy bogár a hamutartóban, és bőszen próbált kimászni, ami nem sikerült neki. Most lent voltam megint, a bogár még mindig benne volt, erősen küszködve a kijutáson, úgyhogy megsajnáltam, és kiszedtem.

A tudomány már bebizonyította, sőt kísérletekkel is megmutatta, hogy ez a bogárfaj képes a repülésre, de ezek szerint ő nem akart szektásodni. :Đ

:nevet: :nevet: :nevet2:

#553 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 23. 16:51

Idézet: 2-More - Dátum: 2009. júl. 23., csütörtök - 16:56

Biológiai szempontból meg a zsiráf is olyan, hogy a fsz tudja mi célból tákolta össze a természet, de hogy irdatlan energiát fektetett bele hogy működjön, és mindezt azért hogy leveleket zabáljon magasabb fákról, és cserébe még inni se tudjon rendesen a csóri, hát nem tudom....

Ez bizonyíthatja egy a világot apró beavatkozással formáló felsőbb hatalom humorérzékét. Persze van aki nem érti a tréfát, az ember is kapott növényevő szájszerveket, aztán ahelyett hogy egész nap bambuszt rágna az éhhalál szélén, és a gyengeségtől szaporodási kedv nélkül a kihalás szélén vegetálna röhelyesen, fogott két fél zsömlét, közéállított egy tehenet és megette. Kénytelenek voltak megalkotni a pandát helyette.
...

#554 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 23. 16:55

Basszameg, mi nem is vagyunk igaziak, csak a Jóisten játszott Spore-t? :o

#555 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 23. 18:14

Na, elkezdtem olvasni ezt a témát, mert a növényevő emberiség topic megfogott, de csak az első oldal feléig bírtam...

Mikike, Neked valami bajod van. Az emberek a hiteikért tűzhalált is hajlandóak halni. Neked most az a hited, hogy minden tudomány gonosz, szekta. Ennek okát nem tudom, miért alakult így, de egy önismereti tréninget nagyon tudnék javasolni, lehet, kiderülne az oka...

Viszont vitatkozni nem fogok veled, mert ízlésről, hitről nem lehet vitatkozni, nem lehet meggyőzni a másikat. Én hiszek valamit, te is, nincs abszolút igazság, mindenkinek a saját lokális igazsága az igazság. Az én feleségem szép, mégsem igaz, hogy minden feleség szép. Szóval a saját kis igazságunkat ne akarjuk kivetíteni az egész világra, mert akkor vagy kinevetnek, vagy ellenségesek lesznek, attól függ, őket mennyire sérti a mi igazságunk...

#556 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 24. 08:34

Idézet: EGOKA - Dátum: 2009. júl. 23., csütörtök - 16:32

Tudok még kontrázni. :D

Kétévi vakáció :p

15 éves kapitány :D

És ne kontrázz, vegyél bmx-t, most újra az a raj :D

#557 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 24. 08:54

Találtam ma egy mikibogarat :) Amikor fél tízkor lenn voltam rágyújtani, volt egy bogár a hamutartóban, és bőszen próbált kimászni, ami nem sikerült neki. Most lent voltam megint, a bogár még mindig benne volt, erősen küszködve a kijutáson, úgyhogy megsajnáltam, és kiszedtem.

Mert fogadott a haverjaival, hogy ki tud jönni az urnádból repülés nélkül, és most miattad bukta a tétet.  :smoker:  :)
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#558 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 24. 08:56

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. júl. 24., péntek - 9:54

Mert fogadott a haverjaival, hogy ki tud jönni az urnádból repülés nélkül, és most miattad bukta a tétet.  :smoker:  :)

Nem bukta. Csak várta a megfelelő embert! :D
Múltkor beállított hozzám egy T-Rex és Hamlet! Volt nagy dínóm, dánom!

#559 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 24. 17:31

Idézet: 2-More - Dátum: 2009. júl. 24., péntek - 9:34

15 éves kapitány :D

És ne kontrázz, vegyél bmx-t, most újra az a raj :D

Mi az a raj?

Rajt? Sajt? Baj? :think:

:D

#560 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 24. 17:38

Nemes szaracén honfitársaink által használt szó a király, zsír, klafa, és hasonlók helyett.
...

Téma megosztása:

• (85 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30