Idézet: debaj - Dátum: 2009. júl. 27., hétfő - 14:07
Volt régen egy könyvem, ami az időről szólt, és a szektás dogmák mesének voltak álcázva benne. Arról szólt, hogy egy király elhatározza, hogy nem akar megöregedni, ezért a birodalmában az összes órát meg akarta állíttatni. Abban merült fel valahogyan, hogy ha a király beszáll a hintójába, akkor azt hiheti, hogy ő csak üldögél, és a világ szalad el a hintó mellett.

Jó mese volt, sajnos a nagyjára már nem emlékszem.
Én egy olyat olvastam, hogy egy ember neszét veszi, hogy az országban meg fogják mérgezni a vizet, és mindenki meghülyül tőle. Persze senki sem hallgat rá, igy egymagában viztartalékot kezd felhalmozni. Aztán megtörténik a nagy pojzoning, alice cooper húzza hozzá a talpalávalót, és mindenki frankón meghülyül. Emberünk meg csak nézeget, issza a dugivasszert, pislog hogy mindenki koksz mák. Próbálja magyarázni a népnek, hogy ey bobby, de senki nem hallgat rá. Aztán elkezd agyalni, hogy hátha nem mindenki hülye, csak ő, és leáll a hordózással, és láss csodát, ő is meghülyül. Nade ha hülye, nem tudja hogy hülye, és máris nem lóg ki. Ez is meleg pite.
Ellenben, hogy, hogynem, minden félhülye ezt hiszi magáról, anno a lipót tele volt ilyenekkel, hogy húzta maga után a cipőt pórázon, mondta neki a doki hogy nahát kovács úr de szép kutyája van, erre kovács úr letorkollta, hogy ne vicceljen már főorvos őr, hát ez egy cipő, na igen, kovács úr, akkor miért nem húzza fel? Hógyne, hogy megharapjon? Szóval, minden agyalágyult meg van róla győződve, hogy ő a szent tudás egyetlen letéteményese, és mindenki más csipőből hülye. Nem mondom, hogy ez a világ tökéletes, de ahogy, hamár filmeket idézgetünk, amik annak ellenére hogy modern mesék, sok igazságot mondanak olykor, szóval, ahogy Tony Stark mondta volt, ez a világ nem tökéletes, de csak ez az egy van belőle. És lehet ugatni a gyopároknak, hogy broááff antibiotikum, meg pránaista vagyok, fényt eszek, vega vagyok, fát eszek, hódonista vagyok, hódot eszek, pfujj pasztőr, pfujj atom, otthon szülök, beledöglök, bába akarok lenni, gölöncsér meg kutyapicsája, csak dolgozni ne kelljen, pfujj ez, pfujj az, azt el kell fogadni, hogy van egy menete, egy rendszere a dolgoknak. És bizony, tetszik, nemtetszik, aki nem oltatja be a kölykét mert jajj, a doktor durcsők azt mondta, és ezzel potenciális veszélynek teszi ki az óvodában a többi 29et, azt igenis fingassák meg. Mert, és most ocsmány, sőt lehet náci leszek, vagy bármi, ami tetszik, de inkább haljon meg egy nüansznyi esélyű gyógyszerprobléma okán egy gyerek, mint legyen beteg másik 99.
Nem fogunk tudni már a fára visszamenni. Pont.