Namost én megnéztem az indexen a képeket, bár hallottam a tesztről, és messziről láttam is a procedúrát, szemtől szembe most találkoztam a képekkel.
A helyzet az, hogy nekem a legtöbbről az égadta világon nem jut eszembe semmi, de még benyomások sem alakultak ki. Ez mit jelent?
Attól tartok, a tesztet végeztető személy sokkal inkább befolyásolna mint ezek az ábrák, ha mutogatná valaki nekem.
Már amúgy voltam piszológiai vizsgálaton ha jól emlékszem 3x is, cég küldött, sokadmagammal.
Nem tudom mi volt célja, ott nem mondtak semmit, mert azt mondták eredményeket később értékelik ki.
Kérdeztem, hogy miért végzik ezt, mondták, mert megrendelték. De valami statisztikai célja volt a dolognak.
Szóval volt ott sokféle teszt, de ez nem. Sok embernél kellett jelentkezni, voltak olyanok is, amik a jogosítványhoz kellenek, de voltak számolási feladatok is. Ezen először rosszul szerepeltem, akkor rossz passzban voltam. De emlékeztem a feladatra, és később kidolgoztam egy trükkös módszert, amivel szupergyorsan lehet felírni az eredményeket a tesztlapra, logikázva, a "számolást" mellőzve.
Legközelebb két év múlva, megkérdeztem, hogy muszáj számolni, vagy lehet trükközni is? Az asszistens, azt mondta, számolni kell, hogyan lehetne trükközni, ezzel a teszttel nem lehet trükközni!
Mondom, akkor az a lénygeg, hogy felírjam az eredményeket, oszt azon túl nem fontos semmi más?
Aszondta az. Na nesze neked, teleírtam a lap egyharmadát, többet is írtam volna, de lejárt az idő. (sajnos nem írok elég gyorsan
És volt ott egy fotós teszt, azt mondták ez memória teszt. Ki kellett rakni 65 képet az asztalra, "szimpatikussági" sorrendben, azt nem mondták meg mi a lényeg. Kétszer kellett kirakni, közben volt több más teszt is, eltelt vagy másfél óra. Gondolom, ez volt a memória teszt, hogy emlékszem-e, első alkalommal hogy raktam ki... A képek kártyanagyságúak voltak, és arcképek voltak, semmitmondó meg torz, különböző korú férfi és női arcok, fekete-fehér képeken. Kopottak voltak, régiek, régi emberek...
Mondtam a dokinak, ha sikert akar ezen a téren, akkor ehhez a teszthez használja inkább politikusok képeit.
Na, a lényeg, hogy mondják kívülállók, hogy ezek bűnözők, sorozatgyilkosok, meg hasonlók képei, és messzemenő következtetéseket vonnak le abból, hogy milyen sorrendben rakod ki.
Hát azt megnéztem volna, nálam mit vonnak le.
Ugyanis teljesen úgy csoportosítottam, hogy háttér világosságát vettem figyelembe, a legsötétebb háttértől a legvilágosabb felé, az azonos hátterűeket egymás alá, mégpedig az előtér megvilágítási szintjének sorrendjében, és ezen belül aszerint, hogy kb. milyen fókuszt / mélységélességet használt a fényképész.