HWSW Informatikai Kerekasztal: A tudomány az szekta? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (85 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A tudomány az szekta? A tudomány az szekta? Miért kényszeríti Értékeld a témát: -----

#1341 Felhasználó inaktív   attila007 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 09. 19:29

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 20:26

Amúgy kinek hiszi magát ez a kis p. ?

Nem tom, de én már vinnyogok ... a szomszéd is átjött megnézni mi van ....

:nevet2:

Hinnye!

Ata
Telefon: Lenovo P780
Laptop: Lenovo G580
Tablet: Lenovo ThinkPad Tablet

#1342 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 19:31

Idézet: attila007 - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 20:29

Nem tom, de én már vinnyogok ... a szomszéd is átjött megnézni mi van ....

:nevet2:

Hinnye!

Ata

Remélem jövő nyáron megint kijutok Erdélybe, király hely :up:

Ne vinnyogj hangosan, még bemegy valami medve  :Đ
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#1343 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 19:32

Idézet: upszilon - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 18:54

Ne haragudj, de ez nem igaz. Nem tudsz te egy egyetlen ilyen tankönyvlapot sem mutatni. ...

Sajnálom. Azért egy valamit meg kellene értened: az ember, ha a saját butaságának csapdájába esik, legalább ne másokat hibáztasson érte.

Idézet

Mióta tágul az általunk belátható világegyetem?
Talán 10, talán 15 milliárd éve, ahogy a legtávolabbi galaxisok ma megfigyelt sebessége ezt sejtetni engedi.

Mi volt azelőtt?
Ezt kérdezik a csillagászok is. Vajon mi lehetett? Biztosat senki sem mondhat erről. A kérdés inkább az, hogy mi az a magyarázat, amely mellett a legtöbb érv szól, s ellene a legkevesebb.
A legtöbben úgy gondolják, hogy valamikor és valahol kezdete kellett hogy legyen a ma ismert világnak. De hogy előtte mi lehetett? Valami volt, az bizonyos. Hanem ezzel nagyjából meg is áll a tudomány. ...

Mi volt a kezdet?
Ismert világunk kezdete sokak szerint egy óriási robbanás lehetett, amely szétlökte a jövendő galaxisok milliárdjainak anyagát.
Honnan lökte szét? Miből? Talán egyetlen "őstojásból", amelyben minden anyag együtt volt valamikor. ...
... Ennek az "őstojásnak" az anyaga számunkra szinte elképzelhetetlen sűrű kellett hogy legyen. Az összetömörödésnek olyan - atomok és atommagok előtti - állapotában, amelyhez hasonlót mi nem ismerünk, nem ismerhetünk. ...

Mi szól az ősrobbanás mellett?
1. Maga a táruló világ. ...
2. A távoli csillagok, csillagvárosok fénye az ott izzó anyagról is sokat elárul. ...
3. Vagy talán nemcsak ősrobbanás, hanem további robbanások is...
4. Van olyan sugárzás is világegyetemünkben, amely nem innen vagy onnan jön, hanem mindenünnen. Az ún. kozmikus háttérsugárzásnak a csillagászok nem lelik más magyarázatát, mint hogy a hajdani ősrobbanás áraszt még ma is 2.7 fokos "meleget" az abszolút nulla fok ... felett. ...

Ha akarod, beszkennelhetem. A forrás nagyon is ismeretterjesztő: Ég és Föld  :smoker:

Szóval a lényeg: semmit sem tudni. A tudomány nem állítja hogy így vagy úgy lett volna, mindösszesen annyit, hogy "valószínű".
Ha nem elegendő bizonyíték, holnapra annyi tankönyvet szerzek, amennyit csak akarsz. De továbbmegyek: akárhonnan be fogok idézni, direkt azért, hogy lásd, mekkora hülyeséget is beszélsz, s mennyire hülyének is nézed a másikat, csak mert másképp használja a fejét...

A tudomány tehát beismeri, hogy nem ismeri. Nem tagadja, nem informál félre, nem hazudik. És bizony az az álláspontja, hogy nem meghatározható, csak valószínűsíthető. Aztán elég sokan elfogadják. Ettől még nem lesz igaz. De ezt a tudomány egyetlen szóval sem mondja, sehol! Ha esetleg mégis, hadd lássuk! Mutass te is valamit most már.

Szerkesztette: Warrior 2009. 09. 09. 19:40 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1344 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 09. 09. 19:33

Idézet: upszilon - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 20:21

Szerintem én vagyok itt az egyetlen aki konzekvensen a topik témájában ír. Én vagyokaz egyetlen aki betartom a hWSW írott fórum-szabályait. Én vagyok az egyetlen aki tényekre hivatkozik és logikus okfejtéseket ír le.

Te ki vagy és mit akarsz tőlem? Azt szeretnéd, ha nem lenne itt érdemi vita? Miért? Jobb volt az értelmetlen locsogás mielőtt idejöttem?

Esetleg olvass vissza, hogy miről szólt a topic mikike kitiltása és a te megérkezésed között, aztán gondolkodj el rajta. Részemről téma lezárva, amit ígértem, az áll.

#1345 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 19:33

Idézet: Samott - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 19:27

Vazze, meg egy luzer programozo, aki beszopta a Matrixot... ;) Get a life. :) A Wachowski fivereket tenyleg picsan kene rugni amiatt a hulladek miatt.

Samott

Van pár kollegám, aki -előre kikötötte, hogy ha kinevetés lesz belőle, akkor nem mondja el-, szóval bevallotta, hogy hasonlón agyal, sok évvel ezelőtt, még a Mátrix előtt. Nem mátrixra gondoltak, hanem olyasmit, hogy egyetlen individum tudata a valóság, és mivel öntudata van, valószínűleg mindenkit, engem is ő képzel a saját valóságába. Mondtam is neki mindjárt, hogy rögtön pofán csapom, mégis, milyen alapon képzel nekem ilyen szar életet?  ;)

(Persze, Salinger sokkal korábban élt, és szerintem ők is olvastak tőle sokat)

#1346 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 19:33

Idézet

Feltűnik, hogy ezeknek függőleges vezető szárnya(ik) van(nak)?

Fel....

Csatolt fájl:

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#1347 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 19:34

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 20:12

Jó lenne, ha valahol lenne felvétel a modell repüléséről is. Elolvastam a vonatkozó cikkeket, és hát további kérdések vetődtek fel ettől bennem...:
Eredeti fából volt, és szénporral meg ?fa?forgácssal borították, hogy elnyelje a radar hullámokat.
A mai modell ehhez képest üvegszálból és fémtartalmú festékkel borítva készült, hogy ellenőrizzék, mennyire láthatatlan egy korabeli radar számára  :eek:

Akárhogy, abban a korban a fa igen népszerű volt a repüléstechnikában, mivel nagyon nehezen tudtak akkora feszültségeket elbíró fémet készíteni (légcsavarok pl.). De ezek a repülőgépek nem értek el akkora sebességet, amire a sugárhajtómű képes. A sugárhajtóművekkel igen nagy sebességek mellett a súrlódás igen csak nagy hőt eredményez, ezért a mai gépek is felmennek jó magasra, ahol ritkább a levegő, csakhogy ehhez spéci berendezések is kellenek, hogy meg ne fulladjon a pilóta... Itt már fa nem alkalmazható könnyűszerrel, seccperc alatt elég.
Továbbá a sugárhajtású repülőgépek szárnyai sokkal szűkebbek, ha nem, akkor olyanok, amik képesek összezárulni, azaz ezek a repülőgépek "nyílhegy" alakúak, és ez fontos, megkerülni nem lehet.

A képen látható alakú repülőgépekhez hasonló készült később, de ezek nem a nagy sebességükről híresek, hanem a csendes üzemükről. Nagy magasságokban vitorlázó géphez hasonlóan siklórepüléssel manővereznek, ugyan van hajtóművük is, de ez "kis teljesítményű"...

Azert nem ertek el nagyobb sebesseget, mert az akadaly a propeller volt.  :) A hangsebesseget ugyan megkozelithettek volna, de atlepni nem tudtak volna minden bizonnyal.

Voltak favazu repuilogepek valoban pl a japan Zero vagy az angol Mosquito.
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#1348 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 19:34

Idézet: Carmaged - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 20:16

upszilon, utoljára szólok, ...

:offtopic: Még addig ne, ha lehet, 1 picit, most találtam meg, fentebb idéztem. S lesz több is... :)
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1349 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 19:36

Továbbá a sugárhajtású repülőgépek szárnyai sokkal szűkebbek, ha nem, akkor olyanok, amik képesek összezárulni, azaz ezek a repülőgépek "nyílhegy" alakúak, és ez fontos, megkerülni nem lehet.

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Kép

Két híresebb sugárhajtású gép a háborúból. Mindkettő röpképes volt.

#1350 Felhasználó inaktív   attila007 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 19:36

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 20:31

Remélem jövő nyáron megint kijutok Erdélybe, király hely :up:

Ne vinnyogj hangosan, még bemegy valami medve  :Đ

Ha Szatmáron jársz (jártok) csörgess meg, egy ebédre biztos vendégem vagy!

Itt hálistennek nincsennek medvék, de lehet csak azért, mert hiszek abban, hogy itt nincsennek, tudományosan nem tudom megalapozni ...

:D

Ata

Szerkesztette: attila007 2009. 09. 09. 19:39 -kor

#1351 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 19:38

Idézet: Eleanor - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 19:33

Fel....

Tudtam, hogy valaki kiszúrja azt az egy sárgát, aminek láthatóan nincs.... Mert letört  :D  róla, ott látszik feketén a helye  :D

#1352 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 19:43

Idézet: attila007 - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 20:36

Ha Szatmáron jársz (jártok) csörgess meg, egy ebédre biztos vendégem vagy!

Itt hálistennek nincsennek medvék, de lehet csak azért, mert hiszek abban, hogy itt nincsennek, tudományosan nem tudom megalapozni ...

:D

Ata

Udvarhelyen voltunk tavaly nyaralni, legközelebb is oda megyünk, jófejek voltak nagyon, a táj meg csodaszép ;)
A Szatmár mit takar? Szatmár megye vagy az egy város? :D Elfogadjuk a meghívást, de én nagyon sokat tudok ám enni :cool:

#1353 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 19:46

Valaki írta hogy sugárhajtáshoz deltaszárny kell, vagy ilyesmi. Szóval nem, a hangsebesség átlépéhez kell, és persze még az örvényekkel is kellett valamit csinálni.

Me262 pl enyhén volt csak hátranyilazva , és sugárhajtású elfogóvadász volt.

Amúgy hogy jött ez szóba :confused:  :Đ

#1354 Felhasználó inaktív   attila007 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 19:46

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 20:43

Udvarhelyen voltunk tavaly nyaralni, legközelebb is oda megyünk, jófejek voltak nagyon, a táj meg csodaszép ;)
A Szatmár mit takar? Szatmár megye vagy az egy város? :D Elfogadjuk a meghívást, de én nagyon sokat tudok ám enni :cool:

Szatmár megye megyeszékhelye, Szatmárnémeti (Satu Mare).

LINK

Szeressük errefele azt aki nem szégyenlősködik az asztalnál!

:hungry:

Ata

#1355 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 19:47

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 20:38

Tudtam, hogy valaki kiszúrja azt az egy sárgát, aminek láthatóan nincs.... Mert letört  :D  róla, ott látszik feketén a helye  :D

Nem , az taxi, és az a taxi jel helye :think:

#1356 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 19:49

Idézet: upszilon - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 20:17

A matematika nem természettudomány. Szabályok halmaza. Amiket mi emberek alkottunk. Azt nem kunszt igazolni. ...

Láthatod, ma ezt sem tartják be sajnos. ...

Persze. Sőt, a matematika olyan szintű összefüggéseket tár fel az egyes tudományok között, az egyes folyamatok, működési mechanizmusok között, amiket talán még az emberi elme is képtelen felfogni. Pedig mi, emberek teremtettük. Ja igen, és nem kunszt igazolni...

Kérdem én: HOL, MIBEN nem tartják be az állítások igazolásával kapcsolatos alapelveket? 1 db példa elegendő, ha konkrét. (annak ellenére, hogy te ma ÁLTALÁNOS értelemben állítod, hogy nem tartják be)

Tudsz-e példával szolgálni, vagy szájkaratézol?

#1357 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 19:52

Jó lenne, ha valahol lenne felvétel a modell repüléséről is. Elolvastam a vonatkozó cikkeket, és hát további kérdések vetődtek fel ettől bennem...:

Az itt kepen latott model nem repulokepes, csak a radartesztre keszitettek. Es termeszetesen ott fabol volt ahol az eredeti is fabol volt, a femtartalmu festeket az eredetileg fembol keszult feluletekre vittek csak fel. Az eredeti gepet nem szuperszonikusnak terveztek, ezert a melegedesi problema amit vazoltal nem all... es a kozepresz fembol volt ezert a hajtomu hoje nem okozott problemat.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1358 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 19:52

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 20:46

Me262 pl enyhén volt csak hátranyilazva , és sugárhajtású elfogóvadász volt.

Sok vizet nem zavart. :)  Ketsegtelen, hogy pszihologiailag azert eleg nagy fegyver volt.
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#1359 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 19:54

Idézet: attila007 - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 20:46

Szatmár megye megyeszékhelye, Szatmárnémeti (Satu Mare).

LINK

Szeressük errefele azt aki nem szégyenlősködik az asztalnál!

:hungry:

Ata

Megnéztem, hát az jó messze van Székelyudvarhelytől :)
Én addig fel nem állok amíg van kaja az asztalon  :Đ  És persze ital.

#1360 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 19:54

Idézet: Carmaged - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 20:33

Esetleg olvass vissza, ...

Idézet

Szerintem én vagyok itt az egyetlen aki konzekvensen a topik témájában ír. Én vagyokaz egyetlen aki betartom a hWSW írott fórum-szabályait. Én vagyok az egyetlen aki tényekre hivatkozik és logikus okfejtéseket ír le.

Te ki vagy és mit akarsz tőlem? Azt szeretnéd, ha nem lenne itt érdemi vita? Miért? Jobb volt az értelmetlen locsogás mielőtt idejöttem?

:offtopic: Most olvasom... Ekkora egóval az USA elnöke is lehetnék. Beszarok. Ő az "egyetlen"... :)

A tények: odaszóltunk neki, ő is nekünk. De azért 1 picit túlzás, hogy ő az egyetlen. Sőt, inkább hülyeség. Inkább nem idézek, mert warriorblog beindul oszt kész. Majd valódi könyvekből, amire kíváncsi. Már csak alapműveltség kellene hozzá.

Szerkesztette: Warrior 2009. 09. 09. 19:56 -kor

Téma megosztása:

• (85 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.