HWSW Informatikai Kerekasztal: Az ember növényevő? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (62 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Az ember növényevő? Mi az egészséges a számunkra? Értékeld a témát: -----

Szavazás: Az ember növényevő? Ez az egészséges a számára? (160 felhasználó adott le szavazatot)

Az ember növényevő? Ez az egészséges a számára?

Vendégek nem láthatják a szavazást.
Voks

#1081 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 17. 11:20

Idézet: leslie - Dátum: 2009. szept. 16., szerda - 14:27

Az a baj, h abból én semmit nem veszek ezexerint. Asszonnyal kb azt tapasztaljuk, h tavaly óta 10-15%-al minimum drágább a kaja. Mondjuk szemetet nem eszünk, ez is igaz.
Az meg nem vigasztal, h a daruskocsi olcsóbb lett, és lehúzta az inflációt, mert olyan nekem ritkán kerül a kosárba. :)

Hát, ez igaz lehet ...
Nem számoltam ki százalékra, de biztos, hogy jóval drágább a kaja, mint tavaly.

De most mindegy a téma szempontjából.
Ha betennék 1.000.000 dollárt (vagy a lottófőnyereményt) pár bankba szétosztva, nem szegényednék el néhány év alatt.
Sőt, ha 200 évig élnék, akkor se volna anyagi gondom.
Ebből indult ki az egész, csak közben "belemagyarázódott" az infláció, a kaja, meg még ki tudja mi minden.

#1082 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 17. 11:30

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. szept. 17., csütörtök - 12:20

Nem számoltam ki százalékra, de biztos, hogy jóval drágább a kaja, mint tavaly.

Mondjuk erről nem feltétlenül csak az infláció tehet. Profitmaximalizáló cégtulaj úgy is gondolkodhat, hogy na, tavaly megérte a népeknek a plusz tíz százalékot az (állítólag) egészségesebb kaja, lássuk, idén megér-e plusz tizenöt, plusz húsz százalékot. Ezekkel a dolgokkal az a baj, hogy minél jobb okosabb, egészségesebb satöbbi, annál nagyobb haszonkulccsal lehet túladni rajtuk. Ha csak simán rádobnának mondjuk ezer forintot kilónként, akkor senki se vinné, de ha úgy adják elő, hogy igaz, hogy egy ezressel drágább, DE EBBEN LEGALÁBB NINCS IPARI SZALONNA ÉS BŐRKE, akkor már sokkal csábítóbban hangzik.

Hányan járnak például Subwaybe, ahol megvehetik hat-nyolcszáz forintért az egészséges szendvicset, amit a Kokó is megmondott, hogy egészséges, vagy tudja már a franc, melyik sportoló volt a reklámarcuk. Közben meg meg lehet nézni, hogy a sarki CBA-ból melyik sonkát veszik meg és pakolják a szenyába, ha éppen késik az utánpótlást szállító kamion. Arról nem is beszélve, hogy milyen lehet az eredeti alapanyag, ha a legolcsóbb CBA-s sonkából meg teszkós salátából összetákolt szendvicseken nem érezni a különbséget. :)

#1083 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 17. 11:35

Idézet: leslie - Dátum: 2009. szept. 17., csütörtök - 12:12

Mán nincs is középosztály.  :eek: Magyar az birka, bármit megtehetnek. Mindíg ez volt, mindíg ez lesz.

Hát ja... folyton csak siránkozik, és a másikra mutogat, hogy az a birka... az a birka.  :smoker:

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#1084 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 17. 11:38

Idézet: Eleanor - Dátum: 2009. szept. 17., csütörtök - 12:35

Hát ja... folyton csak siránkozik, és a másikra mutogat, hogy az a birka... az a birka.  :smoker:

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1085 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 17. 11:38

Az is hülye, aki 1200-ért szendvicset vesz. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#1086 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 17. 11:42

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. szept. 17., csütörtök - 11:12

1.De ez nem jelenti azt, hogy idehaza a kamat rögtön az infláció alatt lenne.

2. (különben nem is érne semmit a sok magánnyugdíjbefizetés sem, mert mit fog érni az a pénz, amire nyugdíjas leszel, nem?)

1. Nem. De hogy fog történni az alábbi szcenárió nálnuk:
Jan. 1-én a bankkal szerződést kötöl 10%-ra.
Azt honnan tudhatja bárki, hogy mekkora lesz az infláció?
Az történik, hogy menet közben megugrik az infláció....
Ekkor
a. marad minden ahogy kötötted.
b. Bank megkeres, és felajánlja neked a magasabb kamatot, esetleg automatikusan töbett ad.

2. Magán nyugdíjpénztár tag vagy?
Ha igen, láttad az elszámoló papírodad?
Persze, ez meg van magyarázva, hogy az nem a számla állása, hanem az értkét jellemző állás, és nem érdemes rajta aggódni, mert a jövőben akár kompenzálódhat is. De ha mindig csökken, akkor mit fogsz csinálni?
Vannak jelenleg is nyugdíj előtakarékosság csomagok baknoknál is. Többek között nyugdíjkiegészítés támogatására azt javasolják folyamtosan helyezz el havi 10e Ft-ot minimum. Szerinted mennyit fog érni? Biztos többet, mint a semmi, de...

Amikor születtem, nagyanyám takarékba tett 200 Ft-ot nekem. Erre a betétre soha nem volt rátéve, ez egymagában kamatozott. 14 éves koromban kivettem, mert akkor megtehettem, és vettem belőle egy biciklit. Még rá is kellett tennem a zsebpénzemet.
1996-ban elhatároztam takarékba teszem (lekötve) egyhavi béremet évente. Ez elég merész döntés volt, ezért később maximálódott 10e F-tba. 10 év múlva kivettem, és vettem belóle egy laptopot. Szerencsére lement akkor az áruk, különben hozzá kellett volna pótolnom. Ma egy hónap alatt megkeresem kb. azt, ami 10 év alatt összegyűlt. 10 év múlva is ez lesz a helyzet. 20 év múlva is.

Nem vagyok magánnyugdíjpénztáras. De van kiegészítő tagságom. Azt hiszem, többet fogok be fizetni, mint eddig. Eleget soha nem tudok majd fizetni...

#1087 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 17. 11:43

Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2009. szept. 17., csütörtök - 8:05

En arra lennek kivancsi, hogy akarjak ezt behajtani? Mindenki kap egy csekket egy osszegrol 12 honapra lebontva?  :think:

Gondolom, hasonlóan fogják beszedni, mint a többi adót.

#1088 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 17. 11:44

Idézet: leslie - Dátum: 2009. szept. 17., csütörtök - 12:38

Mégis teltházas a cucc minden nap... :)

#1089 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 17. 11:52

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. szept. 17., csütörtök - 11:20

Ha betennék 1.000.000 dollárt (vagy a lottófőnyereményt) pár bankba szétosztva, nem szegényednék el néhány év alatt.
Sőt, ha 200 évig élnék, akkor se volna anyagi gondom.
Ebből indult ki az egész, csak közben "belemagyarázódott" az infláció, a kaja, meg még ki tudja mi minden.

Ezt így megfogalmazva, és ragaszkodva az egyenletben a mai feltételek megtartásáhioz termászetesen igaz.

De nem így volt megfogalmazva, hanem először is teljesíteni kellett volna:
-Bejutni egy munkahelyre NY-ban, ahol megkeresem az 1 milkát.
-Ebből egy évig félreteszek 1 milkát, és hazahozom (majd hülye lennék),
és befektetném, akkor az életemet magas szinten leélném, és még maradna is
Ma még élnek emberek, igaz, elég öregek, de amikor gyerek voltam sokkal többen voltak, akik megélték az utolsó háborút, megélték azt, hogy a hadikölcsön esetében garanciát, kiemelt hozamot, boldog öregkort ígértek nekik. Honnan a búsból tudod, hogy nem fog elillanni az milliód?
Főleg, hogy mást sem tapasztalni, mint hogy folyamatosan illan a pénz valahová a fekete lyukba, (nem olyan látványosan, mint a pengő, de azért kitartóan halad lefele).

#1090 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 17. 12:01

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. szept. 17., csütörtök - 11:42

1. Nem. De hogy fog történni az alábbi szcenárió nálnuk:
Jan. 1-én a bankkal szerződést kötöl 10%-ra.
Azt honnan tudhatja bárki, hogy mekkora lesz az infláció?
Az történik, hogy menet közben megugrik az infláció....
Ekkor
a. marad minden ahogy kötötted.
b. Bank megkeres, és felajánlja neked a magasabb kamatot, esetleg automatikusan töbett ad.

2. Magán nyugdíjpénztár tag vagy?
Ha igen, láttad az elszámoló papírodad?
Persze, ez meg van magyarázva, hogy az nem a számla állása, hanem az értkét jellemző állás, és nem érdemes rajta aggódni, mert a jövőben akár kompenzálódhat is. De ha mindig csökken, akkor mit fogsz csinálni?
Vannak jelenleg is nyugdíj előtakarékosság csomagok baknoknál is. Többek között nyugdíjkiegészítés támogatására azt javasolják folyamtosan helyezz el havi 10e Ft-ot minimum. Szerinted mennyit fog érni? Biztos többet, mint a semmi, de...
...

Az 1.-es pont 10 évben talán egyszer fog megtörténni. Azaz egyszer veszítesz pár %-ot, a többi évben meg nyersz pár %-ot.

2. Nem, én még a régi nyugdíjrendszerben vagyok benne.

Akkor a szerinted ha van pénzed, az csak veszíthet az értékéből?

Azt azonban beláthatod, hogy ha volna hirtelen egymillió dollárom, vagy megnyerném az 1,8 milliárd ft-os lottónyereményt, nem mennék tönkre néhány év alatt.
Erre írtam, hogy csak beteszem kamatozni 10%-ra, akkor a "semmiért" kapok évi 180 milliót.

#1091 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 17. 12:05

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. szept. 17., csütörtök - 11:52

Ezt így megfogalmazva, és ragaszkodva az egyenletben a mai feltételek megtartásáhioz termászetesen igaz.

Ma még élnek emberek, igaz, elég öregek, de amikor gyerek voltam sokkal többen voltak, akik megélték az utolsó háborút, megélték azt, hogy a hadikölcsön esetében garanciát, kiemelt hozamot, boldog öregkort ígértek nekik. Honnan a búsból tudod, hogy nem fog elillanni az milliód?
Főleg, hogy mást sem tapasztalni, mint hogy folyamatosan illan a pénz valahová a fekete lyukba, (nem olyan látványosan, mint a pengő, de azért kitartóan halad lefele).

Hát lehet háború, és lehet nem tudom kimenekíteni a pénzemet olyan helyre, ahol megtartja az értékét.
De az életben semmire nincs 100% garancia. Arra se, hogy megérjük a holnapot: lehet elüt egy autó, vagy a fejemre esik egy cserép, kirabolnak, lekéselnek, agyonvernek, stb ...

Olyat én is ki tudok találni, hogy elveszik valakinek az összes pénze.
Kérdés, hogy az mennyire reális.

Most is azt mondom, ha nyernék a lottón, még 100 év múlva se kéne dolgoznom.

#1092 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 17. 12:07

Idézet: leslie - Dátum: 2009. szept. 17., csütörtök - 12:38

valahogy mégsem érzem magam annak emiatt :p
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1093 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 17. 12:55

Idézet: qnadam - Dátum: 2009. szept. 16., szerda - 17:15

és inkább éhenhal, de csakazértse enged az árból, igaz? :rolleyes:

Ja de ha te  is 40 évet dolgoztál volna hogy házad legyen te se nagyon akarnád elherdálni inkább márol holnapra élnél.Egy kicsit ebbe bele kéne gondolni...Nagyon sok ilyen öreg ismim van és ismerem ezt a problémát.Életem munkáját én se adnám el 5ft ért mert most annyiért eladható.

Szerkesztette: djculture 2009. 09. 17. 12:57 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1094 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 17. 12:58

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. szept. 17., csütörtök - 12:52

Hát akkor felesleges a vita. Ezek szerint jobb a havi 200k forint, mint az évi 1 milló dollár, mert azzal csak a baj van. :)
Jobb lenne mindjárt csak 100-at keresni, mert akkor kevesebbet buksz. ;)

Szerkesztette: Lipton 2009. 09. 17. 13:28 -kor

#1095 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 17. 14:11

Idézet: Lipton - Dátum: 2009. szept. 17., csütörtök - 12:58

Hát akkor felesleges a vita. Ezek szerint jobb a havi 200k forint, mint az évi 1 milló dollár, mert azzal csak a baj van. :)
Jobb lenne mindjárt csak 100-at keresni, mert akkor kevesebbet buksz. ;)

Itt nem vita van. (Ez nem az.)

először: Nem jobb a havi 200k, ezért lenne jó, ha többet adnának. Az 1 milkát is elfogadom, felveszel ennyiért? Ha nem, akkor miért kell ezel ennyit foglalkozni. Az meg, hogy akkor miért nem megyek oda dolgozni, kb. annyi, mint ha az, hogy miért nem megyek a BKV-hoz dolgozni. Csak kicsit kellene elérni, hogy évi 4-5 végkielégítést kapjak, + titoktartási pénzt, hogy el ne áruljam itt a HWSN...

a másik, hogy: "jobb lennne mindját csak 100-at keresni, mert kevesebbet buksz..."
Erre hogyan sikerült kilyukadnod?
Tényleg meg kell magyaráznom, hogy nem erről volt szó?
[bizonytlan 1 milka$+utána büdös életben nem dolgozás] nem biztos, hogy több
a [most évi biztos 1000$, de álladóan növekedő (akár évi 2-3x szorzóval) + halálig biztosított járadéknál, még ha dolgozni is kell ezért] -nél
Az álladóan növekedőt úgy értem, hogy saját tapasztalatom szerint 10-15 éve még 12-15e volt havi bérem, most meg 200e, ez alapján állítom, 10 év múlva lesz akár 2 milka(Ft). (az árak ugyanílyen ill. nagyobb ütemben fognak növekedni, ez tuti). Addigra az USA gazdasága akár követheti Mexikót is éppenséggel, sehol nincs leírva, hogy neki vezető poziciót kell betöltenie, tehát az is lehet, hogy az USD-vel nem sokra megy majd az ember. Ugyanigy az is megtörténhet, hogy az itteni gazdaság egyszercsak jelentősen fellendül, bár erre az utóbbi 40 évben nem volt példa.

Tehát pont egy olyan döntést kellene meglépnem, amilyent megléptem az euróm lekötésekor, amit most meg sokan kritizálnak. _Akkor_ nem volt annál jobb ajánlat, csak éppen 3 hónap múlva már ez nem volt elmondható.
--------
U.I. mikor takarítják ki a topicot az sok offtól?

Szerkesztette: hkpk 2009. 09. 17. 14:30 -kor

#1096 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 17. 14:20

Idézet: djculture - Dátum: 2009. szept. 17., csütörtök - 13:55

Ja de ha te  is 40 évet dolgoztál volna hogy házad legyen te se nagyon akarnád elherdálni inkább márol holnapra élnél.Egy kicsit ebbe bele kéne gondolni...Nagyon sok ilyen öreg ismim van és ismerem ezt a problémát.Életem munkáját én se adnám el 5ft ért mert most annyiért eladható.

Sajnos nekem is, például az Édesanyám. Csak abba is bele kéne gondlni, hogy ha nem tudja fizetni a számláit, akkor az élete munkája előbb-utóbb, ugyanúgy nem fog érni semmit, csak még hátrahagy egy nagy adag adósságot is.
"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#1097 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 17. 14:48

Idézet: Harlequin - Dátum: 2009. szept. 17., csütörtök - 15:20

Csak abba is bele kéne gondlni, hogy ha nem tudja fizetni a számláit, akkor az élete munkája előbb-utóbb, ugyanúgy nem fog érni semmit, csak még hátrahagy egy nagy adag adósságot is.

Akkor is jobb egy kis adósságot (kölcsönt) felhalmozni, mint egy értékes, többmilliós ingatlanon gyorsan áron alul túladni, milliókat, élet munkáját veszítve rajta.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1098 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 17. 14:57

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. szept. 17., csütörtök - 15:48

Akkor is jobb egy kis adósságot (kölcsönt) felhalmozni, mint egy értékes, többmilliós ingatlanon gyorsan áron alul túladni, milliókat, élet munkáját veszítve rajta.

Na az ilyeneket én jól megadóztatnám a g*cibe. Meg elvennék tőlük gáztámogatás meg tökömtudja mit amit kapnak.
Sajnos a rokonságomban is van olyan aki erején felüli ingatlanban próbál élni és csak rinyál.
www.radioQ.hu

#1099 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 17. 14:59

Meg a másik kedvencem az indoklás: "majd jó lesz az neked ha meghalok", na kösz...inkább éljen egy kisebb lakásban/házban a különbözetet meg adja oda azt kezdjen saját életet a fiatal, az idős meg éljen akkora helyen amekkorát meg tud fizetni.
(Nálunk szerencsére ilyen nincs, de van az ismerőseim között...)

Szerkesztette: Harlequin 2009. 09. 17. 14:59 -kor

www.radioQ.hu

#1100 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 17. 15:20

Idézet: djculture - Dátum: 2009. szept. 17., csütörtök - 13:55

mint sokminden más is, egy ház annyit ér, amennyiért el lehet adni. ha 30 helyett 25ért lehet csak eladni, akkor 25ért... persze lehet éveket élni zsíroskenyéren (se) a boldog tudattal, hogy a kedves tulaj nem bukik 5 millát az általa kitalált értékhez képest, de van értelme?
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

Téma megosztása:

• (62 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Utolsó »