Idézet: hkpk - Dátum: 2009. szept. 16., szerda - 16:35
Kicsit sem okoz gondot, hogy miért adnak az Euróra ennyivel kevesebb kamatot?
Stabilabb mint a forint, ennyi. Viszont most a forint se ingadozik annyit, hogy megérje euróban tartani a pénzt. 270 környékéről 2-3 forintot megy ide-oda. Nem évekre kell lekötni, elég csak szépen mindig 1-2-3 hónapra. Most pl 3 hónapra kötöttem le, mert ez fizetett 10%-ot.
Lehet, hogy az euró stabilabb, értékállóbb, viszont a 4% kamat kevés ahhoz, hogy ezt ellensúlyozza. Az euróval akkor jársz jól, ha olcsón veszed, és drágán eladod. Pl év eleján volt 228-ért euró, később meg 300 felett is járt. Aki ezt kihasználta, az jól járt.
A 4% tényleg az infláció alatt van, szóval ha nem nyersz az árfolyamingadozáson, akkor folyamatosan bukod a pénzt.
Nem akarlak meggyőzni, mindeki úgy kezeli a pénzét ahogy akarja. Nekem szimpatikusabb a forintbetét és a 10% kamat, ráaásul a számlavezetés is olcsóbb mint euró esetében (legalábbis régebben így volt).
Pár éve besétáltam az OTP-be 2000 dollárral, hogy csináltatok neki egy számlát, aztán majd szépen kamatozik egy kicsit, jó lesz vésztartaléknak. Azt mondta az ügyintéző, hogy annyira minimálisat kamatozik, és annyival drágább a számlavezetés, hogy egyre kevesebb pénzem lesz.

Nem is nyitottam neki számlát.