HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Torvalds: a Linux nem olyan, mint ahogyan elképzeltem - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (29 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Re: Torvalds: a Linux nem olyan, mint ahogyan elképzeltem Értékeld a témát: -----

#461 Felhasználó inaktív   Nyulpapa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 19. 10:16

Az oop egy teljesítmény-független megközelítési mód, ha szabad így mondani. Nyilván a magasabb absztrakció miatt a kód előbb-utóbb rendesen lassulni fog.
--- Sajnos nem előbb vagy utóbb, hanem alapból szinte mindig. Monnyuk ha szénné van optimalizálva a kód, akkor nem feltétlenül, rengeteg ilyet találsz ha guglizol egy kicsit.

A C egy gépközeli nyelv, ami platformfüggetlen, hatalmasan egyszerű és optimális compilerekkel.
--- Ma már a C++ fordítók is azok.

A kernel fejlesztése olyasvalami viszont, ami valahol mindig is teljesítmény-orientált lesz.
--- Az, de szerintem (!) ez kicsit kezd elavult nézőpont lenni (4 magos procig, Gigás ramok, Terabájtos vinyók ha érted mire gondolok)

Szóval a kérdés, hogy hosszútávon mit nyernének a C++-szal, azaz érdemes-e "olyan" oldalról közelíteni.
--- Nem akarom én rájuk erőltetni, ezek az arcok tudják mit csinálnak. Egyébként a C++ is megeszi a teljesen sztenderd C kódot, csak monnyuk erősebben típusos például, tehát lenne mit újraírni benne bőven (és mint tudjuk ha újraírsz valamit, akkor sosem írod ugyanolyanra = sok plusz plusz munka).

#462 Felhasználó inaktív   Nyulpapa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 19. 10:17

Idézet: kroozo - Dátum: 2009. okt. 19., hétfő - 9:59

He? :D :D :D

:)

Kevés területnek  (példánkban hálózati eszközök), sok különböző cég sok különböző terméke...

#463 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 19. 11:37

Idézet: Nyulpapa - Dátum: 2009. okt. 19., hétfő - 11:16

... Egyébként a C++ is megeszi a teljesen sztenderd C kódot, csak monnyuk erősebben típusos például, tehát lenne mit újraírni benne bőven (és mint tudjuk ha újraírsz valamit, akkor sosem írod ugyanolyanra = sok plusz plusz munka).

:offtopic: Igen, megeszi, de azért tényleg lenne sok meló vele, mert ugyan lefordul, de nem feltétlen futna ugyanúgy (módosítatlanul), a tipizáltság miatt is. Tehát C++-ra portolni kell. Bár ez szerintem kivitelezhető lenne, ha a készítőkről van szó. Kód krancserek közt van 1-2 ismerős, azok már állatok rendesen, ők a mazochizmus hívei, de amit csinálnak az fantasztikus, a lényeg, hogy nem lehet őket utolérni. A hétköznapi ember a büdös életben nem, fog kernet fejleszteni. :)

off2: Amúgy a magyarorszag.hu forrását megnézve is érdekes dolgokon lehet merengeni: amióta volt náluk az a "kavarodás", a forrás azóta úgy néz ki, biztos mindenre van idejük... :D

Szerkesztette: Warrior 2009. 10. 19. 11:41 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#464 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 19. 11:43

Idézet: Nyulpapa - Dátum: 2009. okt. 18., vasárnap - 22:07

OFF: Hiányzott már ez a hamisítatlan bogdan style. Üdv újra. Nem fórumozol valami gyakran  frown.gif  Meguntad? Vagy nem vagy mostanában netközelben?
--- Nem is gondoltam, hogy a "tajparasztság"=sztájl és mint olyan: istenítendő. Gondolom Majkát is hallgatsz...

Új rajongód van bogdan  :Đ  Majkát meg sajnos nem. Odáig nem ér fel szerény együgyű szellemi szintem  :(  Most mondd meg  :confused:  :D

богдан elvtárssal én barátkoznék így, mert az ukrán maffiánál szlávisztikus keresztapasegéd. Ilyen beszólás, aztán vesék nélkül ébredsz  :smoker:

A fejlesztőknek meg írj mélt. Megaszondhatnád nekik, hogy itt rabbITpapa dujukopi öuvr. Aztán folytathatnád, hogy írjátok már cépluszpluszban azt a kib. kernelt vazze, Torvalds meg suxXx  :D
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#465 Felhasználó inaktív   Nyulpapa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 19. 11:55

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. okt. 19., hétfő - 11:43

Új rajongód van bogdan  :Đ  Majkát meg sajnos nem. Odáig nem ér fel szerény együgyű szellemi szintem  :(  Most mondd meg  :confused:  :D

богдан elvtárssal én barátkoznék így, mert az ukrán maffiánál szlávisztikus keresztapasegéd. Ilyen beszólás, aztán vesék nélkül ébredsz  :smoker:

A fejlesztőknek meg írj mélt. Megaszondhatnád nekik, hogy itt rabbITpapa dujukopi öuvr. Aztán folytathatnád, hogy írjátok már cépluszpluszban azt a kib. kernelt vazze, Torvalds meg suxXx  :D

...  :cool:

#466 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 19. 12:29

Idézet: Nyulpapa - Dátum: 2009. okt. 19., hétfő - 11:17

:)

Kevés területnek  (példánkban hálózati eszközök), sok különböző cég sok különböző terméke...

Mikor is mult el a tobbi terulet? :)
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#467 Felhasználó inaktív   Nyulpapa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 19. 12:34

Idézet: kroozo - Dátum: 2009. okt. 19., hétfő - 12:29

Mikor is mult el a tobbi terulet? :)

Nem is nagyon volt...  ;)

#468 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 19. 12:38

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. okt. 19., hétfő - 12:43

...
A fejlesztőknek meg írj mélt. ...

:offtopic: Igen, erre akartam célozni, hogy vajon a fejlesztőknek ez ténylegesen probléma-e?
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#469 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 19. 12:41

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. okt. 19., hétfő - 12:43

...
A fejlesztőknek meg írj mélt. ...

:offtopic: Igen, erre akartam célozni, hogy vajon a fejlesztőknek ez ténylegesen probléma-e?

#470 Felhasználó inaktív   Nyulpapa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 19. 13:05

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. okt. 19., hétfő - 12:41

--- Nem tudom, kérdezd meg tőlük... (Személy szerint teszek rá, arról volt szó, hogy miből mi következik és hogy ne rinyáljanak ezen,  már megint hogyan a píbe jutottunk ide? Ohh boy...)

A hétköznapi ember a büdös életben nem, fog kernet fejleszteni. smile2.gif
--- Ha meg mégis, akkor már nem vagy hétköznapi többé? ;) 

#471 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 19. 13:24

Idézet: Nyulpapa - Dátum: 2009. okt. 19., hétfő - 14:05

...

Idézet

Nem tudom, kérdezd meg tőlük... (Személy szerint teszek rá, arról volt szó, hogy miből mi következik és hogy ne rinyáljanak ezen,  már megint hogyan a píbe jutottunk ide? Ohh boy...)

--- Én sem tudom, hogy jutottunk ide.

Idézet

Ha meg mégis, akkor már nem vagy hétköznapi többé? ;)

--- Pontosan.

#472 Felhasználó inaktív   Nyulpapa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 19. 13:32

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. okt. 19., hétfő - 13:24

--- Én sem tudom, hogy jutottunk ide.

--- Pontosan.

:respect: Nem mindegy hogy mit kódol az ember? (Gyanítom nem a kóderekre gondolsz te mélységes riszpekttel, de ha mégis akkor nagyon nem értünk egyet...)

#473 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 19. 13:43

Idézet: Nyulpapa - Dátum: 2009. okt. 19., hétfő - 14:32

:respect: Nem mindegy hogy mit kódol az ember? (Gyanítom nem a kóderekre gondolsz te mélységes riszpekttel, de ha mégis akkor nagyon nem értünk egyet...)

:offtopic: Az elfajult kóderekre gondolok, nem egyetértés kérdése, csak külsőként volt szerencsém szemlélni, de ismerős csinál ilyesmit (csak applikációt fejleszt, nem kernelt, de volt már benyúlása), s azt nyilatkozta, hogy annyi tudást s tapasztalatot, amit ott a legtetején felhalmoznak... Azt egyszerű embernek lehetetlen. Még a programozónak is. Rengeteg a fanatikus, rájuk gondoltam, bár igaz, arányuk nem feltétlen nagy. Rájuk gondoltam, hogy utolérhetetlenek.

#474 Felhasználó inaktív   Nyulpapa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 19. 13:52

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. okt. 19., hétfő - 13:43

:offtopic: Az elfajult kóderekre gondolok, nem egyetértés kérdése, csak külsőként volt szerencsém szemlélni, de ismerős csinál ilyesmit (csak applikációt fejleszt, nem kernelt, de volt már benyúlása), s azt nyilatkozta, hogy annyi tudást s tapasztalatot, amit ott a legtetején felhalmoznak... Azt egyszerű embernek lehetetlen. Még a programozónak is. Rengeteg a fanatikus, rájuk gondoltam, bár igaz, arányuk nem feltétlen nagy. Rájuk gondoltam, hogy utolérhetetlenek.

--- Jajj és Jajj! Milyen legtetején? Minek a legtetején? Milyen tapasztalat és tudásról van szó egzakt? Ha mindenáron a világ legjobbjait és utolérhetetlenjeit (bár ez a szó az én számból vicc) keresed, akkor egy kicsit a (video)játékiparban kellene körülnézned, azok arrafele "tenyésznek"...

#475 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 19. 17:22

Idézet: Nyulpapa - Dátum: 2009. okt. 19., hétfő - 14:52

... Ha mindenáron a világ legjobbjait és utolérhetetlenjeit (bár ez a szó az én számból vicc) keresed, akkor egy kicsit a (video)játékiparban kellene körülnézned, azok arrafele "tenyésznek"...

:offtopic: Miért, a kernel fejlesztői között talán nincsenek hasonlóan "veszett" kóderek? Ne röhögtessél.

Szerkesztette: Warrior 2009. 10. 19. 17:41 -kor

#476 Felhasználó inaktív   Nyulpapa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 19. 17:46

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. okt. 19., hétfő - 17:22

:offtopic: Miért, a kernel fejlesztői között talán nincsenek hasonlóan "veszett" kóderek? Ne röhögtessél.

Állítottam ilyet? Szerintem nem... Azt mondtam, hogy a legjobbak arrafele fordulnak elő nagy-nagy tömegekben. Egyébként meg had röhögtesselek, a jókedv sosem árt, nemigaz?

#477 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 19. 18:31

allitottal.

persze egy csoppet sem csodalkozunk azon, ha ket kommentel kesobb mar letagadod korabbi onmagad.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#478 Felhasználó inaktív   Nyulpapa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 19. 18:37

Idézet: bogdan - Dátum: 2009. okt. 19., hétfő - 18:31

allitottal.

persze egy csoppet sem csodalkozunk azon, ha ket kommentel kesobb mar letagadod korabbi onmagad.

...Ignore...

#479 Felhasználó inaktív   nido 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 19. 19:30

@dikki: Olvasható a neten teszt, hogy milyen gyors a W7. Nos egy nagy szemfény vesztés a gyors indulás. Meglepő lehet, de még a Vista is gyorsabban indul!!!
A trükk lényege a késleltetett indítás. Előbb megjelenik az asztal, de utána még sokáig molyol mire betölt mindent.
A felhasználók gerjesztik az egészet. Mert az op rendszer lényege veszik el, a programok futtatása.
Most a lényeg a csilli-villi felület, közben meg erőgép sem bírja a grafikus felület futtatását. (Ez nem csak a WIN-re igaz). (Hol vagyunk már a 4MB ramtól stb.) Lassan a 4GB sem lesz elég.
Szóval a trendi felület megöli a lényeget. Mi pedig zabáltatjuk az áramot, foglaljuk az időnket várakozással, hogy betöltődjenek az elfuserált programok. Régen egy programozó tudott programozni, most csak kattingatnak és kész a szuper mega-giga tárhelyet foglaló program.
Ezért kell több magos proci!
Ha valaki venné a fáradtságot, nézze meg milyen egy dos, win3.1. Igen meglepődik! Nem azt akarom mondani hogy az a jó, de másodperc alatt grafikus felület teljesen felállva! Na az sebesség!

#480 Felhasználó inaktív   Nyulpapa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 19. 19:50

"... Régen egy programozó tudott programozni, most csak kattingatnak  és kész a szuper mega-giga tárhelyet foglaló program ..."
--- Ma is tudnak programozni.  Csak a modern IDE-k sokmindent leegyszerűsítenek (azért megnézném hogy hogyan -azaz mennyi idő alatt- raksz össze egy átlag komplex ablakot 6-8 vezérlővel meg az event handlerjeikkel csak pötyögtetve, hogy ki is nézzen valahogy?). A tárhely meg nem azért van, hogy használva legyen?

Mellesleg a GUI-knak köszönhető, hogy a számítógépek ennyire szerves részei lettek az életünknek. Ezt gondolom nem kell részleteznem...

Téma megosztása:

• (29 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.