HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Torvalds: a Linux nem olyan, mint ahogyan elképzeltem - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (29 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Re: Torvalds: a Linux nem olyan, mint ahogyan elképzeltem Értékeld a témát: -----

#481 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 19. 19:59

Idézet: Nyulpapa - Dátum: 2009. okt. 19., hétfő - 13:34

Nem is nagyon volt...  ;)

Odehogynem. Meg a tok teljesseg igenye nelkul odaboffentett nehany peldabol is boven van, azok, amiket nem hoztunk szoba meg seholsenincsenek.
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#482 Felhasználó inaktív   Nyulpapa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 19. 20:12

Idézet: kroozo - Dátum: 2009. okt. 19., hétfő - 19:59

Odehogynem. Meg a tok teljesseg igenye nelkul odaboffentett nehany peldabol is boven van, azok, amiket nem hoztunk szoba meg seholsenincsenek.

Nézd tudtál mutatni pár eszközt amiben tényleg kicsi flash van (monnyuk < 8MB) és linux van beleégetve. Ez a párosítás távolról sem olyan elterjedt, hiába rugozól rajta, a felhasználása nagyrészt azokra az eszközökre terjed ki amit be is mutattál. Igazad van, a gigás méretű flashek nem olyan elterjedtek, mint állítottam, de az általad citált másik véglet sem. Pont.

#483 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 19. 20:28

Idézet: Nyulpapa - Dátum: 2009. okt. 19., hétfő - 21:12

Nézd tudtál mutatni pár eszközt amiben tényleg kicsi flash van (monnyuk < 8MB) és linux van beleégetve. Ez a párosítás távolról sem olyan elterjedt, hiába rugozól rajta, a felhasználása nagyrészt azokra az eszközökre terjed ki amit be is mutattál. Igazad van, a gigás méretű flashek nem olyan elterjedtek, mint állítottam, de az általad citált másik véglet sem. Pont.

Nezd, en mondtam ket szot, te kezdtel el rugozni ket nehany dolgon, tobbek kozott a teljesen randomra bedobalt nehany pelda kozul ketton. A tobbit pl a kezdetektol figyelmen kivul hagytad. Eggyel teljesen beegtel, a masikrol ugy hiszed, hogy bebizonyitottad hogy te vagy a jani, legalabb felig meddig, legyen (csak epp soha senki nem allitotta, hogy a linuxos ATMek a nagyon elterjedtek, szoval meg ez sem).

Jelenleg ott tartunk, hogy abban a peldaban, amin legjobban porogtel, hogy nem ugy van, azon egy ket perces guglizassal mikor mar untam cafoltam egy listaval, mire a tobbire ugy csinalsz, mintha ettol meg abban neked lenne igazad. Tenyleg van itt pont. Csak nem pont ott, ahol gondolod :)

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#484 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 19. 22:49

es mond, vartal kedves "forumtarsunktol" mast?
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#485 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 20. 07:54

Nem igazan :)

#486 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 20. 09:56

Idézet: nido - Dátum: 2009. okt. 19., hétfő - 20:30

... Olvasható a neten teszt, hogy milyen gyors a W7. Nos egy nagy szemfény vesztés a gyors indulás. ...

:offtopic: Annak idején, az XP-ben "alkalmazták" először ezt a "technikát", az MS hivatalosan is beismerte, hogy megtévesztésre alkalmas volt - miután beperelték emiatt a céget...

A lényeg, hogy az asztali elemek megjelenítése valóban hamarabb történik. A szolgáltatások "utána indulnak be". Ez részben igaz, de a lényegen nem változtat: a cég igenis erőt fektetett abba, hogy az asztali elemek hamarabb jelenjenek meg. Egy gyors gépnél ez nem gond, de a lassabbaknál igen...
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#487 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 20. 10:19

bocsanat a pontositasert, de az NT 4.0 es a win2000 is elobb indult, minthogy az osszes komponens be lett volna toltve: alapvetoen pl. a halozati dolgok.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#488 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 20. 10:53

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. okt. 20., kedd - 10:56

:offtopic: Annak idején, az XP-ben "alkalmazták" először ezt a "technikát", az MS hivatalosan is beismerte, hogy megtévesztésre alkalmas volt - miután beperelték emiatt a céget...

Akkor ezen az oldalon miért nem tüntetik fel? http://www.microsoft.com/whdc/system/syspe...ot/default.mspx
Jó lenne egy link a perről, és a nyilatkozatról, ha nem nagy gond... :)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#489 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 20. 12:30

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2009. okt. 20., kedd - 11:53

Akkor ezen az oldalon miért nem tüntetik fel? http://www.microsoft.com/whdc/system/syspe...ot/default.mspx
Jó lenne egy link a perről, és a nyilatkozatról, ha nem nagy gond... :)

:offtopic: Anno, 2003 környékén olvastam valahol, most hiába keresek ilyesmit, megpróbálom feltúrni. :(

Nem a bootvis-ről van szó, az egész más. A bootvis-t már rég nem supportálja a cég.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#490 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 20. 12:42

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. okt. 20., kedd - 13:30

:offtopic: Anno, 2003 környékén olvastam valahol, most hiába keresek ilyesmit, megpróbálom feltúrni. :(

Nem a bootvis-ről van szó, az egész más. A bootvis-t már rég nem supportálja a cég.

A bootvis is 2003-ban debütált :) , és szerintem van köze az eszközmeghajtók és a processek betöltési sorrend-követésének / optimalizációjának a korábbi hozzászólásodban említett "technikához".
És apropó, ennek mi köze az eszköz jelenkori (nem)supportáltságázoz?
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#491 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 20. 12:46

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2009. okt. 20., kedd - 13:42

...
És apropó, ennek mi köze az eszköz jelenkori (nem)supportáltságázoz?

:offtopic: Nincs köze természetesen, csak anno feltűnt, hogy nem tudtuk már a hivatalos honlapról tölteni.

#492 Felhasználó inaktív   Nyulpapa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 20. 13:20

@kroozo: Igen "beégtem", meg "úgy hittem, hogy bebizonyítottam hogy én vagyok a jani", de mégsem stb.stb. No comment anymore...

#493 Felhasználó inaktív   Nyulpapa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 20. 13:31

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. okt. 20., kedd - 9:56

--- Nem a windows xp volt az első, ahol alkalmazták, hanem a teljes NT line-on beállítható (többé-kevésbé) egy sorrend. Ez nem megtévesztés volt, hanem józan ész diktálta, legalábbis nekem... (Persze felfedezhetünk mögötte egy világ szintű összeesküvést, ha nagyon akarunk...)

A lényeg, hogy az asztali elemek megjelenítése valóban hamarabb történik. A szolgáltatások "utána indulnak be". Ez részben igaz, de a lényegen nem változtat: a cég igenis erőt fektetett abba, hogy az asztali elemek hamarabb jelenjenek meg. Egy gyors gépnél ez nem gond, de a lassabbaknál igen...

--- Ez így, ebben a formában téves. Meghatározott (ható) sorrend van. Mi is a baj pontosan a lassabb gépekkel? Miért baj neked ez, hogy hamarabb kapsz kontrollt, minthogy az ég adta minden 3rd party szar betöltődne? Ez a kákán a csomó esete, ugyan a kutyát sem zavarja, de jól el lehet mondani as an issue...

Szerkesztette: Nyulpapa 2009. 10. 20. 13:38 -kor

#494 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 20. 13:38

Idézet: Nyulpapa - Dátum: 2009. okt. 20., kedd - 14:31

--- Ez így, ebben a formában téves. Meghatározott (ható) sorrend van. Mi is a baj pontosan a lassabb gépekkel? Miért baj neked ez, hogy hamarabb kapsz kontrollt, minthogy az ég adta minden 3rd party szar betöltődne? Ez a kákán a csomó esete, ugyan a kutyát sem zavarja, de jól el lehet mondani as an issue...

:offtopic: Nekem sosem baj, csak azt olvastam, hogy másoknak annyira baj volt, hogy hangot is adtak ennek. Én türelmes vagyok, akármennyi is a csomó. :)

#495 Felhasználó inaktív   Nyulpapa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 20. 13:56

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. okt. 20., kedd - 13:38

:offtopic: Nekem sosem baj, csak azt olvastam, hogy másoknak annyira baj volt, hogy hangot is adtak ennek. Én türelmes vagyok, akármennyi is a csomó. :)

Gondolom az ilyen bogdan félék lehettek azok...

#496 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 20. 20:11

Idézet: Nyulpapa - Dátum: 2009. okt. 20., kedd - 14:56

Gondolom az ilyen bogdan félék lehettek azok...

:offtopic: Nem egészen... De ha ítélsz, magadat ítéled.

Szerkesztette: Warrior 2009. 10. 20. 20:18 -kor

#497 Felhasználó inaktív   Nyulpapa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 21. 06:59

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. okt. 20., kedd - 20:11

:offtopic: Nem egészen... De ha ítélsz, magadat ítéled.

Nekem elítélni magam nem okoz gondot...  Van valami explicit bizonyítékod is, hogy nem a bogdan félék voltak azok?  :smoker:

#498 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 21. 07:42

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. okt. 20., kedd - 10:56

:offtopic: Annak idején, az XP-ben "alkalmazták" először ezt a "technikát", az MS hivatalosan is beismerte, hogy megtévesztésre alkalmas volt

Abban azért egyetértek Nyulpapával, hogy ez egymagában nem baj. Még kicsit jobb is, ha kontrollt kap a felhasználó a kezébe még néhány folyamat betöltődése előtt. Ha jól ütemezik a betöltődést, akkor még csak nem is lassít.

MS vonalon a no1 kibaxás mindig is a registry lesz. Rohadtul megkeseríti az ember életét. Átláthatatlan (nem mindig tudni melyik bejegyzés hova tartozik, mihez kell), felhasználó előtt rejtett, hiba esetén nem debugolható. A másik a szabványok nem követése. Aztán a Vistáig a fehérlistás működés hiánya, amit már legalább megoldottak (UAC), de az is olyan amilyen. Főleg, hogy "visszavettek" belőle a kényelem miatt.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#499 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 10. 21. 08:21

Idézet: Nyulpapa - Dátum: 2009. okt. 20., kedd - 14:20

@kroozo: Igen "beégtem", meg "úgy hittem, hogy bebizonyítottam hogy én vagyok a jani", de mégsem stb.stb.  No comment anymore...

O a fene :(

#500 Felhasználó inaktív   midnight coder 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 21. 08:52

Nem tudom. Engem eléggé idegesített XP alatt hogy ugyan lassú gépen is bebootolt úgy 1 perc alatt, de utána még 1-2 percig meg sem mozdult semmi mert még a háttérben töltődtek folyamatok.

Ami igazából idegesít hogy nem mindig lehet tudni hogy mi zajlik. Elkezd a háttérben kavarni valami a rendszerben és fingod nincs róla hogy mi zajlik valójában, így aztán azt sem hogy mit kellene kilőni. Ebből a szempontból a linux tényleg jobb: egy ps -x -a sok mindent elárul.

A win7 RC ebből a szempontból sokkal jobb lett. Szintén gyorsan betöltődött, és ugyan a háttérben itt is mentek dolgok, de ezek nem ették fel az összes prociidőt még az atom procin sem.

Aztán a végleges win7 nagyon idegesítő lett ebből a szempontból. Itt ugyanis addig nem adja oda a desktopot amíg be nem töltődött az utolsó szutyok is. Azaz bejelentkezel, közben hívnak skype-on, de te még mindig a bejelentkező képernyőt látod.

Őszintén szólva az UAC-ban én nem látom a változást a Vistához képest, azon kívül hogy most nem jön azonnal az arcodba hanem szépen a háttérben vár sunyin amíg rá nem kattansz. Mondjuk én jobban kedveltem a régebbit, de ez sem kevésbé biztonságos, max. a júzer néz mint a moziban hogy miért nem mozdul semmi.

Téma megosztása:

• (29 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.