Idézet: Warrior - Dátum: 2009. szept. 22., kedd - 21:42
A gyerekek nem windows-zal születnek, hanem rájuk nyomják, mint egyetlen dolgot. Ahelyett, hogy a szabad választás lenne a lényeg, most függetlenül attól, hogy kinek mi a vallása. A windows azért van annyira jelen, mert belénk idegződött.
A legjobb odaállítani a gyereket a két rendszer elé. Válasszon. :Đ
Amugy tenyleg igy van, rájuk erőszakolunk dolgokat ahelyett, hogy megadnánk nekik a választás lehetőségét. Például inkább átneveljük a jobb kézre gyereket, holott balkezesnek születik. Hiba.
Egyébként egy féléve már én is ubuntut használok. Nem volt bajom az XP-vel és most sincs, de nem tetszik, hogy ilyen giccses stílust vett fel a windows mint a windows 7-es is lesz, nameg amilyen a vista is volt. Egyébként az motivált hogy áttérjek, mert pl az ubuntuval sokkal könnyebben életre tudtam kelteni egy ftp vagy egy mysql szervert mint a windowssal. Leirások alapján csináltam ugyan, de hamarabb meg volt.
Nameg ott van a wine...windosban linux emulátor? Nem tudok rola.
Visszatérve a windowsra, egyáltalán nem tetszik ez a finom színátmenetes giccses kinézet, ráadásul a mediaplayer a 7esben egy borzalom. Használhatatlan gyakorlatilag.
Amugy van egy olyan érzésem, hogy hetes ide vagy oda, még mindig az XP lesz a legelterjettebb rendszer.
Idézet
Mivel egy átlag felhasználó számára az egyszerű kezelhetőség alapfeltétel, ezért ha valamit parancssor segítsével lehet megoldani, az azt jelenti, hogy rosszul van megírva az operácis rendszer.
Ez nem igaz. Majdnem mindent meg tudsz oldani grafikusan is, Na jo, shell, bash prorgramozást nem, de azt hogy lehetne másképp ha nem parancssoron. A Gnome és a KDE -t egyre több mindenre lehet használni, ráadásul a két projekt maga is versenyben áll egymással. És szerintem nincs már olyan dolog, amit ne tudnál megoldani ubuntu alatt ugy ahogy windows alatt
grafikusan
Szerkesztette: Dextrose 2009. 09. 23. 22:09 -kor