HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Torvalds: a Linux nem olyan, mint ahogyan elképzeltem - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (29 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Re: Torvalds: a Linux nem olyan, mint ahogyan elképzeltem Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 24. 10:04

Idézet: Nyulpapa - Dátum: 2009. szept. 24., csütörtök - 10:55

@Gabibácsi: #115 - Láttam. Meg tudnád mondani, hogy pontosan melyik commentemben bizonygattam a windows előnyeit? Én az a fajta "nem Linux fan" vagyok aki ismeri a Linuxokat és nem fikázom őket... (Keress csak egy commentemet amiben fikázom) Az embereket szoktam oltani, akik istenítik. Mint már írtam, nem rendszerek vannak, hanem felhasználók mögöttük/előttük.

Ok, de basszus, mutass már valaki a linuxot istenítette... De itt pont a linux kernelekről van szó, érted?
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#122 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 24. 10:14

Idézet: isix - Dátum: 2009. szept. 24., csütörtök - 7:59

@vers: " a gyerekek windowsal születnek szinte"<br />
Az én lányaim (szegény szerencsétlenek) meg Linux-szal kezdték. Útálják is az iskolai informatika órákat, mert nem értik miért nem lehet egy csomó mindent megcsinálni XP -n. Viszont a Linuxnak köszönhetően nem gond nekik bármit kezelni aminek van grafikus felülete. Ők azt mondják "szegény többiek, csak egy asztaluk van".

Igen, erre gondoltam, hogy a windows beidegződik. Ha valaki nulla tudással, azaz ugyanott, ahol a windows-t kezdte megismerni, teszem azt, véletlenül  (:) ) a linuxot kezdi megismerni, hát azt gofja megszeretni ugyanúgy, illetve azt fogja megtanulni használni ugyanúgy...
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#123 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 24. 10:28

Idézet: Nyulpapa - Dátum: 2009. szept. 24., csütörtök - 10:55

... (Keress csak egy commentemet amiben fikázom) ...

:offtopic:

Idézet

Na kíváncsi vagyok miféle hálózatok mennek Linux-on nagyrészt... Ahol nincs pénz professzionális hálózati eszközökre?

Idézet

Fel sem tudom sorolni a sok bullshit-et amivel itt kábítjátok egymást

Idézet

Nem azért használják ezeken a gépeken a Linuxot, mert az jó hanem pusztán költségindokból. Ez ennyi ne is magyarázzuk túl (hozzáteszem pont ezért nem nagyon van MS termék erre a szegmensre -> nincs piac aki megvenné)
<--- egy mondatban két "hiba"

Idézet

Persze attól a világ még úgy működik, ahogy - azaz a Linux nem kell komolyan a kutyának sem, csak pár ilyen elvetemült alaknak

Idézet

\"mert ehhez gondolkozni kell\". Igen kell, ez a legnagyobb baj
<--- szerintem épp ez a hozzáállás a legnagyobb baj; hosszútávon! Függetlenül attól, milyen programokkal dolgozik az ember.

Ezek bizony masszív fikázások, messze tartalom és technika nélkül. A véleményem az, hogy igazán komoly, értelmes és gondolkodó ember szavait idéztem, akivel én hülye még leálltam vitázni. Végülis az én hibám. Hogy lehetne pl. Mikikét meggyőzni a tudomány hasznosságáról? Offtopic.

Szabcsi-nak reagálva: én is elragadtattam magam a PS kapcsán, de már olvasgatom a doksit. :up:

Szerkesztette: Warrior 2009. 09. 24. 10:28 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#124 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 09. 24. 10:35

Idézet: tomtyi - Dátum: 2009. szept. 24., csütörtök - 8:16

tegyük fel: nincs 3-4 felesleges ember egy ilyen feladatra, vagy van, de a túlórára nincs pénz. mondjuk néhány órát eltöltenek ezzel. a parancsot meg beírod, enter, és megy magától.

A parancs megkomponálásáért meg kifizetnek 3 bérnigger/3évnyi munkadíjat. Ésvagy. Nehéz így mondani. Elleben ha winhez nem kell gondolkozni, akkor azt könnyebb kezelni, nem?
Make love not Wor.

#125 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 24. 10:37

Idézet: tomtyi - Dátum: 2009. szept. 24., csütörtök - 7:20

...
a Linux kernel forráskódja most olyan 64MB, de kicsomagolva már 340MB>kicsit több mint 2 ...

:offtopic: Nem a lefordított kernelre gondolt?

Sőt, kicsomagolva a kernel source, egy buildelés után még az 1 gigát is közelíti (vagy talán túl is lépi, rég néztem már), ha jól emlékszem. Persze az már nem csak a forrás, hanem az objectek, stb.

#126 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 09. 24. 10:37

Idézet: tomtyi - Dátum: 2009. szept. 24., csütörtök - 8:08

@Nyulpapa: <br />
http://uptime.netcra...://www.nasa.gov<br />
ez számít?

Van itt sokféle wines is, vagy mi a kérdés?

http://uptime.netcraft.com/up/graph?site=h...www.logmein.com
Make love not Wor.

#127 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 24. 10:46

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. szept. 24., csütörtök - 11:35

... Elleben ha winhez nem kell gondolkozni, akkor azt könnyebb kezelni, nem?

:offtopic: Mindaddig, amíg "összhangban vagy" vele. S ez tőled függ alapvetően, ahogy írták fent is.

Épp ezért nem szabad egyiket sem túlzottan húzni egyik irányba sem. Előnyei, ha nem lennének, akkor az egész már nem is létezne.

Szerintem a kulcs épp a felhasználó fejlődése, hosszútávon természetesen. Nehezen fogadnám el, ha mondjuk sima otthoni felhasználóként pl. 20 év múlva is "ugyanannyit" értenék az akkori rendszerekhez, mint most. Ugyanis addigra sokkal gyorsabbak, bonyolultabbak lesznek. Ha nem fejlődök, ez a "szakadék" a technika és közöttem szépen növekszik.

Nem azt mondom, hogy el kell menni fejlesztgetni szoftvereket, hanem azt, hogy általában törekedni kéne a rendszer megismerésére.

Pl. nézed a Word-öt: a mai Word-ök jóval több mindent tudnak már, mint pl. a 6-os (win3.1-re) (tudom, Pivot tábla és Excel rulez - majd ezért jövök sörrel, másik topicból van tartozásom bőven).
De komolyan mondom: megesküdnék, hogy a fehasználók zöme (akit fentiek átlagnak neveznek) ezekből a word-ökből is ugyanazon funkciókat használja, mint amit a 6-os is simán elbírna, sőt... Ezt értem "hígulás" alatt. Szóval hosszútávon ez a "szakadék" egyre növekszik, aztán szerintem ez nem túl jó. A rendszerek egyszerűsödhetnének úgy is, hogy közben nem bonyolodnak.

(ahogy anno hallottam, nem az a jó rendszer, amihez már nem lehet hozzáadni, hanem az, amiből már nem lehet elvenni).

#128 Felhasználó inaktív   Nyulpapa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 24. 10:52

@Warrior: Ohh eszem azt a mimóza lelked... Pontosan hol látod ezekben a Linux fikázását? Az a fikázás amit te annak veszel vagy mi? Vagy kiragadtad az összeset amiben szerepel leírva a Linux szó? Vegyük sorra:
1. Na kíváncsi vagyok miféle hálózatok mennek Linux-on nagyrészt... Ahol nincs pénz professzionális hálózati eszközökre? - Itt a hálózatokat néznem még, no flame to Linux
2. Fel sem tudom sorolni a sok bullshit-et amivel itt kábítjátok egymást - Where is the Linux here?
3. Nem azért használják ezeken a gépeken a Linuxot, mert az jó hanem pusztán költségindokból. Ez ennyi ne is magyarázzuk túl (hozzáteszem pont ezért nem nagyon van MS termék erre a szegmensre -> nincs piac aki megvenné) - Where is the Linux Flame? Ha valami helyett mást használnáak (feltételes módban) az már fika arra ami helyett használnák? Ember...
4. Persze attól a világ még úgy működik, ahogy - azaz a Linux nem kell komolyan a kutyának sem, csak pár ilyen elvetemült alaknak. - A tények is flémek?
5. "mert ehhez gondolkozni kell". Igen kell, ez a legnagyobb baj - Where is the Linux here?
---------------------
Emberedre akadtál. Tartalmat és technikát szeretnél "megbeszélni"? Hajrá! Please go ahead! Azért mert valaki más véleményen van , akkor az vagy bérenc vagy "értelmetlen" vagy "nem gondolkodó" vagy "tudomány mellőző" ember?

Anno (nem tegnap) fősulin országos programozói versenyen indultunk, Linux alá fejlesztettünk VOIP alkalmazást (ismétlem nem tegnap, a maiak (MSN,Skype etc) még sehol sem voltak). Amikor bemutattuk egy 6 főből álló (mind valamely kapcsolódó tudomány doktora) értetlenül néztek hogy mi ez, meg minek magyarázzuk itt hogy hogyan lett lekódolva etc. Linux, fogalmuk sem volt. Ők is mind "értelmetlen meg etc." emberek voltak? Egyébként különdíjasok lettünk...

Miért hiszitek hogy aki fikázza a Linuxot (bár én továbbra is fenntartom, hogy nem tettem) az nem ért hozzá? Miért kell azt hinni, hogy aki megismeri az FAN lesz? Ennyit az értelemről

#129 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 24. 10:59

Idézet: schsf - Dátum: 2009. szept. 22., kedd - 20:18

Ez a linuxos gép amin jelenleg gépelek, már 4 éve ketyeg hibátlanul. Kékhalál, virus, meg egyéb Mswin re jellemző dolgokat hírből sem ismerem. És nem tartom magam "sznob"-nak. Szerintem Te eltévedtél a beírásoddal. Kiváncsi volnék, vajjon Te is lopott windows-t használsz é? Tavaly volt nagy riadalom XP windows-os ismerőseim között (befeketedett a képenyőjük) Microsoft apró figyelmessége a tolvajoknak. Na engem ilyen sem fenyeget....  Abban igazad van, hogy a gyerekeket windows-sal etetik azok, akik nem ismernek mást....

Azért sok esetben a kékhalálos gépen a Linux is elhasnalna, csak azok, akik a linuxot abszolváljálják, valahogy mindig jobb HW-val is bírnak, márcsak azért sem fair ezt felemlegetni. Ráadául nekem volt olyan gépem is, amin XP atomstabil volt évekig, soha nem telepítettem újra, de knoppix meg egyéb linuxok lefagytak, ha a VGA beálíltássokkal akartam manipulálni....

A mai fiatalságot lehet, hogy Win-el etetik, de, ha lennének játékok limunxra, szerintem nagyot lendítene az ügyön. A fiatalok esetében igen előkelő poziciót foglal el valamelyik hálózatos játék a fontossági listán. (Annak sincsenek tudatában, hogy Windows fut a gépen).

#130 Felhasználó inaktív   tomtyi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 24. 11:01

@nhw:
rögtön az általad idézett mondat utáni mondatok:
"A system32 könyvtárba belekukkantva láthatunk ott egy kernelbase.dll-t. Ez már a MinWinből jött át. A kernelbase az eddigi kernel32 és az advapi32.dll egy részét tartalmazza. Mivel a külső hívók egyelőre továbbra is a kernel32 és az advapi32-re hivatkoznak, az átmozgatott függvények helyén egy ugrópont van, ami átdobja a hívást a kernelbase-be.">tehát a zsírúj, nullából írt minwin-ben lévő kernelbase.ddl az egyáltalán nem zsírúj kernel32.ddl és advapi32.dll részeit tartalmazza. ezzel gyakorlatilag tényleg tartalmaz a minwin-ből részeket, bár pont ezek a részek a korábbi window$okban is ott vannak. és a szakértő mondata alapján úgy is értelmezhető, hogy semmi mást nem is tartalmaz a kernelbase, csak az e kettő dll-ből összeollózott kódokat. vagyis hát "lecsupaszított window$">így talán a felesleget kivágták.
de valahol valami bibi mégis van (és itt bejön a "túl dagadt kernel is, mint on-topik vagy flame), mert egy teljesen használhatatlan rendszer "30 MB-ot foglal el a diszken és 40 MB RAM kell a futtatásához. Tényleg pici, na."
3 ellenérv:
TinyCore Linux 10MB
DamnSmall Linux 50M
Puppy Linux 105MB

Na, ezek kicsik, és csak ram-ot használnak. Az utóbbi kettő pedig ehhez és a minwin-hez képest eléggé funkciódús. persze, a minwin kiindulási alap, blablabla...

#131 Felhasználó inaktív   tomtyi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 24. 11:13

@Jahno:
nem arról volt szó, hogy hol mi van, hanem arról, hogy "Persze attól a világ még úgy működik, ahogy - azaz a Linux nem kell komolyan a kutyának sem, csak pár ilyen elvetemült alaknak". csak egy példa az "elvetemült alak"-okra. Kép

#132 Felhasználó inaktív   tomtyi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 24. 11:16

@Warrior:
persze, persze, a letöltött csomag 64MB (tar.bz2), a kicsomagolt 340, stb, stb. Kép

#133 Felhasználó inaktív   tomtyi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 24. 11:29

@Jahno:
manapság igen, és ezzel a háttérrel, mármint hogy csak a window$t ismerik, azt is csak kattintgatva.
annak könnyebb kezelni, aki azt szokta meg, és annak is csak addig, amíg nem kell gondolkodni. ha pl. valami gond van (benyalt valamit a júzer), otthoni felhasználásra még a gondolkodást így is ki lehet váltani pl. akár hetenkénti újratelepítéssel. de ha feladat van, azt nem biztos, hogy meg lehet ezzel oldani.
de mindenképp megegyezhetünk abban, hogy egy probléma/feladat megoldására először mindenképp a gondolkodás szükséges. már csak azért is, mert ha ugyan az vagy hasonló probléma/feladat többször is előjön, akkor az egyszer már alkalmazott okos megoldás lehet, olcsóbb lesz másodjára, harmadjára x-edszerre.
de nyilván az adott feladatnál mérlegelés kérdése, melyik éri meg jobban. de ez már erős szőrszálhasogatás, és a valós életen a legtöbbször valószínűleg nem is kerül mérlegelésre: a főnök kiadja, és kuss van.

#134 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 24. 11:31

Idézet: deuce - Dátum: 2009. szept. 23., szerda - 16:36

Excel megdöglik párezer rekord után akárhány giga ramod is van a gépben....

Nem vagyok Excel fan, és jelenleg csak kb. 40 MB makró van általam összepötyögve, de ezt azért meg kell adnom neki: ez így, ebben az egyszerű formában nem igaz. Kell hozzá szar vas is, meg főleg szar hálózat, és a 120 Mb-s fájl legyen a hálózati meghajtón, úgy igen, én is bármikor meg tudom dögleszteni....

Szerkesztette: hkpk 2009. 09. 24. 12:10 -kor

#135 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 24. 11:35

Idézet: schsf - Dátum: 2009. szept. 23., szerda - 18:29

Milyen rendszer(?) az, ahol ha monitorozod pl. a hálózatot, nem érzékeli az új eseményt, ha nem "FRISSIT"-esz, és milyen az olyan rendszer(?) ahol új program telepitése után boot-olni kell?

Hát olyan, aminek nincs belepakolva a kernelbe minden, bocs.
A legtöbb esetben az "újraindítás" elkerülhető lenne, mert olyan okok miatt kell, amit szkriptből is meg lehetne oldani, csakhát nem is tudom miért nem erre ment a dolog...

#136 Felhasználó inaktív   tomtyi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 24. 11:39

@hkpk:
főnököm c2d 1GB ramos notebookján xp kis-sel, nyáron sokszor elhasalt semmi használat közben (egyszer pl. FF volt nyitva 3-4 oldallal, és meg gimp-ben méreteztem át egy párszáz kB-s képet). hibakód alapján a rootkit kereséstől kezdve a legutolsó telepített driver leszedéséig (mellékesen: isten tudja mikor volt rá driver telepítve) minden javaslat volt az m$ support oldalon. akitől a gépet vették, az meg azt mondta: túlmelegszik, szellőztetni kell, feljebb kell emelni a gépet az asztallapról (nem volt terítő, csak a lakkozott lap). meglett, azóta nincs kékhalál. néztem everesttel: 62-63 fokos volt a proci. szerintem ez nem túl sok (bár ahhoz képest, hogy nem csinál semmit, azért nem kevés). az én gépemen meg Ubuntu, sokszor szokott 64 °C is lenni (videókonvert, stb., egy m530-as proci), akkor még 1GBram, de ebből shared video memory. még sosem dobta el magát.

#137 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 24. 11:48

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2009. szept. 23., szerda - 16:20

A PS egy teljesen objektumorientált, a .NET keretrendszerre épülő parancsfeldolgozó- és szkriptkörnyezet, ezt kellene ízlelgetni egy kicsit. Itt a fentebb emlegetett pipe-ban ezek az objektumok/objektumtulajdonságok utaznak (legyen az exchange mailbox, virtuális gép, felhasználó, diszk szignatúra, file). Egy infrastruktúra-üzemeltető számára ez már ma nélkülözhetetlen eszköz, kevés dolog van aminek a jövője biztosabb... :)
Ahhoz, hogy kellő kompetenciával rendelkezz, legalább ennek a könyvnek az átfutását javaslom a témában: Soós Tibor és Szerényi László:  Microsoft PowerShell 1.0 rendszergazdáknak - elmélet és gyakorlat

Nem vagyok windows fan, és ha linux lenne a céges gépen, ugyanennyire érdeklődnék az iránt is, szóval nem van valahol egy ilyen a sima Windows Scripting hostra is? Vagy egy tételes lista az elérhető objektumokról, és tulajdonságaikról, átnézném én mind a kb. 16 milliót...

Történt ugyanis, a minap égető volt egy probléma megoldása, sok gépen sokféle és eltérő helyekre telepített Office-król kellett infót gyűjteni, mert aszerint kellett odamásolni akárhová fájlokat.
És rákerestem a NET-en, ahol sok sok bonyolult példával illusztrálták, hogyan lehet ezt a Uninstall infók közül kipiszkálni a Registry-ből, hogyan lehet a WMI adaptertől megkérdezni, (márha az fut), meg stb. stb.
Én meg néztem ezt a 2 sort:

Set objXL = CreateObject("Excel.Application")
XlVer=objXL.Version

És teljesen EX has odaírtam alá, hogy:
xlPath=objXL.Path
Fingom nem volt, hogy van-e ilyen tulajdonsága az objektumnak, gondoltam, próba-cseresznye, és lőn.
E három sorral megkaptam mindazt, amit sok sok sorral oldottak meg a technetes okostojások.

Bocs, hogy itt teszem fel a kérdést, de úgy látom sok itt a témában képzett szaki, van valakinek egy átfogó tételes leírása a VBscript-ről?
Még 1x bocs az OT-ért...

Szerk: de sz@r, hogy IE-nek nincs SpellCheck-je...

Szerkesztette: hkpk 2009. 09. 24. 12:09 -kor

#138 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 24. 11:53

Idézet: Nyulpapa - Dátum: 2009. szept. 24., csütörtök - 11:52

...
Miért hiszitek hogy aki fikázza a Linuxot (bár én továbbra is fenntartom, hogy nem tettem) az nem ért hozzá? ...

:offtopic: Nos, ha az értelemről szóltál, akkor remélem meg tudod érteni, hogy én konkrétan feltett kérdésedre válaszoltam (azaz mutassunk egyetlen fikázó postot). Ezek bizony azok voltak. Egy szóval sem firtattam, mihez értesz, vagy mihez nem. Mutathatsz nekem te is olyan postot, ahol igen... :)

Ha pedig arról van szó, hogy a fikázás nem egészen konkrét, s az idézett postok csak pusztán az én félreértéseim, arra tudom egy jó példát, remélem érthető lesz:

Tárgyaláson (egy kislányt megerőszakoltak, összeszabdalták, megölték):

Bíró:
  - Ügyész úr, kíván valamit hozzáfűzni az ügyhöz?
Ügyész, odafordulva a szülőkhöz, olvassa a vádlott beismerő vallomását:
  - Olyan jó kis pipihusi volt a maguk lánya. Felemelő érzés volt a pengémet belemártani, felszabdalni mint egy érett görögdinnyét, s magomat belevetni. (a szülők könnyeznek)
Bíró:
  - Ügyvédnő?
Ügyvéd (közben feláll székéből):
  - Bíró úr, konkrétan nem említi, hogy ő ölte volna meg.
Bíró:
  - Valóban ügyvédnő, nem említi. Csak azt, hogy felszabdalta, mit egy érett görögdinnyét...

...

Ha nekem van mondjuk 30-40 linux-szal dolgozó ismerősöm, akik többnyire windows után ismerték meg, s szinte egybehangzóan azt mondják, hogy nekik jobban tetszik, akkor nem mindegy, mit hiszek? Ha egyszer ők maguk mondják, hogy "FAN"-ok, akkor nem mindegy, te mit gondolsz? :)

Ennyit az értelemről. Azt hiszem nincs már helye vitának, főleg nem itt, mert ez is off... :(

#139 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 24. 11:56

Idézet: tomtyi - Dátum: 2009. szept. 24., csütörtök - 12:39

@hkpk: <br />
főnököm c2d 1GB ramos notebookján xp kis-sel, nyáron sokszor elhasalt semmi használat közben (egyszer pl. FF volt nyitva 3-4 oldallal, és meg gimp-ben méreteztem át egy párszáz kB-s képet). hibakód alapján a rootkit kereséstől kezdve a legutolsó telepített driver leszedéséig (mellékesen: isten tudja mikor volt rá driver telepítve) minden javaslat volt az m$ support oldalon. akitől a gépet vették, az meg azt mondta: túlmelegszik, szellőztetni kell, feljebb kell emelni a gépet az asztallapról (nem volt terítő, csak a lakkozott lap). meglett, azóta nincs kékhalál. néztem everesttel: 62-63 fokos volt a proci. szerintem ez nem túl sok (bár ahhoz képest, hogy nem csinál semmit, azért nem kevés). az én gépemen meg Ubuntu, sokszor szokott 64 °C is lenni (videókonvert, stb., egy m530-as proci), akkor még 1GBram, de ebből shared video memory. még sosem dobta el magát.

Ha ugyanarról a vasról beszélnénk, nem csak hőmérőznénk, akkor lenne bármi értelme ennek a hozzászólásnak...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#140 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 24. 11:59

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. szept. 24., csütörtök - 11:59

.... Ráadául nekem volt olyan gépem is, amin XP atomstabil volt évekig, soha nem telepítettem újra, de knoppix meg egyéb linuxok lefagytak, ha a VGA beálíltássokkal akartam manipulálni....
...

:offtopic: Igen, a driverek sosem voltak az erősségei. A mai desktopok is hajlamosak fagyni (akár az ubuntu is), szerintem a HAL, meg egyéb automatikus felismerő mechanizmusok miatt inkább. Régebbi (5-6 éves) disztrók nem fagytak, cserébe nekem kellett behúzatnom a megfelelő modult. No problemo.
A VGA driverek kimondottan fagyósok, ha nem kompatibilis. Ha binárisan töltöd le, akkor inkább. Ha saját magadnak fordítod, akkor azért kisebb az esélye.

Téma megosztása:

• (29 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.