HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Torvalds: a Linux nem olyan, mint ahogyan elképzeltem - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (29 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Re: Torvalds: a Linux nem olyan, mint ahogyan elképzeltem Értékeld a témát: -----

#541 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 26. 10:19

Idézet: Nyulpapa - Dátum: 2009. okt. 26., hétfő - 10:17

Remember: Ezért kár volt regizni vagy valami hasonlót írtál.

Igen. Neki. Epp az idezett ala irtam ezt jelezven, hogy erre itt baromira nincs igeny. Hogy ebbol hogy jon le az egyetertes?
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#542 Felhasználó inaktív   Nyulpapa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 26. 10:39

Idézet: kroozo - Dátum: 2009. okt. 26., hétfő - 10:19

Igen. Neki. Epp az idezett ala irtam ezt jelezven, hogy erre itt baromira nincs igeny. Hogy ebbol hogy jon le az egyetertes?

Kicsit félreérthető. Mindegy, nekem sincs igényem rá, hogy "így" leosszanak, ebben egyetértek veled.

#543 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 26. 13:50

Idézet: Nyulpapa - Dátum: 2009. okt. 26., hétfő - 10:17

Nagyon nem akarok beleszólni ebbe a meddő vitába,

hat tenyleg kar volt. tovabbi hozza-nem ertesed derult csak ki a linux fele. raadasul sikerult osszekeverned egy distrot a kernellel. csak tudnam, mit keresel meg itt?
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#544 Felhasználó inaktív   Gerics 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 26. 14:14

@Nyulpapa: Na Te is tudsz ám fordulatokat produkálni. "Mutatja szinted" és hasonlók. Kezdjük akkor azzal (már lehiggadtam), hogy TE jöttél ide döngetni a melledet (most nem fogok visszakeresni) valami ilyen dumával, hogy "Na gyertek Linux fanok osszatok szét" stb.. Véresszájúnak nevezed azt aki esetleg hisz abban amit csinál és azért terjeszti az igét mert komolyan hisz benne, hogy egy kicsit hozzá adhat a számítástechnikához. Miért fáj ez neked? A Linux nem csak egy op rendszer. A Linux egy eszme! A közösség eszméje amit a hozzád hasonló (nem is találok rád jelzőt) dobálnak, meg megpróbálják nevetségessé tenni azt. Ettől áll fel Öreg? Erre vered el az asszonyt vagy mi?  Odaállsz a tükör elé és vállon veregeted magad? Ha mindenki így gondolkodna ahogy Te, talán már szarni is windows-t használnánk. A Linux igen is közel visz a hardverhez pl. sokkal mélyebben meg lehet érteni egy gép felépítését. Ha írtál volna életedben csak egy Hello World öt, mondjuk ASM ben nem beszélnél így ahogy tetted. A végére kicsit finomodtál, mert nem küldtek el durván a jó francba ahogy Én, bár ha jól végignézem az irományaidat volt egy rész ahol meg pont erre építettél és dumáltál itt a nagy Windows legend ről. Most meg itt előadod, hogy Te milyen kulturált vagy, meg nem is reagálok nem alacsonyodok le meg mittomén. Meg Én vagyok az elrettentő példa ugyebár. Szerintem kéne egy kis önvizsgálatot tartani és utána írni ilyeneket. Nem véletlenül voltam durva és közönséges. Pontosan azt érdemelted, és most meg besérülsz (pedig valakinek beszóltál egy "egyem a mimóza lelkedet" szöveget ismost meg Te lennél a kultúrlény személyesen akit sértegetnek! Hát nem barátom, igenis tahón viselkedtél, előre dörzsölgetve a tenyeredet, hogy hú de be fogok szólni a kis köcsögöknek. Ez egy igazi kultúrlény megnyilvánulása. Természetesen. Összességében nem nagyon érdekel a véleményed, csak azért írtam megint, hogy azért kezeljük már helyükön a dolgokat.<br />
szerk.: Jah és az, hogy kroozo hozzászólása szerinted "kicsit félreérthető" megint csak az értelmi szintedet tükrözi.  :D

Szerkesztette: Gerics 2009. 10. 26. 14:21 -kor

#545 Felhasználó inaktív   Nyulpapa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 26. 14:36

@bogdan: Mi lett összekeverve mivel? oztam két példát hogy kernel szinten volt a galiba és ez több disztróban is előfordult... (nem egyedi hiba és nem is csak a.15-é). Szóval hogyan is van az a "should be"?

#546 Felhasználó inaktív   Nyulpapa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 26. 14:49

@Nyulpapa: Na Te is tudsz ám fordulatokat produkálni. "Mutatja szinted" és hasonlók. Kezdjük akkor azzal (már lehiggadtam), hogy TE jöttél ide döngetni a melledet (most nem fogok visszakeresni) valami ilyen dumával, hogy "Na gyertek Linux fanok osszatok szét" stb.. Véresszájúnak nevezed azt aki esetleg hisz abban amit csinál és azért terjeszti az igét mert komolyan hisz benne, hogy egy kicsit hozzá adhat a számítástechnikához
---  Egész pontosan azokat neveztem véreszszájúnak akik osztani fognak, azt hiszem igazam is lett, nem így látod?

Miért fáj ez neked?
--- Nem fáj

A Linux nem csak egy op rendszer. A Linux egy eszme!
--- Ez már viszont fáj...

A közösség eszméje amit a hozzád hasonló (nem is találok rád jelzőt) dobálnak, meg megpróbálják nevetségessé tenni azt. Ettől áll fel Öreg? Erre vered el az asszonyt vagy mi?  Odaállsz a tükör elé és vállon veregeted magad?
--- Nem ,de te csak hidd ezt.

Ha mindenki így gondolkodna ahogy Te, talán már szarni is windows-t használnánk.
--- A Windows hogy jön ide?

A Linux igen is közel visz a hardverhez pl. sokkal mélyebben meg lehet érteni egy gép felépítését.
--- Ahem, valóban így lenne? Vagy csak azért szereted/szeretitek ezt hinni mert .c meg .h fájlokat fordítgattok a mágikus három paranccsal ?

Ha írtál volna életedben csak egy Hello World öt, mondjuk ASM ben nem beszélnél így ahogy tetted.
--- Írtam.

A végére kicsit finomodtál, mert nem küldtek el durván a jó francba ahogy Én
--- A helyedben az "Én" szót kisbetűvel írnám...

, bár ha jól végignézem az irományaidat volt egy rész ahol meg pont erre építettél és dumáltál itt a nagy Windows legend ről.
--- Nem rémlik...

Most meg itt előadod, hogy Te milyen kulturált vagy, meg nem is reagálok nem alacsonyodok le meg mittomén. Meg Én vagyok az elrettentő példa ugyebár.
--- Hmm ez is új nekem...

Szerintem kéne egy kis önvizsgálatot tartani és utána írni ilyeneket. Nem véletlenül voltam durva és közönséges.
--- Valóban nem, ha ilyen vagy, akkor ilyen vagy. Csak légyszíves ne magyarázd meg utólag...

Pontosan azt érdemelted, és most meg besérülsz (pedig valakinek beszóltál egy "egyem a mimóza lelkedet" szöveget ismost meg Te lennél a kultúrlény személyesen akit sértegetnek!
Hát nem barátom, igenis tahón viselkedtél, előre dörzsölgetve a tenyeredet, hogy hú de be fogok szólni a kis köcsögöknek. Ez egy igazi kultúrlény megnyilvánulása. Természetesen.
--- Egy kicsit adtam alád a lovat, hogy a @Warrior kolléga lássa, hogy milyen emberek "gyengítik" a másik felet...

Összességében nem nagyon érdekel a véleményed, csak azért írtam megint, hogy azért kezeljük már helyükön a dolgokat
--- Ezért kár volt, bár jót mulattam rajtad...

szerk.: Jah és az, hogy kroozo hozzászólása szerinted "kicsit félreérthető" megint csak az értelmi szintedet tükrözi.  :D
--- Jézus, ha kicsit tudnál olvasni (+gondolkodni) akkor kiderülhetne hogy nem krozoo hozzászólása volt félreérthető, hanem az enyém... Jujjj!

#547 Felhasználó inaktív   Gerics 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 10. 26. 15:48

Csak annyit, hohy ha már Téged megtisztellek azzal hogy a Te-t nagy betűvel írom akkor had ne legyek már Nemecsek Ernő a saját levelemben. Vágod Te fogyatékos?

#548 Felhasználó inaktív   Nyulpapa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 26. 16:02

Idézet: Gerics - Dátum: 2009. okt. 26., hétfő - 15:48

Csak annyit, hohy  ha már Téged megtisztellek azzal hogy a Te-t nagy betűvel írom akkor had ne legyek már Nemecsek Ernő a saját levelemben. Vágod Te fogyatékos?

A "fogyatékos" nem így tanulta a nyelvtant.... (Egyébként meg olvass vissza, a kommentjeid meg a "tisztelet" köszönő viszonyba sincsenek egymással.)

#549 Felhasználó inaktív   Gerics 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 10. 26. 18:42

A tiszteletet ki kell érdemelni tündérem. Szerintem Te erre messze nem szolgáltál rá. Idejöttél kötekedni, rád osztottam párat és nevetségesek a válaszaid. Ráadásul még hülyének is nézel, de erre már ne is mondok semmit. Tudod mi vagy Te? Egy szánalmas kis nyamvadék, tuti még csajod sem volt aztán erre vered ki! Te mulatsz rajtam?? Mikor ezt olvastam olyan vigyor ült ki az arcomra, hogy netovább. Legyen ez a legnagyobb boldogság az életeben! Persze nem tudom mi olyan k. vicces de hát legyen Neked pubi. És nem magyarázom meg utólag, ilyen vagyok! Utálom a fajtádat, kocsmázok és leverem a hozzád hasonlókat. De ettől még ez nem von le semmit abból amit tudok.Nem sok de az az enyém. Nem ugatok be 20 embernek hogy ez így van meg úgy van. Egyáltalán hogy jössz ehhez? Ki vagy Te? Egy nagypofájú kis szar, akinek valószínűleg MS telepítőlemez van a nyakán átfűzve. Ennyi. off.

#550 Felhasználó inaktív   Nyulpapa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 26. 19:20

Idézet: Gerics - Dátum: 2009. okt. 26., hétfő - 18:42

A tiszteletet ki kell érdemelni tündérem. Szerintem Te erre messze nem szolgáltál rá. Idejöttél kötekedni, rád osztottam párat és nevetségesek a válaszaid. Ráadásul még hülyének is nézel, de erre már ne is mondok semmit. Tudod mi vagy Te? Egy szánalmas kis nyamvadék, tuti még csajod sem volt aztán erre vered ki! Te mulatsz rajtam?? Mikor ezt olvastam olyan vigyor ült ki az arcomra, hogy netovább. Legyen ez a legnagyobb boldogság az életeben! Persze nem tudom mi olyan k. vicces de hát legyen Neked pubi. És nem magyarázom meg utólag, ilyen vagyok! Utálom a fajtádat, kocsmázok és leverem a hozzád hasonlókat. De ettől még ez nem von le semmit abból amit tudok.Nem sok de az az enyém. Nem ugatok be 20 embernek hogy ez így van meg úgy van. Egyáltalán hogy jössz ehhez? Ki vagy Te? Egy nagypofájú kis szar, akinek valószínűleg MS telepítőlemez van a nyakán átfűzve. Ennyi. off.

Nézd, valóban vagdaltunk itt dolgokat egymás fejéhez a "vita hevében" ahogy a kolléga fogalmazott anno, de amit te összesűrítettél 3-4 kommentbe az több, mint amit mi összesen (meg azért mások tudtak viccesen "alázni" - amit külön értékelek).  Belőled viszont süt az értelem hiánya,  és ez az ami ténylegesen mulattat engem.

Más.

Ha gondolod akkor a továbbiakban beszélgethetünk a 2.4 kernel "nem teljesen" működő SpeedStep V1.1 támogatásáról (@bogdan any news on this topic?) vagy amiről szeretnél...

#551 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 26. 19:29

fiuk, abba kene hagyni most mar! mert ket ilyen ujoncot 34 es 1 napos regisztracioval ugy kipenderitenek innen, hogy csak na.. tok mindegy, hogy ki kezdte, "nem dedo ez" felkialtassal!
a forum ma:

#552 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 26. 19:30

Nyulpapa: bocs, de nem tekintelek vitapartnernek mar, hogy errol beszelgessunk. sok idonek kene ahhoz meg eltelnie, meg miegyeb.

Szerkesztette: bogdan 2009. 10. 26. 19:31 -kor

a forum ma:

#553 Felhasználó inaktív   Nyulpapa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 26. 19:47

Idézet: bogdan - Dátum: 2009. okt. 26., hétfő - 19:30

Nyulpapa: bocs, de nem tekintelek vitapartnernek mar, hogy errol beszelgessunk. sok idonek kene ahhoz meg eltelnie, meg miegyeb.

Ezt buktad. Ámen.

#554 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 10. 26. 20:48

A fikareges kollégát felfüggesztettem, szeretném, ha a másik résztvevőtől nem kéne hasonlóan könnyes búcsút vennünk és a vita személyes vonulatok nélkül csorogna változatos medrében.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#555 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 26. 21:02

kosz fonok :)
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#556 Felhasználó inaktív   Nyulpapa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 26. 21:05

Ez a buli meghalt...  ;)

#557 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 26. 23:00

dehogyis! csakis rajtad mulik, hogy folytatodik-e, es milyen vicces vege lesz.
a forum ma:

#558 Felhasználó inaktív   Gerics 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 10. 27. 00:26

Kép

#559 Felhasználó inaktív   Nyulpapa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 27. 06:20

Idézet: bogdan - Dátum: 2009. okt. 26., hétfő - 23:00

dehogyis! csakis rajtad mulik, hogy folytatodik-e, es milyen vicces vege lesz.

Ha csakis rajtam múlik akkor nagy a felelősség... BTW hogy állunk SpeedStep V1.1-gyel? Sikerült már kideríteni, hogy 2.4.22-es kerneleket patchelve (válassz: http://ftp.linux.org...linux/cpufreq/) majd újrafordítva sikerült csak működésre bírni 2003 körül? Elvileg a 2.4.19pre9-ac3 is már tartalmazott egy működő "reverse engineered" CpuFreq SpeedStep supportoló verziót, de az is 2003-ban jött.

Egyszerű kérdést teszek fel, mert különben megint kitérsz: Hol volt működő SpeedStep support a Linux kernelekben 2001-ben? Szerintem nem volt...

#560 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 27. 07:52

mar valaszoltam, de ugy tunik "kis elefant lassan tanul, gyorsan felejt" tipus vagy Te is. idezem:
bocs, de nem tekintelek vitapartnernek mar, hogy errol beszelgessunk. sok idonek kene ahhoz meg eltelnie, meg miegyeb.
a forum ma:

Téma megosztása:

• (29 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.