HWSW Informatikai Kerekasztal: H1N1, avagy sertés influenza - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

H1N1, avagy sertés influenza Értékeld a témát: -----

#311 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 04. 19:53

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. nov. 4., szerda - 19:08

Az b@szna be. Amióta nincsen béreszóó

:eek: Meg a Nyalaka. :Đ  :(

#312 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 04. 19:59

Idézet: Syner - Dátum: 2009. nov. 4., szerda - 19:07

Nézd meg a halálozási arányokat életkor-csoportokra lebontva, azon röhögj.

Mivel az aktívak nagyságrendekkel jobban ki vannak téve a fertőzés veszélyének.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#313 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2009. 11. 04. 19:59

Idézet: djculture - Dátum: 2009. nov. 4., szerda - 20:44

Én mondom evvel nem tapasztaltam de a 2003 asnál igen sőt a kolégát is kiütötte.Elég gáz is volt kórházi ügyelet műtőbe műszerészek voltunk,igyik nap ő kapta én csináltam az ő munkáját is,másnap ez volt forditva.

De hányszor mondjam hogy ez egy személy és van ezer akinek semmi tünete nem volt. Minden egyes gyógyszernél minden gyógymódnál ez így van. Megkérdezte az orvos tőlem van e fehérje és gyógyszer érzékenységem nemleges válasz esetén oltott. Ha ez nem történik meg az az orvos hibája nem az oltóanyagé.

#314 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 04. 20:09

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 4., szerda - 19:52

... Most a televízióban egy immonológust idéztek amit én közöltem, és az is baj. ...

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 4., szerda - 13:30

Ja hogy hallottad. Az más! Csak én meg nem láttam egyet se. Ez megint más! Más a kutya, más a füle, s megint más a kutyafüle.

:nevet:

#315 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 04. 21:52

Kicsit finomabban kellene csinálni ezt a vitatkozást!

Azt, hogy az erősebb immunrendszerűeket jobban fenyegeti a vírus, én is fenntartásokkal fogadom, ebben nem is akarok állást foglalni, de itt egy cikk ezzel kapcsolatban:

http://www.origo.hu/tudomany/20091103-h1n1...-ev-kozott.html

Amiben viszont egyetértek, hogy AMENNYIBEN nagy lesz a járvány, akkor mindenki érdeke, hogy minél többen oltassanak. Nem azért mert az illető nem fog tudni átesni a betegségen, hanem azért hogy a vírus kevésbé terjedjen, és a mutáció minél kisebb lehetőséget kapjon. Úgy értem, hogy az OK hogyha valaki minden probléma nélkül átesik rajta, de aközben több vírust terjeszt, mintha nem lenne beoltva. Az ország érdeke hogy a járvány mértékét csökkentsük, nemcsak magunk érdekében hanem embertársainkért és a mutáció csökkentésére. Szerintem.
Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#316 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 04. 22:48

Idézet: batagy - Dátum: 2009. nov. 4., szerda - 21:52

Azt, hogy az erősebb immunrendszerűeket jobban fenyegeti a vírus, én is fenntartásokkal fogadom, ebben nem is akarok állást foglalni, de itt egy cikk ezzel kapcsolatban:

Amiben viszont egyetértek, hogy AMENNYIBEN nagy lesz a járvány, akkor mindenki érdeke, hogy minél többen oltassanak. Nem azért mert az illető nem fog tudni átesni a betegségen, hanem azért hogy a vírus kevésbé terjedjen, és a mutáció minél kisebb lehetőséget kapjon. Úgy értem, hogy az OK hogyha valaki minden probléma nélkül átesik rajta, de aközben több vírust terjeszt, mintha nem lenne beoltva. Az ország érdeke hogy a járvány mértékét csökkentsük, nemcsak magunk érdekében hanem embertársainkért és a mutáció csökkentésére. Szerintem.

Ámen
(bár én hagyományból akkor sem oltatom be magam, ha elkapom, bevonulok a pinyóba, ki nem jövök onnan, míg el nem múlik  :) )

#317 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 11. 04. 23:29

Idézet: batagy - Dátum: 2009. nov. 4., szerda - 22:52

Nem olvastál róla hogy az idősebbeket miért támadja kevésbé? 1957?
Amennyiben nagy lesz a járvány akkor már késő lesz oltani. A védőoltás megelőzésre jó csak.

Szerkesztette: ottokar 2009. 11. 04. 23:30 -kor

#318 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 04. 23:38

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 4., szerda - 23:29

Amennyiben nagy lesz a járvány akkor már késő lesz oltani. A védőoltás megelőzésre jó csak.

Nem értem ...
'57-ben szinte mindenki elkapta a vírust (vagy legalábbis aki még ma is él azóta)? Vagy hogy lehet, hogy ennyien ellenállóak amiatt a régi vírus miatt?

#319 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 11. 04. 23:52

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. nov. 5., csütörtök - 0:38

Nem értem ...
'57-ben szinte mindenki elkapta a vírust (vagy legalábbis aki még ma is él azóta)? Vagy hogy lehet, hogy ennyien ellenállóak amiatt a régi vírus miatt?

Az immunrendszer is emlékezik.

#320 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 05. 01:07

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 4., szerda - 23:29

De olvastam róla. Azokban az években egy hasonló vírustörzs fertőzött, az öregek talákoztak a vírussal már, ezért jobban védettek. A fiatalok szervezete még nem találkozott ezzel a törzssel.

Egyetértek, a járványkor már késő. Én is úgyanúgy értettem mint te. Megelőzésre kell.
Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#321 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 05. 07:40

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. nov. 4., szerda - 23:48

Ámen
(bár én hagyományból akkor sem oltatom be magam, ha elkapom, bevonulok a pinyóba, ki nem jövök onnan, míg el nem múlik  :) )

:offtopic: Aha, és viszed a vörösbort is magaddal, mi? Vérnyomás szabályozására kiváló... :Đ
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#322 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 05. 07:42

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 5., csütörtök - 0:52

Pontosan.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#323 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 05. 07:58

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 4., szerda - 19:59

Az erős immunrendszerű fiatalokat veszélyeztetik legjobban a új influenza szövődményei, mondta egy immunológus. Na erre varrjatok gombot!

Ha ez igaz akkor automimmun folyamatot indukál, ilyen esetben a vakcinázás ép hoggy ellenjavalt. Macskák esetén ott a fertőző hashártya gyulladás, amit coronavírus indukálta autoimmun folyamat okoz. Védekezni nem lehet ellene, a vakcináció csak elősegíti a kórkép kialakulását.

TV meg eleve olyat hívnak "szakértőnek" aki úgy fütyül ahogy a kormány dirigál.
Hazafi vagyok nem "Demokrata".

#324 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 05. 09:20

Viszont van olyan oltás amit bizonyos időnként meg kell ismételni. Olyankor mi van?
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#325 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 11. 05. 09:37

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. nov. 5., csütörtök - 10:20

Viszont van olyan oltás amit bizonyos időnként meg kell ismételni. Olyankor mi van?

Mi lenne? Megismétlik. Van olyan H1N1 oltás amiből kétszer kell beadni hogy a védettség kialakuljon. Az jobb?

Szerkesztette: ottokar 2009. 11. 05. 09:39 -kor

#326 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 05. 10:46

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. nov. 5., csütörtök - 10:20

Booster hatás miatt szokás sorozatoltást illetve emlékeztető oltást adni. Csak influenzánál a vírus változékonysága miatt haszna közel zéró.

#327 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 11. 05. 11:07

Idézet: Pitbull - Dátum: 2009. nov. 5., csütörtök - 11:46

Booster hatás miatt szokás sorozatoltást illetve emlékeztető oltást adni. Csak influenzánál a vírus változékonysága miatt haszna közel zéró.

Pedig a nem higanyos oltásból kétszer kell adni. Van amelyik országban ilyen van.

Szerkesztette: ottokar 2009. 11. 05. 11:36 -kor

#328 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 05. 11:58

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 5., csütörtök - 12:07

Pedig a nem higanyos oltásból kétszer kell adni. Van amelyik országban ilyen van.

Vakcina fajtája válogatja. Az alegység vakcinában csak a vírus antigén van valami vivőanyagra felrakva, kevésbbé allergizál, kisebb oltási reakciót vált ki, járványba is oltható, de immunogenitása is kisebb, ezért ismétlik 14 nap mulva. Teljes vírus hatékonyabb immunogenitás de nagyobb az oltási reakció és nem oltható járványba mert a vad vírus kifoltozza virulens vírussá. Teljes vírusnak is van több formája. Alacsonyabb patogenitású teljesen virulens (ez elég ritkán használják), csökkentett virulenciájú, illetve elölt. A legnagyobb immunogenitást az alacsony patogenitású teljes virulens törzs adja és persze legsúlyosabb vakcinációs tüneteket is ez adja.

#329 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 05. 12:19

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 4., szerda - 23:52

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. nov. 5., csütörtök - 0:38

Nem értem ...

Értem én. De aki nem kapta meg a betegséget akkor, annak az immunrendszere nem "emlékszik" rá.
Ezért kérdeztem, hogy ilyen nagy arányban átestek az '57-es influenzán akkor az emberek, hogy szinte mindenki megkapta?
Mert ha nem esett át rajta az emberek nagy része, akkor az idős korosztály nem emiatt védett a mostani vírus ellen.

Szerkesztette: Sparow2 2009. 11. 05. 12:22 -kor

#330 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 05. 12:22

Kép

Téma megosztása:

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első