HWSW Informatikai Kerekasztal: H1N1, avagy sertés influenza - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

H1N1, avagy sertés influenza Értékeld a témát: -----

#331 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 05. 12:26

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 5., csütörtök - 0:52

Az immunrendszer is emlékezik.

Két azonos HxNy szerotipú influenza antigénje lehet annyira különböző hogy semmi védelmet nem ad az átélt fertőzés, azaz a spanyol nátha túlélői se védettek a mostani H1N1el szemben.
Hazafi vagyok nem "Demokrata".

#332 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 05. 20:55

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. nov. 5., csütörtök - 7:40

:offtopic: Aha, és viszed a vörösbort is magaddal, mi? Vérnyomás szabályozására kiváló... :Đ

Ja, nem is rossz ötlet, úgyis összegyűlt már egy rekesszel a spájzban (ahol hűvösebb van, mint a pinyóban ilyenkor, a kazán miatt). Bár, a vérnyomásommal semmi baj, 110/80-75 stabilan ha nem hajtom a bicót, és nekem ez nagyon jól van így.

#333 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 06. 02:31

De jól elfelejtkeztem erről a topicról :)

Pont onnan jutott megint eszembe, hogy hallottam én is a tévében az ELTÉs immunológust, aki azt mondta, hogy a fiatalokra veszélyesebb ez a dolog, mert hevesebben reagál rá a szervezetük. Pont ezt ecseteltem, hogy magas lázzal jár, és ez a veszélyes benne. Meg mondták pár hete, hogy sokan nem veszik észre magukon, hogy betegek.
Vicces, azért szép lassan jönnek az infómorzsák, nyilatkozik egy-két szaki, és a végén összeáll a kép. Az, amit én semmi hozzáértéssel egy hét alatt kiokoskodtam :).

A járványt nem csak gyógyszerekkel, meg oltással lehet enyhíteni, hanem nem baromságokkal kéne tömni az emberek fejét, hanem elmondani feketén-fehéren, hogy mi micsoda. Elvégre ez egy ezer éves vírus, csak annyit kell megfejteni, hogy épp ennek a variánsnak mi az egyedi tulajdonsága. Minta pedig van bőven...

#334 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 06. 10:17

Idézet: szucsati - Dátum: 2009. nov. 6., péntek - 2:31

De jól elfelejtkeztem erről a topicról :)

Pont onnan jutott megint eszembe, hogy hallottam én is a tévében az ELTÉs immunológust, aki azt mondta, hogy a fiatalokra veszélyesebb ez a dolog, mert hevesebben reagál rá a szervezetük. Pont ezt ecseteltem, hogy magas lázzal jár, és ez a veszélyes benne. Meg mondták pár hete, hogy sokan nem veszik észre magukon, hogy betegek.
Vicces, azért szép lassan jönnek az infómorzsák, nyilatkozik egy-két szaki, és a végén összeáll a kép. Az, amit én semmi hozzáértéssel egy hét alatt kiokoskodtam :).

A járványt nem csak gyógyszerekkel, meg oltással lehet enyhíteni, hanem nem baromságokkal kéne tömni az emberek fejét, hanem elmondani feketén-fehéren, hogy mi micsoda. Elvégre ez egy ezer éves vírus, csak annyit kell megfejteni, hogy épp ennek a variánsnak mi az egyedi tulajdonsága. Minta pedig van bőven...

te ezt nem értheted
olyan immunológus vagy szakamber aki olyat nyilatkozik, hogy veszélyes a vírus, egyáltalán olyat állít amit amivel a szkeptikusok nem értenek egyet az minden kétséget kizáróan nem lehet más mint a pénztőke kormányának sötétlelkű üzleti ügynöke

így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

#335 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 06. 10:28

Idézet: Syner - Dátum: 2009. nov. 6., péntek - 10:17

te ezt nem értheted
olyan immunológus vagy szakamber aki olyat nyilatkozik, hogy veszélyes a vírus, egyáltalán olyat állít amit amivel a szkeptikusok nem értenek egyet az minden kétséget kizáróan nem lehet más mint a pénztőke kormányának sötétlelkű üzleti ügynöke

Bezzeg ha egy szakember megkérdőjelezi a védőoltás megfelelőségét, arról abban a pillanatban kiderül, hogy egy lelkiismeretlen, szakmaszégyene. :)

#336 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 06. 10:32

Idézet: Syner - Dátum: 2009. nov. 6., péntek - 10:17

te ezt nem értheted

Egyébként azt az összefüggést még én sem értem, hogy egy offshore cég függvényében kell vagy nem kell az oltás. Persze ejnye-bejnye, de ez nem változtat az influenzán.
Ha már itt tartok, az lehet tudni, hogy milyen konstrukcióban kapja az állam a vakcinákat, mert azt tudom, hogy hitelbe, de nem mindegy, hogy miképpen, ergo jár-e többlet költséggel (kamat), vagy csak ráér fizetni. Illetve, hogy mennyire drága más országokhoz képest?

Szerkesztette: Ndrew 2009. 11. 06. 10:35 -kor

#337 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 06. 10:46

Idézet: Ndrew - Dátum: 2009. nov. 6., péntek - 10:32

Egyébként azt az összefüggést még én sem értem, hogy egy offshore cég függvényében kell vagy nem kell az oltás. Persze ejnye-bejnye, de ez nem változtat az influenzán.
Ha már itt tartok, az lehet tudni, hogy milyen konstrukcióban kapja az állam a vakcinákat, mert azt tudom, hogy hitelbe, de nem mindegy, hogy miképpen, ergo jár-e többlet költséggel (kamat), vagy csak ráér fizetni. Illetve, hogy mennyire drága más országokhoz képest?

http://index.hu/belfold/2009/09/08/oktober...o_ember_oltasa/

#338 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 06. 10:50

Idézet: Ndrew - Dátum: 2009. nov. 6., péntek - 11:32

Túl van hiszterizálva ez a H1N1. Alacsony kockázatú, alacsony patogenitású, ráadásúl rendszkivül változékony, kereszvédelmet nem ad. A polyomieltis és veszetség esetén fel sem merülne senkiben a védőoltás szükségessége, de egy enyhe lefolyású rhino bronthitis esetén a vakcinázás szvsz értelmetlen. Csoda hogy a nátha ellen még nem akatak vakcinázni mert az is micsoda biznisz lenne.  :Đ

Szerkesztette: Pitbull 2009. 11. 06. 10:59 -kor

Hazafi vagyok nem "Demokrata".

#339 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 06. 11:33

Idézet: cyberde - Dátum: 2009. nov. 6., péntek - 11:46

Arra leszek kíváncsi, h kinek adnak be ennyit. Mára nagyjából rájött a népek okosabbja, h lufi az egész.  :think:
Az nevet utoljára, aki először üt.

#340 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2009. 11. 06. 11:49

Idézet: leslie - Dátum: 2009. nov. 6., péntek - 12:33

Arra leszek kíváncsi, h kinek adnak be ennyit. Mára nagyjából rájött a népek okosabbja, h lufi az egész.  :think:

Te aztán megállapítod ki az okos. A hülye ember nyavajog hogy az egészségügyi ellátás rossz. Amikor történik egy jó gyors intézkedés egy probléma kivédésére a hülye ember nyavajog. Érdekes amerikában fel se merül, meg más országban se.Ott örülnek ha a kormány intézkedik.

#341 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 06. 11:52

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 6., péntek - 11:49

Te aztán megállapítod ki az okos. A hülye ember nyavajog hogy az egészségügyi ellátás rossz. Amikor történik egy jó gyors intézkedés egy probléma kivédésére a hülye ember nyavajog. Érdekes amerikában fel se merül, meg más országban se.Ott örülnek ha a kormány intézkedik.

Hát mi itt inkább a fejünket fogjuk, mert ez általában azt jelenti, hogy megint a mi szaftunkból tunkolnak :cool:
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#342 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 11. 06. 11:59

Idézet: cyberde - Dátum: 2009. nov. 6., péntek - 11:28

Bezzeg ha egy szakember megkérdőjelezi a védőoltás megfelelőségét, arról abban a pillanatban kiderül, hogy egy lelkiismeretlen, szakmaszégyene. :)

Az az orvos aki megtagadja az oltás beadását az annyira ostoba hogy alkalmatlan a foglalkozására. Ugyanis nem tagadhatja meg ha államilag finaszírozott. Ennyit illő volna tudnia. Ugyanis az orvosi kamara által jóváhagyott terápiát köteles alkalmazni mert ha nem akkor szándékos orvosi műhibát vét ami a diploma elvevésével jár. Azt nem tudod hogy minden szakmában vannak gyenge tudású vagy éppen alkalmatlan emberek?

#343 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 06. 12:02

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 6., péntek - 11:59

Az az orvos aki megtagadja az oltás beadását az annyira ostoba hogy alkalmatlan a foglalkozására. Ugyanis nem tagadhatja meg ha államilag finaszírozott. Ennyit illő volna tudnia. Ugyanis az orvosi kamara által jóváhagyott terápiát köteles alkalmazni mert ha nem akkor szándékos orvosi műhibát vét ami a diploma elvevésével jár. Azt nem tudod hogy minden szakmában vannak gyenge tudású vagy éppen alkalmatlan emberek?

Az igaz. És ők szoktak a legnagyobb hangon téríteni.  :smoker:

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#344 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 11. 06. 12:11

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. nov. 6., péntek - 12:52

Hát mi itt inkább a fejünket fogjuk, mert ez általában azt jelenti, hogy megint a mi szaftunkból tunkolnak :cool:

Persze a kormány mindíg a te szaftodból eszik. Legjobb volna ha nem csinálna semmit?

#345 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 06. 12:18

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 6., péntek - 12:11

Persze a kormány mindíg a te szaftodból eszik. Legjobb volna ha nem csinálna semmit?

A legjobb volna, ha keveset csinálna és azt is kevés szafttal. De innen nézve mást se csinálnak, csak egymást lökdösve tunkolnak, és közbe rohad minden.  :cool:

Idézet

#346 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 06. 12:22

:wtf:

Egy lelkiismeretes orvost nem kötelezhet senki, -az orvosi kamara sem- még egy államilag finanszírozott oltás beadására sem.

max. a  hippokratészi eskü.

"...Tehetségemhez és tudásomhoz mérten fogom megszabni a betegek életmódját az ő javukra, és mindent elhárítok, ami ártana nekik..."

:)

#347 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 06. 12:24

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 6., péntek - 12:49

Osztanának növit, sorba is állnék, repetára is, de ez nem kell.  :Đ

#348 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 06. 12:26

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. nov. 6., péntek - 13:02

Az igaz. És ők szoktak a legnagyobb hangon téríteni.  :smoker:

És legfelül lenni, vezető pozícióban.

#349 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 06. 12:26

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 6., péntek - 12:11

De nem mindegy, hogy mennyit eszik az én szaftomból, és mennyit hagy meg nekem.
És nem mindegy, hogy van-e valódi értelme és haszna annak, amire eleszi az én szaftomat, vagy csak megint ki kell tömni valakinek a zsebét.

A Te elméleted szerint minden kormány egyforma, és mindegy hol laksz.
A valóságban pedig totál nem mindegy, hogy éppen az USA-ban vagy Kubában vagy Etiópiában él az ember.
Teccik érteni?
Nem véletlen, hogy rengeteg fiatal elköltözött külföldre ebből az országból.

#350 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 06. 12:29

Öööö ...
Vannak esetek, amikor nem tanácsos beadni (azt a fajtát, amit itt adnak). Pl. ha már benne vagy egy influenza fertőzésben.
De biztos sok más esetben van még.
Ezért ezt jobb, ha mégis a doki szabja meg, hogy mit ad, és nem az, hogy az állam finanszírozza-e.

Téma megosztása:

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.